سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

اثر لوبیا برای تامین سلامتی قولون (كولون)


اثر لوبیا برای تامین سلامتی قولون (كولون)

با توجه به این اصل كه تخلیه مدفوع به مقدار كافی و به طور كامل از نشانه های مسلم سلامتی است لذا همیشه باید سعی كرد كه از خوراكی هایی استفاده شود كه دفع را تسهیل و كامل نماید . عموم …

با توجه به این اصل كه تخلیه مدفوع به مقدار كافی و به طور كامل از نشانه های مسلم سلامتی است لذا همیشه باید سعی كرد كه از خوراكی هایی استفاده شود كه دفع را تسهیل و كامل نماید . عموم دانشمندان معتقدند كه این كار در كاهش شانس ابتلای به سرطان كولنون و ركتوم همچننین در اختلالات روده ای و بواسیر اثر مثبت محسوسی دارد . طبق تحقیقاتی كه دكتر شارون فلمینگ مدیر تحقیقات لوبای در دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه كالیفرنیا در بركلی نمودهاست ، خوردن انواع لوبا به طور قطع مدفوع رابیشتر و نرمتر مینماید .

در این تحقیقات مدت ۳ هفته به گروهی از جوانان هر صبح یك پیمانه و نصف پیمانه لوبیا چیتی دادند. هدف این آزمایش این بود معلوم شود كه چطور خوردن لوبیا در طرز كار كولونها اثر می گذارند. روش كار به این ترتیب بود كه لوبیا پخته و له شده به صورت خمیر در آمده و بیشتر جوانان آن را روی نان برشته با پنیر مالیده و می خوردند . نتیجه این تحقیقات این بود كه برای سلامت كولونها لوبیا بسیار موثر می باشد. لوبیا علاوه بار این كه تخلیه را تنظیم و افزایش می دهد ، ظاهرا باكتری های داخل روده بزرگ را نیز تحریك می نماید كه مواد شیمیایی از نوع اسیدهای چرب فرار با زنجیر كوتاه ایجاد نمایند واین مواد شیمیاییدركاهش كلسترول و فشار خون و شاید در مهار كردن سرطان كولون تاثیر زیادی دارند .این اسیدهای چرب در جریان تخمیر غذا بخصوص تخمیر الیاف قابل حل در روده بزرگ تولید می شوند و دارای ظرفیت قابل ملاحظه ای برای مهار سرطان می باشند .

دركتر فلمینگ قویا لوبیا را برای رفع یبوست برای اشخاصی كه دارای بیماری های روده ای خاصی نیستند توصیه می نماید . ضمنا توجه خواننده عزیز را به نكات زیر جلب می نماید .

۱) اشخاصی كه دارای اسید اوریك بیش از حد نرمال هستند و از خوردن پروتئین منع شده اند نمی توانند از رژیم لوبیا استفاده كنند و باید در این مورد با مشورت متخصص عمل نمایند.

۲) دانشمندان با خوردن لوبیای كنسرو برای بیماران قند موافق نیستند.

۳) لوبیا معمولا در غالب اشخاص ایجاد نفخ و گاز می نمید زیرا اغلب اشخاص فاقد انزیمهای لازم برای هضم قند پیچیده لوبیا به نام الفا گالاكتوزید هستند و در نتیجه ، این مواد قندی هضم نشده و در قسمت پایین روده بزرگ مورد حمله باكتریهای موجود در كولون قرار می گیرند و تجزیه می شودن و انواع گاز تولید می نمایند .نكته جالب این است كه اگر شخصی مرتبا و در مدت زیادی لوبیا بخورد كمكم و بتدریج فیزیولوژی بدن با آن منطبق شده و كمتر دچار نفخ می شود دكتر فلمینگ معتقد است اشخاصی كه روزی یك پیمانه و نصف پیمانه لوبیای پخته بخورند در یكی دو روز اول احساس نفخ می كنند ولی پس از آن برای انها عادی دشه و نفخی احساس نخواهند كرد . برای كاهش نفخ لوبیا روش خاصی نتوسط كارشناسان تغذیه توصیه میشود به این ترتیب كه خیس كردن لوبیا مقدار زیادی از نفخ آن را از بین میبرد .

آلفرد اولسون محقق علوم شیمی در مركز تحقیقات وزارت كشاوری امریكا در كالیفرنیا می گوید با روشی كه من توصیه می كنم می توان ۹۰ درصد نفخ زایی قند لوبیا را كاهش داد روش او اینست :

(لوبیا را خور در آب بشویید و آب آن را بیرون بریزید .

سپس روی لوبیا كه قصد پختن آن را دارید آب جوش ریخته و بگذارید ۴ ساعت خیس بخورد و پس از آن آب آن را نیز دور بریزید و آب تازه برای پختن روی آن بریزید . )

خواص دارویی كه در این بحث تحت عنوان لوبیا ارائه گردید كم و بیش درباریه كلیه حبوبات صدق می كند.