دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

با موخوره چه کنیم؟


با موخوره چه کنیم؟

گاهی میزان موخوره به حدی می شود که با تجویز پزشک، استفاده از برخی ماسک‌های مو نیز توصیه می شود.

متخصص پوست و مو گفت: موخوره یا دوشاخه شدن مو زمانی رخ می‌دهد که موها شکننده شده و رطوبت کافی خود را از دست می‌دهند و می تواند به دلایل ارثی و محیطی باشد.

مهرداد حسینی گفت: مو خوره یا دوشاخه شدن مو گاهی به دلیل بیماری های ارثی و ژنتیکی و گاهی به دلیل عوامل محیطی رخ می دهد. وی ادامه داد: موخوره اگر به دلایل ارثی یا تغذیه نامناسب باشد باید آن را مراعات کرده و در جهت تقویت موها تلاش کرد و برخی اقداماتی که به تشدید موخوره می انجامد را کم کرد و تغذیه را بهبود بخشید.

این متخصص پوست و مو گفت: اما اگر به دلایل محیطی و اکتسابی باشد و مو رطوبت خود را از دست بدهد معمولا به دلیل استفاده از شامپوهای نامناسب، سشوار کشیدن زیاد، رنگ کردن موها به دفعات بالا، استفاده از شامپوهای اسیدی یا قلیایی و در معرض نور خورشید بودن است. حسینی گفت: موهایی که خشک و شکننده شده اند با لخت کردن و شانه کردن نامناسب دچار موخوره می شوند که حتی روی رشد موها نیز تاثیر سوء می گذارد. وی افزود: برای جلوگیری از موخوره زدن مو می توان شست‌وشوی موها را در هفته کمتر کرد و به هنگام شستن با ملایمت با مو رفتار کرد.

این متخصص پوست ومو گفت: همچنین از شامپوهای ملایم و مناسب برای موهای خشک و شکننده که نرم کننده دارند استفاده کرد و گاهی میزان موخوره به حدی می شود که با تجویز پزشک، استفاده از برخی ماسک‌های مو نیز توصیه می شود.

حسینی، چرب کردن نوک موها را قبل از خشک شدن کامل آنها برای کاهش موخوره موثر دانست و گفت: همچنین می توان موها را با برخی کرم ها یا روغن های گیاهی مثل زیتون و بادام چرب کرد. وی افزود: بهتر است از سشوار کردن موها با درجه حرارت بالا و شانه کردن موها با برس های زبر خودداری کرد.