جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
چلوکباب از دل ایران
ساندویچ و رستوران اگر چه از غرب آمده است، اما ریشه چلوکباب حتما در ایران است، غذایی که مورخین میگویند اولین بار در دوره ناصرالدین شاه قاجار تهیه و سرو شد، آنطور که در نوشتههای اعتمادالسلطنه آمده است؛ اولین چلوکبابی نامش نایب بوده است که در بازار تهران قرار داشته است و شبیه رستورانهای اروپائیان غذا را بر روی میز سرو میکرده است.
پیشخدمتهای رستوران نایب درآن زمان برنجها را به صورت هرم در بشقابها قرار میدادند و همراه آن تکهای کره نیز سرو میشده است. پیشخدمتها یکی یکی برنجها را بر سر میزها میبردند و بلافاصله نفر بعدی کبابها را با سیخ در بشقابها قرار میداده است. در آن زمان هر نفر میتوانسته هر چند تا مایل بوده است کباب بخورد و مبلغی که از مشتریان گرفته میشده است یکسان بوده است و فرقی بین کسی که یک سیخ کباب خورده و چهار یا پنج سیخ نبوده است!
آنطور که در وبسایت مجموعه رستورانهای زنجیرهای نایب درباره پیشینه این رستورانها آمده است: «نایب غلامحسین (نایب بزرگ) در سال ۱۲۵۴ همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد، حمام ابتدای بازار صحافها را خرید و خزینههایش را پر کرد، سالن بزرگ حمام با فرشهای زربفت مفروش شد تا بازاریها برای اولین بار ترکیب برنج، کره و کباب را تجربه کنند. غذای ابداعی نایب چنان اهمیتی یافت که امروزه چلو کباب غذای ملی و نام نایب یک برند برتر در صنایع غذایی است.
از سال ۱۲۵۴ تا کنون پنج نسل یکی پس از دیگری مسوولیت اجرای طرحی ارزشمند در زمینه تهیه و عرضه غذای ملی ایران را در برترین سطح ممکن از هر نظر در خاندانی کهنسال به عهده میگیرد تا تحت عنوان چلوکبابیهای نایب (مجاز) در حد استانداردهای غذایی زمان خود مطابق سلیقه و ذائقه ایرانیان فعالیت نماید.»
علاوه بر این در تاریخچه این رستوران نیز گفته شده است؛ چلوکباب نایب از قدیمیترین چلوکبابیهای تهران است. این چلوکبابی توسط دکتر حسین یزدان منش که دارای مدرک دکترا در رشته جامعهشناسی از فرانسه بود اداره میشود و غذاهایی که در آن ارائه میشود بسیارخوشمزه هستند. مالک یکی از معروفترین چلوکبابیهای تهران که نامش چلوکباب شمشیری بوده حاج حسن شمشیری نام دارد که در قسمت شرقی سبزه میدان قرار داشت و در زمان رضاشاه تاسیس شده بود.
بعدها این چلوکبابی به یک ساختمان چهار طبقه منتقل شد که طبقه اول آشپزخانه بود طبقه دوم مخصوص مغازه دارها و بازاریان و افراد مجرد و طبقه سوم و چهارم برای خانوادهها و مقامات درنظر گرفته شده بود. هر طبقه با آئینههای زیادی تزئین شده بود و خود آقای شمشیری بر طبقات سوم و چهارم شخصا نظارت میکرد. شمشیری از یاران وفادار و حامیان صنعت ملی شدن نفت توسط دکتر مصدق بوده است و در این زمینه نیز در سال ۱۳۲۰ با پرداخت مبلغ یک میلیون ریال (که مبلغ زیادی در آن زمان بوده است) جهت خرید اوراق قرضه و حمایت از ملی شدن صنعت نفت اقدام میکند. بعد از کودتای ۲۸ مرداد و دستگیر شدن مصدق توسط زاهدی شمشیری نیز دستگیر میشود و به جزیره خارک تبعید میشود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از کبابیهایی دایر شد که فقط کباب با نان میدادند و یک تنور داشتند که خودشان نان مورد نیاز را درست میکردند و کلمه نان داغ کباب داغ را روی تابلوهایشان نصب میکردند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق احمد وحیدی حسن روحانی حجاب مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی مجلس رهبر انقلاب شهید مطهری رسانه
ایران هواشناسی سیل آتش سوزی یسنا تهران روز معلم قوه قضاییه پلیس معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا دولت سیزدهم مالیات طلا بازار خودرو قیمت دلار خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ ساواک سینمای ایران عفاف و حجاب تبلیغات مسعود اسکویی سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر تراکتور جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
ناسا هوش مصنوعی فناوری اپل گوگل اینستاگرام تلفن همراه کولر
طب سنتی خواب فشار خون کبد چرب دیابت