جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پنالتی زن بهتر می برد


پنالتی زن بهتر می برد

برنده شدن در مرحله مقدماتی انتخابات امریکا, یعنی بردن رای مردم ایالت آیوا, مانند گل کردن ضربه اول پنالتی در یک مسابقه فوتبال است

برنده شدن در مرحله مقدماتی انتخابات امریکا، یعنی بردن رای مردم ایالت آیوا، مانند گل کردن ضربه اول پنالتی در یک مسابقه فوتبال است. معمولاً این گونه است که اگر ضربه اول پنالتی در رویارویی دو تیم فوتبال در وقت اضافه به گل تبدیل شود، پنالتی زن های بعدی تیم برای زدن ضربات پنالتی بعدی راحت تر پشت توپ می ایستند و اضطراب کمتری دارند. رای مردم آیوا نیز برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا تا این اندازه اهمیت دارد.

در یک مسابقه فوتبال معمولاً این گونه است که اگر ضربه نخست پنالتی یک تیم گل نشد، تمام چشم ها به دروازه بان معطوف می شود که آیا می تواند با گرفتن یک پنالتی از تیم حریف، پنالتی گل نشده را جبران کند یا خیر. هفته گذشته شاهد بودیم که باراک اوباما کاندیدای ریاست جمهوری دموکرات در مرحله نخست انتخابات ریاست جمهوری امریکا توانست رای مردم آیوا را از آن خود کند و به این ترتیب شروع کوبنده یی در مبارزه با حریفان سرسخت خود نظیر هیلاری کلینتون، مایک هاکابی، جان ادواردز و جولیانی داشت. اگرچه هیلاری کلینتون پیروزی اوباما در مرحله نخست را تنها آغاز رقابت های انتخاباتی خوانده و به هوادارانش امیدواری داد که در مراحل بعدی فاصله اش را با اوباما کم خواهد کرد اما باید اذعان کرد که با توجه به تمامی هیاهو ها و نظرسنجی هایی که در خصوص اطمینان از پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری امریکا وجود داشت، او نتوانست شروع خوبی داشته باشد. البته باید صبر کرد و دید که آیا هیلاری کلینتون ـ که بسیاری او و اوباما را حریفان اصلی مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا می دانند ـ خواهد توانست امتیاز از دست رفته خود را جبران کند یا خیر. به همین منظور کلینتون سعی کرده است تا تمام توجه و توان خود را روی برخی شعارهای انتخاباتی اوباما متمرکز کند و آنها را به چالش بکشد. بعضی مواقع وقتی نمی توانید برنده شوید به جای اینکه توان تان را بیشتر کنید، سعی می کنید حریف تان را به زیر بکشید. کلینتون نیز همین سیاست را در پیش گرفته است و سعی می کند به رای دهندگان القا کند که اوباما تنها مرد حرف است و در عرصه عمل توانایی چندانی ندارد. در همین راستا کلینتون در یکی از سخنرانی هایش خطاب به حامیانش گفت؛ «این انتخابات به خاطر تفاوت ها میان حرف و عمل، خطابه و واقعیت برگزار می شود.» بسیاری از تحلیلگران این سخنان کلینتون را نشانگر در پیش گرفتن سیاستی جدید از سوی اردوی مبارزات انتخاباتی کلینتون برای جبران کردن فاصله اش با اوباما دانسته اند. کلینتون در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره کنایه آمیز به شعار انتخاباتی باراک اوباما یعنی «اجرای تغییرات اساسی» گفت؛ «اگر قرار است درباره تغییر سخن بگوییم بهتر است تنها درباره آن حرف بزنیم. در این باره سخن بگوییم که چه کسی تغییرات را اجرایی می کند و چه کسی بهتر از دیگری در این باره عمل می کند.»

اما از آنجایی که باراک اوباما محبوبیت بسیاری حتی در اردوی هیلاری کلینتون دارد، برنده شدن هیلاری در دورهای بعدی انتخابات بعید به نظر می رسد. حتی برخی از حامیان و اطرافیان هیلاری کلینتون لابی هایی را آغاز کرده اند که در صورت شکست هیلاری در مرحله نخست انتخابات با فاصله یی زیاد از اوباما ( که نظرسنجی ها حکایت از امکان وقوع این امر دارند)، مقدمات خروج او را از کورس رقابت های انتخاباتی فراهم کنند. برخی از سناتورهای کاخ سفید هم که پیش تر در صف مقابل باراک اوباما قرار گرفته بودند در تلاشند با مذاکره با مشاوران اوباما حمایت خود را از وی نشان دهند. اگرچه هیلاری کلینتون مبلغ صد میلیون دلار برای مبارزات انتخاباتی خود جمع آوری کرده است اما با توجه به نتایج اولیه آرا حامیان مالی وی نیز پاهایشان سست شده است. البته هیلاری به آنها امید داده که به مبارزه ادامه می دهد. اگرچه هیلاری کلینتون هنوز هم در نظرسنجی های ملی در مقام نخست قرار دارد اما پیش بینی مشاوران اردوی انتخاباتی اش مبنی بر اینکه او می تواند با برنده شدن در مراحل نخست رای گیری تا ماه فوریه تا حدود زیادی سرنوشت رئیس جمهور آینده امریکا را مشخص کند، اکنون نقش بر آب شده است. حتی ممکن است پس از نیوهمپشایر باز هم شرایط برای هیلاری سخت تر شود. ایالت نوادا ایالت بعدی است که قرار است در تاریخ ۱۹ ژانویه انتخابات در آن برگزار شود. نظرسنجی ها حاکی از آن است که اوباما رای نوادا را نیز از آن خود خواهد کرد. در حالی که کلینتون امیدی به نوادا ندارد و سعی می کند تمام توان خود را روی رای ایالت کارولینای جنوبی صرف کند که یک هفته پس از رای گیری نوادا انجام می شود. کلینتون در حال حاضر در جایگاه آن دروازه بان فوتبال قرار دارد که باید با زیرکی خود اختلاف میان تیمش و تیم حریف را جبران کند. البته او می تواند خوش شانس هم باشد چون احتمال اینکه از اوباما اشتباهی سر بزند نیز وجود دارد و این کار کلینتون را برای جبران فاصله اش راحت تر خواهد کرد.

ترجمه ؛آرمین منتظری