پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

کم‌کالری انرژی‌زا، اما تلخ


کم‌کالری انرژی‌زا، اما تلخ

هویج سرشار از ویتامین آ، پروویتامین آ، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین کا، ویتامین ث و نمک‌های معدنی است. ماده ارزشمند بتاکراتن باعث شده است تا هویج خام یکی از انرژی‌زاترین مواد …

هویج سرشار از ویتامین آ، پروویتامین آ، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین کا، ویتامین ث و نمک‌های معدنی است. ماده ارزشمند بتاکراتن باعث شده است تا هویج خام یکی از انرژی‌زاترین مواد خوراکی با انرژی در حدود ۳۱ کیلوکالری درصد گرم، ۹۰ درصد آب، یک درصد پروتئین و ۵/۴ درصد قند در نظر گرفته شود. وجود مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، مقدار بالایی از فیبر، پپتین و سلولز هویج را در گروه سبزیجات مفید در رژیم‌های غذایی قرار داده است. هویج به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان ها و ویتامین «ای» باعث کاهش کلسترول و جلوگیری از سرطان می‌شود. از آنجا که شاخص گلسیمیک هویج در حالت پخته بالا می‌رود توصیه می‌شود تا هویج به صورت خام، آب هویج و یا در حالت پخته به صورت نیمه خام مصرف شود. جوانه هویج حاوی مقدار بسیار بالاتری از تمامی مواد موجود در هویج است. بنابراین می‌توان در کنار غذای اصلی یا سالادها از جوانه هویج استفاده کرد.

روش تهیه

دانه‌های هویج به مدت زمان طولانی برای جوانه‌زدن نیاز دارند. جوانه هویج مزه‌ای تلخ دارد و از این‌رو معمولاً آن را همراه با سایر جوانه‌ها و یا موادغذایی و سایر سبزیجاتی که از تلخی آن کم کنند، استفاده می‌کنند.

سه قاشق سوپخوری دانه گیاه هویج را به مدت ۱۲ ساعت در آب ریخته سپس آن را در دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد روی سطح ظرف موردنظر قرار دهید و دوبار در روز آب آن را عوض کنید. پس از یک هفته دانه‌ها جوانه می‌زند وقتی جوانه‌ها ۴ سانتی‌متر شد قابل مصرف است. جوانه هویج علاوه بر تمام خواص هویج حاوی مقدار بسیار بالایی از فسفر، پتاسیم و روی است.