پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

سوره قدر نشانگر حضور حجت خدا در تمام اعصار


سوره قدر نشانگر حضور حجت خدا در تمام اعصار

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: سوره قدر و نزول ملائکه، دال بر حضور همیشگی یک حجت خدا، انسان کامل و معصوم است که ملائکه بر او نازل شوند که نشانگر حضور حجت خدا در تمام اعصار است.
به گزارش …

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: سوره قدر و نزول ملائکه، دال بر حضور همیشگی یک حجت خدا، انسان کامل و معصوم است که ملائکه بر او نازل شوند که نشانگر حضور حجت خدا در تمام اعصار است.

به گزارش فارس، اکرم دیانی با اشاره به آیه ۳۶ سوره توبه، اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم از وجود دوازده ماه به طور کلی نام می‌برد اما تنها ماهی که نامش در قرآن اشاره شده است، ماه مبارک رمضان است که در آیه ۱۸۵ سوره بقره به آن اشاره شده است. وی با بیان اینکه خداوند به طور مشخص بحث نزول قرآن در ماه رمضان را در کتابش بیان می‌کند، گفت: وقتی آیه شریفه «انَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَه مُّبَارَکَهٍٔ إِنَّا کُنَّا مُنذِرِینَ» را در کنار آیه ۱۸۵ سوره بقره می‌گذاریم، متوجه می‌شویم شب قدر در ماه رمضان و شب نزول قرآن است. در سوره دخان راجع به ماه مبارک رمضان می‌فرماید«فِی لَیْلَهٍٔ مُّبَارَکَهٍٔ» و قرآن را در یک شب مبارکی نازل کردیم و باز در کنار قرار دادن در آیه ۱۸۵ سوره بقره می‌فهمیم که این لیله مبارک همان شب قدر است که در ماه رمضان است.

دیانی گفت: با توجه به آیه ۱۸۳ و ۱۸۵ سوره بقره متوجه می‌شویم که ماه رمضان صرف‌نظر از ماه نزول قرآن یک موقعیت خاص برای تقرب و هدایت انسان‌هاست چون در همین آیه می‌فرماید:«الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَی وَالْفُرْقَانِ» که نزول قرآن برای هدایت بشر است و روشنگری هدایت را جداسازی حق از باطل می‌داند.

مدرس دانشگاه الزهرا(س) به جایگاه دعا در ماه رمضان اشاره کرد و گفت:در آیه ۱۸۶ سوره بقره می‌فرماید: «وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَهَٔ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ» با توجه به اینکه بعد از آیه ۱۸۵ است، بیانگر نقش دعا در ماه مبارک رمضان است و خداوند مطرح می‌کند که من نزدیک هستم و اجابت می‌کنم دعوت هر کسی که مرا بخواند و در زمینه ارتباط آیه متوجه می‌شویم که ماه رمضان رابطه انسان و خداوند را بسیار نزدیک می‌کند . وی افزود: ماه رمضان هم‌چنین فرصتی را برای تقرب خاص به سوی خدا است و در این ایام خدا مخلوق خود را فرا می‌خواند که خداوند نیز صریحاً می‌فرماید استجابت می‌کنم. در آیه ۱۸۶ سوره بقره خداوند ۵ بار خودش را با ضمیر متکلم وحده نام برده و برخی می‌گویند ۶ یا ۷ بار این مورد در آیه تکرار شده است و این از ویژگی‌های این آیه است و در هیچ آیه دیگری همچنین موردی وجود ندارد.