جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
همکاری جراحان مشهور و زالوها
برغم اینکه برخی از انواع زالو فوق العاده خطرناک و بیماریزا است امروزه گونه های متعددی از زالوها وجوددارند که اثرات درمانی جالب توجهی دارند. البته منظور از این مبحث، زالوهای طبی هستند که مشخصه آنها نوارهای سبز زیتونی تا سبز لجنی در پشت آنها است.
زالوهای سیاه رنگ یا سرمه ای رنگ و یا زالوهای بسیار درشت ( بزرگ تر از ۱۲سانتی متر) اغلب نامناسب و خطر ناک اند. زالو از دو هزار و ۵۰۰سال قبل در ایران، هند، یونان و روم و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی داشته است. در قرن نوزدهم از این جانور کوچک برای درمان هر دردی از جمله سر درد، تب، زخم های عفونی شده، دمل و آبسه استفاده می شده است.
بزاق زالو، به دلیل اثر ضد انعقادی هیرودین امروزه در تحقیقات جدید ثابت شده که پس از عمل جراحی آنژیوپلاتسی قلب و بطور کلی در بیماری های کرونری قلب، می تواند نقش موثری ایفا کند و ریسک جراحی و خطر حملات قلبی را به حداقل کاهش دهد.
در هندوستان ۲۰بیمار با واریس اندام تحتانی ( پیشرفته) داوطلب زالو درمانی شده و پاسخ درمانی شگفت آوری مشاهد شده و تمامی ۲۰نفر ( صد در صد بیماران مورد مطالعه) کاملا درمان شدند. ماده آنتی کوآگولان (ضد انعقادی) که در بزاق زالو موجود است بنام هیرودین موجب رقیق شدن خون، باز شدن عروق بسته و بالطبع افزایش خون رسانی و اکسیژناسیون موضع می شود. پیش بینی می شود حداقل یکصد نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو ترشح میشود. اکنون در شمار کثیری از کلینیک های معتبر اروپا و آمریکا از زالو برای رقیق شدن خون متعاقب آنژیوپلاستی قلب، گرافت های پوستی و پیوند اعضا ( برای تسریع خونرسانی موضع و پیشگیری از انعقاد خون در عروق)، واریس، ضایعات پوستی و زیبایی پوست و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن، استفاده طبی بعمل می آید.
محققان هندوستان طی بررسی های علمی متوجه شدند که زالو، خون سیاهرگی مملو از دی اکسید کربن را به خون شریانی حاوی O۲اکسیژن ترجیح می دهد و در مکیدن خون، عروقی را انتخاب می کند که دارای غلظت بالاتر و خون فاسد تر باشند.
زالو از سویی خون آلوده و فاقد اکسیژن را تخلیه می کند و از سوی دیگر بزاق خود را که حاوی ماده ای ضد انعقاد و آنتی کوالاگون (هیرودین) و احتمالا بیش از یکصد نوع ماده Bioactiveدیگر است به موضع تزریق می کند. یعنی دو عمل تصفیه خون و ترقیق خون را همزمان انجام می دهد و بالطبق این خون سالم سازی شده به کنترل عفونت ها و عملکرد بهتر سلول های دفاعی خون و سیستم ایمنی و افزایش اکسیژناسیون بافت ها منجر خواهد شد. هر زالو طی مدت ۱۵تا ۶۰دقیقه پنج تا ۱۵میلی لیتر خون می مکد که ۱۰ برابر حجم بدن خود را تشکیل می دهد. خونریزی پس از جدا شدن زالو دو تا ۱۰ساعت طول می کشد. ماده بی حسی تزریق شده توسط زالو در موضع، سبب از بین رفتن درد حین نیش زدن و مکیدن خون می شود.
● صادرات زالو
کشورهایی نظیر روسیه و انگلستان از ره آورد صادرات زالو درآمد ارزی هنگفتی برای اقتصادشان فراهم کرده اند. در طب سنتی ایرانیان کاربرد زالو بسیار وسیع بوده و در بیماری هایی همچون بیماری های خونی و عفونی، فشار خون، سکته قلبی، بیماری های چشمی، پوستی، واریس، بواسیر و آبسه های چرکی مورد استفاده قرار گرفته است. بر اساس سازمان بیو فارم انگلستان این کشور در سال ۲۰۰۴حدود چهار میلیارد زالو به ارزش هر یک عدد یک و نیم پوند به خارج صادر کرده است ( با ارزش و سود شش میلیارد پوند یا حدود ۱۰میلیارد دلار!). در ترکیه نیز کنار بانک خون، بانک زالو وجود دارد و اکثر کشورهای اروپایی مشتری دایم خرید زالوهای طبی از این کشور هستند.
● ایران دیروز
در طب عامیانه مردم ایران، زالو همانند حجامت و فصد بعنوان یک رفتار درمانی و پیشگیری پذیرفته شده و شناخته شده حضور داشته است و مردم شهر و روستای ایران می دانستند که علاج بسیاری عفونت ها و زخم ها و کسالت های بدن با زالو اندازی ممکن است. حکیم جرجانی در کتاب سوم ذخیره خوارزمشاهی اشاره به نحوه استعمال زالو و جایگاه درمانی آن کرده و منفعت زالو اندازی را بیشتر در بیماری های پوستی می داند و معتقد است ابتدا باید تن را با فصد و مسهل پاکیزه کرد و سپس زالو انداخت.
شیخ الرئیس ابن سینا نیز باب مبسوطی پیرامون زالو دارد و می گوید: از زالوهایی که کرک ریز و نمر دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید زیرا دچار غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه های بدخیم خواهید شد. از زالوهایی استفاده شود که در آب های خزه دار که محل زیست قور باغه ها ست رشد و نمو کرده و نه زالویی که در آبهای گل آلود سیاه بوده است. ابن سینا همچنین زالو را بهتر از حجامت در بیرون آوردن خون تباه از عمق بدن می داند و اضافه می کند: زالو را ابتدا سرازیر نگهدارید تا استفراغ کند و محتویات شکمش بیرون آید. سپس اندکی خون بره به او بدهید. سپس مواد چسبنده و کثیف بدن او را با بوراکس پاک کنید ( استفاده از مواد صابونی عطر دار مضر است) و جایی را که می خواهید زالو بگذارید با دست مالش دهید تا سرخ شود. اگر جای زالو انداختن را با گل سر شور یا خون اندود کنند زالو بهتر می چسبد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو، محل گزش او را حجامت بر نهید.
● ایران امروز
به گفته یک عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران، نماینده WHO (سازمان جهانی بهداشت) در سال ۱۳۷۹در زمینه کنگره بین المللی طب سنتی و مفردات پزشکی تهران، از چند اتاق عمل مجهز بیمارستان های مطرح و در جه یک ایران بازدید کرده بود و گفته بود: اتاق عمل های شما ناقص است زیرا جایی برای نگهداری زالو و کاربرد زالو ندیدم! در زمان حاضر در شهر تهران در برخی بیمارستان های فوق تخصصی، جراحان مشهور و صاحب سبک، در جراحی های ترمیمی خود از زالو درمانی کمک می گیرند. تاکنون در جهان سه هزار مقاله علمی پیرامون زالو و زالو درمانی ثبت شده که در موسسه تحقیقات حجامت ایران دو هزار و ۵۰۰مقاله آن به فارسی ترجمه شده است. بر اساس مقالات پزشکی داخل و خارج کشور برخی سرطان های بدخیم نظیر ملانوما، اگزمای پوستی، سکته های مغری و قلبی، فشار خون، سلولیت، کمردرد و دردهای سیاتیکی، آرتروز زانو، مشکلات شنوایی، زخم معده، هماتوم، ضعف اعصاب و وسواس از جمله بیماری هایی محسوب می شوند که می توانند با زالو درمان شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست