شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
خاطرات دو سفیر
كتاب «خاطرات دو سفیر» به قلم ویلیام سولیوان و سرآنتونی پارسونز، سفرای آمریكا و انگلیس در تهران در زمان آغاز انقلاب اسلامی ،قبلاً تحت عناوین اصلی آنها «مأموریت در ایران» به قلم سولیوان و «غرور و سقوط» به قلم آنتونی پارسونز، توسط محمود طلوعی ترجمه شده بود .مترجم تصمیم به انتشار این دو كتاب در یك مجموعه به همراه بخش هایی از خاطرات «جیمی كارتر»، «سایروس ونس» و «زبیگنیو برژینسكی»، رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری می گیرد . حاصل آن در قالب كتاب حاضر به بازار كتاب عرضه شده است. چاپ سوم این كتاب در سال ۱۳۷۵ توسط نشر علم انتشار یافته است. دفترمطالعات و تدوین تاریخ ایران،گزیده گویایی ازاین كتاب را منتشر كرده است. بخشی از این گزیده را می خوانید:
كارتر در آغاز صحبت خود بر اهمیت استراتژیك ایران برای ایالات متحده آمریكا و متحدین دیگر غربی ما تأكید كرد. او سپس از شاه ایران به عنوان یك دوست نزدیك و یك متحد قابل اعتماد برای آمریكا یاد كرد و به گرمی از وی پشتیبانی نمود. كارتر همچنین اهمیت ایران را به عنوان یك عامل ثبات برای امنیت منطقه حساس خلیج فارس مورد تأكید مجدد قرار داد و در خاتمه موضوع قیمت نفت و سایر مسائل مورد علاقه بین ایران و آمریكا را متذكر شد... من سه مسئله عمده را كه در نظر داشتم عنوان كردم:
سئوال اول من درباره میزان فروش وسائل نظامی به ایران بود... جواب رئیس جمهوری خیلی سریع و صریح بود. او گفت كه می خواهد در معامله با ایرانی ها كاملاً گشاده دست باشد و در لیست سفارشات ایران هم مورد خاصی كه منعی برای فروش آن وجود داشته باشد ندیده است... آخرین سئوال من حساس تر از سئوالات پیشین بود. من متذكر شدم كه بین سازمان اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) و سازمان امنیت ایران (ساواك) از بدو تأسیس سازمان اخیر، همكاری نزدیكی وجود داشته، ولی ساواك به تدریج از صورت یك سازمان اطلاعاتی ساده خارج شده و ضمن انجام وظایف اطلاعاتی خود عملاً نقش یك پلیس سیاسی را بازی می كند... وی [رئیس جمهور] تأكید كرد كه همكاریهای اطلاعاتی ما با ایران، به خصوص با امكاناتی كه برای نصب دستگاههای خبرگیری از شوروی در اختیار آمریكا قرار داده شده بسیار مهم و با ارزش است. رئیس جمهوری افزود كه البته در زمینه حقوق بشر مسائلی وجود دارد و از من خواست كه ضمن ملاقاتهای خود با شاه ایران سعی كنم وی را قانع نمایم كه سیاست كلی حكومت خود را در این زمینه تعدیل كند.(صص۹-۲۷)
... با وجود همكاری دانشگاه های آمریكائی با دانشگاه های ایران و حضور اساتید آمریكائی در این دانشگاه ها تظاهرات در دانشگاه های ایران به طور روزافزونی رنگ ضد آمریكائی به خود می گرفت و این تغییر جهت با تظاهراتی كه از طرف دانشجویان ایرانی در آمریكا صورت می گرفت تطبیق می كرد. اتهام اصلی به آمریكا در این تظاهرات این بود كه آمریكا حامی و پشتیبان اصلی شاه است و یا به عبارتی كه در تظاهرات دانشجویی عنوان می شد شاه نوكر و دست نشانده آمریكاست.(ص۱۱۰)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست