شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
لایحه در سطل زباله!
در سالهای حكومت پهلوی اول و دوم حكایتی دردناكتر از رنج دهقانان این سرزمین نیست. دهقانان روزها در زیر آفتاب سوزان رنج میبردند و زحمت میكشیدند؛ اما حاصل رنج آنان به جیب مالكان كه مورد حمایت حكومتها بودند، میرفت وصرف عیش و نوش آنها و مأموران دولت میشد.
دهقانان گذشته از آنكه بخش مهمی از محصولات خودرا در اختیار مالكان قرار میدادند، مجبور بودند بخش دیگری از آن را به عنوان مالیات به مأموران دولتی بدهند. در پنجاه سال حاكمیت پهلوی مردان بزرگی برای رهایی دهقانان قیام كردند؛ اما قیام آنان اغلب به وسیلهٔ مالكان، قدرتهای محلی و یا پادشاهان سركوب میشد.
دكتر محمد مصدق در زمان حكومت كوتاه خود، لایحهٔ «لغو عوارض كشاورزان» را به تصویب رساند. ـ دی ۱۳۳۱ ـ در این لایحه ذكر شده بود كه هرگاه مالكان به عنوان باج و خراج از رعایای خود مرغ، جوجه، پنیر و ماست و امثال آن بخواهند، تحت تعقیب قرار گیرند.
بعد از كودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و سقوط حكومت ملی مصدق، مجلس شورای ملی كه تركیبی از مالكان بزرگ و طرفداران شاه در آن حضور فعال داشتند یكبار دیگر لایحهٔ «لغو عوارض كشاورزان» كه مصدق قبلاً با استفاده از اختیارات خود به تصویب رسانده بود، مورد بازنگری قرار داد.
این لایحه مدتها در مجلس مورد بحث بود و سرانجام قرار شد كمیسیونی مركب از تعدادی از نمایندگان مجلسین شورا و سنا كه اكثر آنها از مالكان بزرگ بودند، به این امر رسیدگی كند. یكی از نمایندگان شركت كننده در این كمیسیون سپهبد امیراحمدی مالك بزرگ بود.
چون مجریان قانون «لغو عوارض كشاورزان»، مأموران وزارت كشور بودند، لایحهای به كمیسیون كشور ارجاع شد و جلسهٔ كمیسیون به ریاست سرتیپ محمدعلی صفاری تشكیل گردید و نمایندگان شورا و سنا كه از ملاكین بزرگ بودند شروع به مطالعه و بحث دربارهٔ آن نمودند.
به مجردی كه لایحه توسط نمایندگان قرائت شد، سپهبد امیراحمدی بشدت مداد را روی میز زده فریاد برآورد« این عوامفریبها را بیندازید دور!»
همه هاج و واج ماندند. اعتراضات سپهبد احمدی قطع شدنی نبود. با وجودی كه جلسهٔ كمیسیون سری و خصوصی بود و درهای اتاق نیز بسته بود، از صدای دو رگهٔ تیمسار نمایندگانی كه در سرسرا بودند و همچنین پیشخدمتها از این داد و بیدادها به خود آمده به طرف در ورودی كمیسیون كشور روی آوردند.
سپهبد احمدی كه از ملاكین معروف كشور بود، در دنبالهٔ اعتراضات خود افزود: مصدق این قانون را بیجهت به تصویب رسانده. مرغ مال مالك است؛ جوجه و تخممرغ هم مال مرغ است، چرا این همه مرغ، جوجه، گاو، گوسفند، شیر، پنیر و روغن را رعایای دهات تصاحب كنند و به مالك چیزی نرسانند؟
جمال امامی و سناتور سعید مهدوی اعتراضات سپهبد امیراحمدی را «وارد» دانستند و جمال امامی گفت: اصلاً این لایحه را در سطل باطله بیندازیم...!
منبع: هزار و یك حكایت تاریخی، محمود حكیمی، ج۱
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست