سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

خرمشهر را خدا آزاد کرد


خرمشهر را خدا آزاد کرد

ساعت دو بعد از ظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، پس از ۲۴ روز رزم بی امان، خرمشهر به طور کامل آزاد شد و پرچم پرافتخار ا... اکبر، بر فراز مسجد جامع و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز در آمد.خرمشهر، …

ساعت دو بعد از ظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، پس از ۲۴ روز رزم بی امان، خرمشهر به طور کامل آزاد شد و پرچم پرافتخار ا... اکبر، بر فراز مسجد جامع و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز در آمد.خرمشهر، این شهر مقاوم که پس از ۳۵ روز پایداری و مقاومت، در چهارم آبان ماه ۱۳۵۹، به اشغال دشمن درآمده بود، پس از ۵۷۸ روز (نوزده ماه) اسارت، بار دیگر به آغوش گرم میهن اسلامی بازگشت.

رزمندگان اسلام در اولین اقدام، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند. خبر آزادسازی خرمشهر، به سرعت در همه جا طنین افکند و ملت مسلمان ایران را که مدت ها در آرزوی شنیدن چنین خبر مسرت بخشی بودند، غرق شادی و سرور کرد.

مردم به خیابان ها ریختند و با پخش شیرینی، به جشن و شادی پرداختند و با فرارسیدن شب، بر پشت بام ها ندای ا... اکبر سر دادند.

اهمیت فتح خرمشهر

بی تردید فتح خرمشهر، از دو جهت بسیارحایز اهمیت بود.نخست این که، با این پیروزی بزرگ، جنگ وارد مرحله نوینی شد و قوای اسلام با حمله های کوبنده خود، مرحله به مرحله پیروزی های تازه ای را به ارمغان می آوردند، دوم این که این فتح باعث شد که آمریکا و دیگر قدرت های استعماری، حساب کار خود را بکنند و از موضع تهاجم و حمله، به موضع دفاع بیفتند.

آنان پیش از این، می پنداشتند که عراق خواهد توانست پس از پیروزی بر ایران، جایگزین رژیم دست نشانده سابق و ژاندارم منطقه و حافظ و نگهبان منافع آنان در منطقه شود، اما پس از فتح خرمشهر نه تنها اندیشه تصرف ایران غیرممکن شد، بلکه ترس و وحشت سقوط صدام وجودشان را فرا گرفت و آن ها را وادار کرد که صدام را از سقوط نجات دهند.

پیام امام خمینی (ره)

حضرت امام خمینی (ره) به مناسبت فتح خرمشهر، پیام رسا و متینی را به این شرح صادر فرمودند: «این جانب، با یقین به آن که «ما النصر الا من عندا...» از فرزندان اسلام و قوای سلحشور مسلح که دست قدرت حق از آستین آنان بیرون آمد و کشور بقیهٔ ا... الاعظم ارواحنا لمقدمه الفدا را از چنگ گرگان آدم خوار که ابزارهایی در دست ابرقدرتان، به خصوص آمریکای جهان خوارند، بیرون آورد و ندای ا... اکبر را در خرمشهر عزیز طنین انداز کرد و پرچم پرافتخار لااله الا ا... را بر فراز آن شهر خرم که با دست پلید جنایتکاران غرب به خون کشیده شده و خونین شهرنام گرفت، به اهتزاز در آورد، تشکر می کنم و آنان، فوق تشکر امثال من هستند.

آنان به یقین مورد تقدیر ناجی بشریت و بر پاکننده عدل الهی در سراسر گیتی روحی لتراب مقدمه الفدا می باشند».

قطعه های ادبی

خرمشهر سرزمین خرمی است که سرچشمه طراوت همیشگی اش، سرخی شبنم گونه قطره های خون است.

خرمشهر سرزمین صبوری است که سنگفرش خیابان هایش به سرخی خون سرو قامتان دلیر میهن رنگین شده است.

خرمشهر دروازه عبور سفیران عابدی است که با قطره های خون، وضوی عشق ساختند و به ملکوت اعلی پیوستند.

خرمشهر مقر شاهدان شاهدی است که گواهشان ذکر یا حسین (ع) بود و حضور جاویدانشان تجلی کربلایی دیگر.

علی عسکریان