سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

معرفی دوربین های حرفه ای


معرفی دوربین های حرفه ای

یکی از نکات قابل توجه در این دوربین حالت عکاسی ماکروی است شرکت کانن در معرفی مشخصات فنی این دوربین می گوید که کمترین فاصله فوکوس آن صفر است این یعنی شما می توانید لنز را به سوژه چسبانده و از آن عکاسی کنید

● ابر زوم؛ CANON SX۳۰IS

یکی از نکات قابل توجه در این دوربین حالت عکاسی ماکروی است. شرکت کانن در معرفی مشخصات فنی این دوربین می گوید که کمترین فاصله فوکوس آن صفر است این یعنی شما می توانید لنز را به سوژه چسبانده و از آن عکاسی کنید. به هر حال این موضوع یکی از نکاتی است که می تواند بسیار مورد توجه قرار بگیرد چون تا قبل از این تنها لنزهای گران قیمت فاصله صفر برای عکاسی ماکرو داشتند.

با این همه این همه قابلیت روی یک لنز که به آن می توانید لرزش گیر اپتیکی را هم اضافه کنید، نشان می دهد ممکن است کیفیت این لنز مخصوصا در حالت تله چندان مطلوب نباشد و تصاویر کاهش شارپنس چشم گیری داشته باشند. این موضوع نشان می دهد که شرکت کانن هم مثل رقیب عمده اش در دنیای دوربین های ۳۵ میلی متری- یعنی شرکت نیکون- میل چندانی ندارد که کیفیت دوربین های کامپکنش را به دوربین های حرفه ای نزدیک کند بقیه ویژگی های این دوربین هم نشان دهنده این مطلب هستند.

سرعت شاتر دوربین بین دو مقدار ۱۵ و ۳۲۰۰/۱ ثانیه تغییر می کند. لرزش گیر اپتیکال این دوربین، هم در حالت عکاسی و هم فیلم برداری کمک زیادی به وضوح تصاویر می کند و نقطه قوت این دوربین به حساب می آید SX۳۰IS هم مثل رقیبش در نیکون برای زوم کردن از اهرم کنار دکمه شاتر استفاده می کند به این ترتیب امکان کادربندی دقیق هم در این دوربین وجود ندارد و سرعت عکس العمل آن به نسبت پایین است انواع مودهای عکاسی اتوماتیک برای ناآشنایان به عکاسی در این دوربین قرار دارد. مود قدرتمند عکاسی در شب این دوربین بسیار کاراست و کمک می کند در شب عکس های خوبی بگیرید.

دوربین ابر زوم کانن امکان فیلم برداری دارد اما کیفیت آن در حد HD است و از این نظر از رقبایش عقب مانده است اما نکته مهم درباره این دوربین سرعت عکاسی آن است. در حالت عکاسی پیوسته این دوربین حداکثر می تواند در ۲/۱ ثانیه برای شما یک عکس بگیرد؛ یعنی چیزی کمتر از یک فریم در ثانیه. این برای یک دوربین سوپر زوم فاجعه به حساب می آید و عملا کارآیی این دوربین را از بین می برد.

دلیل این مساله هم معلوم است. با یک دوربین سوپر زوم باید از مسابقات ورزشی یا حیات وحش عکاسی کرد و با این سرعت عکاسی عملا عکس دندان گیری نصیب صاحب SX۳۰IS نمی شود، یعنی تا صاحب دوربین به خودش بجنبد ممکن است سوژه اهمیتش را از دست داده باشد. بنابراین به نظر می رسد کانن این دوربین را فقط برای عقب نماندن از رقبا تولید کرده و فاصله آن را به اندازه چشم گیری با دوربین های حرفه اش حفظ کرده است. مودهای عکاسی اولویت شاتر یا دیافراگم در کنار حالت عکاسی دستی هم برای این دوربین در نظر گرفته شده اند. با این دوربین فقط می توانید در دو نسبت ۳: ۴ و ۹: ۱۶ عکاسی کنید.

● نقاط قوت و ضعف

▪ لرزش گیر اپتیکی قدرتمند

▪ بزرگ نمایی زیاد نسبت بقیه رقبا

▪ فاصله فوکوس کم

▪ باطری قابل شارژ با عمر طولانی

▪ سرعت عکس پایین

▪ نویز زیاد و شارینس کم تصاویر

▪ کیفیت پایین فیلم برداری

● دانستنی های دیجیتال

▪ کیفیت FullHD , HD:

Full HD به کیفیت فیلم برداری با اندازه تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل گفته می شود؛ در حالی که HD رزولوشنی به اندازه ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل دارد.

● شکارچی سریع؛ FUJIFILMFINEPIXHS۱۰

HS۱۰ یک دوربین سریع با قدرت زوم X۳۰ است که به شما امکان می دهد تصاویری از دوردست ثبت کنید. این دوربین که در شکل شبیه حرفه ای (SLRLike) به بازار عرصه شد؛ یکی از پیشتازان عرصه دوربین های سوپر سوپر زوم است.

دوربین ۱۰مگاپیکسلی فوجی فقط در ظاهر شبیه دوربین های حرفه ای نیست بلکه خصوصیات دیگری را هم از حرفه ای ها به ارث برده است. سنسور CMOS این دوربین به شما اجازه می دهد که در حساسیت های بالاتر عکس هایی با نویز کمتر بگیرید و HS۱۰ در زمینه حساسیت هم تنه به تنه حرفه ای ها می زند. ISO۱۰۰ تا ۶۴۰۰ عکس های شما را برای شرایط نامناسب نوری بیمه می کند این نیمه حرفه ای به شما امکان می دهد که در سه نسبت ۳: ۴، ۲: ۳ و ۹: ۱۶ عکاسی کنید. HS۱۰ از امکان لرزش گیر اپتیکی بهره نمی برد اما لرزش گیر مناسبی روی سنسور آن نصب شده که با بالا و پایین کردن سنسور، عملکرد به نسبت موفقی دارد.

امکان تنظیم دستی تراز سفیدی، ویژگی دیگری است که مخصوص دوربین های حرفه ای است حتی بعضی از دوربین های سطح اول حرفه ای از این امکان بهره نمی برند اما دوربین سوپر زوم فوجی به کاربر این اجازه را می دهد که با تنظیم دلخواه تراز سفیدی جلوه های جالبی ایجاد کند یکی دیگر از ویژگی های جالب این دوربین، امکان زوم دستی آن است. در دوربین های کامپکت، کاربر به وسیله یک اهرم می تواند فاصله کانونی لنز را تنظیم کرده یا به اصطلاح زوم کند اما در HS۱۰ شما می توانید مثل حرفه ای ها قسمتی از لنز را چرخانده و فاصله کانونی را عوض کنید. این کار علاوه بر سرعت، دقت بیشتری هم در انتخاب کادر و میزان زوم دارد.

حداکثر سرعت شاتر ۳۰ ثانیه در مقابل مقدار حداقل ۴۰۰۰/۱ ثانیه HS۱۰ را در ردیف بسیاری از دوربین های سطح مقدماتی حرفه قرار می دهد وقتی کاربر می خواهد از این دوربین برای عکسبرداری پیاپی استفاده کند؛ آن وقت می تواند حالت فوکوس پیاپی را انتخاب کند. باز هم حرفه ای ها می دانند که این چه امکان ارزشمندی است؛ چون معمولا در حالت های عادی فوکوس دوربین در کش و قوس و حرکت های سریع به اصطلاح گم می شود. آن وقت عکس هایی که برایش کلی دردسر کشیده اید فلو (تار) از آب در می آیند امکان فوکوس پیاپی تا حد زیادی از این موضوع جلوگیری می کند. علاوه بر همه اینها HS۱۰ کامپکت بودنش را فراموش نکرده چون می توانید از فاصله یک سانتی متری و روی مد ماکرو عکس های خوبی با آن بگیرید. این دوربین امکان نورسنجی دستی ندارد اما در عوض تقدم شاتر و یا دیافراگم برای آن در نظر گرفته شده است.

● نقاط قوت و ضعف

▪ دیافراگم مناسب به نسبت فاصله کانونی

▪ سرعت بالای عکاسی

▪ فوکوس مناسب در عکاسی پیاپی به همراه کیفیت مناسب عکاسی در حساسیت های بالا

▪ نداشتن باتری قابل شارژ و شارژر

▪ استفاده از باتری قلمی

▪ نداشتن لرزش گیر اپتیکی

● دانستنی های دیجیتال

تقدم شاتر و دیافراگم به حالتی گفته می شود که در آن اولویت در نور سنجی به شاتر یا دیافراگم داده می شود یعنی عکاس در نظر می گیرد که همه عکس هایش باید با سرعت شاتر ۸۰۰/۱ ثانیه گرفته شود. در این صورت با انتخاب اولویت شاتر سرعت مورد نظر را تنظیم می کند.

● نتیجه گیری نهایی

▪ نام های غیر آشنا

به نظر می رسد دوربین های فوجی و نیکون در کیفیت عکس، پهلو به پهلوی هم می زنند اما چند نکته وجود دارد که برای دوربین فوجی یک مزیت و برتری محسوب می شود. اولا با توجه به اینکه کانن و نیکون یکه تازان عرصه دوربین های ۳۵ میلیمتری حرفه ای هستند به هیچ وجه کیفیت دوربین های کامپکنشان را از حد معینی بالاتر نمی برند. دلیل این سیاست هم واضح است؛ دوربین کامپکت حداکثر یک میلیون تومانی که کیفیت مناسبی داشته باشد به سادگی در بازار جایگزین دوربین ها و لنزهای گران قیمت ۸ یا ۱۰ میلیون تومانی می شود. اما فوجی فیلم هیچ امیدی برای رقابت در عرصه دوربین های حرفه ای ندارد و بنابر این سعی می کند دوربین های کامپکت با کیفیت تری را به بازار عرصه کند.

به این آیتم ها دقت کنید: سرعت بالای شاتر (۴۰۰۰/۱ ثانیه)، سرعت بالای عکاسی پیاپی، فوکوس مناسب در حالت عکاسی پیاپی و از همه مهم تر فرمت عکس های خام یا فشرده نشده از مشخصه های دوربین های حرفه ای هستند. این مشخصات بدون استثنا در دوربین کامپکت فوجی دیده می شوند. مخصوصا امکان تهیه عکس با فرمت خام یک ویژگی بسیار مثبت است که به عکاس اجازه می دهد با پردازش بهتر عکس های خام، کیفیت های بهتری را به دست بیاورد. این ویژگی در دوربین های کانن و نیکون دیده نمی شود. به همین دلیل به نظر می رسد در انتخاب دوربین های کامپکت باید دقت بیشتری کرد و برای سوپر زوم ها به سراغ نام های خیلی آشنا نرفت.