جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
آیا خودروهای چینی از ایرانی ها بهترند
با توجه به تورمی که این روزها بر بازار خودروی کشور سایه انداخته، توجه به وضعیت کیفی خودروها بیش از پیش ضروری به نظر میرسد. تا جایی که سازمان کنترل کیفیت هم هر چند ماه یکبار لیستی مقایسهای بین محصولات پرفروش و میانقیمت بازار منتشر میکند که در آن تستهایی در زمینه کیفیت ساخت و مشکلات فنی از خودروها گرفته شده است.
به طور نرمال و طبیعی این انتظار هم وجود دارد که بین قیمت و رده کیفی خودروها در این لیست تناسبی معقول وجود داشته باشد و اگر محصولی در ردههای بالاتر قرار گرفته به خاطر کیفیت بالایی که به خریدار ارائه میدهد از رقیبان همرده قیمت بالاتری ارائه دهد. نکتهای که این روزها محصولات چینی خلاف آن را ثابت کردهاند.
● داستان از چه قرار است؟
متاسفانه خودروهای چینی در رده محصولات وارداتی به شمار میآیند چرا که اگر غیر از این بود حداقل تا ۵۰ درصد از ارزش فعلیشان ارزانتر فروخته میشدند. این دوستان شرقی در شرایطی با قیمتی به مراتب گرانتر از خودروهای ایرانی به فروش میرسند که در جدول ردهبندی، کیفیت پایینتری را نسبت به خودروهای داخلی نشان میدهند و از این لحاظ هیچ تناسب معقولی دیده نمیشود!
نکتهای که در نهایت در تصمیم خریداران تاثیر بسزایی میگذارد و اگر کسی توجهی به نوع ساخت و کیفیت نهایی این محصولات نداشته باشد، باید با پول بیشتر پشت رل خودرویی بیکیفیتتر بنشیند؛ آن هم شاید فقط به این دلیل که خودروی چینی خارج از مرزهای ایران تولید شده است.
● مقایسه بعضی مدلها
برای درک بهتر موضوع میتوان مقایسهای ساده بین چند خودروی چینی و ساخت داخل انجام داد. به عنوان مثال خودروی توجوی هاچبک(تولیدی کرمانخودرو) در حالی به قیمت ۳۷ میلیون تومان در بازار ایران عرضه میشود که این خودرو در جدول ردهبندی کیفی در رتبه ششم و بعد از تندر۹۰ قرار دارد. تندری که بدون شک یکی از با کیفیتترین تولیدات داخل محسوب میشود و میزان نمره منفی آن ۲۱.۱ بوده و در بازار حدود ۳۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
در حالی که میزان نمره منفی توجوی تقریبا سه برابر تندر ۹۰ یعنی ۵۷.۵ است که این یعنی سدان رنو تا سه برابر از رقیب چینی خود کیفیت بالاتری ارائه میدهد ولی توجوی گرانتر در بازار به دست خریدار میرسد. لیفان ۶۲۰ (تولیدی کرمانخودرو) هم در رتبه هشتم ردهبندی کیفی قرار دارد و با نمره منفی ۵۹ به قیمت حدود ۴۶ میلیون تومان عرضه میشود.
حال همین وضعیت را با تندری که جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده مقایسه کنید! اما عمق فاجعه جایی است که خودروی شاسیبلند MVMx۳۳ تولیدی مدیران خودرو قرار دارد؛ این SUV حد متوسط در حالی در رتبه سیزدهم ردهبندی قرار داشته و با نمره منفی ۶۵ به قیمت حدود ۶۰ میلیون تومان در بازار دست به دست میشود که کیفیت آن به مراتب کمتر از اکثر تولیدات داخلی است.
شاید تنها عنوان ارزانقیمتترین شاسیبلند داخلی باعث شده خریداران فکر کنند در مقابل پول پرداختیشان همانقدر هم آش میخورند. جالب اینجاست که کیفیت MVMx۳۳ حتی کمتر از پژو پارس، سمند و پژو ۴۰۵ ثبت شده که به طور میانگین با قیمتی حدود ۳۰ میلیون تومان در بازار عرضه میشوند.
البته این تمام ماجرا نیست و MVM۵۳۰ تولیدی مدیران خودرو هم در حالی در رتبه پانزدهم ردهبندی قرار داشته و با نمره منفی ۷۰ به قیمت ۴۰ میلیون تومان فروخته میشود که کیفیت آن در جدول ردهبندی حتی از تیبای ۱۸ میلیون تومانی هم کمتر است! تیبایی که همواره در مورد کیفیت ساخت و داشتههایش حرف و حدیثهای زیادی وجود داشته است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست