پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

اظهارات نوبخت درباره بازداشت حسین فریدون


اظهارات نوبخت درباره بازداشت حسین فریدون

سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود, درباره بازداشت حسین فریدون گفت از قوه قضائیه انتظار قضاوت عادلانه داریم البته اینکه قوه قضائیه مستقل است و برادر رئیس جمهور را احضار می کند و به زندان می برد, موجب قوت ماست که اگر برای برادر رئیس قوه قضائیه و مقننه هم موارد مشابهی باشد, قوه قضائیه مستقل, همین گونه که برای برادر رئیس جمهور اقدام کرد با آنها هم همان گونه رفتار می کند این موجب مباهات ماست که عدالت برای همه یکسان اجرا شود

سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود، درباره بازداشت حسین فریدون، برادر رئیس جمهوری عنوان کرد: «از ماه ها قبل و حتی سال قبل این بحث ها مطرح بود که نظر رئیس جمهور هم این بود که همه افراد در برابر قانون یکسان بوده و باید در مقابل قانون پاسخگو باشند. فریدون مرتب به مراجع قضائی می رفت و مرتب پاسخ می داد اما این بار قرار وثیقه گذاشتند و چون مبلغ آن بالا بود، تهیه وثیقه زمان برد که به کمک برخی دوستان فریدون و سند خانه خودش این وثیقه تأمین شد. من نمی خواهم درباره رقم وثیقه قضاوت کنم ولی او که فرار نمی کرد که این رقم در نظر گرفته شد». محمدباقر نوبخت، درباره چگونگی تأمین این وثیقه، گفت: «بالاخره فریدون دوستانی دارد. چون وثیقه ای به این مبلغ ندارد، ما به قوه قضائیه احترام می گذاریم ولی معتقدیم برای تحقق مطالبات مردم نیازمند آرامش هستیم». او با اشاره به اینکه اگر یک ساعت هم فرد محترمی را به زندان ببرند، به حیثیت او خدشه وارد می شود، گفت: «از قوه قضائیه انتظار قضاوت عادلانه داریم. البته اینکه قوه قضائیه مستقل است و برادر رئیس جمهور را احضار می کند و به زندان می برد، موجب قوت ماست که اگر برای برادر رئیس قوه قضائیه و مقننه هم موارد مشابهی باشد، قوه قضائیه مستقل، همین گونه که برای برادر رئیس جمهور اقدام کرد با آنها هم همان گونه رفتار می کند. این موجب مباهات ماست که عدالت برای همه یکسان اجرا شود». نوبخت درباره اینکه چه اتفاقی برای حسین فریدون افتاد که در بیمارستان بستری شد، افزود: «اینکه فرد سالمی برود قوه قضائیه و بعد چنین وضعیت جسمی پیدا کند و پزشکش اظهار نگرانی کند، شاید من نباید جواب بدهم چون اطلاعی ندارم و باید ببینیم چه اتفاقی افتاده است. این را باید دیگران جواب دهند. انتظار داریم هیچ چیز خارج از عدل و انصاف و رفتارهای قانونی نباشد و فشارهای ویژه ای به ایشان نیامده است. به عنوان عضوی از دولت با اعتمادی که به دستگاه قضا دارم، می دانم که هیچ چیز غیرقانونی پیش نمی آید. البته انتظار داریم این موارد جنبه سیاسی پیدا نکند تا قداست کار قضائی مخدوش نشود و ضابطین هم با نگرش غیرسیاسی باید به این موضوع نگاه کنند».

نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا بازداشت حسین فریدون تأثیری بر تصمیم روحانی در چینش کابینه دارد، گفت: «این مواردی که شما اشاره کردید تأثیری بر اراده روحانی ندارد. رئیس جمهور بسیار صبور و خویشتن دار عمل می کند و بسیار هم زیرک است و می داند برخی اقدامات برای برهم زدن ثبات انجام می شود بنابراین رئیس جمهور با این اقدامات از مسیر اعتدال خارج نمی شود».او درباره اینکه آیا دولت در مقابله با فساد خط قرمزی دارد، تأکید کرد: «دولت هم هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد ندارد و معتقد است با هر عامل فسادی باید مقابله شود».نوبخت در بخش دیگری از این نشست درباره قرارداد توتال و انتقادات مطرح شده به این قرارداد، افزود: «این نکته مطرح می شود که چرا سهم ایران کمتر از ٢٠ درصد است؟ درحالی که این قراداد دو طرف دارد که یک طرف آن شرکت ملی نفت ایران و طرف مقابل شرکت های توتال، شرکت چینی و پتروپارس است. ما دنبال سرمایه گذاری خارجی هستیم، ولی چون به دنبال انتقال تکنولوژی هم هستیم، از شرکت پتروپارس به عنوان شرکت ایرانی خواستیم در کنار شرکت توتال و شرکت چینی باشد».محمدباقر نوبخت با بیان اینکه دولت به نظر منتقدان به این قرارداد احترام می گذارد، گفت: «راه تأمین منافع ملی، طرح سه فوریتی برای توقف این قرارداد نیست. البته همه کسانی که فکر می کنند در این قرارداد رفتار غیرقانونی شده است، به جای تشویش اذهان عمومی، هر سند و مدرکی دارند به قوه قضائیه ارائه کنند، زیرا تشویش اذهان عمومی جرم است».او درخصوص مسائل مطرح شده درباره محرمانه بودن این قرارداد گفت: «قرار شد چارچوب محرمانگی و رازداری را از این به بعد شورای عالی امنیت ملی نظارت کند اما این قرارداد قبل از آنکه در هیئت وزیران تصویب و به شورای عالی امنیت ملی فرستاده شود، این بخش کار انجام شده بود، مشکلی ندارد که مجوز شورای عالی امنیت ملی را دریافت کند».

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره صحبت های اخیر ظریف درباره احتمال خروج ایران از برجام به خاطر نقض آن از طرف مقابل، گفت: «شورای عالی امنیت ملی کارگروه ویژه ای برای نظارت بر برجام دارد و موارد نقض برجام که منافع ما را مخدوش کند، پیگیری می کند. در داخل کشور هنوز اعلام نشده که نقض برجام در حدی است که باید نسبت به آن شکایت کرد. بنابراین اجازه دهیم سیاست مداران هم حرف های سیاسی خود را بزنند و اجازه دهیم آنها هم اظهارنظر کنند، زیرا سیاست مداران در مجامع بین المللی متناسب با آن شرایط صحبت می کنند، ولی نباید به صحبت های وزارت خارجه در آن مجمع که در پاسخ به یک نفر بیان شد، در داخل کشور استناد شود».نوبخت افزود: «دولت قبلی آمریکا رفته و دولت جدیدی سر کار آمده که به دنبال پاره کردن برجام بود. دولت فعلی آمریکا از ذکاوت سیاسی کافی برخوردار نیست. چه لزومی دارد آقای ظریف با همتای آمریکایی خود که این گونه فکر می کند، مذاکره انجام دهد. اگر لازم باشد درباره منافع خودمان مذاکره انجام می دهیم. البته نه با این مجموعه دولت آمریکا».

دولت پیگیر بازگشت اموال زنجانی است

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار «شرق» مبنی بر اینکه وکیل شرکت ملی نفت از پیش نویس قرارداد با شرکای خارجی بابک زنجانی سخن گفته است، آیا این موضوعات نوعی وقت کشی از سوی این متهم نیست، گفت: «قوه قضائیه مصمم است در این رابطه منافع ملی را تأمین کند و دولت نیز پیگیر موضوع است چراکه عدد بالایی از پول مردم نزد این فرد است». او همچنین درباره اینکه آیا سرنخ جدیدی به دست آمده که منجر به امضای این پیش نویس شده است، گفت: «در این زمینه بی خبر هستم».او درباره رویکرد دولت نسبت به اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی که همسر خارجی دارند نیز گفت: «چنین بحثی در مجلس مطرح است که دولت هم به آن کمک می کند».نوبخت همچنین درباره سرنوشت افراد متعرض به رئیس جمهور در روز قدس گفت: «اطلاع دارم این افراد شناسایی شده اند اما باید منتظر باشیم اقدام قاطع و قانونی نسبت به این افراد متخلف انجام شود و در این مورد نباید شاهد اطاله دادرسی باشیم».