جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
خواص خوراکی ها
شناختن خوراکیها از مهمترین مسائل طب سنتی است، اینکه بدانیم چه میخوریم کمک زیادی به سلامت انسان میکند. در اینجا به خواص برخی از خوراکیها اشاره میکنیم.
۱ خواص سیر
سیر قوه باء را تقویت میکند، ادرار را زیاد نموده و عروق شعریه را باز میکند و همین موضوع سبب میشود که فشار خون پایین بیاید. سیر بهترین درمان نسیان و فراموشی است، خوردن سیر کدورت ذهن را از بین میبرد. میکروبهای وبا و گریپ و عده زیادی از میکروبها را نابود میسازد. سیر بهترین مقوی پیاز مغز بوده، روی غدد مغز تاثیر نیکو دارد. سیر دارای ویتامینهای ث، ب بوده و خوردن آن برای بیماران رماتیسم و نقرس مفید است و بوی آن را معمولا با خوردن سبزیهای سبز میتوان از بین برد. سیر اثر نیکویی در ضدعفونی کردن معده دارد، ولی نباید در خوردن آن افراط کرد. اگر با غذا همه روزه یک پر سیر میل کنید بوی آن شما را آزار نمیدهد و همیشه سالم خواهید بود.
۲ خواص جعفری
جعفری سرشار از ویتامین آ و مخصوصا ویتامین ث، دارای آهن، آهک و فسفر است. خاصیتهای آن: مقوی، اشتهاآور، محلل، برای سینه مفید است. تخم جعفری دارای آپیول است که آپیول ماده پر قوتی است که تببر است و نیز خون را ضدعفونی و مجاری رودهها را ضدعفونی میکند و از ابتلای بدن به سرطان جلوگیری میکند، از این رو باید جعفری را جزء غذای روزانه اشخاص کمخون یا بچههایی که دیر رشد میکنند وارد کرد. اگر چشم شما درد میکند یا ورم چرکی کرده، ضماد برگهای جعفری را روی آن بگذارید. درد و ورم آن را برطرف میکند. برگ جعفری را بکوبند و در عرق بخیسانند و بر گونه بگذارند در مورد آنژین مفید است و معمولا اینگونه ضماد را باید چند بار تجدید کرد.
۳ خواص اسفناج
اسفناج سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث میباشد. اگر در ماههای اردیبهشت و آبان این سبزی چیده شود، ویتامین ث آن خیلی زیاد است و هضم آن آسان است. اسفناج دارای مقدار زیادی آهن است و صد گرم اسفناج چهل تا پنجاه میلی گرم آهن، آهک، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارا است. کلروفیلی که در اسفناج است عضلات رودهها را تحریک کرده و سلولزهای آن تخلیه مدفوعات را آسان میکند. اسفناج جاروی حقیقی مجاری دستگاه گوارش است که به خوبی آن مجاری را پاک میکند. نیز اسفناج برای کسانی که کبد حساس و ناراحتی دارند، مبتلا به رماتیسم هستند، سنگ کلیه و مثانه یا ورم روده دارند منع شده است.
۴ خواص نعنا
نعنا، دوست باوفای کبد است، ترشی صفرا را رقیق میکند و کلسترل خون را پایین میآورد و به همین جهت پیری را به تاخیر میاندازد. برای این منظور یعنی سیال کردن صفرا بهتر آن است که قبل از غذا خورده شود. یک فنجان دم کرده نعنا، بعد از غذا هضم را آسان و اختلالات معدهای را بر طرف میکند. نعنا به علت داشتن اسانس و عطر مخصوص، میکروبکش قوی است، مخصوصا سرماخوردگی را درمان میکند و در بیماریهای حصبه و کولی باسیلوز که یک نوع بیماری معده است بسیار نافع بوده و به طور قطع از مرض جلوگیری میکند نیز معالج امراض پوستی مخصوصا اگزما و خارشهای جلدی میباشد و ضماد آن برای سوختگی و برطرف کردن سرخی و خارش پوست نافع است.
عاطفه چهرهگشا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست