شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
خواص خوراکی ها
![خواص خوراکی ها](/web/imgs/16/160/vkgj81.jpeg)
شناختن خوراکیها از مهمترین مسائل طب سنتی است، اینکه بدانیم چه میخوریم کمک زیادی به سلامت انسان میکند. در اینجا به خواص برخی از خوراکیها اشاره میکنیم.
۱ خواص سیر
سیر قوه باء را تقویت میکند، ادرار را زیاد نموده و عروق شعریه را باز میکند و همین موضوع سبب میشود که فشار خون پایین بیاید. سیر بهترین درمان نسیان و فراموشی است، خوردن سیر کدورت ذهن را از بین میبرد. میکروبهای وبا و گریپ و عده زیادی از میکروبها را نابود میسازد. سیر بهترین مقوی پیاز مغز بوده، روی غدد مغز تاثیر نیکو دارد. سیر دارای ویتامینهای ث، ب بوده و خوردن آن برای بیماران رماتیسم و نقرس مفید است و بوی آن را معمولا با خوردن سبزیهای سبز میتوان از بین برد. سیر اثر نیکویی در ضدعفونی کردن معده دارد، ولی نباید در خوردن آن افراط کرد. اگر با غذا همه روزه یک پر سیر میل کنید بوی آن شما را آزار نمیدهد و همیشه سالم خواهید بود.
۲ خواص جعفری
جعفری سرشار از ویتامین آ و مخصوصا ویتامین ث، دارای آهن، آهک و فسفر است. خاصیتهای آن: مقوی، اشتهاآور، محلل، برای سینه مفید است. تخم جعفری دارای آپیول است که آپیول ماده پر قوتی است که تببر است و نیز خون را ضدعفونی و مجاری رودهها را ضدعفونی میکند و از ابتلای بدن به سرطان جلوگیری میکند، از این رو باید جعفری را جزء غذای روزانه اشخاص کمخون یا بچههایی که دیر رشد میکنند وارد کرد. اگر چشم شما درد میکند یا ورم چرکی کرده، ضماد برگهای جعفری را روی آن بگذارید. درد و ورم آن را برطرف میکند. برگ جعفری را بکوبند و در عرق بخیسانند و بر گونه بگذارند در مورد آنژین مفید است و معمولا اینگونه ضماد را باید چند بار تجدید کرد.
۳ خواص اسفناج
اسفناج سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث میباشد. اگر در ماههای اردیبهشت و آبان این سبزی چیده شود، ویتامین ث آن خیلی زیاد است و هضم آن آسان است. اسفناج دارای مقدار زیادی آهن است و صد گرم اسفناج چهل تا پنجاه میلی گرم آهن، آهک، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارا است. کلروفیلی که در اسفناج است عضلات رودهها را تحریک کرده و سلولزهای آن تخلیه مدفوعات را آسان میکند. اسفناج جاروی حقیقی مجاری دستگاه گوارش است که به خوبی آن مجاری را پاک میکند. نیز اسفناج برای کسانی که کبد حساس و ناراحتی دارند، مبتلا به رماتیسم هستند، سنگ کلیه و مثانه یا ورم روده دارند منع شده است.
۴ خواص نعنا
نعنا، دوست باوفای کبد است، ترشی صفرا را رقیق میکند و کلسترل خون را پایین میآورد و به همین جهت پیری را به تاخیر میاندازد. برای این منظور یعنی سیال کردن صفرا بهتر آن است که قبل از غذا خورده شود. یک فنجان دم کرده نعنا، بعد از غذا هضم را آسان و اختلالات معدهای را بر طرف میکند. نعنا به علت داشتن اسانس و عطر مخصوص، میکروبکش قوی است، مخصوصا سرماخوردگی را درمان میکند و در بیماریهای حصبه و کولی باسیلوز که یک نوع بیماری معده است بسیار نافع بوده و به طور قطع از مرض جلوگیری میکند نیز معالج امراض پوستی مخصوصا اگزما و خارشهای جلدی میباشد و ضماد آن برای سوختگی و برطرف کردن سرخی و خارش پوست نافع است.
عاطفه چهرهگشا
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم پزشکیان دولت نماز جمعه محمدجواد ظریف رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ظریف مجلس شورای اسلامی
اصفهان قتل گرمای هوا هواشناسی تهران سازمان هواشناسی پلیس شهرداری تهران وزارت بهداشت پشه آئدس گرما سلامت
قیمت خودرو دولت سیزدهم برق مایکروسافت واردات خودرو خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا قیمت دلار بازنشستگان بازار خودرو مسکن
کربلا بازیگر امام حسین تلویزیون سینما اوشین امام حسین (ع) دفاع مقدس سینمای ایران
اینترنت هواپیما فناوری دانشگاه تهران باتری
دونالد ترامپ اسرائیل رژیم صهیونیستی یمن تل آویو فلسطین آمریکا غزه جو بایدن ترامپ روسیه جنگ غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال نقل و انتقالات نقل و انتقالات لیگ برتر تراکتور باشگاه پرسپولیس علی علیپور لیگ برتر لیگ برتر ایران سپاهان مهدی طارمی
ویندوز مغز ناسا سامسونگ عیسی زارع پور موبایل هوش مصنوعی سرعت اینترنت گوگل
رژیم غذایی ویتامین پوست کاهش وزن افسردگی بارداری