سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۲۵ جولای
۳۰۶:
ارتش روم کنستانتین (کبیر) را به عنوان امپراتور تازه اعلام کرد.
۱۲۶۱:
دولت روم شرقی قسطنطنیه را از صلیبون چهارم پس گرفت و قلمرو خود تا دریای آدریانتیک را تثبیت کرد.
۱۷۵۹:
در جریان جنگهای انگلستان و فرانسه بر سر تصاحب آمریکای شمالی نیروهای انگلیسی فرانسویان را از منطقه نیاگارا بیرون کردند و در همین روز در سال ۱۸۱۴ نیروهای ایالات متحده انگلیسی ها را هم در این منطقه شکست دادند و از آنجا بیرون انداختند.
۱۷۹۹:
ارتش ناپلئون که وارد مصر شده بود که در آسیا و آفریقا پیشروی کند تا این دو قاره و به ویژه هند را از دست انگلیسی ها خارج سازد در منطقه ابوقیر (نزدیک اسکندریه) نیروی ده هزار نفری عثمانی به فرماندهی مصطفی پاشا را شکست داد و راه تصرف مصر را برای فرانسه هموار ساخت. تصرف مصر به دست فرانسه باعث کشف آثار تاریخی این سرزمین و خواندن خط هیروگلیف شد.
۱۸۶۱:
کنگره آمریکا ضمن تصویب قطعنامه ای تصریح کرد که جنگ بر ضد ایالتهای شورشی (جنوبی ها) به خاطر آزاد شدن بردگان نیست، جهت حفظ فدراسیون (اتحادیه) از فروپاشی است.
۱۸۹۸:
ارتش ایالات متحده درجریان جنگ با اسپانیا، به پورتو ریکو حمله برد و آنجا را تصرف کرد. در همین روز در سال ۱۹۵۲ (۵۴ سال بعد) ایالات متحده به پورتوریکو اختیار خودگردانی داد.
۱۹۰۷:
شبه جزیره کره تحت الحمایه ژاپن شد.
۱۹۱۲:
دولت فرانسه جزایر کمور را مستعمره خود اعلام کرد!.
۱۹۴۳:
(۲۴ ژوئیه) هواپیماهای نظامی آمریکا، انگلستان و کانادا بمباران هامبورک آلمان را که ۱۷ روز طول کشید آغاز کردند که ضمن آن ۳۰ هزار تن کشته و ۴۸۰ هزار ساختمان ویران شد و شمار مجروحین ناشی از این حملات از یکصد هزار تن متجاوز بود.
۱۹۴۳:
شورای عالی حزب حاکم ایتالیا (حزب فاشیست) خواست که موسولینی از ریاست دولت کناره گیری کند که قبول کرد و "پیترو باد دو گلیو " از هواداران همان حزب جانشین او شد و به متفقین پیشنهاد صلح داد.
۱۹۵۴:
دولت کامبوج با قرار داد ترک مخاصمه ویتنام به این سبب که ضمن آن ادامه حکومت کمونیستها بر دو ایالت لائوس تأیید شده بود اعلام مخالفت کرد. قرارداد ترک مخاصمه ویتنام که به جنگ پیروان هوشی مین معروف به «ویت مین» با فرانسه پایان داد چهار روز پیش از آن در ۲۱ ژوئیه ۱۹۵۴ امضا شده بود که به موجب آن کشور ویتنام موقتا دو قسمت می شد که مدار ۱۷ درجه عرض جغرافیایی خط تقسیم بود. بائودای Bao-Dai بر قسمت جنوبی و هوشی مین بر قسمت شمالی حکومتی می کرد و وحدت ویتنام, از طریق رفراندم باید تأمین می گردید و فرانسه به استعمار خود بر ویتنام کامبوج و لائوس پایان می داد و ...
۱۹۴۶:
آمریکا به یک آزمایش اتمی زیر دریایی در نزدیکی جزایر« بیکینی» دست زد که پنجمین انفجار اتمی به شمار می آید.
۱۹۶۲:
ماهواره مخابراتی تلستار برای نخستین بار در تاریخ، پخش برنامه های تلویزیونی را جهانی ساخت.
۱۹۶۹:
ریچارد نیکسون رئیس جمهوری وقت آمریکا «دکترین» خود را اعلام داشت که به موجب آن کشورهای واقع در قاره آسیا باید دفاع نظامی از تمامیت و حاکمیت خود را به دست گیرند و دولتهایی که درصدد دفاع از خود برنیایند نباید انتظار کمک نظامی از آمریکا داشته باشند زیرا که آمریکا از آن پس تنها به دولتهایی کمک نظامی می کند که در حال دفاع کامل از خود باشند.
۱۹۹۰:
در جریان اختلاف عراق و کویت بر سر نفت منطقه مرزی دوکشور و تهدید عراق به تصرف این منطقه ، سفیر وقت آمریکا در بغداد به صدام حسین اطمینان داد که آن دولت در جریان اختلاف عراق و کویت جانب هیچکدام را نمی گیرد. عراقی ها بعدا مدعی شدند که همین اطمینان که شاید یک فریب بود باعث شد که صدام تصمیم به تصرف کویت بگیرد و....
۱۹۹۴:
اسرائیل و اردن با امضای اعلامیه واشنگتن به حالت جنگ میان خود که از سال ۱۹۴۸ وجود داشت پایان دادند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست