دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
لیست برخی از واكسن های دام
●واكسن غانغرایای كبد:
تركیب و توضیح: این واكسن محتوی كشت خالص و فرمالیزه شده Clostridium oedematiens تیپ B جذب شده روی ژل هیدروكسید آلومینیوم می باشد. واكسن غانغرایای كبد مطابق با فرمولهای استانداردساخته شده است. این واكسن به منظور تعیین بی ضرری، سترون بودن و ایمنی زایی مطابق با دستورالعملهای British Pharmacopoeia روی گوسفند و خرگوش مورد آزمایش قرار گرفته است.
▪موارد مصرف:
جهت ایمن سازی فعال علیه بیماری غانغریای كبد در گوسفند و بز.
▪دز و نحوه مصرف:
دو تزریق زیر جلدی(۲ میلی لیتر برای حیوانات تا وزن ۲۰ كیلوگرم و ۳ میلی لیتر برای حیوانات با وزن بالاتر از ۲۰ كیلوگرم) به فاصله زمانی دو هفته، مصونیتی به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۲ ماه در دامها به وجود می آورد.
▪موارد منع مصرف:
در دو هفته آخر آبستنی استفاده نشود.
▪اثرات جانبی:
اغلب برجستگی كوچكی در محل تزریق ظاهر شده اما بتدریج ناپدید می گردد.
▪شرایط نگهداری:
در دمای +۴ الی +۸ درجه سانتی گراد و دور از نور خورشید شود.
●واكسن تیلریوز گوسفندی:
▪تركیب و توضیح:
واكسن تیلریوز گوسفندی محتوی ماكروشیزونت Theileria Lestoquardi كشت شده در سلول و تخفیف حدت داده شده می باشد. واكسن تغلیظ شده و در ازت مایع به حالت انجماد در می آید. واكسن غلیظ شده و منجمد دارای ۹% گلیسیرول به عنوان Cryoprotective است. پس از ذوب و رقیق شدن، هر دز واكسن محتوی ۱۰۵ تا ۲?۱۰۵ ماكروشیزونت معلق در محلول نمك فیزیولوژیك می باشد.
▪موارد مصرف:
جهت ایمن سازی فعال علیه تیلیوز ناشی از T. Lestoquardi در گوسفندان.
▪دز و نحوه مصرف:
توجه داشته باشید كه همیشه جابجا كردن موادی كه در ظرفهای شیشه ای و درون ازت مایع نگهداری می شوند باید در نهایت دقت و با استفاده از لباس و تجهیزات محافظ صورت گیرد. پس از خارج كردن شیشه از ازت مایع چند دقیقه آن را در قسمت بخار ازت نگه دارید، سپس از ظرف خارج كنید. پس از خارج كردن از ظرف ازت مایع، ویال واكسن را در ظرف آب ولرم (۳۷ درجه) قرار دهید و صبر كنید تا واكسن ذوب شود. نیم ساعت پس از ذوب شدن كامل واكسن، با استفاده از یك سرنگ و سوزن استریل به هر شیشه مقدار ۱۰ میلی لیتر محلول رقیق كننده بیفزایید. ویال را به آرامی و با ملایمت تكان داده تا محتویات آن به حالت یكنواختی درآید. اجازه دهید واكسن مدت نیم ساعت در شرایط و دمای اطاق باقی بماند سپس واكسن را به نسبت ۱:۵۰ در محلول رقیق كننده رقیق كنید(با استفاده از سرنگ استریل واكسن كنسانتره را به مقدار ۵ میلی لیتر درون هر شیشه محتوی ۲۵۰ میلی لیتر محلول رقیق كننده تزریق نمایید). واكسن رقیق و آماده شده را می توان به مدت ۴۸ ساعت در دمای +۴ الی +۸ درجه سانتی گراد نگهداری كرد. این واكسن را می توان در شرایط جوی نرمال به شرط آنكه در معرض تابش مستقیم آفتاب یا نزدیك كانون مولد حرارت نباشد به محل واكسیناسیون حمل و ظرف مدت ۱۲ ساعت به مصرف رساند. هر دز واكسن، یك میلی لیتر، بدون توجه به سن گوسفند باید از طریق زیر جلدی تزریق شود.
▪موارد منع مصرف:
ندارد
▪شرایط نگهداری:
واكسن باید در ازت مایع نگهداری شود.
●واكسن تیلریوز گاوی:
تركیب و توضیح: واكسن زنده تیلریوز گاوی از كشت معلق سلول های لنفوئیدی كه حاوی شیزونت سویه های تخفیف حدت یافته Theileria annulata می باشد تهیه و در سرمای هفتاد درجه سانتی گراد زیر صفر منجمد شده است و تا موقع مصرف در همین دما نگهداری می شود.
▪موارد مصرف:
جهت ایمن سازی فعال علیه تیلریوز ناشی از Theileria annulata در گاوهای نر و گاوهای شیری، تلیسه ها و گوساله های بالاتر از دو ماه.
▪دز و نحوه مصرف:
دز تزریقی برای هر راس حیوان یك میلی لیتر در نظر گرفته شده است. در موقع مصرف باید شیشه مایه را در ظرف محتوی آب ۳۷ درجه سانتی گراد قرار داده تا محتویات آن ذوب شود و پس از تكان دادن با سرنگ كشیده و بلافاصله تزریق نمود. نوع تزریق زیر جلدی است و محل تزریق در ناحیه گردن نزدیك به غده لنفاوی پیش كتفی می باشد
▪موارد منع مصرف:
به گاوهای آبستن بیش از چهار ماه، حیوانات تب دار و گوساله های كمتر از سن دو ماهگی مایه تیلیوز تزریق نشود. به گاوهایی كه وضع حمل كرده اند تا ده روز پس از زایمان واكسن تزریق نگردد. در فصول وفور كنه های ناقل بیماری، بهتر است مایه تیلریوز تزریق نشود.
▪شرایط نگهداری:
واكسن باید در ازت مایع نگهداری شود.
●واكسن غیر فعال لپتوسپیرا:
سویه های مورد استفاده عبارتند از:
۱- لپتوسپیرا گریپوتیوفوزا ? مسكو
۲- لپتوسپیرا كانیكولا هونداوترش IV
۳- لپتوسپیرا سیروهاجو
تراكم باكتری ۷?۱۰۹/ml
▪فرمالدئید
▪آلومینیوم هیدروكسید
این واكسن به صورت غیر فعال بوده و از نظر Safety, Potency و sterility بر اساس استانداردهای USDA مورد آزمایش قرار گرفته است.
▪موارد استعمال:
جهت ایمن سازی فعال بر علیه بیماری لپتوسپیروز در گاو و گوسفند به كار می رود. به صورت زیر پوستی و یا داخل عضلانی به میزان ۲ml برای گاو ۱ml برای گوسفند تزریق می گردد. ایمنی به مدت یكسال باقی خواهد ماند.
▪موارد عدم استعمال:
۱- ۲۱ روز قبل از كشتار استفاده نگردد.
۲- از فریز كردن نمونه خودداری شود.
▪اثرات جانبی:
گاهی ایجاد واكنش های آنافیلاكتیك می كند كه با تزریق اپی نفرین بر طرف می گردد.
شرایط نگهداری:
در دمای +۴ الی +۸ درجه سانتی گراد و دور از نور خورشید شود.
●(واكسن تزریقی) Biocan DHppi + LR ** :
واكسن موثر بر علیه دیستمپر (CDV) ? هپاتیت عفونی (CAV۱) ? لارنگوتراكئیت عفونی (CAV۲) ? هاری ? لپتوسپیروز (Leptospira icterohaemrrhagia Leptospira canicola)
▪دستور مصرف:
۱- اولین واكسیناسیون در سگ ها ۱۲ هفتگی (یا بالاتر)
۲- دومین واكسیناسیون ۲ ? ۳ هفته بعد
۳- تكرار سالیانه
۴- واكسن لیوفیلیزه باید در مایع واكسن biocan رقیق شود.
۴- بلافاصله پس از رقیق كردن، باید واكسن مصرف شود
۵- ۲ سی سی واكسن (بدون در نظر گرفتن سن و وزن) باید به صورت زیر جلدی تزریق شود.
موارد احتیاط: متعاقب واكسیناسیون حیوان دچار تب خواهد شد.
در حیوانات آبستن نباید مصرف شود و واكسیناسیون باید فقط در حیوانات سالم و بدون آلودگی انگلی و دارای تغذیه مناسب انجام شود.
تا ۳ روز پس از واكسیناسیون حیوان نباید فعالیت زیاد داشته باشد.
واكسیناسیون حتما باید زیر نظر دكتر دامپزشك انجام شود.
▪شرایط نگهداری:
در محیط خشك و خنك و در درجه حرارت ۲-۸ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
در صورت عدم نگهداری در شرایط فوق، كیفیت واكسن تضمین نمی شود.
▪مدت نگهداری:
۲۴ ماه پس از تولید
●(واكسن ضد اسهال گوساله ها) Kolibin-Re * :Rotavirus + Corona virus + E. Coli
این واكسن از ویروس های بی اثر شده Corona virusو Rotavirus و نیز از سلی سویه E. Coli بیماری زای غیر فعال (SEROTYPES ۰۸:K۳۵/۰۹:K۹۹-۰۱۰۱:K۳۵/K۹۹) تهیه گردیده كه با تزریق به گاوهای آبستن، پادتن لازم در آغوز آنها بوجود آمده و این آغوز، گوساله های شیرخوار را در برابر اسهال كشنده روزهای اول تولد محافظت می نماید.
قابل ذكر است كه نتایج بدست امده از تحقیقات انجام شده در موسسه تحقیقات دامی در Compton در انگلستان نشان می دهد كه از میان عوامل بیماریزای فوق (Rotavirus و Corona virus, E Coli) نقش عمده بر عهده روتاویروس بوده و كروناویروس در مرحله دوم اهمیت و عامل اسهال های آبكی چند روز اول تولد گوساله ها عمدتا E. Coli می باشد.
▪دستور مصرف:
مقدار ۵cc از این واكسن به صورت زیر جلدی در فاصله زمانی ۲۸ ال ۶۰ روز مانده به زایمان به گاوهای آبستن تزریق می شود(البته بهتر است كه به كلیه گاوهای آبستن واجد شرایط زمانی فوق كه در گله موجود است تزریق شود). در گله هایی كه آلودگی خیلی شدید است توصیه گردیده است تا دو تزریق به فاصله ۲۸ روز (یكی در فاصله ۵-۶ هفته مانده به زایمان و دیگری ۲-۳ هفته مانده به زایمان) تزریق شود.
▪نحوه اثر: پس از تزریق، بالترین سطح آنتی بادی در خون و شیر گاوهای واكسینه شده ۲۸ تا دو ماه بعد از تزریق بوجود می آید و این آنتی بادی كه از طریق آغوز به گوساله های نوزاد خورانده می شود آنها را در روزهای اول زندگی به خصوص یك هفته اول در مقابل عوامل بیماری زا مهلك فوق محافظت می نماید. بر اساس یك تحقیق علمی توصیه شده است به منظور حفظ كامل گوساله ها در مقابل اسهال ترتیبی داده شود تا گوساله ها به مدت دو هفته اول زندگی از آغوز گاوهای واكسینه شده استفاده كنند؛ مگر اینكه دامدار متوجه شود كه تغذیه آغوز در هفته اول كافی می باشد.
▪شرایط نگهداری:
در محیط خشك و خنك و در درجه حرارت ۲-۸ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست