دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
هفت علت اصلی بوی بد دهان
دست های خود را جلوی بینی و دهان خود بگیرید و هوای دهان خود را رها کنید. چه بویی حس می کنید؟ اگر بوی بدی حس کنید، ممکن است دلیل آن را سریعاً وابسته به غذایی که خورده اید، بدانید. همه می دانند که پس از خوردن پیاز، سیر، ساندویچ و برخی غذاهای دیگر، ممکن است دهانمان بوی بدی داشته باشد. اما غیر از غذایی که خورده اید، دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است عامل این بوی بد باشند.
ممکن است، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، به طور غلط مسواک زدن و یا مصرف سیگار، عامل این بوی بد باشد. در این مطلب، هفت علت اصلی بوی بد دهان توضیح داده شده است. سعی شده روش های جلوگیری از بوی بد و راه های بهبود آنها نیز، یادآوری شود.
● عادات بد در بهداشت دهان و دندان
شاید باور نکنید، اما طبق گفته دکتر مارگارت میشل -دکترای جراحی دهان و دندان- بسیاری از افراد حتی قبل از خواب هم دندان های خود را مسواک نمی زنند! همچنین اغلب آنها، در طول روز فقط برای یک وعده و آن هم برای ۱۰ ثانیه دندان های خود را مسواک می کنند.
در واقع، لازم است که حداقل روزی دو بار دندان های خود را به خوبی مسواک بزنید. تمیز کردن بین دندان ها با نخ دندان و همینطور پاک کردن سطح زبان با استفاده از مسواک و زبانپاککن نیز توصیه می شود. باقی مانده مواد غذایی در بین دندان ها و روی زبان، نه تنها بوی بد دهان را ناشی می شود، بلکه منجر به بروز عوامل جدی تری مانند پلاک و بیماری های لثه و دندان نیز می شود.
● مشکلات دندان که درمان نشده اند
در صورتی که دندان ها و یا لثه های شما مشکل دارند، در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کرده و مشکلات را بهبود دهید. دکتر میشل در مورد این مشکلات اخطار می دهد و می گوید: تقریباً هر ضایعه دندانی، می تواند بوی بد دهان را در آینده منجر شود.
یک دندان عقل نیمه در آمده که تمیز کردن باقیمانده مواد غذایی از کناره های آن مشکل است و یا یک آبسه ساده، می توانند در مدتی کوتاه تبدیل به یکی از مهمترین دلایل بوی بدن دهان شما شوند.
یکی از مهمترین دلایل بوی بد دهان نیز، بیماری های لثه هستند. بسیاری از افراد تا وقتی که متوجه بوی بد دهان خود نشوند، از ضایعاتی که در لثه شان در حال وقوع است، آگاهی ندارند.
مراجعه مکرر و منظم به دندانپزشک در فواصل زمانی مشخص ( مثلاً هر شش ماه یک بار)، سلامت دهان و دندان و پیشگیری از بوی بد دهان، را برای شما به ارمغان می آورد.
● خشکی دهان
بزاق دهان، اثرات غذاهای باقیمانده و همچنین باکتری هایی که از هوا وارد دهان می شوند را پاک می کند. در صورتی که دهان شما خشک باشد، پلاک ها شروع به رشد بر روی دندان ها می کنند. علاوه بر این، به تدریج مشکلات بیشتری نیز برای دندان های شما به وجود می آیند که نهایتاً بوی بد دهان را نیز باعث می شود.
تنفس، مصرف برخی دارو ها و بیماری های غدد بزاقی، ممکن است از دلایل خشکی دهان باشند. اگر می خواهید دهانی خوشبو داشته باشید، باید مراقب خشکی دهان خود باشید. مصرف مایعات -خصوصاً پس از صرف غذا- بسیار توصیه می شود. در صورتی که احساس می کنید، خشکی دهان شما غیرعادی است، بهتر است برای معاینه به پزشک و دندانپزشک خود مراجعه کنید.
● سینوس، مخاط بینی و لوزه ها
چنانچه مشکلات سینوسی دارید، ممکن است که مخاط آلوده به گلو برسد و در اثر تنفس در آنجا انباشته شود. در این صورت، این ترشحات انبار شده، بوی بسیار بدی را از گلو به دهان انتقال می دهند. همچنین بنا به گفته های دکتر میشل، مواد غذایی و باکتری هایی که در لوزه های شما گیر می کنند نیز می توانند از عوامل بوی بد دهان باشند. در این صورت ممکن است اثرات تورم در لوزه ها قابل مشاهده نیز باشد که لازم است برای معالجه، هر چه زودتر به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
● مشکلات معده
بازگشت اسید معده به سمت بالا و ورود آن به دهان یکی از دلایل بوی بد دهان است. دکتر میشل توضیح می دهد که ریفلاکس معده، می تواند علاوه بر بوی بد دهان، منجر به حساسیت دندان ها در برابر سرما و گرما و همچنین بیماری های سینوسی شود.
غذا خوردن قبل از خواب و بد خوابیدن از عواملی هستند که می توانند منجر به ریفلاکس معده شوند. اما اگر موارد مشکوکی نیز در این زمینه وجود دارند که شما را آزار می دهند، بهتر است برای حل مشکل به یک متخصص گوارش مراجعه کنید.
● سیگار
بوی سیگار، به اندازه کافی بد هست، اما نقش سیگار در بوی بد دهان، بسیار زیاد است. وقتی سیگار اینقدر برای ریه های شما مضر است، تصور کنید چه مشکلاتی را می تواند برای دهان و دندان های شما به وجود آورد.
دهان شما، اولین جایی است که دود سیگار به آن وارد می شود و همین مساله آسیب های زیادی را به دهان شما وارد می کند که از جمله آنها می توان به خشکی دهان، بیماری های لثه و عفونت های دهانی و سینوسی، اشاره کرد.
اگر شما در حال ترک سیگار هستید، بد نیست که از دندانپزشک خود نیز در خصوص دریافت برنامه هایی در خصوص ترک سیگار و درمان های ضدسیگار، کمک بخواهید.
● دندان های مصنوعی
دندان های مصنوعی، اغلب در بوی بد دهان نقش داشته اند. اما در اغلب موارد، دلیل این بوی بد، عدم مراقبت صحیح از این دندان ها است.
دکتر میشل در خصوص این دندان ها می گوید: دندان مصنوعی، هرگز جایگزین دندان های ما نمی شوند و می توانند محل مناسبی برای رشد قارچ ها، پلاک ها و باکتری ها باشند.
در خصوص نحوه نگهداری از دندان های مصنوعی از دندان پزشک خود سوال کنید. علاوه بر آن باید توجه داشته باشید که لازم است هر پنج تا هفت سال، دندان های مصنوعی خود را عوض کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست