یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
بازگشت عصر حجری ها به سینما
صنعت سینما در تدارک تولید نسخه تازهای از مجموعه پربیننده و کلاسیک تلویزیونی «فلینستونها» است. این دومین نسخه سینمایی است که براساس قصه این مجموعه قدیمی ساخته میشود و برخلاف این نسخه زنده، حال و هوایی انیمیشنی دارد.
در حقیقت، این نسخه تازه قصد دارد کاملا به نسخه تلویزیونی آن ـ که انیمیشن بود ـ وفادار بماند و در سبک و سیاق آن ساخته خواهد شد. انیمیشن تازه ای که در این رابطه تولید می شود، از تکنولوژی های جدید کامپیوتری و دیجیتالی بهره خواهد گرفت. با آن که این انیمیشن کامپیوتری هنوز وارد مرحله تولید نشده و در مراحل مقدماتی کار قرار دارد، ولی شنیده می شود قرار است به صورت یک مجموعه فیلم دنباله دار سینمایی درآید. کمپانی برادران وارنر، تهیه کننده اصلی فیلم هنوز این خبر را تائید نکرده است، اما اهل فن با توجه به موفقیت بالای مالی و انتقادی بسیاری از انیمیشن های کامپیوتری چند سال اخیر ـ که راه را برای تولید قسمت های جدید و بعدی آنها باز کرده است ـ می گویند فلینستون ها هم سرنوشتی شبیه آنها پیدا خواهد کرد. منتقدان سینمایی با اشاره به محبوبیت مجموعه تلویزیونی در بین تماشاگران، چنین اظهار عقیده می کنند که نسخه سینمایی فلینستون ها هم عمری طولانی روی پرده سینما خواهد داشت و موفقیتی در حد «داستان اسباب بازی» ها و «شرک» ها کسب خواهد کرد.
انیمیشن سینمایی
انیمیشن کامپیوتری جدید فلینستون ها را ویل فرل، کمدین مطرح سینما و تلویزیون و آدام مک کی تهیه خواهند کرد. در حال حاضر معلوم نیست فرل به عنوان صداپیشه هم با نسخه جدید انیمیشنی فیلم همکاری خواهد داشت یا خیر. تهیه کنندگان فیلم اکنون به دنبال فیلمساز مستعد و ماهری هستند که کارگردانی این کمدی درام خانوادگی و اکشن را به دست او بسپارند. این در حالی است که نگارش فیلمنامه از چند هفته دیگر آغاز می شود. این فیلمنامه را کریس هنچی براساس شخصیت ها و ماجراهایی می نویسد که تیم دو نفره معروف هانا ـ باربارا چند دهه قبل خلق کرده بودند.
هنچی که یکی از تهیه کنندگان نسخه سینمایی هم خواهد بود، می گوید فیلمنامه او اقتباسی وفادارانه از قصه مجموعه تلویزیونی این تیم دونفره خواهد بود و در عین حال، ادای دینی هم به کارتون کلاسیک آنهاست. این فیلمنامه نویس در کارنامه هنری خود فیلمنامه های «کارزار تبلیغاتی» و «آدم های دیگر» را دارد و از فیلمنامه انیمیشنی فلینستون ها به عنوان یک کار بزرگ یاد می کند. منتقدان سینمایی هم عقیده دارند دوران کاری کریس هنچی با فیلمنامه فلینستون ها وارد مرحله تازه ای می شود و این فیلمنامه، کارنامه کاری و حرفه ای او را دگرگون خواهد کرد. هنوز اطلاعی از کم و کیف قصه فیلمنامه در دست نیست و کسی نمی داند ماجراجویی های دوران ماقبل تاریخ شخصیت های اصلی قصه چگونه خواهد بود و چه حال و هوایی خواهد داشت. مسئولان کمپانی برادران وارنر گفته اند فعلا قصد ندارند اطلاعات زیادی درباره فیلم منتشر کنند و قرار است فیلم در سکوت خبری وارد مرحله تولید شود. به همین ترتیب، اطلاعی از شروع زمان تولید و تاریخ نمایش عمومی آن هم در دست نیست. برخی منابع نزدیک به کمپانی می گویند این انیمیشن کامپیوتری برای نمایش عمومی در فصل تابستان ۲۰۱۷ آماده خواهد شد، اما مسئولان کمپانی این خبر را هم به صورت رسمی تائید نکرده اند. شنیده می شود اسامی بازیگرانی که قرار است صداهای خود را به چهار شخصیت اصلی قصه فیلم قرض بدهند تا دو ماه دیگر اعلام خواهد شد. تهیه کنندگان فیلم برای این منظور، در حال مذاکره با تعدادی از بازیگران درجه یک سینما هستند. قرار نیست گروهی از بازیگران تازه وارد و ناشناس به جای شخصیت های اصلی فلینستون ها صحبت کنند. صنعت سینما در دو دهه اخیر برای صداپیشگی انیمیشن های خود از همکاری بازیگران مشهور و مطرح سینما بهره گرفته است. این در حالی است که کمپانی والت دیزنی ( که لقب پدر انیمیشن صنعت سینما را به خود اختصاص داده است) از دیرباز برای صدای شخصیت های اصلی انیمیشن های خود از بازیگران نه چندان مشهور کمک گرفته است و هنوز هم به نوعی همین روش و سیاست را در رابطه با انیمیشن های خود دنبال می کند.
پروژه دیرهنگام
خبر تولید نسخه جدید انیمیشنی سینمایی در حالی به صورت رسمی اعلام می شود که صنعت سینما طی سال های قبل، چند بار قصد داشت این فیلم را تولید کند. سال ۲۰۱۱ ست مک فارلین کمدین سرشناس تلویزیونی (که چند سال قبل مجری مراسم شد و بازیگر و فیلمنامه نویس فیلم پرفروش «تد» هم هست) اعلام کرد در تدارک تولید و ساخت نسخه تازه ای از فلینستون ها ست. او از این نسخه تازه به عنوان احیاکننده آن انیمیشن کلاسیک تلویزیونی یاد کرد، اما در همان زمان وی اعلام نکرد این نسخه احیاشده حال و هوایی زنده خواهد داشت یا انیمیشنی. قرار بود این نسخه را واحد تلویزیونی کمپانی فوکس قرن بیستم تهیه کند، اما به دلایلی که مشخص نیست، این پروژه هیچ وقت وارد تولید نشد و مک فارلین سراغ ساخت کمدی خانوادگی تد رفت. این فیلمساز بعدها چند بار در گفت وگوهای خود از علاقه اش به ساخت نسخه جدید فلینستون ها صحبت کرد و آن را پروژه عزیزی خطاب کرد که از دست وی ربوده شد. خود کمپانی برادران وارنر (تهیه کننده نسخه جدید انیمیشنی فیلم) هم در طول یک دهه گذشته حداقل دوبار بحث تولید نسخه سینمایی تازه ای از این کمدی درام اکشن خانوادگی را مطرح کرد، اما مسئولان کمپانی در همان دوران بدون این که توضیحی درباره شروع نکردن تولید آن بدهند، درباره این پروژه سکوت کردند.
مجموعه کلاسیک تماشایی
تماشاگران تلویزیون اولین بار سال ۱۹۶۰ به تماشای ماجراجویی های کمدی مجموعه انیمیشنی فلینستون ها نشستند. جوزف باربارا و ویلیام هانا، دو چهره سرشناس دنیای تلویزیون و خالق تعدادی از مطرح ترین انیمیشن های تلویزیونی، خالق اصلی این مجموعه بودند. خط اصلی قصه مجموعه که در عصر حجر و دوران پارینه سنگی اتفاق می افتاد، ماجراجویی های یک خانواده به نام فلینستون را به تصویر می کشید. فرد فلینستون، پدر خانواده و ویلها مادر خانواده با دو فرزند خود زندگی شیرین و ماجراجویانه ای را در این دوران تجربه می کنند. دوست صمیمی آنها بارنی رابل هم با همسر خود پتی و فرزندانش در همسایگی آنها زندگی می کنند. تمام وسایل و لوازم این دو خانواده و جامعه ای که در آن زندگی می کنند، از سنگ ساخته شده است. این مجموعه خیلی زود به یکی از موفق ترین کارهای تلویزیونی دهه ۶۰ میلادی تبدیل شد و ۱۶۷ اپیزود آن در شش فصل تهیه شد و به نمایش در آمد. شبکه تلویزیونی ABC که تهیه کننده مجموعه بود، آن را به بیش از صد کشور جهان فروخت. نمایش این مجموعه در ایران هم با موفقیت روبه رو شد. فلینستون ها چند دهه قبل در ایران با نام «عصر حجر» به روی آنتن رفت. با وجود آن که قصه مجموعه در دورانی رخ می دهد که آدم ها در غارها زندگی می کردند، ولی تمام اختراعات قرن بیستم (و از جمله سینما، تلویزیون، ماشین و رادیو) در بین اهالی شهر رواج دارد.
پخش مجموعه تلویزیونی تا سال ۱۹۶۶ ادامه داشت. با وجود استقبال بالای تماشاگران تلویزیونی از ماجراجویی های دو خانواده فرد و بارنی، تیم دونفره هانا ـ باربارا به سراغ کارهای تازه رفتند و فصل جدیدی از فلینستون ها را تولید نکردند. جالب این که در نظرخواهی مجله معروف تلویزیونی تی وی گاید، فلینستون ها پس از «سیمپسون ها» لقب دومین مجموعه موفق و بزرگ انیمیشنی کل تاریخ تلویزیون را از آن خود کرد. این در حالی است که تا قبل از پخش سیمپسون ها ، انیمیشن فلینستون ها برای سه دهه پربیننده ترین کار کارتونی کل تاریخ رسانه تلویزیون بود. هانا و باربارا پس از تولید نمایش «کوئیک درامک گرا» (که از جمله کارهای بسیار موفق تلویزیونی بود) به فکر تولید فلینستون ها افتادند. هدف آنها تولید مجموعه ای انیمیشنی بود که بتواند موفقیت کلان «تام و جری» را تکرار کرده و به یک اندازه، بچه ها و بزرگ ترها را جذب خود کند. تام و جری توانسته بود چنین موفقیتی را کسب کند و برای هانا و باربارا خیلی مهم بود که بتوانند این موفقیت را تکرار کنند. در حقیقت و برعکس سینما، تماشاگران کودک و نوجوان تلویزیونی برای تماشای برنامه های خود نیازی به همراهی والدین نداشتند و می توانستند این برنامه ها را به تنهایی نگاه کنند. به همین خاطر، خالقان برنامه ها و نمایش های کودکانه تلویزیونی باید تمهیدات خاصی را به کار می بردند تا بتوانند بزرگ ترها را هم مجذوب مجموعه های کودکانه خود کرده و آنها را کنار فرزندانشان پای صفحه کوچک تلویزیون بکشانند. هانا و باربارا با خلق یک فضای کمدی در یک انیمیشن خانوادگی، موفق به انجام این کار شدند.
جیمز باند بازی فلینستونی!
پس از پایان پخش مجموعه تلویزیونی فلینستون ها در سال ۱۹۶۶، فیلمی سینمایی براساس شخصیت های اصلی آن به نام «مردی به نام فلینستون» ساخته شد. این محصول سال ۱۹۶۶ یک موزیکال جاسوسی بود که به هجو شخصیت جیمز باند و دیگر ماموران سرویس مخفی مشهور دو دنیای سینما و ادبیات می پرداخت. این فیلم سینمایی هم به صورت انیمیشنی ساخته شد، ولی نتوانست موفقیت مالی و انتقادی زیادی کسب کند. جوزف باربارا و ویلیام هانا تهیه کنندگان و کارگردانان آن بودند و بازیگرانی که در نسخه تلویزیونی صداهای خود را به شخصیت های اصلی قصه قرض داده بودند با این نسخه سینمایی هم همکاری کردند. این فیلم، دومین فیلم سینمایی هانا و باربارا پس از «هی آنجا، یوگی خرسه» (۱۹۶۴) به حساب می آمد. هانا و باربارا سال ۱۹۶۲ مجموعه ای هم به نام «جستون ها» تولید کردند که لقب خواهر فلینستون ها را گرفت و کاملا حال و هوایی شبیه فلینستون ها داشت، اما این مجموعه موفقیتی به دست نیاورد و فقط در یک فصل تولید شد.
فلینستون های زنده
صنعت سینما اولین بار سال ۱۹۹۴ نسخه ای سینمایی از مجموعه تلویزیونی فلینستون ها را تولید کرد. این نسخه که زنده بود توسط برایان لوانت کارگردانی شد و جان گودمن، نقش اصلی آن یعنی فرد فلینستون را بازی کرد. الیزابت پرکینز، ریک مورانیس و رزی اودانل هم دیگر بازیگران آن بودند. عموم منتقدان سینمایی فیلم را نپسندیدند و نقدهایی منفی بر آن نوشتند. بزرگ ترین ایرادی که منتقدان به فیلم گرفتند این بود که ماجراجویی های جذاب کارتونی مجموعه تلویزیونی را به صورت زنده درآورده و چند بازیگر جایگزین شخصیت های بانمک انیمیشنی آن شده بودند.
کمپانی یونیورسال تهیه کننده نسخه سینمایی، آن را با هزینه ای ۴۵ میلیون دلاری تهیه کرد که در آن زمان، رقم کمی برای یک فیلم سینمایی به حساب نمی آمد. تماشاگران سینما استقبال خوبی از آن کردند و ۱۳۰ میلیون دلار در آمریکای شمالی فروش داشت. تماشاگران بین المللی هم ۲۱۱ میلیون دلار برای تماشای آن پرداخت کردند. فروش بالای جهانی ۳۴۱ میلیون دلاری این کمدی فانتزی خانوادگی، راه را برای تولید قسمت دوم آن فراهم کرد. قسمت تازه با نام «فلینستون ها در ویوا راک وگاس» سال ۲۰۰۰ روی پرده سینماها رفت و برخلاف قسمت اول شکست تجاری خورد و تماشاگران استقبالی از آن نکردند.
کیکاووس زیاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست