چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
۲۰ توصیه برای داشتن یک زندگی اقتصادی
۱) برخی مواد لازم خود را به صورت عمده بخرید
اگر به دقت نگاه کنید، در اکثر سوپر مارکتها کنار بستهبند و قوطیهای پرزرقو برق غذائی و شوینده و... همان مواد بهصورت عمده دیده میشوند. این کالاها با همان کیفیت و توسط همان کارخانه تولید میشوند و فقط بهدلیل نداشتن بستهبندی رنگارنگ و برچسبهای تجملی، ارزانتر هستند، این مواد عمده در ظاهر زیبا و دلپذیر نیستند ولی در نظر داشت باشید که شما کالا را میخرید نه بسته بندی و قوطی آن را.
۲) فریزر خود را پر نگه ندارید
این نکته به نظر غیر اقتصادی میآید، اما کاملاً برعکس است. وقتی فریزر شما پر نیست، موتور آن مجبور نخواهد بود برای ثابت نگهداشتن درجه برودت داخل آن بیشتر کار کند. حجم بیش از حد مواد غذائی در یخچال و فریزر باعث عدم گردش صحیح برودت در آن میشود، پس همیشه سعی کنید حداقل مواد را در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
۳) با عجله و شتابزده خرید نکنید
بیشک همه دوست دارند که به محض این که جنسی به بازار میآید، اولین کسی باشند که آن را میخرند و یا بعضیها همیشه دنبال جدیدترین و آخرین مدل یک کالا هستند. سعی کنید خوددار باشید. اگر فقط برای چند هفته صبر کنید، بازار داغ آن از بین رفته و همان کالا را با قیمت پائینتری میتوانید خریداری کنید. به یاد داشته باشید آدمهائی که سریع و شتاب زده دنبال جدیدترینها هستند اغلب به همان سرعت دچار پشیمانی میشوند.
۴) زمان مناسبی را برای خرید خود انتخاب کنید
همه میدانیم که بدترین زمان برای خرید بلیط هواپیما، روزهای قبل از تعطیلات مهم است. بنابراین اگر قصد مسافرت دارید، از مدتی قبل بلیط تهیه کنید. همیشه قبل از مناسبتهای خاص مثل روز مادر، اعیاد و... موقع مناسب برای خرید هدیه نیست. شما میتوانید هدایای خود را مدتی قبل بخرید، چون در این ایام، اکثر فروشندهها اجناس خود را گرانتر میفروشند.
۵) لباسهای خود را بخیسانید.
اگر میخواهید لباسهای شما عمر بیشتری داشته باشند و دیرتر از رنگ و رو بیفتند، آنها را قبل از شستشو، در محلول آب و سرکه بخوابانید. با این روش، لباسها دیرتر رنگ خود را از دست میدهند و بیشتر عمر میکنند.
۶) مهمانهایتان را در خانه خود میزبان بدانید.
اگر با دوستان و اقوام خود دورههای هفتگی یا ماهانه دارید و در رستورانی گرد هم جمع میشوید، از این به بعد این کار را نکنید، خانه خود را تمیز و مرتب کرده و دوستان خود را به منزل دعوت کنید. در ضمن، اجازه بدهید که دوستان شما برخی از لوازم و مواد خوراکی برای اینگونه جمعهای دوستانه را همراه خود بیاورند و نقش میزبان را داشته باشند.
۷) هنگام رانندگی سرعت مجاز را رعایت کنید
این یک قانون است که بیشتر اتومبیلها، چنانچه با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر در ساعت حرکت کنند، طول عمر بیشتری خواهند داشت. به عبارت دیگر، وقتی هنگام رانندگی، سرعت مجاز را رعایت میکنید نه تنها ایمنی خود را حفظ کرده و ضمناً جریمه نمیشوید، بلکه به عمر اتومبیل خود نیز کمک کردهاید.
۸) هرگز باک اتومبیل خود را پر و لبریز نکنید
هرگاه باک سوخت اتومبیل خود را کاملاً پرکنید، مقدار سوختی که دستگاه پمپ بنزین نشان میدهد بیشتر از آن مقداری است که در باک اتومبیل وجود دارد، چرا که هنگام لبریز شدن باک، مقداری از سوخت روی زمین سرریز خواهد شد. به این ترتیب شما بابت مقدار سوختی که روی زمین ریخته نیز پول پرداخت میکنید.
۹) مشترک مجله دلخواه خود شوید
اغلب اوقات، مردم مجله مورد علاقه خود را از باجه روزنامه فروشی و یا بعضی از سوپرمارکتها میخرند و به این ترتیب، مبلغ زیادی را هر هفته و یا هر ماه میپردازند. در صورتی که، یک خواننده مقتصد ترجیح میدهد مشترک آن نشریه شود.
۱۰) در مکالمات تلفنی،خود مقتصد باشید.
هر ماه مجبور هستید مبلغ زیاد قبض تلفن خود را پرداخت کنید. تلفنهای طولانی شهری با دوستان و اقوام و تلفنهای راه دور، هزینه زیادی را به شما تحمیل میکنند. برای دوستان خود، روی پیامگیر تلفن پیغام بگذارید تا چنانچه با شما تماس گرفتند جواب آنها را با e-mail بفرستید.
۱۱) برای بازنشستگی پسانداز کنید
هر ماه مبلغی هرچند کم و جزئی از حقوق خود را برای دوران بازنشستگی کنار بگذارید. تصور کنید مقروض هستید و این مبلغ را بایستی بابت قرض خود پرداخت نمایید. با این روش، کمکم مبلغ قابل توجهی جمع خواهد شد.
۱۲) سعی کنید اجناس با کیفیت خوب بخرید
درست است که برای خرید اجناس با کیفیت بالا پول بیشتری میپردازید اما این کار کاملاً مقرون به صرفه است. چون کالاهای با کیفیت بالا، بیشتر عمر میکنند اجناس با کیفیت پائین هر چند ارزانتر هستند اما شما مجبور خواهید بود زود به زود جنس نوئی بخرید و جایگزین آن کنید به این ترتیب هزینه بیشتری متقبل میشوید.
۱۳) با جدیت بیشتر چانه بزنید
هر تومانی که از این راه پس انداز کنید میتواند برای خرید لوازم دیگر به شما کمک کند. بنابراین اصلاً از چانه زدن خجالت نکشید.
۱۴) مالیات خود را سر وقت بپردازید
انواع مالیاتها و عوارض خود از قبیل عوارض ماشین و خانه و... را سر موقع بپردازید تا از جایزه خوش حسابی برخودار شوید. چون در صورت عدم پرداخت سر وقت، مبلغ آن با احتساب جریمه بیشتر شده و یا وقتی عوارض چند سال روی هم جمع شوند، در کل مبلغ زیادی خواهد شد که پرداخت آن به مراتب سختتر خواهد بود.
۱۵) از ظروف مخصوص غذا استفاده کنید.
ظروف مخصوص غذا را دور نریزید، چون در زمانهائی که مواد غذائی شما اضافه آمده، به راحتی میتوانید از آنها جهت ذخیره و نگهداری در یخچال استفاده کنید.
۱۶) تعمیر کار خود باشید
برای انجام بعضی از امور داخلی خانه خود نظیر تعمیرات خانه، نقاشی دیوارها، باغبانی و... به جای اینکه کسی را استخدام کنید، خود با کمی حوصله و مهارت و یا از روی کتاب راهنما به این امور بپردازید.
۱۷) از خریدهای اضافی و غیر ضروری بپرهیزید
اگر بدون قصد خرید مشخصی از خانه بیرون میروید، هیچگاه پول زیادی یا اضافی همراه خود نبرید.
۱۸) از ظروف قابل شستشو استفاده کنید.
برای مهمانیهای خود از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده نکنید، چون این ظروف نه تنها ظاره زیبا ندرند و قابل بازیافت در طبیعت نیستند، بلکه هزینهای اضافی برای شما محسوب میشوند. پس بهتر است از بشقاب، لیوان و دستمال سفرههای قابل شستشو استفاده کنید.
۱۹) از نان، درست استفاده کنید
اغلب اوقات نانهای زیادی را بهدلیل بیات شدن دور میریزید. سعی کنید نان را یا در دمای معمولی اتاق یا در فریزر نگهداری کنید، چون نان در یخچال سریعاً بیات میشود.
۲۰) توصیه آخر
قبل از خرید هر چیز جدید، از خود بپرسید آیا واقعاً آن را نیاز دارید یا خیر؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست