چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کلیسای سورپ سرکیس


کلیسای سورپ سرکیس

این کلیسا در سه کیلومتری شهرستان خوی قرار دارد. قدمت این کلیسا بهدو دوره متفاوت قرن چهارم و دهم میلادی نسبت داده می شود. با توجه به این که سرکیس مقدس در سال ۳۷۸ میلادی زندگی می …

این کلیسا در سه کیلومتری شهرستان خوی قرار دارد. قدمت این کلیسا بهدو دوره متفاوت قرن چهارم و دهم میلادی نسبت داده می شود. با توجه به این که سرکیس مقدس در سال ۳۷۸ میلادی زندگی می کرد قرن چهارم درست تر به نظر می رسد. شــکـــل خـــارجـــی کــلـیـســا مـکـعــب مستطیل است. در داخل آن شش سـتــون سـنـگــی وجـود دارد. کـف داخلی کلیسا حدود ۸۰ سانتیمتر از کف خارجی آن گودتر و ضخامت دیوارهای جانبی آن حدود ۲۰/۱ متر است. محراب کلیسا در انتهای ضلع شمال شرقی آن قرار دارد.

طرح کلیسا تحت تأثیر معابد ایرانی است و دارای دو در ورودی از سمت جنوب و غرب می‌باشد. همچنین هشت روزنه کوچک از سمت جنوب و شمال، سه روزنه از شرق و یک پنجره کوچک از غرب، نور داخل آن را تأمین می کنند. سنگ های به کار رفته در بنا از نوع سنگ های آهکی تیره و به صورت مکعب مستطیل تراشیده شده است و به صورت رگه چینی روی هم قرار گرفته اند. گنبد کوتاهی در بنا وجود دارد که متعلق به بخش مرکزی بناست. سنگ‌های قوس سردرهای ورودی بنا تراشدار و دارای نقوش است و در بعضی قسمت ها نیز نقش صلیبی بر روی سنگ ها حک شده است. تنها محراب کلیسای سورپ، دارای نقاشی مذهبی شامل گل و بوته و نقوش اسلیمی با رنگ های تند بر روی گچ می‌باشد.