یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
۹ نکته درباره تهیه کباب
کباب کردن یکی از سنتی ترین شیوه های طبخ گوشت است؛ از گوشت قرمز گرفته تا مرغ و ماهی، اما میتواند زیانبار باشد. برای آشنایی با روشهای مختلف پخت کباب و چگونگی حفظ سلامت مواد غذایی هنگام کبابکردن، بهتر است به ۹ نکته توجه کنید:...
۱. یکی از مهمترین نکته ها در تهیه کباب که متاسفانه بیشتر خانواده ها به آن اهمیت نمیدهند، نگهداری گوشتخام در دمای مناسب پیش از کباب کردن آن است. گوشتکبابی را میتوان حداکثر در دمای ۸-۶ درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کرد. نگهداری گوشت در دمای بالاتر باعث فساد آن خواهدشد. برای حفظ دمای مطلوب، گوشتکبابی را از چند ساعت قبل از طبخ در فریزر بگذارید یا اگر قرار است به پیک نیک بروید، آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه، داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید.
۲. گوشت لخمتر انتخاب کنید زیرا چربی کمتر باعث میشود که دود کمتری تولید شود.
۳. گوشت را در قطعه های کوچک و نازک ببرید و بپزید. این کار باعث میشود در مدت زمان کمتر پخته شود.
۴.از آنجا که احتمال دارد در گوشت انواع میکروارگانیسمها، انگلها و عوامل بیماریزا مانند میکروب سالمونلا وجود داشته باشد، حتما باید مغزپخت شود. در غیر این صورت، عوامل بیماریزا به فرد منتقل و باعث بیماری خواهدشد. البته برای از بین بردن انگل یا میکروارگانیسمهای موجود در گوشت، آن را با حرارت بالا و آتش تند نپزید زیرا پخت در درجه حرارت بالا، باعث تولید ترکیبهای سرطانزایی با نام «آمینهای هتروسیکلیک» میشود.
۵. در صورت امکان، برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مغز آنها هم به خوبی پخته شود. برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت، کباب نیم پز و آبدار تهیه نکنید.
۶. برای اطمینان از سلامت کبابها، بهتر است از سیخهای استیل ضدزنگ استفاده کنید، اگر میخواهید از سیخهای چوبی استفاده کنید، بهتر است نوع بسته بندی شده و دارای نشان استاندارد بخرید و پیش از به سیخ کشیدن گوشتها، حتما سیخها را کمی چرب کنید تا به آن نچسبند یا در حرارت نسوزند.
۷. اگر از زغال استفاده میکنید، فاصله سیخ با زغال را رعایت کنید.
۸. استفاده از دستگاههای کبابپز بر زغال ارجحیت دارد زیرا آسیب کمتری به کیفیت مادهغذایی وارد میشود.
۹. هنگام کبابکردن، گوشت را مرتب پشت و رو کنید. این کار باعث میشود یک طرف گوشت بیش از حد حرارت نبیند، گوشت سریعتر بپزد و لایههای بیرونی آن کمتر دچار سوختگی شود. همچنین احتمال ایجاد آمینهای هتروسیکلیک کمتر میشود.
دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی/ عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست