شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

اظهار نظر خاور شناسان در باره پیامبر اسلام


اظهار نظر خاور شناسان در باره پیامبر اسلام

با ظهور حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم پرده نفوذ ناپذیر ظلمت آن عهد ناگهان كنار زده شد و مردم جزیره العرب, اساس محكم سنن تاریخی پیدا كردند

●نظر سر پرسی سایکس درباره پیامبر (ص)

عقیده شخصی من این است که [حضرت] محمد(ص) در میان مشاهیرعالم بزرگ ترین انسانی است که با یک مرام عالی تمام هم خود را مصروف این داشت که شرک و بت پرستی را از ریشه منهدم ساخته و به جای آن افکار بلند اسلام را برقرار سازد و او خدمت وافر و نمایانی که از این راه به نوع بشر نموده خدمتی است که من آن را ستایش نموده و سر تعظیم فرود می آورم.

●نظر رینولد الین نیكلسون درباره پیامبر (ص)

با ظهور [حضرت] محمد [صلی الله علیه وآله وسلم] پرده نفوذ ناپذیر ظلمت آن عهد ناگهان كنار زده شد و مردم جزیره العرب، اساس محكم سنن تاریخی پیدا كردند.

●دفاع توماس كارلایل از پیامبر اسلام(ص)

دشمنان اگر به نظر حقیقت بنگرند خواند فهمید در نفس این مرد بزرگ افكاری فوق طمع و دنیوی و جاه و سلطنت بوده است .

به رغم دشمنان هرگز پیامبر مرد شهوت پرست نبوده از روی ستم و عناد او را متهم به شهوت رانی نموده اند چقدر ستم و بی انصافی است كه شخصی مانند پیامبر را به شهوت رانی متهم كنیم یا اینكه بگوئیم جز شهوت و لذت نفسی خود همتی نداشت . میانه پیامبر و شهوت و لذت پرستی چقدر فاصله بود .

هو جنجالی كه برخی از نصاری اخیرا بر پا كرده اند كه پیامبر اسلام چرا نه زن داشت ؟ البته روی كیل و غرض رانی بوده و گرنه قضیه آفتابی و پیش منصف محتاج به بیان نمی باشد، زیرا كه پیامبر اكرم در ریحان شباب و عنفوان جوانی ( ۲۵ سالگی ) كه موقع بروز شهوت انسانی است به یك زن بیوه، چهل ساله قناعت و اكتفا كرده تا فوت خدیجه كبری ( سه سال بهجرت ماند ) زن دیگری را نگرفت در صورتی كه آن اوقات ( دوره جاهیت ) گرفتن ده زن نیز بین عرب شایع و متداول بود و نیز در عین حال كه تازیان در آن هنگام دختران را وقعی نگذاشته و آنها را زنده به گور می كردند . و فرزند نرینه از خدیجه بخردی در گذشته و دیری نمی زیست ، آن حضرت به همین منظور نیز زن دیگری را علامه نكرد و به همان زن بیوه و سالخورده بسنده كرده واو را بغایت دوست داشته و بسی نوازش می كرد حتی روزی عایشه از او سؤال كرد كه او یا من ؟ فرمود: او اول زنی بود كه به من ایمان آورد محترمه بود وعالمه پرهیزكار بود و با تقوا ، باری مسئله تعدد زوجات بعد از فوت خدیجه بود كه پیامبر در آن زمان بین پنجاه و شصت بود كسیكه مردم او را به جلوست و عفت نسبت می دادند و محمد امینش می خواندند كسی كه در بیست و پنج سالگی زن چهل ساله را می گیرد و تا سن پنجاه سالگی به یك زن سالخورده بسنده می كند چگونه میشود به او نسبت شهوت رانی داد.

و نیز آن بار سنگین نبوت و سیاست در تربیت مردم و تهیه وسائل مدنیت و تحمل آن اذیت ها و زنج ها و تصدی آن همه جنگلها و مدافعه ها چگونه همتی از برای شهوت می گذارد . اگر قصه درست می بود بایستی آن وقت كه جوان و بیكار وآسوده فكر بود زنهای متعدد داشته باشد ( با توجه به وضعیت آن زمان كه امری راحت و از راه مشروع و نامشرع هر دو موجود بود) نه در هنگام پیری و تراكم روشن می باشد كه تعدد زوجات چنانچه از تعمق و تمحیص تاریخی می باشد . پس از بیانات گذشته بر شخص با انصاف و خبیر راجع به تقویت و پیشرفت دین مقدس اسلام می بوده ند بر روی عیش و شهوترانی .

گر چه قرآن مشتمل بر آیات بلیغه توحید و تمجید مقام ارجمند خداوندیست ولیكن یگانه چیزیكه در رای من سزاوار تقدیس و تقدیر ومورد اعجاب است همانا شعاع نظرهای نافذ محمد(ص) اسبت به اسرار امور ، كه در میان آیات قرآنی ساطع و نمایان و تاثیر عمیقی در آیینه دلهای بی رنگ دارد . و این بزرگترین مزیتیست كه حقا باعث تقدیس واعجاب است واگر بدیده عقل بنگریم این معنی موهبت و فضل خداوندیست كه بمحمد (ص) از طرف خداوند حكیم اعطاء گردیده .

خوشا بحمد (ص) با لباس خشن و طعام خشن سعی در اصلاح عالم و تبلیغ توحید خداوند حق نموده روز و شب در رنج و تعب كوشش درنشر عدل و فضائل اخلاق میكرد وابدا مانند اشخاص ضعیف النفس در تحمل شدائد و رنجها طمع و میل بشهرت اسم یا نیل بسلطنت نداشت و هرگز نمیخواست هیچ قسم سیطره در عالم داشته باشد بلكه نشر دین توحید و عدل را در عالم ، وظیفه روحی و انسانی خود میشمرد.

●نظر لرد درهن درباره پیامبر اسلام (ص)

پیشگویی هاییكه (قرآن ) درباره آینده كرده است اطّلاعات درست و شگفت انگیزی كه دارد آن چنان است كه حضرت محمد (ص) كه استادی ندیده است به هیچ وجه نمی تواند از پیش خود آنها را فراهم ساخته و انشاءكند .

●نظر بارتلمی هیلر درباره پیامبر (ص)

[حضرت] محمّد (ص) از همه اعراب با هوش تر بوده و در دین داری از همه كس محكم تر و نسبت به مردم مهربان تر بوده است ، و به واسطه همین برتری بود كه بدان قدرت و عظمت فوق العاده دسید ، ما این دین برزگیكه او آورد و مردم را بدان دعوت كرد را ، برای پیروانش یكی از نعمتهای بزرگ خداوندی می شماریم .

● نظر آلفونس دولامارتین شاعر و نویسنده فرانسوی درباره پیامبر (ص)

اگر بزرگیِّ هدف ، كمیِ وسایل و عظمت نتیجه را برای یك نابغه بشری مقیاس بگیریم در تاریخ نظیری مانند حضرت محمّد (ص) نمی توان یافت ، وی در ثُلث اراضی مسكونی امپراطوری ها ،ارتش ها، قوانین ، خاندان ها و توده های عظیم بشری را به حركت در آورد ،بیشتر و با عظمت تر از آن این است كه عقل ها ، اندیشه ها ،عقیده ها و روان ها را به نهضت در آورد .

هیچ فردی داوطلبانه یا از روی اجبار هدفی عالی تر از هدف پیامبر اسلام نداشته است زیرا دین اسلام موجب از بین بردنِ موهوم پرستی گردیده است ، همان موهوم پرستی كه بین خدا و مخلوقش به وجود آمده بود و همچنین باعث نزدیك كردن انسان به خدا و توسعه عقیده معقولِ خداپرستی میباشد و در میان آن همه هرج و مرج و بی نظمی و اغتشاشِ بت پرستان و معتقدین به خدایان متعدّد، اسلام تنها فكر منطقی می باشد .

هیچ پیامبرینتوانسته است ماند پیامبر اسلام انقلابی آن چنان مقدّس و طولانی و پر اهمیّت در آن مدت خیلی كم به مرحله عمل در آورد زیرا هنوز دو قرن از آغاز كار پیامبر اسلام نگذشته بود كه دین اونُضج گرفت و اول بار در سه ناحیه عربستان و سپس در سایه كلمه توحید سواحل رود سیحون و هند غربی و مصر و حبشه و تمام آفریقای شمالیو بیشتر جزایر مدیترانه و قسمتی از خاك فرانسه و قسمت عمده سرزمین اسپانیا گسترش یافت .

● نظرگوستاولوبون درباره پیامبر (ص)

اضافه بر آنچه گفته شد طبق گفته تاریخ نویسان عرب حضرت محمد (ص) بسیار خود دار و متفكر ، كم حرف ، احتیاط كار ، خوش قلب ، در رفتار و كردارِ خود بسیار مراقب ادب و پاكیزگی خویش بود تا پس از این كه به ثروت و اقتدار نیز رسید هیچ گاه كارهای خود را به دیگری واگذار نكرد .

او مردی بود بردبار در برابر سختیها و دشواریها خود دار و متحمل ،دارای همتی بلند و در برخوردها مهربان و خوشرو بود یكی از خدمت گذارانش نقل می كند كه هجده سال تمام خدمت او ارا انجام میداد و در طول این مدت هیچ گاه سخن تند یا كردار ملال آوری حتی برای تنبیه كردن من نیز از او ندیدم ، حضرت محمد (ص) جنگ جویی دلاور و ماهر درفنون جنگی بود اگر احساس خطری می نمود فرار نمی كرد و بدون جهت نیز خود را به مهلكه نمی انداخت .

پیامبر اسلام توانست یك هدف مقدس واحدی برای تمام ملتهای عرب بنا كند ملتهایی كه هدف و ایده، در آنها وجود نداشت و همین بنای عالی پیامبر بود كه توانست به خوبی عظمت و شخصیت او را آشكار نماید .

ما اگر بخواهیم ارزش اشخاص را به كردار و آثار نیك شان بسنجیم به طور مسلم حضرت محمد (ص) بزرگترین مرد تاریخ است .

●نظر مكس مولر در مورد پیامبر (ص)

مكس مولر ( ۱۹۰۰ ـ ۱۸۱۳ ) لغوی و زبان شناس و مستشرق آلمانی انگلیسی است . او می گوید: نزدیك است كه مسیحیان بفهمند كه پیامبر یكی از مصدقین و یاری كنندگان آیین و تعلیمات مسیح بوده و آن وقت دهشت خواهند كرد از دشمنی و خصومتی كه بنام دین در قرنهای گذشته مسیحیان مرتكب آن شدند .

● نظر نوفالیس درباره پیامبر (ص)

رسیدن انسان به حقیقتی از حقایق و درك سرّی از اسرار قوانین جامعه بشری بزرگترین معجزه می باشد و از این مقام ارجمند و مرتبه رفیعه به این كلمه تعبیر میشود : محمد ، پیامبر حق از طرف خداوند قادر دانا و فرستاده اوست .