چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
زندگینامه مارک اندریسن
▪ نام :مارک اندریسن
▪ تاریخ تولد : ۹ جولای سال ۱۹۷۱
▪ ملیت : آمریکایی
▪ تحصیلات : دانشگاه ایلینویز
▪ حوزه فعالیت : یکی از بنیانگذاران Netscape
▪▪نکته جالب: اندریسن به قدری سریع انگلیسی صحبت می کند که مقامات Netscape اورا مجبور کردند تابه مدت یک سال با یک مربی سخنرانی تمرین کند.
مارک اندریس یکی از پایه گذاران نت اسکیپ و مخترع مرور گر گرافیکی وب قبل از دوره دبیرستان علاقه چندانی به کامپیوترنداشت. او که یک پسر قد بلند وموطلایی بود اهل ویسکنسین بود وزبان برنامه نویسی بیسیک را از طریق مطالعه کتابی که از کتابخانه به امانت گرفته بود، در ۹ سالگی آموخت. او در دوره دبیرستان تمام اطلاعات مربوط به کامپیوتر شخصی ابتدایی TRS-۸۰را که در اواسط دهه ۱۹۸۰ تولید شده بود، فرا گرفت. اندریسن د ردانشگاه ایلینویز در رشته علوم کامپیوترثبت نام کرد، تنها به این علت که در رشته مهندسی الکترونیک خبره نبود. او بعدها مدعی شد که یا ازکلاسهای درس فرار می کرده و یا سر کلاس چرت می زده.
او در زمان کار در آزمایشگاه فیزیک دانشگاه در اوریل دهه۱۹۹۰ به این نتیجه رسید که علاقه قدیمی اش به کامپیوتر دوباره زنده شده است. زیرامتوجه شد که دانشمندان کارهایشان را از طریق اینترنت با همکارانشان به اشتراک می گذارند.تیم برنرزلی ? پژوهشگر آزمایشگاه فیزیک ذره ای CERN در ژنو، به تازگی www (world wide web) را اختراع کرده است. اندریس و تیش پس از دو ماه صرف وقت در آزمایشگاه کامپیوتر یک مرورگر گرافیکی با نام Mosaic اختراع کردند که از موس و تصاویر برای هدایت اطلاعات استفاده می کرد. گروه مذکور این مرورگر را به صورت رایگان عرضه کردند و برای مدتها در حدود دو میلیون نفر از آن استفاده کردند. همین امر برای جلب توجه جیمزکلارک موسس تازه بازنشسته شده شرکت Silicon Graphic کافی بود که به دنبال چالشهای جدیدی بود.
کلارک بلافاصله پس از فارغ التحصیل شدن اندریسن یک email برای او فرستاد و این مرد جوان را برای بحث در مورد قابلیتهای تجاری دعوت کرد. با وجود آنکه کلارک علاقمند به تعقیب فرصتهای موجود در عرصه تلویزیونهای تعاملی بود، اما اندریس او را متقاعد کرد که اینترنت کلید آینده است. این دو نفر با همکاری هم شرکتی را تاسیس کردند که کلیه فعالیتهای خود را متوجه www کرده بود. شرکت مذکور در ابتداMosaic نام داشت، اما در اثر مخالفت دانشگاه ایلینویز نام خود را به نت اسکیپ تغییر داد. اندریسن به منظور اجتناب از نقص کپی رایت دوستان قدیمی دانشگاهی را به خدمت گرفت که برخی از آنها هنوز به ازای دریافت ۸۵/۶ دلار در ساعت در دانشگاه کار می کردند. این عده به کمک نسخه جدیدی از مرورگر سابق الذکر را به وجود آوردند. این مرورگر که به شرط پرداخت پول به مشتریان فروخته می شد توجه زیادی را به خود جلب کرد. به گونه ای که شرکتهای مختلف برای ایجاد وب سایتهای خود شروع به خرید نرم افزارهای وب سرور ودیگر ابزار کردند.
هنگامی که NetScape در سال ۱۹۹۵ دولتی شد، اندریس ۲۴ ساله روی کاغذ صاحب ۵۶ میلیون ثروت بود، اما ادامه کار چندان ساده نبود.مایکروسافت برای تسلط براینترنت مرورگر خود را به صورت رایگان عرضه می کرد و در مدت زمان کوتاهی سهم Net Scape از بازار را از چنگ این شرکت در آورد. در اواسط دهه ۱۹۹۰ جنگ مرورگرها "بین دو شرکت در گرفت ودوطرف برای جلب نظر مشتریان دائما نسخه های جدیدی عرضه می کردند.
زمانی که AOL، نت اسکیپ را در سال ۱۹۹۹ خریداری کرد، اندریسن که اغلب از AOL به علت عقب ماندگی تکنیکی آن انتقاد می کرد، شغلی را به عنوان مسئول اصلی تکنو لوژی در این شرکت پذیرفت. او در کل آمریکابه شهرهای مختلف مسافرت کرد. وعاقبت در واشنگتن ساکن شد و در آنجا یک خانه ۷ هزار فوت مربعی را خرید و با سه سگ بزرگش در آن ساکن شد. اما تنها پس ازچند ماه وی از سمتش در AOL کناره گرفت و به سمت مشاور استراتژیک پاره وقت این شرکت منصوب شد وباقی وقتش را به کار با دیگر شرکتهای در حال پیشرفت گذراند.
اندریسن در اکتبر سال ۱۹۹۹ شرکت Loudcloud را تاسیس کرد. این شرکت به ارائه خدمات نرم افزاری و کامپیوتری سطح بالا به شرکتهای اینترنتی و دست اند کار تجارت الکترونیک می پرداخت. اندریسن علاوه بر حفظ سمت ریاست Loud clud به تازگی به عضویت هیات مدیره مجموعه شرکتهای اینترنتی زیر در آمده است که عبارتند از CollabNet، Mobshop، Cacheflow و Octopus.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست