یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

به من دروغ نگو


به من دروغ نگو

بیشتر افراد حداقل هرچند وقت یکبار به همسر خود دروغ می گویند از آنجا که دروغ گفتن, بخصوص اگر تبدیل به عادت شود, می تواند ضربه سختی به رابطه زناشویی شما وارد کند

بیشتر افراد حداقل هرچند وقت یکبار به همسر خود دروغ می گویند. از آنجا که دروغ گفتن، بخصوص اگر تبدیل به عادت شود، می تواند ضربه سختی به رابطه زناشویی شما وارد کند. درک دلایل دروغگویی و چگونگی غلبه برحس نیازبه دروغ گفتن، بسیار حیاتی است.

درتحقیقات وقتی از زن و شوهرها پرسیده شد آیا تا به حال به همسر خود دروغ گفته اند یا نه؟ تقریبا نیمی از آنها (که گاهی به ۹۰ درصد هم می رسد) با ذکر نام مستعار برای خود این گفته را تایید کرده اند.همچنین، بیشتر از نیمی از کسانی که گفته اند به همسرشان دروغ گفته اند، اظهار کرده اند که این دروغگویی تاثیری منفی در رابطه و زندگی مشترکشان داشته است.

● چرا دروغ وارد زندگی همسران می شود

▪ خودباوری: برخی برای بالا بردن حس خود بزرگ بینی دروغ می گویند. دراین موارد ممکن است درباره مسائلی چون دستاوردها و کمالات خود به طرف مقابل دروغ بگویید. هدفتان خوب جلوه دادن خود در برابر او و دیگران است. این حس بی کفایتی همیشگی درشما، درنهایت باعث می شود تا به دروغگویی مزمن دچار شوید.

▪ اجتناب از چیزی: محرک این نوع از دروغگویی پرهیز از واکنشهایی مانند ناکامی یا عصبانیت طرف مقابل است. دراین موارد شاید حس کنید دروغ گفتن بهتر از تحمل یا تجربه واکنش عاطفی همسرتان باشد. زیرا شما تنها کسی هستید که باید برای درک واکنشهای منفی، دشواریهای فراوانی را تحمل کنید. بدترین مورد اینست که این دروغگویی خودخواهی است و رفتارهای مخرب در رابطه را مخفی می سازد.

▪ خودانکاری: افراد بیشتر اوقات به خودشان دروغ می گویند که این مسئله نوعی انکار برای عدم پذیرش واقعیتی بسیار دردناک است.

خودانکاری مانع رشد آزادانه «نیاز» صمیمیت درارتباط می شود.

▪ پنهانکاری: این نیروی محرک قسمتی از حقیقت وجودی شما را از جهان پیرامون مخفی می کند.

تجربیات دردناک زندگی باعث شده است حس کنید لایق چنین عشقی نیستید و لازم است درباره خود و تجربیاتتان دروغ بـگویید. احساس می کنید اگر خود حقیقتتان آشکار شود، حس شرمندگی برشما غالب می شود و نیاز به انگیزه ای قوی برای پنهان کردن خود از دیگران از جمله همسرتان دارید.

▪ برای حفظ آبرو: وقتی به دروغگویی اجتنابی به شدت وابسته شدید، مجبور می شوید برای حفظ آبروی خود هم دروغ بگویید تا دروغ اصلیتان پنهان بماند. وقتی دروغهایتان برای همسر یا طرف مقابلتان آشکار می شود، برای اینکه خجالت نکشید و دفع پیامدهای این دروغ در این زمان است که شروع به گفتن دروغ های بیشتری می کنید. و این یکی از دلایلی است که دروغها به سرعت تکثیر می شوند.

▪ ترحم: گاهی دروغ گفتن از روی نوعدوستی است. مانند زمانی که نمی خواهید همسرتان آزرده خاطر شود. در این زمان،شما از همسرتان در برابر چیزی که برایش ناراحت کننده است محافظت نمی کنید. بلکه سعی می کنید بر روی موضوعی که به آن پی برده اید و برای همسرتان ناراحت کننده است، سرپوش بگذارید. مانند وقتی که به طور اتفاقی از یکی از همسایه هایتان می شنوید که از همسر شما خوشش نمی آید و یا زمانی که همسرتان درباره مدل جدید موهایش از شما نظر می خواهد، درحالیکه مناسب او نمی باشد با قاطعیت پاسخ می دهید که خیلی این مدل را دوست دارید.

▪ کینه توزی: دراین مورد دروغ به عنوان اسلحه ای برای آزار دیگران استفاده می شود. معمولا بچه مدرسه ای ها این کار را انجام می دهند و برای کوچک کردن دیگران شایعه هایی می بافند تا فردی در ساختار اجتماعی مانند مدرسه ازگروه همسالان طرد شود و شخص دروغگو سعی می کند موقعیت خود را در آن گروه مستحکم کند. زمانی که چنین رویدادی در زندگی زناشویی بوجود آید، معمولا وقتی عصبانیت در بالاترین حد خود باشد، زندگی زناشویی ازهم پاشیده می شود. موردی که درهنگام دروغ گفتن کمتر روی فکر کردن درباره ضربه ای است که به آینده هر دو فرد وارد می آید. با این وجود در برخی موارد در میان زوجها درگیری و مطرح کردن مسائل آزار دهنده و غیر واقعی در هنگام درگیری لفظی نیزگزارش شده است.

اگر به تازگی به همسر خود دروغ گفته اید یا مجبور شدید به او دروغ بگویید، یا اگر عادت دروغ گفتن برایتان مشکل ساز شده است. این فرصتی است که درباره انگیزه دروغ گویی خود از خودتان سوال کنید.

دلایل دروغگویی تان را با لیست بالا تطبیق دهید تا پاسخی روشن بدست بیاورید. بهتر است برای شروع زندگی مشترک، اساس رفتارتان بر صداقت بنا شود. چون صداقت پایه اعتماد است. زمانی که اطمینان به شک تبدیل شود، کنترل رابطه مانند یک فنر از دستتان در می رود. اما واقعیت این است که وقتی زوجین خود را در میان دروغهایی که انتظارش را نداشتند، می یابند، و وقتی انگیزه آنها لطف کردن به طرف مقابل باشد، به نظر می آید که آن دروغها به طور ذاتی ظرفیت زیاد شدن را داشته اند. آیا تا به حال فکر کرده اید وقتی شروع به دروغ گفتن می کنید پس از مدتی دروغ گویی برایتان آسانتر می شود؟

به واقعیت و دلایلی که ممکن است دروغی بگویید آگاه باشید و به سوی رابطه ای سالمتر و صادقانه تر اولین گامهای اصلی را بردارید.

نسیبه رجبی