شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه لواشک سیب خانگی
وقتی حجم زیادی میوه دارید که احتمال خراب شدن آنها وجود دارد، میتوانید از آنها "لواشک" تهیه کنید. البته باید دقت کنید که هر میوهای را نمی توان لواشک کرد زیرا همه میوهها قابل صاف کردن نیستند. مثلا نمیتوان آناناس و موز را صاف کرد زیرا در این صورت تمام حجم میوه در صافی باقی می ماند و از آن نمی گذرد. این روش نگهداری مواد غذایی، در کشورهای دیگر هم رایج است مثلا در گرجستان لواشک کیوی که به رنگ سبز تهیه می شود، طرفداران زیادی دارد.
قبلا طرز تهیه انواع لواشک خانگی را به شما آموزش دادهایم، این بار اما نوبت تهیه یکی از لواشکهای شیرین و خوشمزه به اسم لواشک سیب است که در هر فصلی خواهید توانست آن را تهیه کنید. با ادامه این مطلب همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لواشک سیب:
سیب (ترش یا شیرین یا مخلوط) | به میزان لازم |
شکر | 1 ق غذاخوری |
طرز تهیه لواشک سیب:
- برای تهیه لواشک سیب ابتدا سیبها را با دقت بشویید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید یا بیشتر خرد کنید.
- چوب و دانه سیبها را بگیرید و با پوست ۳ ساعت در قابلمهای با یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری شکر حرارت دهید.
- توجه کنید که حرارت اجاق ملایم باشد.
- در مرحله بعد، سیبهای پخته شده را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شوند.
- حالا آنها را از یک آبکش عبور دهید و یا به کمک گوشت کوب برقی و یا مخلوط کن سیب ها را به صورت پوره در آورید.
- مایه صاف شده را دوباره ۲۰ دقیقه حرارت دهید و صبر کنید تا غلیظ شود، به طوری که هنگام حباب زدن، مقداری از مایه به بیرون پرتاب شود.
- در این حالت، دیگر مایه لواشک سیب به غلظت مناسب رسیده است و می توانید آن را از روی اجاق بردارید و در سینی فلزی پهن کنید.
- ۱ تا ۲ هفته مایه لواشک پهن شده را در فضای باز قرار دهید و بگذارید خشک و آماده شود.
لواشک سیب خوشمزه شما آماده است. در صورتی که بخواهید لواشک ترش داشته باشید باید از سیب ترش و در صورتی که بخواهید لواشک شیرین داشته باشید باید از سیبهای رسیده و شیرین استفاده کنید. استفاده از ترکیب سیب ترش و شیرین نیز لواشک ملس خواهد داد.
چند نکته درباره تهیه لواشک سیب:
- شما می توانید از میوههای لک دار و بیکیفیت را برای تهیه لواشک استفاده کنید اما توجه داشته باشید که میوهها خراب نباشند و طعمشان بر اثر کپکزدگی تغییر نکرده باشد.
- هنگام پخت میوهها در قابلمه، آنها را با قاشق چوبی هم بزنید چون این کار به کیفیت و طعم بهتر لواشک کمک میکند.
- وقتی مایه صاف شده را در سینی پهن میکنید، توجه داشته باشید که لایهای ضخیم نباشد زیرا در این صورت احتمال کپکزدگی آن در طول مدت خشکشدن بالا خواهد رفت.
- سینی که برای پهن کردن مایه لواشک استفاده میکنید، خوب بشویید زیرا وجود آلودگی در سینی، زمینه کپک زدن مایه را فراهم می کند. البته در برخی مناطق کشور، مایه لواشک را روی سفره ای تمیز که از قبل روی آن را چرب کرده اند، می ریزند تا جداکردن لواشک به دست آمده از آن راحت تر باشد.
- اگر طعم ترش را برای لواشک بیشتر می پسندید، می توانید در مایه لواشک میوه هایی که کمی شیرین تر هستند، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه بریزید.
- بهتر است در روزهای ابتدایی پهن کردن لواشک، آن را در فضای باز یا در مقابل نور آفتاب قرار دهید و در هفته دوم آن را در اتاق بگذارید تا کامل خشک شود.
- لواشکهای تهیه شده را به برشهای مساوی تقسیم و در یخچال و حتی فریزر قرار دهید تا در زمان دلخواه مصرف کنید.
امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و در هر فصلی، لواشک مخصوص آن فصل را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
گروه آشپزی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
چین سیستان و بلوچستان دولت انتخابات شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی حسن روحانی جنگ دولت سیزدهم نیکا شاکرمی مجلس رهبر انقلاب
سیل ایران هواشناسی تهران شهرداری تهران باران آتش سوزی هلال احمر سازمان هواشناسی روز معلم پلیس فضای مجازی
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا تورم مسکن بانک مرکزی حقوق بازنشستگان بازار خودرو قیمت دلار دلار ایران خودرو ارز
صدا و سیما بی بی سی مهران غفوریان تلویزیون ساواک صداوسیما موسیقی سریال سینمای ایران مسعود اسکویی دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی اسرائیل جنگ غزه فلسطین غزه آمریکا روسیه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه پرسپولیس علی خطیر باشگاه استقلال بازی تراکتور جواد نکونام لیگ قهرمانان اروپا
اپل ناسا صاعقه گوگل اینستاگرام عکاسی تلفن همراه
کبد چرب فشار خون چای