شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
کفیر؛ آرامبخش و شادابکننده پوست
کفیر یک نوشیدنی ترش و گازدار و یک فرآورده حاصل از تخمیر شیر است. در حقیقت کفیر یکی از قدیمیترین فرآوردههای شیر است که سرمنشاء آن را به سرزمین قفقاز نسبت دادهاند. مردمان قفقاز به داشتن عمری طولانی شهرت دارند که یکی از علتهای آن را مصرف محصولات لبنی بویژه ماست و کفیر میدانند. برای تهیه کفیر، دانههای کفیر را به شیر تلقیح میکنند. دانههای کفیر شامل باکتریها و مخمرهای خاصی هستند که در واقع مسوول ایجاد طعم ترش و گازدار کفیر هستند. کفیر در درمان بیماریهای مختلف نقش موثری داشته و در مقایسه با ماست علاوه بر باکتریهای زنده از ویژگیهای تغذیهای بیشتری برخوردار است.
برای تهیه کفیر، شیر را بعد از هموژنیزاسیون، پاستوریزه کرده سپس آن را خنک و دانههای کفیر را به شیر اضافه و جهت تخمیر آن را به مدت ۲۴ساعت در گرمخانه قرار داده تا تخمیر شود. مرحله بعد سرد کردن و سپس صاف کردن به منظور جداسازی دانههای کفیر و سپس بستهبندی قسمت مایع آن است.
ویژگیهای تغذیهای و درمانی کفیر
کفیر منبع کامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است. از جمله این اسیدهای آمینه تریپتوفان بوده که ماده مناسبی برای تمدد سیستم عصبی است. از آنجا که این محصول موجب جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم میشود، در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر است و در افرادی که از بیخوابی و استرس رنج میبرند میتواند آرامبخش و کمککننده باشد.
کفیر محصول غنی از آنزیم بوده و حاوی میکروارگانیسمهای مفیدی است که به تعادل اکوسیستم داخلی بدن کمک کرده و به علت داشتن مخمرهای مفید باعث کنترل و از بین رفتن مخمرهای پاتوژن در بدن میشود.
کفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K ، کلسیم و پتاسیم به شمار میرود. لذا در متعادل کردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد.
این محصول منبع بسیار مهمی از ویتامینهای گروه B خصوصا ویتامین ۲۱ B و ۱ B میباشد. همچنین این محصول به سیستم گوارشی کمک میکند تا سایر ویتامینهای این گروه بیشتر جذب بدن شده و کمک شایان توجهی در شادابی پوست و بالا بردن طول عمر دارد.
کفیر از طریق بهبود هضم لاکتوز و بالا بردن مقاومت بدن نسبت به لاکتوز خصوصا در افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، میتواند نقش مفید و ارزندهای داشته باشد.
باکتریها و مخمرهای فعال در کفیر نسبت به ماست ارزش تغذیهای بالاتری را فراهم میکند که به عنوان تغذیه تکمیلی برای زنان باردار و شیرده توصیه میشود. از آنجایی که اندازه دلمه کفیر از ماست کوچکتر بوده لذا هضم راحتتری دارد.
این محصول به بالا بردن سیستم ایمنی بدن کمک میکند و قادر خواهد بود در جلوگیری و کمک به درمان بیماریهایی از قبیل سرماخوردگی، بیماریهای عفونی، سرطان و... موثر باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست