چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

دیگر از شیر نترسید


دیگر از شیر نترسید

وقتی شیر می‌نوشیم، آنزیم خاصی در بدن‌مان وجود دارد که فعال می‌شود و وظیفه‌اش کمک به هضم و جذب شیر است. شما حتما نام این آنزیم را شنیده‌اید: آنزیم لاکتاز، که با کلسیم موجود در …

وقتی شیر می‌نوشیم، آنزیم خاصی در بدن‌مان وجود دارد که فعال می‌شود و وظیفه‌اش کمک به هضم و جذب شیر است. شما حتما نام این آنزیم را شنیده‌اید: آنزیم لاکتاز، که با کلسیم موجود در شیر ترکیب شده و باعث می‌شود جذب کلسیم بسیار بهتر و بیشتر صورت گیرد...

دقیقا به همین علت است که ما به همه گروه‌های سنی چه خانم‌ها و چه‌ آقایان توصیه می‌کنیم مصرف شیر را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از جذب بسیار خوب کلسیم این فرآورده لبنی (کلسیم قابل جذب آن به مراتب بیشتر از سایر لبنیات است) بهره بگیرند. اما برخی افراد هستند که به هر دلیلی مدت‌های طولانی است که شیر استفاده نکرده‌اند. این گروه باید بدانند در اثر عدم استفاده طولانی‌مدت از شیر، آنزیم لاکتاز که هضم‌کننده شیر است در بدن آنها وجود ندارد و در واقع به خاطر عدم استفاده از آن، ایجاد نشده است و اگر آنها یک‌باره شیر خوردن را از سر بگیرند، نسبت به مصرف آن واکنش نشان می‌دهند و مانند آنهایی که عدم تحمل به لاکتوز شیر دارند، با مشکلاتی مواجه می‌شوند. حتما می‌پرسید حالا باید چه کنیم؟ آیا می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد؟ پاسخ این است که بله، می‌توانیم با یک ترفند خاص، بدن را به ساخت مجدد آنزیم لاکتاز ترغیب کنیم و پس از مدتی یک لیوان شیر را به راحتی بنوشیم. اما آ‌ن ترفند خاص نیازمند آن است که کمی صبر و حوصله به خرج دهید. توصیه می‌کنم از همین امروز شروع کنید و فقط به اندازه یک قاشق چای‌خوری (بله، همین‌‌قدر کم) شیر بخورید. تا چند روز همین مقدار شیر را استفاده کنید و به تدریج با گذشت زمان بر مقدار آن بیفزایید و قاشق‌چای‌خوری را به قاشق غذاخوری و همین‌طور به مقیاس‌های بیشتر و بزرگ‌تر تبدیل کنید. بعد از مدتی آنزیم لاکتاز دوباره در بدن شما ایجاد می‌شود و با تشکیل آن به راحتی قادر خواهید بود شیر بنوشید و از مزایای بی‌شمار آن بهره بگیرید.

برلیانت بزرگمهر

مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی و مسوول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران