دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

لـباس شـیرخـواران بـایـد چـگـونـه بـاشـد


لـباس شـیرخـواران بـایـد چـگـونـه بـاشـد

فرقی نمی کند که لباس شیرخوار از انواع مارکدار باشد یا لباس های راحت و ساده, مهم این است که لباس شیرخوار باید باعث راحتی, آرامش, سلامت و بهداشت او شود

فرقی نمی‏کند که لباس شیرخوار از انواع مارکدار باشد یا لباس‏های راحت و ساده، مهم این است که لباس شیرخوار باید باعث راحتی، آرامش، سلامت و بهداشت او شود...

در اینجا به برخی از نکته‌هایی که هنگام خرید لباس کودک به کارتان می‏آید، اشاره می‏کنیم.

۱. به فصلی که نوزادتان در آن متولد می‏شود، دقت کنید: اگر نوزادتان قرار است تابستان به دنیا بیاید، از خرید لباس‏های گرم نوزادی خودداری کنید زیرا تا رسیدن فصل سرد سال، بزرگ‌تر می‏شود. برای این فصل باید لباس‏های نخی و خنک انتخاب کنید تا در آن عرق نکند. از پوشاندن بیش از حد شیرخوار با لباس خودداری و به دمای اتاق و دمای بدنش توجه کنید. اگر نوزاد در فصل سرد سال به دنیا می‏آید، برایش لباس‏های گرم متناسب با دمای هوا بخرید البته به شرط آنکه به نوع نخ و کاموای به کار رفته در آنها دقت کنید زیرا بعضی از کامواها پرز می‌دهند و ممکن است مشکلاتی برای شیرخوار ایجاد کنند. در تهیه لباس‏های زمستانی حتما کلاه را هم در نظر بگیرید. حتما داخل‏اش را بررسی کنید تا مطمئن شوید چیزی باعث خراش و آسیب به سر نوزاد که هنوز ملاجش نرم است، نشود. برای تابستان می‏توانید کلاه‏های نخی و نرم تهیه کنید.

۲. خرید جوراب را فراموش نکنید: جوراب پای کودک را گرم نگه می‏دارد و پاها را از گزش احتمالی حشرات حفظ می‏کند. بهتر است سرهمی‏ها یا شلوارهای جوراب‏دار بخرید چون کش جوراب‏های معمولی ممکن است پای کودک را اذیت کند.

۳. لباس بدون دکمه بخرید: یکی از نکته‌هایی که ممکن است هنگام خرید لباس به آن توجه نکنید، وجود دکمه در آن است. گاهی دکمه لباس، کودک را اذیت می‌کند و در پوستش فرو می‌رود؛ به‏خصوص سرهمی‏هایی که پشت آنها دکمه دارد، برای نوزادان که ساعت‌های زیادی را طاقباز می‌خوابند، مناسب نیستند. بهتر است تمام قسمت‏های لباس را بررسی کنید تا از نبود دکمه در آن مطمئن شوید. دکمه‏هایی که به صورت تزیینی در لباس به کار رفته‌اند نیز در نظر بگیرید. اگر تمایل داشتید برای راحتی بیشتر در تعویض لباس کودک، انواع دکمه‏دار را تهیه کنید، لباس‏هایی بخرید که دکمه‏های به کار رفته در آنها شیرخوار را هنگام خواب یا شیر خوردن اذیت نکند. تا حد امکان لباس‏های زیپ‏دار نخرید زیرا زیپ ممکن است پوست کودک را خراش ‌دهد یا نیشگون بگیرد.

۴. سهولت تعویض لباس را در نظر بگیرید: هنگام خرید لباس به این نکته نیز توجه کنید که ممکن است مجبور شوید در طول روز چند بار لباس‏های شیرخوارتان را که به دلیل استفراغ‏های پس از شیر یا ادرار و مدفوعش آلوده شده است، عوض کنید بنابراین لباس‏هایی انتخاب کنید که ساده و بدون هرگونه تزیینات باشند و به‌راحتی از تن کودک بیرون بیایند و بتوان بدون هیچ آسیبی آنها را به شیرخوار پوشاند. لباس‏های راحتی را انتخاب کنید که هنگام عوض کردنشان ضربه محکم و ناگهانی به کودک وارد نشود یا مثلا یقه‏شان آنقدر تنگ و چسبان نباشد که هنگام خارج کردن لباس‏های جلو بسته به گردن و سر کودک فشار وارد شود.

۵. سایز لباس‏ها را درست انتخاب کنید: بیشتر نوزادان در محدوده قد و وزنی مشخصی به دنیا می‏آیند بنابراین وقتی به فروشنده می‏گویید لباس نوزادی می‏خواهید، او شما را در مورد سایز لباس راهنمایی خواهد کرد. معمولا در یقه لباس‏های نوزادان نیز سایز لباس با احتساب سن کودک به ماه الصاق شده است. مثلا نوشته شده ۱ تا ۳ ماه یا زیر ۱ ماه و... نکته قابل ذکر این است که طی ۶ ماه شیرخواری، کودک به‌تدریج شروع به حرکت می‏کند و در پایان ۶ ماهگی قادر خواهد بود به هر ۲ جهت بغلتد، با دست و پاهایش بازی کند، حتی بدون کمک بنشیند و ...، انتخاب درست سایز لباس می‏تواند از بروز خطرهایی چون جا انداختن و خراشیدگی پوست، تنگ شدن راه تنفس و حتی خفگی شیرخوار پیشگیری کند. بسیاری از والدین برای کم کردن هزینه‏های خرید، لباس شیرخواران را بزرگ‏تر از سایزشان انتخاب می‏کنند تا لااقل ۳-۲ ماهی بتوانند آنها را بپوشند. این کار ممکن است کودک و به‏خصوص نوزاد را خوب نپوشاند یا او را خوب گرم نگه ندارد. ضمن اینکه بغل کردن نوزاد را هم سخت می‏کند و ممکن است از داخل لباس‏هایش لیز بخورد و بیفتد.

۶. به جنس و دوخت پارچه دقت کنید: شیرخواران پوست حساسی دارند بنابراین به جنس پارچه دقت کنید و لباس‌هایی با پارچه‏هایی نرم و الیاف طبیعی بخرید تا پوستشان را دچار حساسیت نکند. از خرید لباس‏هایی که در جنس پارچه آنها مواد به کار رفته و باعث جرقه در لباس می‏شود، خودداری کنید. به سرآستین‏ها، ناحیه گردن و ساق پا در شلوارها و شلوارک‏ها توجه کنید و مطمئن شوید که کش نداشته باشند، خیلی تنگ نباشند و روی پوست جا نیندازند. درزهای لباس را هم بررسی کنید تا زبر و خراش‌دهنده نباشند.

۷. لباس شیرخواران را جدا بشویید: مهم‌ترین عامل آلودگی لباس شیرخواران، استفراغ و آلوده شدن لباس با ادرار و مدفوع‏شان است، بنابراین بهتر است لباس‏هایی را که با ادرار و مدفوع آلوده شده‏اند، جدا و حتی لباس‏های دیگر را هم جدا از لباس سایر اعضای خانواده بشویید. در این‌صورت لباس کودک با شوینده‏های قوی شسته نمی‏شود و با لباس سایر اعضای خانواده که ممکن است در محیط خارج از خانه آلوده شده باشند، مخلوط نمی‏شود.‏ استفاده از نرم‏کننده‏های ملایم می‏تواند به نرمی و لطافت لباس نوزاد و شیرخوار کمک کند. پس از شستشو سعی کنید لباس‏ها، به‏خصوص لباس شیرخواران را در آفتاب پهن کنید تا آلودگی‏ها و بوهای ناخوشایند احتمالی باقیمانده در لباس زیر نور آفتاب از بین بروند.