دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
لـباس شـیرخـواران بـایـد چـگـونـه بـاشـد
فرقی نمیکند که لباس شیرخوار از انواع مارکدار باشد یا لباسهای راحت و ساده، مهم این است که لباس شیرخوار باید باعث راحتی، آرامش، سلامت و بهداشت او شود...
در اینجا به برخی از نکتههایی که هنگام خرید لباس کودک به کارتان میآید، اشاره میکنیم.
۱. به فصلی که نوزادتان در آن متولد میشود، دقت کنید: اگر نوزادتان قرار است تابستان به دنیا بیاید، از خرید لباسهای گرم نوزادی خودداری کنید زیرا تا رسیدن فصل سرد سال، بزرگتر میشود. برای این فصل باید لباسهای نخی و خنک انتخاب کنید تا در آن عرق نکند. از پوشاندن بیش از حد شیرخوار با لباس خودداری و به دمای اتاق و دمای بدنش توجه کنید. اگر نوزاد در فصل سرد سال به دنیا میآید، برایش لباسهای گرم متناسب با دمای هوا بخرید البته به شرط آنکه به نوع نخ و کاموای به کار رفته در آنها دقت کنید زیرا بعضی از کامواها پرز میدهند و ممکن است مشکلاتی برای شیرخوار ایجاد کنند. در تهیه لباسهای زمستانی حتما کلاه را هم در نظر بگیرید. حتما داخلاش را بررسی کنید تا مطمئن شوید چیزی باعث خراش و آسیب به سر نوزاد که هنوز ملاجش نرم است، نشود. برای تابستان میتوانید کلاههای نخی و نرم تهیه کنید.
۲. خرید جوراب را فراموش نکنید: جوراب پای کودک را گرم نگه میدارد و پاها را از گزش احتمالی حشرات حفظ میکند. بهتر است سرهمیها یا شلوارهای جورابدار بخرید چون کش جورابهای معمولی ممکن است پای کودک را اذیت کند.
۳. لباس بدون دکمه بخرید: یکی از نکتههایی که ممکن است هنگام خرید لباس به آن توجه نکنید، وجود دکمه در آن است. گاهی دکمه لباس، کودک را اذیت میکند و در پوستش فرو میرود؛ بهخصوص سرهمیهایی که پشت آنها دکمه دارد، برای نوزادان که ساعتهای زیادی را طاقباز میخوابند، مناسب نیستند. بهتر است تمام قسمتهای لباس را بررسی کنید تا از نبود دکمه در آن مطمئن شوید. دکمههایی که به صورت تزیینی در لباس به کار رفتهاند نیز در نظر بگیرید. اگر تمایل داشتید برای راحتی بیشتر در تعویض لباس کودک، انواع دکمهدار را تهیه کنید، لباسهایی بخرید که دکمههای به کار رفته در آنها شیرخوار را هنگام خواب یا شیر خوردن اذیت نکند. تا حد امکان لباسهای زیپدار نخرید زیرا زیپ ممکن است پوست کودک را خراش دهد یا نیشگون بگیرد.
۴. سهولت تعویض لباس را در نظر بگیرید: هنگام خرید لباس به این نکته نیز توجه کنید که ممکن است مجبور شوید در طول روز چند بار لباسهای شیرخوارتان را که به دلیل استفراغهای پس از شیر یا ادرار و مدفوعش آلوده شده است، عوض کنید بنابراین لباسهایی انتخاب کنید که ساده و بدون هرگونه تزیینات باشند و بهراحتی از تن کودک بیرون بیایند و بتوان بدون هیچ آسیبی آنها را به شیرخوار پوشاند. لباسهای راحتی را انتخاب کنید که هنگام عوض کردنشان ضربه محکم و ناگهانی به کودک وارد نشود یا مثلا یقهشان آنقدر تنگ و چسبان نباشد که هنگام خارج کردن لباسهای جلو بسته به گردن و سر کودک فشار وارد شود.
۵. سایز لباسها را درست انتخاب کنید: بیشتر نوزادان در محدوده قد و وزنی مشخصی به دنیا میآیند بنابراین وقتی به فروشنده میگویید لباس نوزادی میخواهید، او شما را در مورد سایز لباس راهنمایی خواهد کرد. معمولا در یقه لباسهای نوزادان نیز سایز لباس با احتساب سن کودک به ماه الصاق شده است. مثلا نوشته شده ۱ تا ۳ ماه یا زیر ۱ ماه و... نکته قابل ذکر این است که طی ۶ ماه شیرخواری، کودک بهتدریج شروع به حرکت میکند و در پایان ۶ ماهگی قادر خواهد بود به هر ۲ جهت بغلتد، با دست و پاهایش بازی کند، حتی بدون کمک بنشیند و ...، انتخاب درست سایز لباس میتواند از بروز خطرهایی چون جا انداختن و خراشیدگی پوست، تنگ شدن راه تنفس و حتی خفگی شیرخوار پیشگیری کند. بسیاری از والدین برای کم کردن هزینههای خرید، لباس شیرخواران را بزرگتر از سایزشان انتخاب میکنند تا لااقل ۳-۲ ماهی بتوانند آنها را بپوشند. این کار ممکن است کودک و بهخصوص نوزاد را خوب نپوشاند یا او را خوب گرم نگه ندارد. ضمن اینکه بغل کردن نوزاد را هم سخت میکند و ممکن است از داخل لباسهایش لیز بخورد و بیفتد.
۶. به جنس و دوخت پارچه دقت کنید: شیرخواران پوست حساسی دارند بنابراین به جنس پارچه دقت کنید و لباسهایی با پارچههایی نرم و الیاف طبیعی بخرید تا پوستشان را دچار حساسیت نکند. از خرید لباسهایی که در جنس پارچه آنها مواد به کار رفته و باعث جرقه در لباس میشود، خودداری کنید. به سرآستینها، ناحیه گردن و ساق پا در شلوارها و شلوارکها توجه کنید و مطمئن شوید که کش نداشته باشند، خیلی تنگ نباشند و روی پوست جا نیندازند. درزهای لباس را هم بررسی کنید تا زبر و خراشدهنده نباشند.
۷. لباس شیرخواران را جدا بشویید: مهمترین عامل آلودگی لباس شیرخواران، استفراغ و آلوده شدن لباس با ادرار و مدفوعشان است، بنابراین بهتر است لباسهایی را که با ادرار و مدفوع آلوده شدهاند، جدا و حتی لباسهای دیگر را هم جدا از لباس سایر اعضای خانواده بشویید. در اینصورت لباس کودک با شویندههای قوی شسته نمیشود و با لباس سایر اعضای خانواده که ممکن است در محیط خارج از خانه آلوده شده باشند، مخلوط نمیشود. استفاده از نرمکنندههای ملایم میتواند به نرمی و لطافت لباس نوزاد و شیرخوار کمک کند. پس از شستشو سعی کنید لباسها، بهخصوص لباس شیرخواران را در آفتاب پهن کنید تا آلودگیها و بوهای ناخوشایند احتمالی باقیمانده در لباس زیر نور آفتاب از بین بروند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست