پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
بیماری عصر جدید
اعتیاد اینترنتی را باید یكی از بیماری های دنیای جدید بدانیم؛ دنیای جدیدی كه آینده اش مشخص نیست، مثلاً شما نمی توانید بگویید با صرف ۶ میلیارد هزینه این تعداد سایت را فیلتر می كنم و برنامه ریزی ام نیز به هدف نهایی می رسد. در حقیقت می توانیم بگوییم عصر برنامه ریزی گذشته است.
به ویژه در حوزه فناوری هایی كه روز به روز در حال تغییر است، نمی توان مطمئن بود كه می توان كنش های آینده را كنترل كرد. چون ما در حال حاضر با یك انسان بازاندیش سر و كار داریم كه فعال برخورد می كند. اطلاعات جدید دریافت می كند، فناوری را به كار می گیرد، شرایط خودش را تغییر می دهد كه البته این قضیه خطراتی را نیز برای خودش دارد. در این دوره سیاستگذاران باید حوزه های خطر را بشناسند. حداقلش این است كه حوزه عمومی را فعال كنند.
حوزه عمومی یعنی اینكه من تجربه ام را در این زمینه بگویم و بقیه هم همینطور. یعنی در این زمینه گفت وگو شود و خود مردم بفهمند چه خطراتی وجود دارد كه آنها را از هدفشان دور می كند. مقررات گذاری هم تنها می تواند نوعی مرهم باشد و اصلاً كار نهایی نیست. در غرب نیز همین كار را انجام می دهند. حوزه هایی تشكیل می دهند- در زمینه اینكه آینده این موارد چه می شود- و تمام افراد در آن شركت می كنند و تجربیات خود را در اختیار دیگران می گذارند. به این صورت نوعی زنگ خطر اعلام می كنند. این راهكار باید یكی از مهمترین مسائل حوزه سیاستگذاری ایران و جهان باشد. چرا كه در زمینه اعتیاد اینترنتی هم باید همان فعالیت هایی كه در جهت آگاه سازی برای سایر اعتیادها انجام می گیرد، انجام شود. مثلاً همان طور كه در زمینه اعتیادهای دیگر به گفتگو با معتادان پرداخته می شود و آنها تجربیاتشان را برای دیگران تعریف می كنند، در زمینه اعتیاد اینترنتی هم باید با معتادان اینترنتی گفتگو شود، مثلاً مضرات چت مانند گرفتن اطلاعات غیرواقعی یا عدم توان شناسایی هویت طرف مقابل در آن، بازگو شود.
در این صورت است كه افراد خود دست به كنترل می زنند. به نظر می رسد مقررات همیشه از تحولات در حوزه اینترنت یك گام عقب تر است، چون تحولات هم زیاد قابل پیش بینی نیست، كنترل كردن این قضیه خیلی مشكل است.به نظر می رسد یكی از راهكارهای ایجاد تعادل در زمینه استفاده از اینترنت این است كه به افراد اجازه داده شود در زمینه های مختلف از اینترنت استفاده كنند تا آن فشار اولیه از بین برود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست