سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

برنامه های انسان شناسی و فرهنگ برای سال 1391



      برنامه های انسان شناسی و فرهنگ برای سال 1391

انسان شناسی و فرهنگ در سال 1391 برنامه های متعددی را افزون بر  ادامه روند جاری سایت  در نظر دارد که در زیر  مقدمه ای درباره آنها به اطلاع خوانندگان می رسد و امیدواریم بتوانیم با یاری علمی و کمک های مالی آنها این برنامه ها را به اجرا در بیاوریم.
1-    در پی ستون «پرسش از فرهنگ» که نزدیک به دو سال ادامه داشت، ستون جدید مشترک با روزنامه شرق آغاز خواهد شد. این ستون با عنوان «واژگان یک فرهنگ» به تاریخ فرهنگی یک صد ساله ایران از اواخر دوره ناصری  و مشروطه تا امروز می پردازد. تاریخ فرهنگی در این مجموعه یادداشت ها در معنای آنال و پسا آنال آن فهمیده می شود یعنی نگاه از نزدیک به پدیده های خرد و  دنبال کردن تحلیلی تحولات آنها در «دراز مدت» برای درک یک فرهنگ. در این مفهوم  موضوع این یادداشت ها که حجم کمتری داشته و با نثر روان تر و ساده تری نوشته می شوند ، پرداختن به موضوع هایی است که به نظر ممکن است بسیار پیش پا افتاده بیایند نظیر: «خودرو»، «خانه»، «حمام»، «کفش» و... اما در واقع با تحلیل دقیق آنها می توان به دیدگاه های بسیار حالبی برای فهم یک فرهگ رسید کما اینکه در تجربه بریتانیایی از این  حرکت (پیتر برک) و یا فرانسوی از آن (از پیر برودل تا ژاک لوگوف و پیر نورا) این امر را نشان می دهد. ستون قبلی یعنی پرسش از فرهنگ به پایان رسیده است و در آینده با اضافات و توضیحات و رفرانس های لازم به انتشار می رسد. این ستون همچون ستون پیشین روزهای مشخصی (احتمالا سه شنبه ها) منتشر می شود و سپس در سایت بازنشر می شود. خوانندگان  توجه خواهند داشت که به دلایل مختلف برغم تاریخی بدون استفاده از نثری  آکنده از رفرانس ها در این متون ممکن نیست اما در  شکل نهایی که انتشار آنها را مشخص می کند این کار صورت خواهد گرفت. نخستین یادداشت ها پس از تعطیلات نوروزی منتشر خواهد شد.
2-    ایجاد صفحه «محصولات فرهنگی»، در سال گذشته انسان شناسی و فرهنگ نخستین  محصولات فرهنگی خود را در همکاری با موسسات متقاوت، از جمله «نشانه گذار کتاب» ، پوسترها، فیلم مستند، دفترچه های یادداشت و ... بزودی خوانندگان از صفحه نخست سایت می توانند وارد این صفحه شده و محصولات خود را از تولید هر یک از آنها تهیه کنند.
3-    ایجاد گالری های «عکس» ، «نقاشی»، «گرافیک»، «نقشه»، «کروکی»، «کارت پستال»، «کاریکاتور»، «مجسمه»، «اشیاء»، «موسیقی و صدا» «اثر معماری»، و... که از صفحه نخست می توان وارد هر یک از آنها شد و در آنها مجموعه های مختلف را به صورت مضمونی باز یافت.
4-    راه اندازی سایت «مرکز اسناد فرهنگی و تاریخی» برای گرد آوردن مجموعه های دیجیتالیزه شده.
5-    برگزاری برنامه های مشترک سخنرانی، نقد کتاب، نمایش فیلم های داستانی و مستند،  همایش های بزرگداشت با همکاری نهادهای مختلف فرهنگی، علمی و دانشگاهی.
6-    انتشار ویژه نامه های «انسان و فرهنگ»
7-    شروع برنامه های آموزشی فرهنگی و علمی در همکاری با نهادهای آموزشی مختلف.
8-    ایجاد صفحه جدید «انسان شناسی جنگ، مرگ و فاجعه». این حوزه ها البته در انسان شناسی و فرهنگ شناسی خود به زمینه های گسترده پژوهشی تبدیل شده اند اما در نخستین گام ما  هر سه حوزه را که شامل  هم موقعیت های  «تصدفی»، هم «مصیبت های طبیعی» و هم نظام های سازمان یافته(جنگ) می شود راگررد هم می آوریم تا مطالب و پرونده های پراکنده ای که در سایت در حال حاضر در این زمینه ها وجود دارد صفحه مستقلی بیابد.
     
برای انجام همه این فعالیت ها «انسان شناسی و فرهنگ» در سال آینده بیش از هر زمان دیگری نیاز به کمک خوانندگان و همکاران خود دارد.