یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024
مجله ویستا

این ورزش ها برای زنان باردار خطرناک است


ورزش های عمومی برای زنان باردار

ورزش کردن برای زنان باردار به شرط رعایت اصول درست آن بسیار مفید است . ورزش های سبک برای زنان باردار و جنین مفیده بوده و بسیاری از مشکلات دوران بارداری را کم میکند . اما برخی از ورزش ها برای زنان باردار میتواند خطرسازو دردسرآفرین باشد.

سیاری از افراد بر این باورند که یک زن باردار، باید تمام فعالیت ها و ورزش هایی را که قبل انجام می داده است کنار بگذارد و تنها به استراحت بپردازد. اما امروزه این نظریه کاملا مردود شده است.

زنان باردار باید برای به دنیا آوردن فرزندی سالم و شاداب، علاوه بر داشتن تغذیه مناسب، باید ورزش را نیز در برنامه های روزانه خود بگنجانند. ورزش کردن نه تنها برای مادر باردار مناسب است، بلکه برای جنین نیز مفید خواهد بود. همچنین ورزش کردن به روش درست، ناراحتی های شایع دوران بارداری مانند بی خوابی و درد پشت و کمر را تسکین می دهد.

ورزش های خطرساز برای زنان باردار

ورزش هایی نظیر اسکی، ترامپولی، اسکی روی آب، بسکتبال و اسب سواری که احتمال سقوط را افزایش می دهد (به خصوص در هنگامی که سن بارداری افزایش می یابد و رحم بزرگ تر می شود)، با خطرات بیشتری همراه است؛ زیرا در این هنگام نقطه ثقل بدن به طرف جلو متمایل شده و احتمال سقوط بیشتر می شود.
ورزش های رقابتی بر حسب سن حاملگی و میزان آمادگی جسمانی فرد از این جهت که فشار زیادی را به خانم تحمیل می کند مخاطره آمیز است.
پس از ماه چهارم بارداری حرکاتی که به صورت طاق باز انجام می شود، بهتر است به پهلو انجام گیرد.
ورزش های پرشی و کششی شدید (نظیر ژیمناستیک) در سنین بالاتر بارداری می تواند به سینه ها، ناحیه پشت، ستون مهره ها و لگن، مفصل سر استخوان ران و زانوها (که در طی بارداری به حمایت بیشتری نیاز دارد) آسیب برساند.


این ورزش ها برای زنان باردار خطرناک است

زنان باردار باید از انجام ورزش های سنگین خودداری کنند

برنامه ورزشی برای افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. برای کسی که قبلاً ورزش می کرده است می تواند تمریناتش را با نظر پزشک یا ماما ادامه دهد. همچنین خانم بارداری که تاکنون ورزش نمی کرده است با نظر پزشک یا ماما می تواند در دوران بارداری این کار را آغاز کند.
حداقل سی دقیقه در روز در تمام روزهای هفته یا حداقل پنج روز در هفته فعالیت فیزیکی با شدت متوسط برای کسی که به تازگی ورزش را آغاز کرده است، توصیه می شود.
30 تا 60 دقیقه در اغلب یا همه روزهای هفته برای کسی که از قبل از بارداری ورزش می کرده است، فعالیت فیزیکی متوسط محسوب می شود.
حداقل 60 دقیقه فعالیت فیزیکی در روز برای پیشگیری از اضافه وزن و تناسب اندام و سلامتی برای خانم های شیرده توصیه می شود.
در سه ماهه سوم دوران بارداری نباید ورزش های قدرتی را بیش از سه جلسه در هفته انجام داد.
ورزش هایی که در طی بارداری توصیه می شوند شامل پیاده روی، شنا، یوگا، دوچرخه سواری (بعد از سه ماهه اول ترجیحاً حرکات موزون، ورزش های کششی، پیلاتس و کلاس های ورزشی و دوچرخه ثابت)، ورزش های آبی مخصوص بارداری است. ورزش هایی نظیر دو و یا تمرینات کششی اگر به صورت شدید نباشد، در دوران حاملگی قابل انجام است.

این ورزش ها برای زنان باردار خطرناک است