چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تشخیص بیماری با صدای تنفس به وسیله یک نرم افزار
ایده استفاده از تست های تنفسی برای تشخیص بیماری ها به زمان بقراط بازمی گردد که حدود 400 سال پیش از میلاد مسیح به ارتباط بین بوی بازدم انسان و برخی بیماری ها اشاره کرد.همانطور که برای هر بیماری و مشکلی تست خون وجود دارد تست تنفس نیز می تواند به تشخیص بیماری کمک کند.
گوش کردن به صدای تنفس بیماران بخش مهمی از تشخیص بیماری ها توسط پزشکان محسوب می شود. اما مشکلی که در این روش تشخیصی وجود دارد عدم استاندارد بودن آن و وابسته بودن آن به دقت پزشک و شرایط انجام معاینه است به صورتی که نمی توان از تشخیص اولیه به این روش توسط پزشک اطمینانی حاصل کرد.
دانشمندان در دانشگاه هیروشیما، روشی را ابداع کرده اند که می تواند به کمک پزشکان آمده و مشکلات ناشی از خطای پزشکان یا شرایط بد ، برای مثال وجود نویز یا صداهای مزاحم در محیط، را کاهش دهد. این سامانه ی الکترونیک همچنین می تواند هر نوع صدای موجود در سامانه تنفسی فرد را با مشکلات و نابهنجاری های محتمل در آن ارتباط دهد.
این ابزار تشخیصی که در همکاری با دانشگاه فوکوشیما توسعه پیدا کرده است، شامل یک استتوسکوپ الکترونیکی است که در همراهی با یک نرم افزار رایانه ای می تواند صدای تنفس شخص را به صورت تصویری در بیاورد.
برای ساخت این نرم افزار، دانشمندان می بایست ابتدا بانکی از داده های مربوط به 878 بیمار با بیماری تشخیص داده شده را طبقه بندی می کردند. این داده ها پس از آن به وسیله ی الگوریتم ریاضی که میزان طول، فرکانس و شدت صدای ناشی از ریه ها را تشخیص می داد، مورد تحلیل قرار می گرفت تا بتوان هر یک از دسته بندی ها را به بیماری خاصی اختصاص داد.
در نتیجه ی این فرایند، هنگامی که صدایی توسط این استتوسکوپ الکترونیکی ضبط می شد، نرم افزار می تواند با استفاده از رایانه یا تلفن هوشمند به انالیز صدا پرداخته و آن را به صورت تصویری در بیاورد. به بیان دیگر نرم افزار با تطبیق دادن صدای ضبط شده با بانک داده ی صداهای پیشین و در نظر گرفتن مشخصات آن ها می توانست نوع بیماری فرد مورد آزمون را بر پایه ی داده های پیشین تشخیص داده و اعلام کند. همچنین این نرم افزار از قابلیت تشخیص چند بیماری به صورت همزمان نیز برخوردار است به بیان دیگر اگر تحت شرایطی خاص دو بیماری به صورت همزمان در بیماری ظهور کرده باشند، این نرم افزار قادر به تشخیص و تفکیک هر دوی آن ها نیز هست.
برنامه آینده ی این گروه، انتقال این نرم افزار به تلفن های هوشمند و شخصی سازی آن برای استفاده خود بیماران در خانه است تا این دست بیماران بتوانند شرایط سلامتی خود را به صورت دائمی تحت نظر داشته باشند. بهره گیری از چنین ابزارهایی امروزه به شدت در حال پیگیری توسط شرکت های مختلف است، ابن مورد به ویژه در ابزارهای پوشیدنی به شکل پررنگی به ظهور رسیده است، به نظرتان آینده ی این ابزارها در کشور ما به چه سمتی خواهد رفت؟ واردات یا توسعه ی محصولات مبتنی بر دانش بومی کشور؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست