سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
بیماری کین باخ یا سیاه شدن استخوان مچ دست
استخوان یک بافت زنده است و مانند هر بافت دیگری نیاز به تغذیه از راه خون دارد. اگر خونرسانی به استخوان قطع شود، میمیرد که به آن استئونکروز میگویند. در بیماری کین باخ خون رسانی به یکی از استخوان های مچ دست که به آن استخوان لونیت میگویند متوقف میشود.
علت بیماری کین باخاینکه به چه علت خونرسانی به این استخوان متوقف میشود هنوز به درستی مشخص نشده است ولی میدانیم که توقف خونرسانی و سیاه شدن این استخوانچه شایع تر از سیاه شدن یا نکروز دیگر استخوانچه های مچ دست است. بعضی از مبتلایان به این بیماری سابقه ضربه به مچ دست را ذکر میکنند. در اغلب افراد دو رگ عمده خونرسانی به استخوان لونیت را به عهده دارند. بعضی از افراد فقط یکی از این رگ ها را دارند. این گروه، مستعد به این بیماری هستند.
نظر یک متخصص درباره بیماری کین باخ:فوق تخصص جراحی دست و اعصاب محیطی، با اشاره به علائم بیماری کین باخ گفت:سن شایع ابتلا به این بیماری 20 تا 40 سالگی بوده و مردان نسبت به زنان بیشتر مبتلا به کین باخ می شوند. این بیماری جزء بیماری های نسبتاً نادر دست است و سبب سیاه شدن استخوان هلالی مچ دست می شود. درد مچ دست، محدودیت حرکت مچ، کاهش قدرت دست و ... از جمله نشانه های ابتلا به این بیماری بوده که اکثر مواقع به صورت تدریجی در فرد بروز می کند.
هیچ عامل زمینه ای همچون ضربه و فعالیت سنگین به صورت مشخص برای به وجود آوردن آن قطعی نشده است. همچنین افرادی که فعالیت یدی شدید دارند در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
فوق تخصص جراحی دست و اعصاب محیطی با اشاره به اینکه علائم بیماری اکثر مواقع به صورت مبهم است، گفت:بازدهی کاری این بیماری سبب شده که درمان آن بسیار حائز اهمیت باشد. البته عوارض این بیماری قابل درمان نیست ولی می توان آن را کاهش داد.پیشگیری از این بیماری به دلیل اینکه علت آن شناخته شده نیست، وجود ندارد و معمولاً تنها راه درمان آن می تواند جراحی باشد.
تشخیص بیماری کین باخاین بیماری مانند هر بیماری دیگر در ابتدا خفیف بوده و بتدریج شدیدتر میشود. سیر پیشرفت بیماری را به چهار مرحله تقسیم میکنند.
گاهی اوقات با جراحی دیگری، طول استخوان زند اعلی را کم کرده تا فشار روی استخوان لونیت کم شود و عروق فرصت پیدا کنند تا دوباره خونرسانی به استخوان را برقرار کنند.
اگر بیماری در مرحله سوم بوده و تغییر شکل داده باشد ممکن است پزشک معالج تصمیم به خروج استخوان لونیت بگیرد. عمل جراحی دیگری که در حالات پیشرفته بیماری و برای کاهش درد از آن استفاده میشود جوش دادن چند تا از استخوان های مچ دست است.
بیماری کین باخ یا سیاه شدن استخوان مچ دستایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست