جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

قهوه بوسنیایی | دم کردن قهوه بوسنیایی در خانه


مواد لازم برای قهوه بوسنیایی



    قهوه آسیاب شده برای دم کردن چیزی که به قهوه ترک معروف است (یک تا دو قاشق چای خوری برای هر نفر)
    آب جوش (به اندازه هر فنجانی که استفاده می شود)
    قهوه جوش ساده
    راحت الحلقوم یا باقلوا برای کنار قهوه (سلیقه ای)

روش تهیه قهوه بوسنیایی



1- آب را در کتری می جوشانیم و در جذوه (جزوا) یا قهوه جوش تا نیمه آب داغ می ریزیم. بعد قهوه را در قهوه جوش با این آب داغ  هم زده و روی چراغ یا حرارت می گذاریم. آب باید به اندازه فنجان هایی باشد که قرار است قهوه در آنها نوشیده شود.
بهتر است یک و نیم تا دو قاشق چای خوری سرپر برای هر نفر قهوه بریزم. اگر قهوه سبک تری می خواهیم بنا بر سلیقه کمی از پیمانه کم می کنیم. بهتر است برای دو نفر قهوه خور یا قهوه دوست، چهار و نیم تا پنج قاشق چای خوری سرپر بریزیم.


قهوه بوسنیایی | دم کردن قهوه بوسنیایی در خانه


2- قهوه را که در حال جوش آمدن در آب قهوه جوش روی حرارت است،یک بار آرام هم می زنیم و منتظر می مانیم تا کف ضخیم و غلیظ شکل بگیرد و آرام آرام بالا بیاید. در این مرحله باید جذوه را برداشته و کمی از حرارت دور کنیم. این کار را دو سه بار انجام می دهیم تا این کف و حباب های ریز به جوش و خروش بیافتند و در تلاش برای سر رفتن از قهوه جوش باشند. بوسنیایی های خبره در این کار، گذر از این مرحله را در حد چند ثانیه می دانند.

3- بعد از شکل گرفتن قوی و کامل کف و حباب، کتری آب جوش را برداشته و به اندازه یک فنجان دیگر جذوه یا قهوه جوش را با آب داغ پر می کنیم. این آب جوش آخر یک نوع فوت کوزه گری است و می تواند کف را قوی تر و ضخیم تر کند.

4- قهوه را آرام در فنجان های ریز و اختصاصی این کار می ریزیم تا کف در هر ظرف مساوی تقسیم شود. معمولا کنار هر فنجان یک لوکوم (لوقوم) یا راحت الحلقوم هم می گذارند. بوسنیایی ها با این حبه لوکوم، رفتاری شبیه ایرانی ها با یک حبه قند کنار استکان چای دارند؛ آن را در قهوه می زنند و می خورند.

 
قهوه بوسنیایی | دم کردن قهوه بوسنیایی در خانه

 

نکات تکمیلی در مورد قهوه بوسنیایی

قهوه بوسنیایی جزو نوشیدنی - نوشیدنی گرم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
قهوه بوسنیایی را می توانید در وعده صبحانه - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 1 نفر مناسب میباشد .

قهوه بوسنیایی ، دم کردن قهوه بوسنیایی در خانه