جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
چرا آدم ها دنیا را متفاوت می بینند؟
آدم هـا اسـاسـاً بـا یـکـدیـگر متفاوتند. آنها چیزهای مختلفی می خواهند و انگیزه ها، هدف ها، ارزش ها، نیازها، قابلیت ها، هوس ها و درخواست های متفاوتی دارند. همچنین اعتقادات، تفکر، شناخت، درک و باورهایشان متفاوت است و البته نحوه عمل و ابراز هیجاناتشان نیز که بر آمده از خواسته ها و اعـتـقـاداتـشـان مـی بـاشـد، بـه شـدّت با یکدیگر اختلاف دارد.
دیدن این اخـتـلافـات کار مشکلی نیست و دقیقاً همین اختلاف و تنوع در رفتار و نگرش است که در همه ما یک واکنش مشترک را بــرمــی انـگـیــزد .
چرا یک کلمه خاص ممکن است باعث آزار یک نفر شود ولی تاثیری روی دیگران نداشته باشد؟
چرا ممکن است یک نفر به نظر شما جذاب و به نظر بقیه زشت بیاید؟
چرا بعضی ها از جنس مخالفشان واهمه دارند ولی دیگران در کنار جنس مخالف خود احساس راحتی می کنند؟
مطمئناً شما هم با ما هم عقیده هستید که هر فرد از زاویه ای متفاوت به دنیا نگاه می کند. بااینکه اکثر آدمها از این حقیقت آگاهند، باز هم احساس سردرگمی می کنند چون دقیقاً نمی دانند دلیل این تفاوت نگرش چیست.
این مقاله را برای این نوشته ایم که به این سردرگمی شما پایان دهیم و کمکتان کنیم دیگران را بهتر درک کنید.
1) آدم ها روی اشتباهات خودشان متمرکز هستند. اکثر کسانیکه مشکل اعتمادبه نفس دارند از این واقعیت آگاه نیستند که اکثر افراد خیلی بیشتر از اشتباهات دیگران روی اشتباهات و کمبودهای خودشان متمرکز هستند. مردی که فکر می کند قدکوتاه است، قد کوتاه یا بلند بودن مردهای دیگر بیشتر به چشمش می آید تا لاغر یا چاق بودن آنها. درحالیکه یک مرد قدبلند چاق نگران تصور یک مرد قدکوتاه لاغر درمورد خودش است درحالیکه آن دیگری بیشتر روی قد اولی تمرکز دارد نه وزنش. این واقعیت به تنهایی برای اینکه کنار آدمهای دیگر احساس راحتی و اعتمادبه نفس کنید، کافی است.
2) آدم ها انعکاسی از ترس های خودشان را می بینند. دختری که از گربه ها می ترسد ممکن است هر چیزی که تکان بخورد تصور کند گربه است تا وقتی که به آن نگاه کند و متوجه شود که اینطور نیست. این مشکل درک و دریافت در برخورد آدمها با همدیگر هم اتفاق می افتد. کسانی که قبلاً به آنها خیانت شده، در برخورد با دیگران معمولاً روی یک چیزهای خاص متمرکز می شوند. افرادیکه قبلاً مورد سوء استفاده و آزار قرار گرفته اند هم همینطور. آدمها معمولاً انعکاسی از ترس های خودشان را در زندگی روزمره شان می بینند و به همین دلیل است که نگرش متفاوتی به دنیا دارند.
3) آدم ها اعتقادات و باورهای متفاوتی دارند. دستگاه اعتقادی آدمها بر نگرش آنها از واقعیت تاثیر دارد. مثلاً اگر باور داشته باشید که همه آدمها بدجنس هستند، آنوقت رفتارهای آنها را براساس این باور قضاوت خواهید کرد و سعی خواهید کرد ثابت کنید که این باور درست است. اگر باور داشته باشید که آدم های پولدار مغرور هستند، آنوقت همیشه آنها را اینطور می بینید. نه به این خاطر که همه آنها مغرور هستند بلکه به این خاطر که درک شما از واقعیت متعصبانه است. باورها از تجربیات قبلی ما به وجود می آیند و به همین دلیل است که محیطی که فرد در آن رشد و زندگی می کند بر نگرش او از دنیا تاثیر دارد.
4) آدم ها هویت های متفاوتی دارند. من عاشق موسیقی های انگیزه دهنده در فیلم های جنگی هستم، ولی همین برای دوستم کاملاً عاری از جذابیت است. بعد از کمی بررسی فهمیدم که من به این دلیل از این موسیقی خوشم می آید که با دنیای درونی ام تطبیق دارد. به عبارت دیگر، من باور دارم که یک جنگنده هستم و به همین خاطر است که از این نوع موسیقی خوشم می آید. آدمها دنیا را براساس هویت های خودشان می بینند و درنتیجه یک چیز ممکن است برای فردی جذاب و برای دیگری عاری از جذابیت و کسل کننده باشد.
5) آدم ها انعکاسی از افکار خودشان را می بینند. تابحال شده کسی را از دور خیلی دوست داشته باشید ولی وقتی به او نزدیک تر می شوید ببینید آدم کاملاً متفاوتی است؟ به هر چیزی که فکر می کنیم بر درک ما از واقعیت اثر می گذارد. این اشتباه درک و دریافت حتی وقتی یک تابلوی راهنمایی رانندگی یا یک کلمه در یک کتاب را می خوانیم هم اتفاق می افتد. به هر چیزی که فکر می کنید، تا حدی بر درک شما از واقعیت اثر می گذارد.
چرا آدم ها دنیا را متفاوت می بینند؟ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست