یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
راه پیشگیری و رفع کامل جوشهای دوران بلوغ
ایجاد جوشهای دوران بلوغ در پسرها و دخترهای جوان به این علت است که پاره ای از هورمون ها تغییراتی را در پوست به وجود می آورد. هورمون جنسی مذکر به نام تستوسترون در مردها بیشتر از زن هاست. در دوره بلوغ میزان این هورمون در هر دو جنس افزایش پیدا می کند. تستوسترون باعث بزرگ شدن غده های چربی می شود علاوه بر این سلول هایی که در مسیر منافذ پوست قرار دارد، کراتین بیشتری تولید می کند.
از مواد غذایی موثر در درمان جوش، می توان به سبزی ها، میوه ها ، حبوبات و دانه های غذایی اشاره کرد. همچنین تمام غذاهایی که دارای شکر تصفیه شده یا غلیظ است باید از رژیم غذایی بیمار حذف شود. افزون بر این باید از مصرف غذاهای حاوی چربی ترانس مانند مارگارین، کره و ... اجتناب کرد.
جوش یک مشکل پوستی است که وقتی چربی بیش از اندازه در پوست تولید و با سلول های مرده ترکیب شود و حفره ها و منافذ پوست را مسدود کند، ایجاد می شود. جوش پوستی در نوجوانی به حدی شایع است که یک بخش طبیعی از رشد انسان در نظر گرفته می شود. اگر زیاد جوش می زنید، این مهم است که چرخه تولید و تشدید آن را بشناسید و راه های رفع آن را بدانید.
2 یکی از مشکلات پوستی که در دوره نوجوانی بروز می کند، جوش های غرور است که 90 درصد پسرها و 80 درصد دخترها را مبتلا می کند.
3 بروز جوش های غرور جوانی به علت فعالیت شدید غدد چربی است که به وسیله هورمون آندروژن تحریک می شوند.
4 این جوش ها ابتدا به صورت نقاط سفیدرنگی هستند که به علت انباشته شدن چربی مترشحه در مجاری غدد چربی در پوست ایجاد می شوند. پس از مدتی در اثر فشار مواد کراتینی، مجاری باز و مواد داخل آن، در اثر اکسیداسیون سیاهرنگ می شود. چنانچه شرایط برای توسعه آنها مناسب باشد، در اثر عوامل میکروبی به صورت جوش های برجسته التهابی خودنمایی می کنند. محل معمولی این جوش ها بیشتر در صورت است ولی در قسمت بالای قفسه سینه، پشت و روی شانه ها و بازوها هم بروز می کنند.
6 برای پیشگیری از عفونی شدن این جوش ها، بهترین روش رعایت اصول بهداشتی است. استحمام روزانه و شستشوی پوست صورت با آب گرم و صابون (به خصوص شب ها قبل از خواب) ضروری است. از صابون های زبر و خشن (قوی) برای شستشوی صورتتان استفاده نکنید. شستن با خشونت و ساییدن، پوست را تحریک می کند و به خارش وامی دارد. در این حالت فقط مشکل جوش شماست که وخیم تر می شود. صابون های ضدباکتری گزینه های خوبی هستند.
7 محافظت پوست از باد، آفتاب، گرد و خاک و مواد آرایشی غیراستاندارد نیز از بروز جوش ها پیشگیری می کند. اگرچه رژیم غذایی در بهبود این جوش ها نقش دارد، ولی محدودیت غذایی به جز در مورد چربی و شیرینی زیاد و غذاهای پرادویه، توصیه نمی شود و بهتر است به نوجوانان آموزش داده شود که خودشان دقت کنند و متوجه شوند که چه غذایی باعث افزایش جوش هایشان می شود تا از مصرف آنها پرهیز کنند.
8 نوجوانانی که به استفاده از اسپری های مو یا ژل ها علاقه دارند (که تعدادشان کم هم نیست) باید هنگام استفاده مراقب باشند و از برخورد این مواد با پوست صورتشان پرهیز کنند چرا که آنها هم می توانند منافذ پوست را مسدود و به ایجاد التهاب کمک کنند.
9 مصرف مایعات فراوان، میوه ها و سبزی ها نیز در پیشگیری از بروز جوش های غرور یا تشدید آنها موثر است. خارج کردن چربی درون دانه ها با گاز ضدعفونی توام با فشاری نرم و آرام پیشنهاد می شود.
10 وسایل استحمام، حوله صورت، تیغ یا ماشین ریش تراشی باید ویژه و شخصی باشد. لباس زیر هر روز تعویض، شسته و اتوکشی شود. از دست زدن و بازی کردن با جوش ها مطلقا خودداری شود.
11 ورزش کردن، تفریح در هوای پاک و تمیز (صورت پس از ورزش و عرق کردن باید حتما شسته شود) و استراحت کردن به اندازه کافی می تواند در پیشگیری از بروز جوش های غرور موثر باشد.
12 محصولات آرایشی و بهداشتی پوست که معمولا با عنوان بدون چربی یا بدون عوارض ایجاد جوش های سرسیاه روی بسته بندی آن مشخص شده اند، منافذ پوست را مسدود نمی کنند، پس بهتر است نوجوانان از آنها استفاده کنند و مطمئن باشند که قبل از خواب تمام آرایش صورت خود را پاک کرده اند.
13 پرهیز از سیگار کشیدن در سلامت پوست و حفظ زیبایی و درخشندگی پوست صورت نقش اساسی دارد. اگر جوش های غرور به حالت التهابی بروز کنند، ممکن است درمان با آنتی بیوتیک به صورت دوره ای، کورتیکواستروئید، تزریق در ضایعه ها و جراحی های کوچک لازم باشد که البته همه این اقدام ها باید طبق نظر پزشک انجام گیرد.
14 نتیجه اینکه این التهاب های پوستی نه حاصل ضعف بهداشتی هستند و نه به علل غذایی ایجاد می شوند بلکه این شما هستید که می توانید وضع جوش های خود را بدتر و شرایط خود را وخیم تر کنید یا با به کار بردن توصیه های درست باعث بهتر شدن وضع پوست خود شوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست