یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
کاهش میزان ویتامین D با برنزه کردن پوست
در گذشته رنگ پوست افراد، طبقه ی اجتماعی آنها را تعیین می کرد. سفید پوست ها متعلق به طبقه ی بالای اجتماع و سیاه پوست ها و رنگین پوست ها جزء طبقه ی پایین و کارگر بودند. در یونان باستان و روم، زن ها برای اینکه سفیدتر و رنگ پریده تر به نظر برسند، صورتشان را با سرب رنگ می کردند، تا جایی که حتی به این خاطر مسموم می شدند!
در اواسط قرن دهم میلادی هم از آرسنیک برای سفید کردن صورت استفاده می شد که آن هم نتایج مرگباری به دنبال داشت! در بریتانیا ملکه الیزابت و بانوان اشرافی از خانه خارج نمی شدند تا چهره رنگ پریده ی خود را حفظ کنند! ولی این وضعیت مدتی بعد عوض شد.
سال 1930 مدهای جدید به تدریج جای خود را بین خانم ها باز کرد. خانم کوکوکانل (از طراحان مد) در حین سفر از پاریس به کن برای شرکت در یک فستیوال مد، به طور تصادفی زیر آفتاب برنزه شد و به زودی همه جای دنیا، طرفداران مد دنبال این بودند که برنزه شوند.
سال 1970 گروه های مختلف از هر رده ی سنی، خودشان را زیر آفتاب برنزه می کردند، بدون اینکه بدانند برنزه کردن می تواند زمینه ساز ابتلا به سرطان در 10 تا 20 سال بعدی عمرشان باشد.
کمبود ویتامین D با برنزه کردناگرچه خورشید به تولید ویتامین D بدن کمک می کند، مطالعه جدیدی می گوید که آفتاب زیاد فی الواقع می تواند باعث کاهش این ویتامین ضروری شود.
بنابر گفته های محققان، پوست برنزه می تواند در برابر اشعه های مضر فرابنفش خورشید محافظت ایجاد کند اما این افزایش رنگ دانه ها باعث مسدود شدن سنتز ویتامین D می شود و توانایی پوست برای تولید ویتامین D را محدود می سازد.
مؤلف مطالعه، دکتر فرانسیسکو باندیرا، از دانشگاه پرنامبوکو در برزیل گفت:«یافته های ما بیان می کند که برنزه شدن پوست، که دفاع طبیعی در برابر اشعه فرابنفش است، پیشرفت ویتامین D خون را به سمت غلظت های مطلوب، محدود می کند.»
محققان جهت انجام این مطالعه به بررسی نزدیک به 1000 فرد مذکر و مؤنث 13 تا 82 ساله پرداختند. تمام این افراد به میزان قابل توجهی تحت تابش آفتاب قرار می گرفتند و هیچ کدام از کرم ضد آفتاب یا مکمل های ویتامین D استفاده نمی کردند.
محققان با استفاده از مقیاس فیتس پاتریک که مقیاس کمی سنجش رنگ و نوع پوست است، به ارزیابی پاسخ پوست های مختلف به نور فرابنفش پرداختند.
محققان به مقایسه امتیاز آفتاب شرکت کنندگان و نوع پوست آنها با میزان ویتامین D خونشان پرداختند. اکثر کسانی که روزانه آفتاب زیادی می گرفتند، ویتامین D کمتر از نرمال داشتند.
به طور کلی، 72 درصد شرکت کنندگان دچار کمبود ویتامین D بودند. آن هایی که کمبود داشتند، سن بالاتری داشتند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست