شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

لمینت دندان چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟


بسیاری از افراد از داشتن دندان‌هایی نامرتب و بد رنگ ناراحت هستند و همین امر موجب کاهش اعتماد به نفس در این افراد گشته است اما امروزه علم دندانپزشکی تقریبا جای هیچ‌گونه نگرانی را باقی گذاشته است. شاید فکر کنید تنها روشی که می‌توان به وسیله آن دندان‌ها را مرتب و زیبا جلوه داد ارتودنسی باشد اما این تنها راه نیست و روش‌های دیگری هم مثل لمینت برای این کار وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با این روش ادامه این مقاله ار مجله اینترنتی "ستاره" را دنبال کنید.


	لمینت دندان چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟ | وب

لمینت چیست؟

لمینت دندان (لامینت) یا ونیر لایه‌ای از مواد همرنگ دندان یا مواد سفید رنگ هالیوودی است که برای اصلاح فرم، شکل، رنگ و طول دندان‌ها یا بستن فاصله بین دندان‌ها و درمان دندان‌های شکسته روی دندان قرار داده می‌شود. به علت تراش بسیار کم و ایجاد زیبایی فوق‌العاده ونیر‌ها اولین طرح درمان در دندان‌های قدامی محسوب می‌شوند. درواقع این لایه همرنگ دندان‌ها بوده که باعث اصلاح فرم و رنگ دندان‌ها شده و اگر دندان‌ها با فاصله در کنار هم باشند فاصله را بسته و بر روی دندان‌هایی که شکستگی دارند انجام می‌گیرد.

انواع لمینت دندان

ونیر‌ها یا از جنس کامپوزیت هستند و به طور مستقیم و داخل مطب ساخته می‌شود (که به آن‌ها ونیر کامپوزتی می‌گویند) و یا از جنس سرامیک هستند و در لابراتور ساخته می‌شوند (که به آن‌ها ونیر سرامیکی گفته می‌شود).

لامینت سرامیکی : مقاومت بیشتری نسبت به لمینت‌های کامپوزیتی دارند و ثبات رنگ بیشتری در مقایسه با کامپوزیت‌ها داشته و دارای ظاهر زیباتری هستند. 
لامینت کامپوزیتی: ثبات رنگ این نوع لامینت کمتر است ولی قیمت آن‌ها ارزان‌تر بوده و تراش کمتر دندان را از جمله مزیت‌هایش می‌توان دانست.

این روش زیباسازی دندان‌ها مناسب چه افرادی است؟

باید بدانید که لامینت مشکلات دندان‌های قدامی را رفع کرده و اگر دندانی با ضایعات زیادی همراه نباشد فقط درمان در حیطه مینای دندان می‌باشد. یکی از شرایط مهمی که برای آن وجود دارد نبودن عادت‌های دهانی بیمار است. زیرا مورادی مثل دندان قروچه می‌تواند باعث شکستگی‌های دندانی که لامینت شده شود و به مرور زمان به آن آسیب وارد کند.

روش انجام کار به چه صورت است؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در این مورد مطرح می‌شود این است که در هنگام استفاده از لمینت دندان آیا دندان اصلی را باید تراش داد؟ جواب این سوال باز می‌گردد به نوع و شکل و فرم دندانی که قرار است بر روی آن کار شود. گاهی نیاز است تا کمی سطح دندان تراش داده شود و گاهی هم ممکن است اصلا نیازی به این کار نباشد. در کل اگر هم قرار باشد تراشی بر روی دندان‌ها ایجاد شود باید بدانید حجم آن نسبت به زمانی که می‌خواهید روکش بر روی دندان‌ها قرار دهید بسیار کمتر است.

تفاوت لمینت با ایمپلنت

خیلی‌ها لامینت دندان را با ایمپلنت دندان اشتباه می‌گیرند در صورتیکه این دو کاملا از یکدیگر مجزا هستند و برای موارد خاص خودشان به کار می‌روند. ایمپلنت یک روش کاشت دندان به جای دندان‌های کشیده شده است در حالی که لامینت به منظور زیباسازی و فرم‌دهی به بد شکلی‌ها و بد رنگی‌های دندان استفاده می‌شود.

مزایای لامینت کردن دندان‌ها

هر روش درمانی و ترمیمی مزایا و معایب خاص خودش را دارد. برای مزایای زیباسازی دندان‌ها با روش لامینت موارد زیر را می‌توان عنوان کرد:
  • زیبایی چشمگیر و طبیعی
  • عدم رنگ‌پذیری
  • مقاومت بسیار بالا
  • بدون نیاز به بی‌حسی
  • انجام درمان تنها در ۲ جلسه

شایان ذکر است که در مورد نسل جدید لمینت‌ها (لومینیرز) عمر متوسط بالای ۲۵ سال گزارش شده و اینکه نیاز به تراش بسیار اندک دارند که سبب می‌شود که دچار لب‌پریدگی و کنده‌شدن نشوند. همچنین در صورت شکستن و لب‌ پریدن قابل ترمیم هستند.

معایب و عوارض لامینت کردن دندان‌ها

لامینت کردن دندان‌ها می‌تواند دارای معایب و عوارض احتمالی زیر باشد:
  • اگر بشکنند یا ترک بردارند غالبا باید تعویض شوند .
  • اگر کمی تراش زیادتر از حد باشد و به عاج دندان برسد، باند ضعیفتری خواهد داشت و لامینت (لمینت) ممکن است زودتر بیفتد.
  • در دندان‌ها با پوسیدگی وسیع و یا پر کردگی‌های قدیمی کاربرد ندارد.
  • بعد از چسباندن لامینت بر روی دندان رنگ و شکل آن قابل تغییر نیست.
  • این روش درمان هزینه نسبتا گرانی دارد.

	لمینت دندان چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟ | وب

هزینه انجام این روش زیباسازی دندان‌ها چقدر است؟

قیمت لمینت دندان این روزها بسیار بستگی به مواد اولیه آن دارد و اینکه با چه کیفیتی این مواد ارائه می‌شود. شما نیز قبل از اینکه تصمیم به این کار بگیرید حتما با یک دندانپزشک متخصص مشورت‌های لازم را در این خصوص انجام دهید. لامینت دندان کامپوزیتی دارای ثبات رنگ کمتری بوده و کیفیت آن نسبت به مدل سرامیکی کمی پایین‌تر است. برای همین منظور در قیمت نهایی نیز مدل کامپوزیتی نسبت به مدل سرامیکی ارزان‌تر است.

گردآوری: مجله اینترنتی وب