شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
خواص سورنجان چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه سورنجان)
سورنجان یا گل حسرت، گياهى است علفى و پايا از تيره سوسنیها که در چمنزارها و مراتع مرطوب و خاکهاى سبک میروید، داراى پياز بزرگ و گوشتدار و محفوظ در پوششهاى نازك. سورنجان ظاهرا شبیه زعفران است و به آن زعفران علفزار نیز گفته میشود و فرق عمده آنها این است که گلهاى سورنجان 6 پرچم و زعفران 3 تا پرچم دارد، به علاوه برآمدگی ریشه زعفران کوچکتر و تقریبا مدور است، در صورتى که ریشه سورنجان دراز میباشد. این گیاه دارویی مفید در نقاط معتدل و مرطوب میروید. پیاز آن در عمق ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر در خاک فرو میرود و در پائیز گلهای آن شکفته میشوند. این گیاه بسیار سمی بوده و ماده موثر آن به نام کلشیسین در بیماریهای قلب به کار میرود. در طب جديد كلشيسين كه ماده عامله سورنجان است، بهترين داروى ضد نقرس شناخته شده و داروهاى اختصاصى كه براى معالجه اين مرض وجود دارد تماما از تركيبات گل، پياز و بذر سورنجان میباشد. در طب جديد و قديم هر دو نوع را مضر معده مى دانند و به همين جهت است كه تركيبات سورنجان را با احتياط مصرف مى كنند. برای آشنایی بیشتر با مضرات و خواص سورنجان با ما همراه باشید.
خواص سورنجان (طبیعت و خواص درمانی)
طبیعت این گیاه، گرم و خشک است. برخی خواص دارویی گیاه سورنجان عبارتند از:
- سورنجان، بهترین دارو برای درمان نقرس است و داروهاى اختصاصى كه براى معالجه این بیماری وجود دارد همگی، از تركیبات گل، پیاز و بذر سورنجان تهیه شدهاند.
- بوییدن گل سورنجان باز کننده مویرگهای بسته شده مغز است همچنین باعث باز شدن مجرای بینی شده و سردردهای سرد را تسکین میدهد.
- یکی از مهمترین خواص سورنجان، استفاده از آن به همراه صبر زرد براى معالجه سیاتیك است.
- استفاده از ضماد سورنجان با زعفران و تخم مرغ، براى تسكین درد استخوان و فرو بردن ورمها مفید است .
- از سورنجان برای درمان ورم مفاصل و روماتیسم مفید است.
- این گیاه برای معالجه یرقان و ورم طحال مفید است.
- یکی دیگر از خواص سورنجان تقویت نیروی جنسی است، به این منظور خوردن 2 گرم از غده سفید سورنجان با زنجبیل، پونه، زیره و همچنین با شیر تازه و قند تا 3 روز برای تحریک و تقویت قوای جنسی اثر مفید نشان داده است.
- مصرف سورنجان سفید، در درمان زخمهای کهنه بسیار مؤثر است .
- کلشیسین موجود در این گیاه، باعث تقسیم سلولهای عادی میشود. مکانیسم عمل آن تقسیم سلولی در مرحله میتوز است؛ به همین دلیل عامل ضد سرطان مفیدی است.
- خوردن دو گرم از کوبیده این گیاه، بادشکن و نیروبخش است،
مضرات سورنجان (موارد احتیاطی و منع مصرف)
علیرغم گسترده بودن خواص سورنجان، تمام قمستهای این گیاه سمی بوده و شدت سمیت قسمتهای مختلف آن به میزان کلشیسین بستگی دارد، لذا مصرف خوراکی گیاه یا پیاز آن اکیدا ممنوع است و باید از داروهای استاندارد تهیه شده که میزان معینی کلشیسین دارد، طبق نظر پزشک استفاده شود. شایعترین عارضه این گیاه، ناراحتیهای معده است که بلافاصله پس از خوردن آن ایجاد میشود. همچنین در صورت زیاده وری در مصرف سورنجان، احساس تشنگی و سوزش در دهان و گلو، حالت تهوع و استفراغ ایجاد شده و به دنبال آن دردهای شکمی و اسهال شروع میشود. در این حالت، کمبود آب بدن ممکن است ایجاد شوک کند. کمترین میزان مصرف گیاه که منجر به مرگ شده ۱۸۶ گرم به مدت چهار روز بوده است. در هر صورت مصرف خوراکی ۷ میلیگرم کلشیسین خالص ممکن است باعث مرگ شود. همچنین مصرف این گیاه برای زنان باردار، بیماران قلبی، افراد دارای مشکلات رودهای، معدهای و افراد ضعیف ممنوع بوده، لازم است از مصرف کلشیسین بیش از سه روز پیاپی خودداری شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست