یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

خواص روغن ذرت چیست؟


روغن ذرت از روغنهای مفید گیاهی بوده و از دانههای ذرت استخراج میشود. از این روغن بهطور گسترده در همه مناطق جهان استفاده شده، دارای ارزش غذایی و کابردهای درمانی متعدد است. دانههای گیاه ذرت حاوی حدودا 40 درصد روغن هستند. این روغن حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع و مقادیر کمی اسیدهای چرب اشباع شده است که از این نظر نیز برای سلامتی بسیار مفید می‌باشد. 

همچنین روغن ذرت غنی از فیتواسترول‌ها (استرول‌های گیاهی) است و می‌تواند میزان جذب کلسترول را بیش از 25 درصد کاهش دهد و در نتیجه، از مهمترین خواص روغن ذرت کاهش بیماری‌های قلبی- عروقی میباشد. همچنین کمک به درمان اگزما و بیماریهای پوستی از دیگر کاربردهای درمانی روغن ذرت است. برای آشنایی بیشتر با خواص روغن ذرت و مزایای استفاده از آن با وب همراه شوید.


مشخصات روغن ذرت

روغن ذرت دارای عطر و بوی ملایمی است و هم از دیدگاه تغذیه‌ای و هم از نظر کیفیت پخت عالی می‌باشد.این روغن دارای پایداری زیادی نسبت به اكسیداسیون بوده و برای مصارف مختلفی از جمله پخت و پز، سرخ كردن و سالاد گزینه مناسبی محسوب میگردد و دارای مقاومت نسبتا خوبی در برابر حرارت است. دلیل پایداری روغن ذرت در برابر اکسیداسیون، وجود مواد آنتی‌اکسیدان طبیعی در آن مانند اسید فرولیک و توکوفرول‌ها است. همچنین جالب است بدانید، روغن ذرت فاقد رنگدانه کلروفیل است، بنابراین مدت ماندگاری روغن ذرت، 12 تا 24 ماه می‌باشد، زیرا رنگدانه کلروفیل عمل اکسیداسیون روغن را در مقابل نور تسریع می‌کند.


	خواص روغن ذرت چیست؟ | وب


خواص روغن ذرت (طبیعت و خواص درمانی)

طبع ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. خواص درمانی روغن ذرت برگرفته از خواص ذرت بوده، به شرح زیر میباشد:

  • ارزش غذایی روغن ذرت بسیار بالا بوده سرشار از ویتامینهای کا و ای مورد نیاز بدن است، همچنین به دلیل دارا بودن انواع اسیدهای چرب ضروری نقش مهمی در سلامت قلب و عروق بازی میکند.
  • ویتامین ای و امگا 6 موجود در روغن ذرت، باعث شده روغن ذرت برای رفع مشکلات و ناراحتی های پوست بسیار مفید باشد. لذا از دیگر خواص روغن ذرت، استفاده از آن برای درمان اگزما و حساسیتهای پوستی به صورت استعمال موضعی میباشد.
  • روغن ذرت منبع غنی از آنتی اکسیدانهایی است که با رادیکال های آزاد سرطان زا مبارزه می کنند. همچنین روغن ذرت منبع غنی از ترکیب فنولی به نام فرولیک اسید میباشد. فرولیک اسید عاملی ضد سرطان بوده که در مبارزه با تومورهایی که منجر به سرطان سینه و کبد می شوند موثر است.
  • تحقیقات محققان در زمینه خواص روغن ذرت نشان داده، رژیمهای غذایی حاوی روغن ذرت، نقش مهم کمکی در کنترل و تنظیم قند خون مصرف کنندگان دارد.
  • وغن ذرت دارای یک اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول می باشد، که در نتیجه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف قلبی و عروقی می شود. روغن ذرت سرشار از اسیدهای چرب ضروری است که باعث می شود روغن آن به بهترین راه برای افزایش سلامت قلب تبدیل گردد.
  • اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ذرت، کسترول بد (LDL) را از بین بین برده و آنها را در مواضع اتصال جایگزین می کنند. بنابراین از شناخته شدهترین خواص روغن ذرت کاهش احتمال حمله قلبی، سکته، مسدود شدن شریانها و کاهش فشار خون بالا می باشد.


ارزش غذایی روغن ذرت

روغن ذرت سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامین‌های گروه ب و به ویژه ویتامین ای و کا است. همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است.انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در روغن ذرت یافت می‌شوند.

جدول ارزش غذایی روغن ذرت

 مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
 انرژی 900 کیلو کالری
 کلسترول 0
 سدیم 0
 کربوهیدرات 0
 پروتئین 0
 موم 0
 اسید چرب اشباع 13-14 گرم
 اسید اولئیک
 28-30 گرم
 اسید لینولئیک (امگا6) 54-56 گرم
 اسید لینولئیک (امگا3) 0/8-1/5 گرم

مضرات روغن ذرت (موارد احتیاطی و منع مصرف)

همانند دیگر روغن ها، استفاده زیاد از روغن ذرت نیز مضر بوده، خطر چاقی و بیماری را به همراه خواهد داشت.

گروه سلامت وب