پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

چند انشا درباره حضرت محمد (ص) با موضوعات مختلف


انشا در مورد حضرت محمد(ص) را می‌توانید به شیوه‌های مختلف بنویسید. انشا به شیوه توصیفی، در حقیقت تحقیقی درباره زندگی آن حضرت و با ذکر منابع معتبر خواهد بود. یک انشای احساسی، حرف دل شما راجع به پیامبر مهربانی‌ها است. انشای ادبی نیز با استفاده از شعر و جملات ادیبانه نوشته می‌شود. حضرت محمد(ص) آخرین فرستاده خداوند برای هدایت انسان‌ها و نجات بشریت از ظلمت جاهلیت است. ایشان زندگی پر نشیب و فرازی را طی کردند که باید در نگارش انشا به آنها اشاره کنید.
در مطلب پیش رو سه انشا نوشته‌ایم که هرکدام سبک متفاوتی دارند. امیدواریم بتوانید از این انشاها بهره ببرید.


	چند انشا درباره حضرت محمد (ص) با موضوعات مختلف | وب

انشا در مورد حضرت محمد(ص) به شیوه تحقیقی

خداوند برای راهنمایی انسان‌ها پیامبرانی را مبعوث کرد. آخرین پیامبر حضرت محمد(ص) است که خانم پیامبران است و پس از ایشان پیامبری نخواهد آمد.
ایشان فرزند «عبدالله بن عبدالمطلب بن‌هاشم» هستند که سلسله نسب شریف آن حضرت با سی واسطه به حضرت ابراهیم خلیل(ع) می‌رسد و مادرشان «آمنه دختر وَهب» است.
عموم سیره نویسان اتفاق دارند که تولد پیامبر گرامی اسلام(ص) در عام الفیل و سال 570 میلادی و ماه ربیع الاول بوده است. ولی در روز تولد او اختلاف دارند. معروف میان محدثان شیعه این است که آن حضرت در هفده ربیع الاول روز جمعه پس از طلوع فجر چشم به جهان گشود و مشهور میان اهل سنت این است که ولادت آن حضرت در روز دوشنبه دوازده ربیع الاول اتفاق افتاده است.
حضرت محمد مصطفی در روز 27 رجب سال 40 عام الفیل، همزمان با سال 13 پیش از هجرت پیامبر اسلام، در غار حرا، توسط جبرئیل و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بت‌پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.
پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) برترین پیامبران و رسولان و خاتم آنهاست و پس از او پیامبری نخواهد آمد. نام مبارکش 4 بار در قرآن مجید در سوره‌های «آل عمران، محمد، فتح، احزاب» آمده است و نام دیگر آن حضرت«احمد» است که یکبار در قرآن در سوره صف آیه 6 ذکر شده است. ولی القاب آن حضرت تحت عناوین «نبی، رسول، بشیر، نذیر، خاتم النبیین، الفاتح، نبیّ الرّحمه، نبیّ التّوبه، نبیّ الملحمه، رسول الله، الماحی، العاقب، المقفی، المصطفی، النّبی الامّی، طه، یس و...» ده‌ها بار در قرآن ذکر شده است.
فرزندان پیامبر(ص) همه در عصر خودش از دنیا رفتند جز حضرت فاطمه زهرا(س) که یگانه یادگار پیامبر اعظم(ص) است.
پس از بازگشت از حجه الوداع و انتخاب جانشینی حضرت علی(ع) در غدیر خم، چند ماهی نگذشته بود که پیامبر اسلام(ص) در بستر بیماری قرار گرفتند، اما گهگاهی به مسجد رفته و با مردم نماز می‌خواندند و برخی موضوعات را تذکر می‌دادند. مخصوصا حدیث ثقلین را بار دیگر برای مردم یادآوری می‌نمودند و تمسک به قرآن و عترت را به عنوان یگانه راه رستگاری بیان می‌فرمودند. به هر حال، مردم مدینه در اضطراب و نگرانی شدیدی به سر می‌بردند و سرانجام روح مقدس و بزرگ پیامبر گرامی اسلام(ص) ظهر روز دوشنبه 28 ماه صفر به ملکوت اعلی پیوست. حضرت علی(ع) پیکر مطهر پیامبر(ص) را غسل داد و کفن کرد و بر آن نماز خواند و سپس آن حضرت را در همان خانه‌ای که رحلت فرموده بود به خاک سپردند.
با رحلت حضرت محمد باب نبوت و درهای وحی برای همیشه به روی بشر بسته شد و اوصیاء بعد از ایشان، رهبری و هدایت مردم را از طرف خداوند برعهده گرفتند.


	چند انشا درباره حضرت محمد (ص) با موضوعات مختلف | وب

انشا درباره حضرت محمد(ص) به سبک ادبی

ماه فرو ماند از جمال محمد
سرو نباشد به اعتدال محمد
قدر فلک را کمال و منزلتى نیست
در نظر قدر با کمال محمد

شهر مکه در ظلمت و سکوت سنگینی فرو رفته بود و اثری از حیات وفعالیت به چشم نمی‌خورد، تنها ماه، مطابق معمول آرام آرام از پشت کوههای سیاه اطراف، بالا آمده و شعاع کمرنگ و لطیف خود را بر روی خانه‌های ساده و خالی از تجمل و همچنین ریگزارهای دور شهر، پهن می‌کرد.
کم کم شب از نیمه گذشت و نسیم لذت بخش و مطبوعی سرزمین تفتیده حجاز را فرا گرفت و آن را برای مدت کوتاهی آماده استراحت ساخت، ستارگان هم در این هنگام به این بزم بی ریا رونق و صفا بخشیده و به روی ساکنان شهر مکه لبخند می‌زدند!

کرانه افق مکه در آستانه سپیده سحر بود، ولی هنوز سکوت ابهام آمیزی بر شهر حکومت می‌کرد و همه در خواب بودند، فقط آمنه بیدار بود و دردی را که در انتظارش بود احساس می‌کرد... درد رفته رفته شدیدتر شد... ناگهان چند بانوی ناشناس و نورانی را در اطاق خویش دید که بوی خوشی از آنان به مشام می‌رسید. متحیر بود که ایشان کیانند و چگونه از در بسته داخل شده‌اند؟
طولی نکشید که نوزاد عزیزش به دنیا آمد و بدین ترتیب دیدگان «آمنه» پس از ماه‌ها انتظار در سحرگاه هفدهم ربیع الاول به دیدار فرزندش روشن شد.
همه از این ولادت خوشحال بودند، ولی در این هنگام که «محمد، صلی الله علیه وآله» شبستان تاریک و خاموش آمنه را روشن می‌کرد جای همسر جوانش «عبدالله» خالی بود چون او در بازگشت از سفر شام در مدینه درگذشته و در همانجا به خاک سپرده شده و آمنه را برای همیشه تنها گذاشته بود.


	چند انشا درباره حضرت محمد (ص) با موضوعات مختلف | وب

انشای احساسی در مورد حضرت محمد(ص)

والا پیامبر! می‌خواهم صدایت کنم و درمانده‌ام که کدام نام را برانگیزم؟
می‌دانم ای نهر همیشه جاری، ای روشنایی بخش! نام‌ها در برابر تو، سنجاقکانی هستند که ذرات کوچکی از زلالی ات را می‌چشند و حلاوتش را فریاد می‌کنند.
مقدّر ازلی، بشارت ابدی!
فیض فراگیر را زمینیان در هر نقطه به نامی می‌خوانند؛ همان گونه که آب را؛ و نام تو ای ذره ذره دلدادگی و تعبد، عطش خداپرستی را می‌گستراند و جوانه‌های طلوع را در اقصی نقاط جهان می‌پروراند.
کودکان جاهل طائفند، آنان که هنوز پیشانی ات را سنگ می‌زنند که تو پیامبر آزادی و عدالت اجتماعی هستی؛ تو پیامبر تمام اصطلاحات زیبا و مدرن بشری هستی پیش از اینکه اختراع شوند.
نام تو، امید رسیدن به کمال و انگیزه خلقت را دوباره زنده می‌کند.
نام تو چراغ می‌شود و ذرات سیاهِ هوا را چون شمع، در برابر ما روشن می‌کند.
نام تو هر جا سبز شود، زمین و زمینیان، بهتر نفس می‌کشند و طبیعت، حقیقت خود را نشان می‌دهد.
هر بار که نامت را می‌برم، لب‌هایم دوبار به هم آغوشی درمی آیند.
هر بار که نامت را می‌برم، متبرک می‌شوم و کنگره‌ها را به قد کشیدن وامی‌دارم.
اما کدام نام است که سهمِ بیشتری از مسمی برده است؟
هنوز در جست وجوی آن اسم سعیدم که بی کرانی از تو در حروفش جاری است.
می خواهم صدایت کنم و نام تو دفتر به دفتر، آواره ام کرده است.
نه! هرگز نمی‌توانم سرشارتر از آن نام بیابم که آکنده از ستایش زمین و زمان است؛ محمد صلی الله علیه و آله !
راهی که به بشر نشان داد، بن بست ندارد. به نام تو، رساله دلگشای رسل ختم می‌شود. سراسر زمین چشم می‌شود و به مسیر سبزی که گردن آویز آسمان است، خیره می‌ماند.

گروه فرهنگ و هنر وب