قیمت طلا امروز




 استاندار سیستان و بلوچستان

 سایت ایران آنلاین / ۳۶ ساعت قبل

سیستان و بلوچستان دروازه تجارت ۱۰ میلیارد دلاری

تراکم کامیون‌ها در معابر شرقی و جاده‌های کم‌عرض جنوب‌شرق، مسئولان ارشد کشوری و استانی را در استانداری سیستان و بلوچستان دور یک میز جمع کرد تا پیش از گره خوردن بیشتر مبادلات، تصمیمی یکپارچه برای این شاهراه حیاتی بگیرند.
 سیستان و بلوچستان دروازه تجارت ۱۰ میلیارد دلاری
ایران آنلاین:

  محمد شکوهی فر؛ گروه ایران زمین /   این استان به عنوان تنها معبر اقیانوسی ایران و همسایه مستقیم پاکستان و افغانستان، دروازه اصلی تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری منطقه است؛ اما زیرساخت‌های ضعیف جاده‌ای و پیچیدگی‌های گمرکی سال‌ها مانع جهش آن شده بود. در همین راستا، نشست مشترک استاندار، مدیران وزارت کشور و مسئولان عمرانی با تصویب یک نقشه راه جامع، گام عملی را برای پایان معطلی‌های مرزی برداشت. بر اساس این مصوبات، از حل گره ترافیکی ریمدان و تزریق اعتبار به راه‌آهن چابهار گرفته تا ساخت پل دوم میلک و گشایش مرز کهک سراوان در دستور کار قرار گرفت تا مسیر ترانزیت برای بازرگانان کاملاً باز شود.

  ورود وزارت کشور به گره‌گشایی مرزی

«توسعه زیرساخت‌های ترانزیتی و مرزی سیستان و بلوچستان، کلید اصلی دستیابی به هدف تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان و برون‌رفت استان از عقب‌ماندگی‌های تاریخی است.»

 مهدی حسن عباسی، مدیرکل دفتر امور مرزی و مرزنشینان وزارت کشور با اعلام این مطلب در نشست با استاندار سیستان و بلوچستان، از برنامه‌ریزی جامع برای گشایش مرزهای جدید و ساماندهی معابر موجود خبر داد.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی استان و همسایگی آن با کشورهای پاکستان و افغانستان اظهار کرد: «نقش سیستان و بلوچستان در تأمین کالاهای اساسی کشور طی برهه‌های سرنوشت‌سازی همچون جنگ رمضان و جنگ ۱۲ روزه بی‌نظیر بوده است.»

مدیرکل دفتر امور مرزی وزارت کشور درباره جزئیات این برنامه‌ها افزود: «با توافق اخیر وزرای کشور ایران و پاکستان برای گشایش مرز «کهک - چیدگی» در سراوان، بخشی از نیازهای اولیه راه‌اندازی این مرز از محل درآمدهای فعلی و کمک‌های ملی و استانی تأمین می‌شود تا زیرساخت‌های اصلی آن بر اساس طرح جامع احداث شود.» عباسی تعیین مرز هوایی برای فرودگاه‌های استان را نیز در دستور کار وزارت کشور دانست و گفت: «این فرودگاه‌ها از نظر سالن و امکانات فنی آمادگی کامل را برای پذیرش پروازهای خارجی  دارند.»

وی با ارزیابی مثبت از ایجاد سیستم نوبت‌دهی الکترونیکی در مرز ریمدان برای مهار ترافیک کامیون‌ها، به پویایی پروژه‌ها اشاره کرد و افزود: «برخلاف برخی مناطق کشور، تمامی کارگاه‌های راهسازی سیستان و بلوچستان به صورت شبانه‌روزی فعالند.»

  پایان ریل‌گذاری چابهار - زاهدان و احداث پل دوم میلک

در تأیید و امتداد همین رویکرد کلان دولت، «منصور بیجار»، استاندار سیستان و بلوچستان نیز از جهش بی‌سابقه در پروژه‌های زیربنایی استان خبر داد و گفت: «عملیات ریل‌گذاری ابرپروژه راه‌آهن چابهار - زاهدان با تخصیص ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار جدید در دولت چهاردهم به ایستگاه پایانی رسیده و طی روزهای آینده رسماً اعلام می‌شود.»

وی با اشاره به تصویب خط‌‌ آهن «زاهدان - میلک» و «زاهدان - بیرجند» در هیأت دولت افزود: «با اجرای این مصوبات جدید، شبکه ریلی تا مرز یونسی در خراسان جنوبی امتداد می‌یابد و حلقه جنوبی کریدور بین‌المللی شمال - جنوب کاملاً تکمیل می‌شود.»

 استاندار سیستان و بلوچستان همچنین از توافق کامل با مقامات افغانستانی برای احداث «پل دوم میلک» خبر داد و تأکید کرد:« مجموعه اجرایی استان آمادگی کامل دارد تا با اجرای سریع این پروژه، بار ترافیکی خودروهای ترانزیتی در مرز میلک را توزیع و روان‌سازی کند.»

این مقام مسئول فعال‌سازی همزمان تمام معابر مبادلاتی اعم از بازارچه‌های محلی، خرده‌فروشی، مناطق آزاد و مرزهای رسمی را یک ضرورت پدافندی و اقتصادی خواند و تصریح کرد: «همان‌طور که در دوران جنگ تحمیلی با اتکا به ظرفیت‌های مرزی این استان توانستیم کالاهای اساسی کشور را تأمین کنیم، امروز نیز باید از تمامی این گذرگاه‌ها به نفع اقتصاد ملی و ارتقای سطح معیشت مرزنشینان بهره بگیریم.»

بیجار با صراحت عدم وجود «مدیریت واحد مرزی» را علت اصلی ناهماهنگی‌ها و کندی در رویه‌های تجاری دانست و بر بازنگری در شرح وظایف دستگاه‌های متعدد مستقر در مرز تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد:«این استان تنها مرز هم‌جوار با پاکستان و پیشران اصلی تحقق هدف ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری است؛ از همین رو، چرخش راهبردی منطقه از کشاورزی سنتی به سمت اقتصاد ترانزیت، لجستیک و زنجیره ارزش دریامحور در بنادر چابهار، کنارک، زرآباد و پسابندر با جدیت پیگیری می‌شود.»

  ستقلال گمرکی ریمدان گام کلیدی در جهش صادرات

در ادامه این اقدامات زیرساختی، «محمدسعید اربابی»، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز از یک گشایش بزرگ اداری و گمرکی در جنوب استان خبر داد و اعلام کرد:« کد گمرکی مستقل ۵۵۱۰۹ برای منطقه منفصله ریمدان به صورت رسمی فعال شده است.»

وی با اشاره به رفع پیچیدگی‌های اداری بازرگانان با اجرای این مصوبه افزود: «پیش از این، مرز ریمدان ذیل کد گمرکی منطقه آزاد چابهار فعالیت می‌کرد که این موضوع فرآیندهای تجاری را طولانی می‌ساخت؛ اما اکنون با استقلال گمرکی ریمدان، تمامی تشریفات صادرات و واردات با سرعت، شفافیت و بهره‌وری بسیار بالاتری انجام می‌شود.»

اربابی فعال‌سازی این کد اختصاصی را گامی کلیدی در تقویت موقعیت راهبردی ریمدان دانست و تأکید کرد: «این اقدام در کنار جانمایی سه زون مجزای بازارچه، پایانه ترانزیتی و منطقه ۵ هزار هکتاری صنایع صادرات‌محور، مرز ریمدان را به یکی از مهم‌ترین ارکان دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان تبدیل می‌کند.»

  ۲۴ ساعته شدن خدمات ترخیص در جنوب استان

«رضا قربانی»، مدیرکل گمرک چابهار نیز با تشریح آخرین وضعیت رویه‌های تجاری در بنادر و مرزهای جنوب استان اظهار کرد: «با هدف پشتیبانی کامل از کریدورهای ترانزیتی و کاهش معطلی ناوگان حمل‌ونقل، خدمات‌رسانی گمرکی در معابر کلیدی استان ۲۴ ساعته شده و فرآیند ارزیابی و ترخیص کالاها سرعت مضاعفی یافته است.»

وی با تأکید بر لزوم تسهیل تجارت و پشتیبانی از فعالان اقتصادی افزود: «با استقرار سامانه‌های جدید الکترونیکی، رویه‌های پیچیده اداری حذف شده و تشریفات گمرکی برای واردات کالاهای اساسی و صادرات غیرنفتی به ساده‌ترین شکل ممکن درآمده است. این اقدام عملی، زمان توقف کامیون‌ها را در مبادی ورودی و خروجی به حداقل ممکن کاهش داده است.»

مدیرکل گمرک چابهار هم‌افزایی میان گمرک و منطقه آزاد را نقطه عطف این تحولات دانست و خاطرنشان کرد: «همکاری و هماهنگی فشرده میان گمرک و سازمان منطقه آزاد چابهار برای فعال‌سازی کد گمرکی مستقل در مرز ریمدان، یک تصمیم کلیدی برای روان‌سازی مبادلات مرزی بود. با این اقدام ساختاری و توسعه تجهیزات فنی ارزیابی در مرزها، ظرفیت پذیرش کامیون‌های ترانزیتی افزایش یافته و بستری امن، شفاف و سریع برای جهش مبادلات تجاری با کشورهای همسایه فراهم شده است.»

  نوسازی ۲ هزار کیلومتر راه مرزی

 «محب حسینی»، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان با تشریح آخرین وضعیت شبکه جاده‌ای استان، توسعه راه‌های مواصلاتی را مکمل اصلی خط‌‌آهن چابهار - زاهدان دانست و در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار کرد: «برای پشتیبانی از ظرفیت ۱۰ میلیارد دلاری تجارت با همسایگان، ساخت و دوبانده کردن محورهای ترانزیتی منتهی به مرزهای رسمی استان با شتاب بی‌سابقه‌ای در حال انجام است.» وی با اشاره به آخرین وضعیت محور کلیدی «چابهار - ریمدان» افزود: «با استقرار تجهیزات کامل راهسازی، عملیات تعریض، روکش آسفالت و احداث باند دوم این مسیر ۹۰ کیلومتری به صورت شبانه‌روزی دنبال می‌شود تا گلوگاه ترافیکی کامیون‌های صادراتی در مسیر مرز ریمدان به‌طور کامل برطرف شود. همچنین نوسازی و ایمن‌سازی بیش از ۲ هزار کیلومتر از راه‌های فرعی و اصلی منتهی به مرزهای میلک، میرجاوه و پیشین در دستور کار جدی مدیریت عمرانی استان قرار دارد.»

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان با تأکید بر لزوم ایجاد امکانات پشتیبان در طول کریدورهای صادراتی خاطرنشان کرد: «علاوه بر عملیات راهسازی، احداث ۱۰ مجتمع خدماتی - رفاهی بین‌راهی، ساماندهی پارکینگ‌ها و ایجاد سامانه‌های هوشمند پایش ترافیک در جاده‌های مرزی در دستور کار قرار دارد تا زنجیره حمل‌ونقل کالا از بنادر جنوب تا معابر خروجی استان در کوتاه‌ترین زمان و با بالاترین ایمنی انجام پذیرد.»

  برش

چرخش راهبردی به لیدری ترانزیت

جمع‌بندی مصوبات این نشست منطقه‌ای و کشوری نشان می‌دهد که سیستان و بلوچستان با عبور از رویکردهای مقطعی، در حال تجربه یک «چرخش راهبردی» از اقتصاد سنتی به سمت لیدری ترانزیت، لجستیک و اقتصاد دریاپایه است.

هم‌افزایی میان دستگاه‌های ملی و استانی - از تسریع در ریل‌گذاری ابرپروژه چابهار - زاهدان و استقلال گمرکی مرز ریمدان گرفته تا ۲۴ ساعته شدن رویه‌های ترخیص و نوسازی ۲ هزار کیلومتر راه مرزی - پاسخی ساختاری به معطلی سالیان متمادی کامیون‌هاست. اجرایی‌شدن این تصمیمات کلیدی، با مدیریت واحد مرزی و توسعه دیپلماسی همسایگی در معابر میلک و کهک، نه تنها بستر مطمئنی برای دستیابی به سهم ۱۰ میلیارد دلاری از بازار منطقه فراهم می‌سازد، بلکه پدافندی‌ترین الگوی توسعه پایدار و ارتقای معیشت مرزنشینان جنوب‌شرق را به بار خواهد نشست.

انتهای پیام/







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها
سایت نود اقتصادی

از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها

رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفتگویی تفضیلی به تشریح ضرورت‌های سیاست‌های بهینه ارزی، واکاوی عامل اتفاقات ارزی پاییز و زمستان 1404، اقدامات لازم برای حل مشکل تراستی‌ها و همچنین جایگزینی سایر کشور‌ها به جای امارات پرداخت.
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…
کودکان در محاصره خطرهای آشنا
روزنامه پیام ما

کودکان در محاصره خطرهای آشنا

| پیام ما | «رستا» فقط ۱۴ ماه داشت. ظهر پنجشنبه روی صندلی جلوی خودرو، در آغوش مادرش نشسته بود. پدر در جاده «هفت‌باغ علوی» رانندگی می‌کرد
نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
روزنامه پیام ما

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.
آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها
روزنامه پیام ما

آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها

هیئت وزیران آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها را اصلاح کرد. طبق این مصوبه، وزارت نیرو مکلف به تأمین حقابه شد و سازوکار جدید محاسبه خسارت زیست‌محیطی تدوین گشت.
دماوند را نمی‌توان فقط با
روزنامه پیام ما

دماوند را نمی‌توان فقط با

|پیام ما | سال‌هاست وقتی از دماوند حرف می‌زنیم، دو تصویر متفاوت پیش چشم ما قرار می‌گیرد؛ یک تصویر، همان قله سپید و باشکوهی است که از اسطوره و ادبیات تا حافظه جمعی ایرانیان امتداد پیدا کرده و تصویر…
جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی
روزنامه پیام ما

جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی

بررسی سه‌دهه تلاش برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه‌های ایران؛ از توران تا کویر. روایتی از چالش‌های بقا، انقراض و امید به آینده این گونه.
الگوی اقلیمی گردشگری برای مد
روزنامه پیام ما

الگوی اقلیمی گردشگری برای مد

صنعت مد برای تاب‌آوری اقلیمی باید از تجربیات گردشگری لوکس بیاموزد؛ ادغام حفاظت از طبیعت در برنامه‌ریزی، شفافیت زنجیره تأمین و مشارکت جوامع محلی.
روزنامه شرق

استوری کنایه آمیز علیرضا بیرانوند

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟
سایت نواندیش

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟

در شرایطی که گرفتارِ «هم جنگ و هم صلح» هستیم و سهم جنگ بیشتر است چرا برخی‌ها یک دفعه یاد طرح‌هایی می‌افتند که در زمان صلح صد در صدی هم می‌تواند آتش جنگ را رو...
    
متانول جای نگرانی دارد یا نه؟
سایت نواندیش

متانول جای نگرانی دارد یا نه؟

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که استفاده از متانول به عنوان ترکیب اکسیژنه در سوخت با اهدافی ازجمله بهبود فرآیند احتراق، افزایش عدد ا...
    
کوهــی میان آتش و یــخ
روزنامه پیام ما

کوهــی میان آتش و یــخ

در شمال «تانزانیا»، جایی که دشت‌های ساوانا زیر آفتاب گسترده شده‌اند، چیزی در دوردست به چشم می‌آید که انگار به این سرزمین تعلق ندارد؛ قله‌ای سفید که از میان ابرها بیرون آمده است. نزدیک‌تر که می‌شوی،
آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.
از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک

مکمل‌های ورزشی زیادی وعده افزایش انرژی، عضله‌سازی و بهبود عملکرد می‌دهند؛ اما شواهد علمی درباره همه آنها یکسان نیست.
روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت
روزنامه شرق

در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت

ماشین لباس‌شویی، دستگاه تصفیه و فیلتراسیون آب، تختخواب، میز اردور و منوی دریایی با خرچنگ پشت‌آبی، لابستر و کالاماری؛ انبوهی از تجهیزات رفاهی. اینها شاید فهرست امکانات یک اقامتگاه لوکس باشد، اما حالا تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی که تورهای فوق‌لاکچری طبیعت‌گردی از آن استفاده می کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جاروبرقی غول‌پیکر در خیابان‌های تهران

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟

از بازده بالای ۵ درصدی اوراق ۳۰ ساله و کسری ۱.۸ تریلیون دلاری تا بنزین ۴ دلاری و انتخابات میان‌دوره‌ای؛ چرا هزینه ادامه جنگ برای واشنگتن در حال افزایش است؟
تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟

تریاک از چه زمانی به بخشی از زندگی ایرانی‌ها تبدیل شد و چه کسی عامل ترویج و مصرف این ماده مخدر در ایران بود؟
رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»
خبرگزاری ایسنا

رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»

حملات اوکراین به عمق خاک روسیه و پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، پندار دیرینه «بازدارندگی هسته‌ای» را به چالش کشیده است.
لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست
مجله پیوست

لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست

جنگ آغاز اردوی آماده‌سازی رقابت‌کنندگان ایرانی مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۶ را از بهمن ۱۴۰۴ به تیر ۱۴۰۵ موکول کرد؛ تاخیری که فرصت آماده‌سازی آنها را به حدود سه ماه محدود کرد. سه ماه برای جوانانی که قرار است در شانگهای نه فقط دانش، بلکه سرعت، دقت و مهارت عملی‌شان را در برابر رقبایی از سراسر
سراشیبی معیشت
روزنامه دنیای اقتصاد

سراشیبی معیشت

عبور شاخص فلاکت از مرزهای تاریخی خود زنگ هشدار وضعیت نابسامان سبد مصرفی خانوار ایرانی را به صدا درآورده است. شکنندگی بازار کار و تورم بی‌سابقه در کنار یکدیگر باعث شده‌اند تا سبد مصرفی خانوار هر لحظه بیش از قبل دچار انقباض شود. مسکن‌های حمایتی تجویز شده، تا به امروز فقط توانسته‌اند کارکردی کوتاه‌مدت داشته …
از طرح «دی دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران چه می دانیم؟ کارشناسان چه می گویند؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

از طرح «دی دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران چه می دانیم؟ کارشناسان چه می گویند؟

ارزیابی کارشناسان از بازی شکست خورده و جدید دولت ترامپ علیه ایران با اعلام محاصره اقتصادی تمام عیار
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
خبرگزاری ایسنا

آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟

یک فوق‌تخصص غدد با اشاره به پیامدهای چاقی، در عین حال درباره استفاده از داروهای تزریقی کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
خبرگزاری ایرنا

جریان آسفالت به جای آب!

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری
سایت آوش

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری

دانشمندان دلیل عجیب گشاد شدن مردمک چشم هنگام غافلگیری را آشکار کردند.
خبرگزاری ایسنا

«کوشکِ اردشیر» در محاصره!

موفقیت اتفاقی نیست
خبرگزاری ایرنا

موفقیت اتفاقی نیست

ایرنا- تهران- بسیاری از ما در مقطعی از زندگی، هنگامی که با وجود تلاش بسیار توانسته‌ایم به موفقیتی دست یابیم، این فکر در ذهنمان عبور می‌کند که من لایق رسیدن به این موفقیت نبوده‌ام و به زودی دستم برای دیگران رو می‌شود. این احساس که روان‌شناسان آن را سندرم ایمپاستر یا پدیده فریبکار می‌نامند، موفقیت‌های …
جاذبه‌های زیبای هوراند ، طبیعت بکر و سرسبز
خبرگزاری ایرنا

جاذبه‌های زیبای هوراند ، طبیعت بکر و سرسبز

تهران- ایرنا- هوراند، شهری سرسبز در شمال استان آذربایجان شرقی، با جنگل‌های بکر ارسباران، قلعه‌های تاریخی، محوطه‌های باستانی و روستاهای چشم‌ نواز، یکی از مقاصد کمتر شناخته‌شده گردشگری ایران به شمار می‌رود. این شهر که پیشینه آن به دوران پیش از اسلام بازمی‌گردد، با طبیعت کم‌نظیر و آثار تاریخی ارزشمند، فرصتی …
         
صادرکنندگان، قربانی اختلاف میان دولت و بخش خصوصی
خبرگزاری ایرنا

صادرکنندگان، قربانی اختلاف میان دولت و بخش خصوصی

در حالی که اختلاف بر سر تعهدات چند میلیارد دلاری دولت‌های گذشته به واردکنندگان کالاهای اساسی وارد مرحله تازه‌ای شده است، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های فعالان اقتصادی، تأثیر مستقیم این وضعیت بر صادرکنندگان و بازگشت ارز حاصل از صادرات است؛ موضوعی که می‌تواند هزینه تجارت خارجی را افزایش داده و انگیزه صادرات …
کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ
خبرگزاری ایرنا

کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ

تهران- ایرنا- مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا تصاویر جدیدی از سطح مریخ ارسال کرده که میدانی وسیع از ساختارهای چندضلعی را نشان می‌دهد. این اَشکال که اندازه‌ای بین ۴ تا ۸ سانتی‌متر دارند، ممکن است نشانه‌ای از چرخه‌های شدید خشک و مرطوب در گذشته مریخ باشند.
         
۵ سفر، ۶ مقصد؛ جغرافیای یک سال دیپلماسی پزشکیان
خبرگزاری ایرنا

۵ سفر، ۶ مقصد؛ جغرافیای یک سال دیپلماسی پزشکیان

تهران - ایرنا - در فاصله شهریور ۱۴۰۴ تا شهریور ۱۴۰۵، سفرهای خارجی مسعود پزشکیان تصویری نسبتا روشن از اولویت های سیاست خارجی دولت چهاردهم ارائه می کند؛ پنج سفر به شش مقصد در شرق آسیا، منطقه خلیج فارس، آمریکای شمالی و آسیای مرکزی و جنوبی که از حضور در اجلاس شانگهای و رایزنی با چین و روسیه آغاز شد، با دیپلماسی …
فشار اقتصادی بر ایران، بحران انرژی برای جهان؛تنگه هرمز چگونه معادلات را تغییر داد؟
خبرگزاری ایرنا

فشار اقتصادی بر ایران، بحران انرژی برای جهان؛تنگه هرمز چگونه معادلات را تغییر داد؟

تهران- ایرنا- «ذخایر نفت خام آمریکا تنها برای ۴۱ روز دیگر باقی مانده که پایین‌ترین سطح در نیم قرن اخیر است» این جمله فقط یک مفهوم دارد: چراغ قرمز اقتصاد جهانی در حالی روشن شده که وزیر خزانه داری کشور متخاصم آمریکا مدعی است روز تسویه حساب و بزرگترین تهاجم اقتصادی علیه ایران آغاز شده است.
بازار قهوه در آستانه موج گرانی/ اختلال واردات و ارز، هزینه تأمین را بالا برد
سایت صفحه اقتصاد

بازار قهوه در آستانه موج گرانی/ اختلال واردات و ارز، هزینه تأمین را بالا برد

اختلال در مسیرهای وارداتی قهوه همزمان با نوسانات ارزی، احتمال افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی را بیشتر کرده است؛ فعالان صنعت قهوه می‌گویند کاهش واردات در دوره جنگ و تغییر مسیر تأمین، هزینه ورود محموله‌ها را افزایش داده، هرچند کافه‌ها تاکنون بخشی از فشار هزینه‌ای را جذب کرده‌اند.
جنگ مالی واشنگتن؛ آیا آمریکا توان تحمل هزینه‌های فشار بر ایران را دارد؟
سایت صفحه اقتصاد

جنگ مالی واشنگتن؛ آیا آمریکا توان تحمل هزینه‌های فشار بر ایران را دارد؟

واشنگتن از تشدید فشارهای مالی علیه ایران و اجرای آنچه «بزرگ‌ترین حمله مالی تاریخ» توصیف شده سخن می‌گوید؛ اما هم‌زمان اقتصاد آمریکا با مجموعه‌ای از ریسک‌های انرژی، تورم، بدهی و هزینه تأمین مالی روبه‌روست. کاهش حاشیه اطمینان ذخایر نفتی آمریکا و شکنندگی بازار انرژی در سایه تنش‌های تنگه هرمز، این پرسش را …
تهران در فهرست ۱۴۸ شهر هوشمند جهان جایی ندارد - پیوست
مجله پیوست

تهران در فهرست ۱۴۸ شهر هوشمند جهان جایی ندارد - پیوست

تهران در فهرست ۱۴۸ شهر شاخص شهر هوشمند IMD در سال ۲۰۲۶ جایی ندارد. نه فقط تهران، بلکه هیچ شهری از ایران در این ارزیابی دیده نمی‌شود؛ در حالی که دوبی، ابوظبی، ریاض، دوحه، جده، مکه، مدینه، کویت، مسقط، امان، بیروت و چندین شهر دیگر منطقه در آن حضور دارند. این غیبت به خودی خود
پنج دهه زندگی با تورم و بیکاری
روزنامه هفت صبح

پنج دهه زندگی با تورم و بیکاری

سال‌ها سیاست‌گذاری پرهزینه، هزاران میلیارد تومان تسهیلات و ده‌ها برنامه اشتغال‌زایی اجرا شده اما بازار کار ایران همچنان با بحران بیکاری و کمبود فرصت‌های شغلی پایدار دست‌وپنجه نرم می‌کند
ایران نقشه تجارتش را  بازطراحی کند
روزنامه هفت صبح

ایران نقشه تجارتش را بازطراحی کند

‌ تهران اکنون توسعه کریدورهای ریلی، هوایی و مرزی و شرکای تجاری متنوع را دنبال می‌کند تا آسیب‌پذیری کاهش یابد
قاتل خاموش توسعه؛ چگونه شکاف قیمتی، بنزین را به ابزار فساد تبدیل می‌کند؟
روزنامه عصر اقتصاد

قاتل خاموش توسعه؛ چگونه شکاف قیمتی، بنزین را به ابزار فساد تبدیل می‌کند؟

علیرضا محمودی فرد پسادکترای حرفه‌ای آینده‌پژوهی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه‌ها تصور کنید رودخانه‌ای خروشان و پنهان در زیرِ پوستِ اقتصاد ایران جریان دارد؛ رودخانه‌ای نه از آب، که از بنزین و گازوئیل؛ این جریانِ سیّال و سمی، قاچاقِ سوخت است؛ بلایی که هر سال میلیاردها دلار از ثروتِ ملی را می‌بلعد، امنیتِ …
سایت جوان آنلاین

دوقلو‌ها با روپوش سفید سرقت می‌کردند + گفت‌وگو با متهم

روزنامه هفت صبح

قتل با شمشیر به خاطر سرقت اپل‌واچ

دومینوی ناکارآمدی به شبکه مخابرات رسید
روزنامه عصر اقتصاد

دومینوی ناکارآمدی به شبکه مخابرات رسید

مریم غدیرپور دیروز هم برق بدون کوچک ترین خبر قبلی پرید و تاریکی همه جا را فرا گرفت، اما قصه پرغصه ای که امسال خیلی بیشتر از سال های قبل روی اعصاب مردم راه می رود و من به عنوان کارشناس درگیر مسائل اقتصادی هر لحظه آن را با پوست و گوشت حس می کنم،
از مصرف به تولید
روزنامه عصر اقتصاد

از مصرف به تولید

راضیه حسینی محسن رضایی: «مردم در خانه‌های خود شروع به تولید محصولات مورد نیاز جامعه کنند. هر خانه‌ای می‌تواند تبدیل به یک لانچر جنگ اقتصادی شود؛ هر محله‌ای می‌تواند تبدیل به یک پایگاه موشکی جنگ اقتصادی شود.» لطفاً لیست محصولات موردنیاز جامعه را اعلام کنید تا ما به‌سرعت و موشک‌وار شروع به تولید کنیم. …
         
واقع‌بینانه ببینیم؛ مردم دیگر توان آزمون و خطا ندارند
روزنامه عصر اقتصاد

واقع‌بینانه ببینیم؛ مردم دیگر توان آزمون و خطا ندارند

ساسان باقرپناه بیش از هر زمان دیگری لازم است درباره وضعیت اقتصاد نه با خوش‌بینی اجباری و نه با بدبینی هیجانی، بلکه واقع‌بینانه صحبت کنیم. گرانی دیگر یک اتفاق مقطعی نیست و فشار معیشتی برای بخش بزرگی از خانوارها به مسئله‌ای روزمره تبدیل شده است. در چنین شرایطی هر تصمیم تازه اقتصادی باید با حساسیت
چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم: خردمند یا باهوش؟
روزنامه عصر اقتصاد

چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم: خردمند یا باهوش؟

دکتر مهدی شاگردی (دکتر شاکری)؛ پزشک و پژوهشگر هوش و شخصیت کودکان و نوجوانان آیا هوش برای موفقیت و زندگی ایده‌آل کافی است؟ لازم است بدانید بررسی بسیاری از شخصیت‌هایی که در کودکی و نوجوانی همیشه مورد تشویق و تمجید به علت هوش بالای خود بوده‌اند و حتی موفق به کسب رده‌های بالای تحصیلی و
زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد؛ ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی در عصر دیجیتال
روزنامه عصر اقتصاد

زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد؛ ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی در عصر دیجیتال

زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد به پیوند گسترده میان فناوری‌های دیجیتال، کسب‌وکارها، بازارها، دولت، شهروندان و زیرساخت‌های ارتباطی گفته می‌شود. در این زیست‌بوم، فناوری اطلاعات و ارتباطات به بخش جدایی‌ناپذیر فعالیت‌های اقتصادی تبدیل شده است. خرید و فروش اینترنتی، بانکداری دیجیتال، پرداخت‌های الکترونیکی، اقتصاد …
تکلیف ما چیست؟ ما جنگ‌زده‌ایم، شما هنوز از جنگ می‌گویید
روزنامه عصر اقتصاد

تکلیف ما چیست؟ ما جنگ‌زده‌ایم، شما هنوز از جنگ می‌گویید

ساسان باقرپناه جنگ برای بعضی‌ها یک واژه سیاسی است، برای بعضی‌ها تیتر خبر و برای بعضی دیگر موضوع تحلیل‌های تلویزیونی؛ اما برای مردم عادی، جنگ خیلی زود به قیمت تبدیل می‌شود. به کرایه حمل، قیمت دارو، هزینه مواد اولیه، اجاره، ارز، بیمه، کاهش فروش، نگرانی از فردا و کوچک‌تر شدن سفره تبدیل می‌شود. شاید به
نقش پررنگ ساختمان‌های دولتی در ناترازی انرژی
روزنامه عصر اقتصاد

نقش پررنگ ساختمان‌های دولتی در ناترازی انرژی

آیدا برخورداری رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با تأکید بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی، گفت: حدود 60 درصد انرژی در ساختمان‌های عمومی کشور هدر می‌رود. کسری 300 میلیون مترمکعبی گاز به عنوان سوخت اصلی نیروگاه‌ها، صنایع و بخش خانگی، یکی از نمودهای این بحران است. این میزان کسری، یعنی شبکه …
تولید در تله خاموشی
روزنامه دنیای اقتصاد

تولید در تله خاموشی

ناترازی انرژی به یکی از محدودیت‌های اصلی مسیر توسعه تولید و فناوری در ایران تبدیل شده است. بررسی دو بخش اقتصاد دیجیتال و صنعت فولاد نشان می‌دهد کمبود برق پایدار، چالش‌های بخش تولید و فناوری را تشدید کرده است. از یک‌سو، توسعه مراکز داده و زیرساخت‌های فناورانه به تامین مستمر انرژی وابسته است و از سوی دیگر، …
         
دیپلماسی در دقیقه 90
روزنامه دنیای اقتصاد

دیپلماسی در دقیقه 90

در شرایطی که تنش میان ایران و آمریکا بار دیگر افزایش یافته و واشنگتن فشارهای اقتصادی علیه تهران را تشدید کرده است، فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، روز دوشنبه وارد تهران شد؛ سفری که چهارمین حضور او در ایران از زمان اعلام آتش‌بس ۱۹ فروردین میان ایران و آمریکا به شمار می‌رود.
روزنامه دنیای اقتصاد

داماد رهبر شهید انقلاب: همسرم می‌توانست بهترین موقعیت را داشته باشد، اما تربیت فرزندان و خانواده برای او اولویت بود +فیلم

شکستن طلسم کاغذ سبز؛ دلارزدایی به‌مثابه جراحیِ حاکمیت اقتصادی ایران
روزنامه عصر اقتصاد

شکستن طلسم کاغذ سبز؛ دلارزدایی به‌مثابه جراحیِ حاکمیت اقتصادی ایران

علیرضا محمودی فرد پسادکترای حرفه‌ای آینده‌پژوهی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه‌ها تصور کنید اقتصاد ایران، قلبی بیمار است که به یک دستگاه مصنوعی بیرونی به‌نام «دلار» وصل شده است؛ هر نوسان این ارز بیگانه، نبض معیشت ایرانی را هدف گرفته و به هم می‌ریزد؛ از بهای نان شب گرفته تا قیمت مَسکن و خودرو؛ این
بنزین و تاکسی‌های اینترنتی + فایل صوتی
روزنامه دنیای اقتصاد

بنزین و تاکسی‌های اینترنتی + فایل صوتی

این روزها ناترازی بنزین و انواع طرح‌ها برای حل آن دوباره مطرح شده است که در جدی‌ترین طرح ظاهرا قرار است به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی سهمیه‌ای جداگانه تخصیص پیدا کند. این تخصیص اگرچه ممکن است از منظر حساسیت‌های اجتماعی قابل توجیه باشد، اما در چارچوب علم اقتصاد اساسا قابل دفاع نیست.
لوازم خانگی در تنگنای فناوری و هزینه
روزنامه صمت

لوازم خانگی در تنگنای فناوری و هزینه

صنعت لوازم خانگی ایران در سال‌های اخیر میان دو ضرورت هم‌زمان قرار گرفته است؛ از یک سو باید برای کاهش مصرف انرژی، ارتقای فناوری و افزایش کیفیت به سمت نوسازی حرکت کند و از سوی دیگر، با بازاری مواجه است که توان خرید خانوارها در آن محدودتر شده و تصمیم خرید بیش از گذشته به قیمت وابسته است.
رژیم اجباری با نسخه آقای دکتر!
روزنامه صمت

رژیم اجباری با نسخه آقای دکتر!

مرداد ۱۴۰۳ کجا ایستاده بودیم و مرداد ۱۴۰۵ کجاییم؟ هفته دولت همیشه بهانه‌ای برای ردیف کردن آمارهای اتوکشیده و بریدن روبان‌های قرمز است اما در کف خیابان و در راهروهای بی‌رحم سوپرمارکت‌ها، واقعیت با زبان گزنده ارقام سخن می‌گوید. دولت چهاردهم در شرایطی ۲ سالگی خود را جشن می‌گیرد که اقتصاد ایران از تونل وحشت …
    
اجرای اجاره‌داری حرفه‌ای پس از سه دهه توسط دولت
روزنامه آرمان امروز

اجرای اجاره‌داری حرفه‌ای پس از سه دهه توسط دولت

آرمان امروز : امروز مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی هم‌چنین از آغاز ثبت نام مسکن استیجار در شهرهای تهران و مشهد همزمان با هفته دولت (هفته اول شهریورماه) خبر داد است. بر این اساس «قانون تشویق احداث و عرضه واحدهای مسکونی استیجاری» که خرداد ۱۳۷۷ به تصویب رسید پس از حدود [ ]