قیمت طلا امروز




 شکست استراتژیک

 سایت اصلاحات نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

ترامپ بر سر دو راهی؛ پذیرش شکست استراتژیک در برابر ایران یا آغاز جنگ زمینی

وبگاه قطری «العربی الجدید» در تحلیلی با بررسی نزدیک به نیم‌قرن مناقشه ایران و آمریکا مدعی شد ایران با تکیه بر توان نظامی، مهارت دیپلماتیک، حمایت داخلی و کنتر...
 ترامپ بر سر دو راهی؛ پذیرش شکست استراتژیک در برابر ایران یا آغاز جنگ زمینی
به گزارش اصلاحات نیوز؛

وبگاه قطری «العربی الجدید» در یادداشتی نوشت درگیری میان آمریکا و ایران سابقه‌ای طولانی دارد، این درگیری پس از موفقیت انقلاب ایران در سرنگونی رژیم شاهنشاهی وابسته به غرب در سال ۱۹۷۹ آغاز شد و تقریبا نیم قرن قدمت دارد. علیرغم تلاش‌های ۲ طرف برای مدیریت آن به گونه‌ای که از رویارویی نظامی مستقیم جلوگیری شود، اما ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید این روند را وارونه کرد. ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران که باراک اوباما، چهره قبل از او در سال ۲۰۱۵ به عنوان بخشی از گروه ۵+۱ منعقد کرده بود، خارج شد. او پس از بازگشت به کاخ سفید برای دوره دوم، در ژوئن ۲۰۱۵ با وجود دور‌های متعدد جنگ و بدون اینکه بتواند درگیری را حل کند، در استفاده از زور علیه ایران تردید نکرد. در واقع بسیاری از شاخص‌ها از این حکایت دارند که ایران بر کفه آمریکا غلبه پیدا کرده و دیگر بعید نیست ترامپ در نهایت متحمل یک شکست استراتژیک بزرگ شود، پارادوکسی که سوالات زیادی را مطرح می‌کند.

با وقوع انقلاب در ایران و فرار شاه، پس از آنکه آمریکا به بهانه انجام معاینات پزشکی به او اجازه ورود داد، جنبش دانشجویی در اعتراض به این اقدام آمریکا به سفارت این کشور در تهران حمله کرد، اقدامی که به تسخیر لانه جاسوسی مشهور شد، جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا تلاش کرد تا سفارت را آزاد کند، اما شکست خورد و این به شکست او در انتخابات ریاست جمهوری بعدی منجر شد در ادامه رونالد ریگان، رئیس جمهور بعدی از راه دیپلماتیک وارد شد. پس از آن، روابط ۲ کشور به گونه‌ای مدیریت شد که منعکس کننده تمایل هر ۲ طرف برای جلوگیری از درگیری مسلحانه، با وجود اختلافات شدید و مستمر آنها بود.

مهارت دیپلماتیک بالا، ایران را قادر ساخت روند مذاکرات را با کارایی و شایستگی بالایی مدیریت کند

در این چارچوب مناقشه‌برانگیز، دولت‌های متوالی آمریکا به فشار آوردن به متحدان خود در منطقه برای مقابله با حاکمیت جدید ایران و مهار آن متوسل شدند. این امر نقش دولت‌های یاد شده را در کشاندن عراق به جنگ علیه ایران و اشتیاق آنها برای تداوم (و دامن زدن به) این جنگ که هشت سال طول کشید، نمایان می‌کند، اما حاکمیت ایران با اتحاد با نیرو‌های سیاسی و اجتماعی متنوع در منطقه، به دنبال ایجاد خطوط دفاعی پیشرفته بود و از خلأ ایجاد شده پس از خروج مصر از درگیری نظامی با اسرائیل و امضای پیمان صلح جداگانه توسط آن و اشتباه‌های متعدد در سیاست‌های آمریکا در منطقه به ویژه پس از وقایع ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و حمله و اشغال عراق توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ استفاده کرد و این امر به گسترش تدریجی نفوذ ایران در منطقه به ویژه در لبنان، سوریه، عراق و یمن و نگرانی فزاینده اسرائیل از این وضعیت به ویژه پس از به قدرت رسیدن بنیامین نتانیاهو در سال ۱۹۹۶ منجر شد.

ظهور نتانیاهو در صحنه سیاسی اسرائیل منجر به تغییر اساسی در نحوه مدیریت مناقشه میان ایران و آمریکا شد و به تدریج از رویکرد سیاسی به رویکرد نظامی شامل رویارویی مستقیم تغییر یافت. نتانیاهو کاملا باور داشت که ایران تهدیدی وجودی برای امنیت اسرائیل است و باید با هر امکاناتی که وجود دارد حتی با زور سرنگون شود. او که به خوبی می‌دانست اسرائیل نمی‌تواند به تنهایی این کار را انجام دهد، از زمان به قدرت رسیدنش پیوسته در تلاش بود تا روسای جمهور متوالی آمریکا را به لزوم مشارکت در هرگونه اقدام نظامی اسرائیل برای سرنگونی ایران متقاعد کند. او این کار را با بیل کلینتون، بوش پسر و اوباما امتحان کرد و شکست خورد، اما در مورد ترامپ موفق شد. هنگامی که اوباما توافق‌نامه ۲۰۱۵ را امضا کرد، نتانیاهو خشمگین شد و بلافاصله به واشنگتن رفت تا در اقدامی بی‌سابقه در تاریخ روابط بین‌الملل هم به اوباما و هم به توافق‌نامه از تریبون کنگره آمریکا حمله کند، به همین دلیل نیز از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری بعدی بسیار خوشحال شد.

نتانیاهو برای متقاعد کردن دوستش ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای اوباما در سال ۲۰۱۸، نیازی به تلاش زیادی نداشت. با این حال او آرزوی بیشتری داشت، او به دنبال کسب موافقت ترامپ برای اعلام جنگ علیه ایران بود و اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری که در پایان سال ۲۰۲۰ برگزار شد، شکست نمی‌خورد، تقریباً آن را به دست آورده بود. از آنجا که جو بایدن، رئیس جمهور بعد از ترامپ به دنبال بازگشت به توافق قبلی بود، تلاش‌های نتانیاهو در طول دوره ریاست جمهوری بایدن بر ممانعت از این کار متمرکز بود و در نهایت نیز موفق شد، وقتی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اواخر سال ۲۰۲۴ برای بار دوم پیروز شود، نتانیاهو نفس راحتی کشید. او خیلی زود متوجه شد که مشارکت آمریکا در جنگ علیه ایران مساله زمان است، مشارکتی که با ۲ دور رویارویی جامع انجام شد. هدف اولی نابودی برنامه هسته‌ای ایران و دومی سرنگونی حاکمیت سیاسی آن اعلام شد.

از آنجا که اجرای دور اول تنها به حملات هوایی بمب‌افکن‌های سنگین آمریکایی نیاز داشت و اجرای آن نیز بیش از چند روز زمان نمی‌برد، ترامپ احساس نکرد به مشاوره فشرده با نتانیاهو نیاز دارد، اما اجرای دور دوم حملات، به برنامه‌های دقیق و داده‌هایی نیاز داشت تا ترامپ اطمینان یابد هدف عملیات در یک دوره زمانی معقول، قابل دستیابی است، این همان کاری بود که نتانیاهو در جلسه‌ای چند روز قبل از شروع عملیات در ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ در اتاق عملیات کاخ سفید انجام داد.

ترامپ خیلی دیر متوجه شد که بیشتر اطلاعاتی که نتانیاهو در آن جلسه تاریخی ارائه کرد، نادرست بوده است با این حال باور کورکورانه او به اسرائیل و تمایل شخصی‌اش برای ثبت نام خود در تاریخ به عنوان اولین رئیس جمهور آمریکا که یکی از بزرگترین حاکمیت‌های سیاسی مخالف آمریکا را بدون حمله زمینی سرنگون کرده، او را بیشتر به باور کردن ادعای نتانیاهو در مقایسه با هشدار‌های نزدیکترین مشاورانش سوق داد، اما فاجعه پیش از این رخ داده بود و ترامپ تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، متوجه نشد که وارد مخمصه‌ای شده که راه فراری ندارد.

این دلال که با شعار‌های جذابی همانند «اول آمریکا»، «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» و «دیگر جنگ‌های بزرگ بس است» وارد کاخ سفید شد، حالا متوجه شده که پایش به یک جنگ فرسایشی طولانی مدت کشیده شده است، او اکنون فهمیده است ایران نه تنها توانسته در برابر قدرتمندترین کشور تاریخ بشر مقاومت کند، بلکه به طرز ماهرانه و خلاقانه‌ای، خصومت قدیمی خود با اسرائیل را مدیریت کرده و مانع از دستیابی آن به هیچ یک از اهدافش چه آنها که اعلام کرده بود و چه آنهایی که اعلام نکرده، شده است.

عوامل متعددی ایران را قادر ساخت تا به این نتایج قابل توجه دست یابد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اولی حمایت مستمر مردم از دولت با وجود حذف اکثر رهبران سیاسی و نظامی رژیم آن بود.

دومی توانایی تولید، ذخیره‌سازی و استفاده از سلاح‌های کم‌هزینه، سلاح‌هایی که قادر به وارد کردن خسارات نه تنها به پایگاه‌های نظامی نزدیک آمریکا بلکه به اسرائیل در دوردست نیز هستند.

سومی مهارت دیپلماتیک استثنایی که به ایران اجازه داد مذاکرات را با کارایی و شایستگی قابل توجه، بدون دست کم گرفتن دشمن خود، اغراق در توانایی‌های خود یا به خطر انداختن حقوق و کرامت مردمش مدیریت کند، این امر ایران را قادر ساخت تا در برابر تمامی انواع فشارها، مقاومت کرده، از افتادن در همه تله‌ها اجتناب ورزیده و بر طرح‌های فریبنده غلبه کند؛ و چهارمی درک عمیق از اهمیت استراتژیک تنگه هرمز و ضرورت حفظ کنترل بر آن تا پایان.

‌می‌توانیم به موارد فوق این را اضافه کنیم که مشارکت رژیم صهیونیستی در این جنگ و نیز ایفای نقش اصلی در کشاندن آمریکا به آن و اینکه این رژیم غاصب، سرزمین دیگران را اشغال می‌کند و سیاست نژادپرستانه‌ای را در پیش می‌گیرد و مرتکب جنایات نسل‌کشی، گرسنگی و آوارگی اجباری مردم فلسطین و جنایات علیه بشریت می‌شود، به مخدوش شدن چهره آمریکا بیش از آنچه که اکنون مخدوش است، کمک کرده و به جنگ ماهیتی مجرمانه و تجاوزکارانه مضاعف بخشیده و این باور را در بخش‌های وسیعی از افکار عمومی جهان از جمله افکار عمومی خود آمریکا تقویت کرده که ایران حتی با وجود برخی زیاده‌روی‌ها، در حال اعمال حق مشروع خود برای دفاع از خود است.

ترامپ مقابل دو راهکار نامطلوب

تعامل این عناصر با یکدیگر، ایران را قادر ساخت تا با کمک میانجیگران در منطقه به تفاهم‌نامه‌ای با آمریکا دست یابد که به اکثر خواسته‌های ایران پاسخ می‌دهد و از مهم‌ترین آنها می‌توان به توقف جنگ در تمام جبهه‌ها از جمله جبهه‌های غزه و لبنان، لغو محاصره اعمال شده بر بنادر ایران، آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران و لغو انواع تحریم‌های اعمال شده بر این کشور، در ازای تعهد ایران به باز کردن تنگه هرمز و عدم تولید، نگهداری یا دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای اشاره کرد.

درست است که آمریکا تلاش کرد برخی از تعهدات مندرج در این تفاهم‌نامه را دور بزند و با تلاش برای باز کردن یک کریدور دریایی جدید در نزدیکی سواحل عمان که تحت حفاظت نیرو‌های آمریکایی در منطقه قرار دارد، از برخی تعهدات دیگر کاملا طفره برود و یا اینکه مستقل از تفاهم‌نامه مسیر جداگانه‌ای را برای رسیدگی به بحران لبنان دنبال کرد که شامل لبنان، آمریکا و اسرائیل بود و با این اقدام بندی را که توقف خصومت‌ها در همه جبهه‌ها را الزامی می‌کرد (بند اول تفاهم‌نامه) دور زد و یا اینکه در پاسخ به درخواست‌های ایران در مورد آزادسازی دارایی‌های مسدود شده و لغو تحریم‌ها، تعلل ورزید، اما واکنش ایران به این تلاش‌ها برای دور زدنش قدرتمند بود و حتی پس از آنکه آمریکا بار دیگر در دور جدیدی از درگیری‌ها، به نیروی مسلح متوسل شد، ایران پایدار ماند و این امر آمریکا را مجبور به ورود به مرحله دیگری از کاهش تنش کرد.

بر این اساس به نظر می‌رسد که ترامپ تنها ۲ گزینه پیش رو دارد: یا اجرای کامل تفاهم‌نامه که به معنای پذیرفتن شکست استراتژیک در برابر ایران است یا آغاز یک حمله زمینی تمام عیار، کاری که او قادر به انجامش نیست و با شعار‌هایی که قبل و بعد از ورود به کاخ سفید مطرح کرده، در تضاد است. بر این اساس اکنون این سوال مطرح است که ترامپ چه زمانی شکست استراتژیک در برابر ایران را خواهد پذیرفت؟ و نتانیاهو چه واکنشی نشان خواهد داد؟







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟
سایت الف

پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟

تصمیم امارات برای توقف تجارت و معاملات مالی با ایران، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجارت خارجی کشور را هدف گرفته و زنجیره واردات، تولید، تأمین ارز و صادرات را در معرض شوک تازه قرار داده است.
«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب
سایت عصرایران

«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب

این روایت در نگاه اول شبیه داستان‌های باورنکردنی یا معجزه‌آسا به نظر می‌رسد؛ اما برخلاف بسیاری از ادعاهای فضای مجازی، این‌بار یک مقاله علمی واقعی پشت ماجراست...
سایت خبرآنلاین

ببینید | پدیده‌هایی مانند باقر خرازی چگونه تولید و بازتولید می‌شوند؟

کنسرو را یک‌بار بجوشانیم و چند روز نگه داریم؟ پاسخ مهم درباره خطر بوتولیسم
سایت دیدبان ایران

کنسرو را یک‌بار بجوشانیم و چند روز نگه داریم؟ پاسخ مهم درباره خطر بوتولیسم

آیا می‌توان کنسرو را یک‌بار جوشاند و بعد چند ساعت یا چند روز بدون جوشاندن مجدد مصرف کرد؟ این سؤال به‌ویژه در سفر و شرایط بحرانی برای بسیاری از خانواده‌ها مطرح است. فاخره بهبهانی می‌گوید کنسروهای جوشیده‌شده را بدون باز کردن درِ قوطی نمی‌توان برای مدت طولانی نگهداری کرد و پس از حدود ۲ تا ۳ ساعت، برای مصرف …
فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌
روزنامه هفت صبح

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌

طراحی شخصیت‌ها، لباس‌ها و فضاسازی فیلم بیش از حد به نمونه‌های خارجی نزدیک شده و جهان اثر را کم‌رنگ کرده است
روزنامه هفت صبح

چگونه فشارهای اقتصادی و اجتماعی «ناجنبش‌»های شهری را می‌سازد؟

لوبیا چیتی خلاف جریان آب شنا می‌کند
روزنامه هفت صبح

لوبیا چیتی خلاف جریان آب شنا می‌کند

افزایش عرضه، واردات مناسب، رسیدن محصول داخلی و تغییر رفتار خریداران، قیمت محبوب‌ترین لوبیای بازار را پایین کشید
تکرار شوخی هر ساله‌ «شهریه ممنوع»!
روزنامه هفت صبح

تکرار شوخی هر ساله‌ «شهریه ممنوع»!

‌والدین تهرانی می‌گویند مدارس هنگام ثبت‌نام مبالغی مطالبه کرده‌اند که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است
روزنامه هفت صبح

دکتر بیرانوند آخرین بمب نقل و انتقالات تابستانی!

سایت خبرآنلاین

پزشک عراقی علیه ایران؟/ واکنش فوری هلال‌احمر به یک ویدئوی جنجالی

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم
سایت جوان آنلاین

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم

حسین طائب، رئیس سازمان بسیج: قدرت موشکی باید پشتوانه‌ای به نام حفظ وحدت و انسجام ملی داشته باشد. دشمن به‌سمت محاصره دریایی رفت و تصور کرد می‌تواند ملت ایران...
         
سایت خبرفوری

بازداشت ۸ نفر از عوامل نزاع و درگیری در سعادت‌آباد تهران/ ویدئو

سایت فرارو

علیرضا قربانی درباره ایرج چه گفت؟

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.
هم‌صدایی کم‌سابقه سران قوا درباره جنگ؛ چرا تندروها با پایان «عزتمندانه» مخالف‌اند؟
سایت فرارو

هم‌صدایی کم‌سابقه سران قوا درباره جنگ؛ چرا تندروها با پایان «عزتمندانه» مخالف‌اند؟

نگاهی به اظهارات سران سه قوه در یک ماه اخیر نشان می‌دهد که به‌ویژه قالیباف و پزشکیان، هرچه رفتار و اظهارات جریان تندرو رادیکال‌تر شده، با صراحت بیشتری درباره شرایط موجود سخن گفته‌اند. موضوعی که با واکنش‌های مجازی و حقیقی آنان در تریبون‌های مختلف نیز همراه شده است.
ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز
سایت اقتصادنیوز

ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز

اقتصادنیوز: واقعیت روشن است: نقشی که عمان طی سال‌ها برای واشنگتن به‌عنوان یک میانجی قابل اعتماد ایفا می‌کرد، دست‌کم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، پایان یافته است.
پول داریم یا نداریم؟ روایت دوگانه از دخل ارزی
سایت جوان آنلاین

پول داریم یا نداریم؟ روایت دوگانه از دخل ارزی

بانک مرکزی: ۱/۴ میلیارد دلار اضافه شده به ذخایر اسکناس از بازار داخلی جمع‌آوری شده است
         
«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران
سایت افکارنیوز

«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران

مت کرونیگ، پژوهشگر ارشد شورای آتلانتیک، می‌گوید فشار اقتصادی جدید آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران را کاهش دهد، اما برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق مورد نظر واشنگتن، به زمان بیشتری نیاز دارد.
روایت عجیب از تخصیص ارز به مونتاژکاران | ۶.۵ میلیارد دلار برای ۴۳۰ هزار خودرو!
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روایت عجیب از تخصیص ارز به مونتاژکاران | ۶.۵ میلیارد دلار برای ۴۳۰ هزار خودرو!

یک کارشناس خودرو با تأیید آمار باورکردنی تخصیص ۶.۵میلیارد دلار ارز به یک شرکت مونتاژکار طی ۵سال گفت: اگر همین ارز صرف واردات خودروی کامل می‌شد، نتیجه بهتری برای بازار و مصرف‌کننده داشت.
سهم ۱۳درصدی صنعت ساختمان از بازار کار
سایت اکونگار

سهم ۱۳درصدی صنعت ساختمان از بازار کار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: صنعت ساختمان ۱۳ درصد بازار کار را به خود اختصاص داده است.
از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور
سایت اقتصاد ۲۴

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ |  دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند
سایت اقتصادنیوز

مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ | دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته …

اقتصادنیوز:دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند. آمریکا می‌خواهد مسیرهای مالی و تجاری ایران را محدود کند. ایران به دنبال حفظ دسترسی خود به تجارت و منابع ارزی است. امارات نیز می‌خواهد هم فشار واشنگتن را مدیریت کند و هم جایگاه دبی را در اقتصاد منطقه حفظ کند. به …
بلاتکلیفی کشور در مهم‌ترین بزنگاه تاریخی | مرعشی: چه کسی پاسخگوی از دست رفتن فرصت‌ها است؟ | مسئله امروز تصمیم‌گیری به‌موقع، روشن و مسئولانه است | با چه پشتوانه منطقی و عقلانی، تصمیم زدن سه کشتی گرفته شد؟
سایت اقتصادنیوز

بلاتکلیفی کشور در مهم‌ترین بزنگاه تاریخی | مرعشی: چه کسی پاسخگوی از دست رفتن فرصت‌ها است؟ | مسئله امروز تصمیم‌گیری به‌موقع، …

اقتصادنیوز: مرعشی نوشت: کشوری که توانست در میدان جنگ مقاومت کند سپس از مسیر دیپلماسی به توافقی دست یابد که بخش عمده مفاد آن به‌نفع ایران بود نباید اجازه دهد، سرمایه و دستاوردی که در میدان و دیپلماسی به‌ دست آمده بر اثر تعلل و بلاتکلیفی در تصمیم‌گیری از دست برود.
نمایشنامه عجیب اقتصاد ایران | اقتصاد ایران چگونه با وجود شوک‌های مکرر به فعالیت ادامه می‌دهد؟ | 50 تا 60 درصد شاغلان اضطراب از دست دادن شغل دارند
سایت اقتصادنیوز

نمایشنامه عجیب اقتصاد ایران | اقتصاد ایران چگونه با وجود شوک‌های مکرر به فعالیت ادامه می‌دهد؟ | 50 تا 60 درصد شاغلان اضطراب …

اقتصادنیوز: مجله تجارت فردا در گزارشی به این سوال پرداخته که سازگاری اقتصاد ایران تا کجا می‌تواند ادامه پیدا کند؟
سناتور ۳۹ ساله دموکرات کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2028 می‌شود؟ | جان اوسوف؛ سناتور دموکرات که از میانه‌روی به دشمن سرسخت ترامپ تبدیل شد
سایت اقتصادنیوز

سناتور ۳۹ ساله دموکرات کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2028 می‌شود؟ | جان اوسوف؛ سناتور دموکرات که از میانه‌روی به دشمن سرسخت …

اقتصادنیوز: اوایل امسال، سناتور جان اوسوف در مراسمی در یکی از حومه‌های آتلانتا روی صحنه رفت و با لحنی آتشین به دولت ترامپ حمله کرد و گفت: «این طبقه اپستین است که کشور ما را اداره می‌کند.»
بن‌بست در میدان، شکاف در واشنگتن؛ پیام استعفای وزیر ارتش آمریکا چیست؟
سایت نورنیوز

بن‌بست در میدان، شکاف در واشنگتن؛ پیام استعفای وزیر ارتش آمریکا چیست؟

خروج قریب الوقوع دن دریسکول، وزیر ارتش آمریکا، پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، فقط یک جابه‌جایی در پنتاگون نیست. نزدیکی او به جی‌دی ونس و هم‌زمانی این تحول با خروج کارولین لویت از کاخ سفید، نشانه‌هایی از تشدید اصطکاک در حساس‌ترین لایه‌های قدرت آمریکا را آشکار کرده است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| فرار عجیب ممبینی دبیرکل فدراسیون از دست خبرنگاران

ادبیات سخیف پیشکسوت فوتبال | آقای روشن در دوران فوتبالی تان یک تمام کننده خوب بودید و حالا یک ضربه تمام‌کننده به اعتبار و حیثیت خود وارد کردید
سایت رویداد‌ ۲۴

ادبیات سخیف پیشکسوت فوتبال | آقای روشن در دوران فوتبالی تان یک تمام کننده خوب بودید و حالا یک ضربه تمام‌کننده به اعتبار و …

مصاحبه جنجالی با ادبیات سخیف و عجیب حسن روشن، پیشکسوت فوتبال و باشگاه استقلال و توهین و فحاشی رکیک وی به کی‌روش و ساپینتو با بازخوردهای زیادی همراه بوده است.
سایت عصرایران

پست معنادار یک کانال انقلابی و اصولگرای

اصلاحات اقتصادی دولت؛ برنامه پزشکیان برای بانک، ارز، انرژی و حذف رانت
سایت عصرایران

اصلاحات اقتصادی دولت؛ برنامه پزشکیان برای بانک، ارز، انرژی و حذف رانت

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح رویکرد اقتصادی دولت چهاردهم، از پیگیری اصلاحات در حوزه‌های بانک، ارز، انرژی، بودجه و تجارت خبر داد و تأکید کرد که حذف ران...
چرا شام دیرهنگام مضر است؟
سایت عصرایران

چرا شام دیرهنگام مضر است؟

وقتی دیروقت غذا می‌خوریم، بدن که خود را برای خواب آماده کرده است، نمی‌تواند قندخون را به‌خوبی پردازش کند. به همین دلیل، قندخون برای ساعات بیشتری در سطح بالا...
         
سایت عصرایران

توقیف برنامه درجام در نماوا؛ واکنش سجاد شاه‌حاتمی به توقف پخش

هفت خواسته پزشکان از رئیس‌جمهور چیست؟
سایت عصرایران

هفت خواسته پزشکان از رئیس‌جمهور چیست؟

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی درباره اهمیت روز پزشک اظهار کرد: روز پزشک، تنها روز تکریم یک حرفه و یک صنف نیست؛ روز تکریم عظمت تمدن ایران در حوزه پزشکی و روز افتخ...
سایت عصرایران

نماز شکر ابوالفضل محمدنژاد پس از فینالیست شدن

سایت عصرایران

چه کسانی همکاران خارجی دورزنندگان تحریم ایران را به امریکایی‌ها لو می‌دهند؟

سایت عصرایران

روزی که رشت برای مسیح گیلان گریست؛ آرسن میناسیان (+صدا)

جایگاه ایران؛ قله آرمانی یا دره جهنمی؟ یک گزارش جامع
سایت عصرایران

جایگاه ایران؛ قله آرمانی یا دره جهنمی؟ یک گزارش جامع

ایران در رقابت با دو قدرت منطقه‌ای (عربستان و ترکیه)، فقط در ‌یک مورد (۲٪) از شاخص‌های مورد بررسی توانسته است برتری هم‌زمان بر هر دو رقیب را کسب کند. ایران د...
سایت عصرایران

شکست آزمایش موشکی تایوان: به جای دریا خورد به کوه!

سایت عصرایران

احتمال انحلال چند بانک دیگر

سایت تابناک

«روز دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران؛ آیا فشار حداکثری به جنگ اقتصادی با چین می‌رسد؟

سوئد، چگونه از شهروندان خود و آزادی های فردی آنها حمایت می کند؟
سایت عصرایران

سوئد، چگونه از شهروندان خود و آزادی های فردی آنها حمایت می کند؟

دانشجویان سوئدی کاملاً مستقل فرض شده و درآمد والدینشان بی‌ارتباط است؛ این استقلال، هدیه‌ای از سوی دولت است، هرچند حفظ آن هزینه‌بر باشد.
         
برای زندگی بهتر قانون بنویسید نه زندگی محدودتر!
سایت عصرایران

برای زندگی بهتر قانون بنویسید نه زندگی محدودتر!

وقت و توان خود را صرف تصویب طرح‌های فوری و مؤثر برای بهبود وضع معیشت، منزلت و احقاق حقوق مردم خصوصا فرهنگیان شاغل و بازنشسته کنید نه قانون برای زندگی محدودتر.
         
سی ان ان: بیرون کشیدن مخفی نفت از خلیج فارس تسکینی موقت است، راهکار دایم باز شدن رسمی تنگه و پایان جنگ است
سایت عصرایران

سی ان ان: بیرون کشیدن مخفی نفت از خلیج فارس تسکینی موقت است، راهکار دایم باز شدن رسمی تنگه و پایان جنگ است

ذخایر راهبردی جهانی نفت در طول جنگ تا 1.9 میلیارد بشکه کاهش یافته است. اگر بازار به تعادل برسد، برای جلوگیری از بحران بعدی باید این ذخایر پر شوند. اگر این ات...
انتقادات بی پرده اهالی رسانه در دیدار با سید محمد خاتمی/ اصحاب رسانه به خاتمی چه گفتند؟!
سایت تابناک

انتقادات بی پرده اهالی رسانه در دیدار با سید محمد خاتمی/ اصحاب رسانه به خاتمی چه گفتند؟!

جمعی از اصحاب رسانه‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا به مناسبت روز خبرنگار با حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی دیدار داشتند و در این دیدار دغدغه‌ها و دیدگاه‌های...
سایت رکنا

فیلم چهره باز دزدان سریالی موتورسیکلت های میلیونی تهرانی / آنها را می شناسید ؟! + گفتگو

هزینه حمل فقط کرایه کشتی نیست - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

هزینه حمل فقط کرایه کشتی نیست - سایت خبری اقتصاد پویا

در تجارت بین‌الملل، فاصله فقط با کیلومتر سنجیده نمی‌شود؛ فاصله یک هزینه اقتصادی است. هرچه مسیر طولانی‌تر، پرریسک‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر شود، هزینه رسیدن کالا به مقصد افزایش پیدا می‌کند. ممکن است کرایه حمل فقط یکی از اجزای این هزینه باشد، اما مشکل آنجاست که افزایش ریسک معمولاً چند هزینه دیگر را نیز …
نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد
خبرگزاری جام جم

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد

در سال‌های اخیر زیست‌بوم سینمای ایران شاهد پدیده‌ای بوده که از آن با عنوان «سینمای زیرزمینی» یاد می‌شود؛ آثاری که به دلایل مختلف امکان نمایش رسمی پیدا نکرده‌...
سایت خبر ورزشی

محرومیت فرزانه فصیحی از حضور در مسابقات جهانی: هیچ جمله‌ای نمی‌تواند عمق ظلم و خیانتی که به من شد را توصیف کند +عکس

ایران و ضرورت ساخت جاده مالی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ایران و ضرورت ساخت جاده مالی - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / آسیای مرکزی با حضور کشورهایی مانند قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و قرقیزستان، بازاری مهم برای کالا و خدمات ایرانی به شمار می‌رود. نزدیکی جغرافیایی، اشتراکات تاریخی و فرهنگی، نیاز این کشورها به برخی محصولات صنعتی و کشاورزی و دسترسی ایران به آب‌های آزاد، مجموعه‌ای از مزیت‌هایی هستند …
فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟
سایت هم میهن

فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
نسخه تکراری تحریم
خبرگزاری جام جم

نسخه تکراری تحریم

دونالد ترامپ مدعی گسترده شدن شبکه تحریمی علیه ایران شد و تهدید کرد هر کشور، شرکت یا مؤسسه‌ای که به تجارت و همکاری مالی با تهران ادامه دهد، با مجازات‌های سنگی...
از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟
خبرگزاری ایلنا

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟

یک کارشناس حقوقی گفت: اگر فوت کارگر ناشی از حادثه کار نباشد، این موضوع از نظر مسئولیت کیفری کارفرما با فوت ناشی از حادثه کار تفاوت دارد.
عدالت سرانه، فشار نابرابردر طرح تخصیص بنزین: مسئله خانوارهای کم‌درآمدِ خودرودار
سایت هم میهن

عدالت سرانه، فشار نابرابردر طرح تخصیص بنزین: مسئله خانوارهای کم‌درآمدِ خودرودار

نقطه آسیب‌پذیر طرح دقیقاً در میان همان گروهی قرار دارد که سیاست اصلاح یارانه نباید فشار اصلی را بر آن تحمیل کند: خانوارهای کم‌درآمدِ خودرودار، به‌ویژه خانوارهای کوچک، دارای خودروهای پرمصرف و وابسته به خودرو برای کار و رفت‌وآمد.
روزنامه هفت صبح

بی احترامی عجیب ممبینی به خبرنگاران و فرار از مصاحبه با ترفند تماس نمایشی!

سه سناریو برای مدیریت ناترازی سوخت روی میز دولت - همدلی
روزنامه همدلی

سه سناریو برای مدیریت ناترازی سوخت روی میز دولت - همدلی

این روزها با تشدید ناترازی بنزین در کنار رشد مصرف، خودروهای پرمصرف و توزیع نابرابر یارانه، سیاست‌گذار را با اصلاح تدریجی و تصمیم‌....
امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی
روزنامه همدلی

امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی

شهراد شاهرخی طهرانی فعال رسانه انسان‌ها برای یک زندگی سالم نیازمند آرامش و شادابی و سلامت هستند ، لذا جامعه زمانی می‌تواند به این آرامش و سلامت اجتماعی دست پیدا کند که یکی از نیازهای اصلی جامعه، یعنی غریزه جنسی افراد مطابق عرف یا شرع یا هر قرارداد اجتماعی مورد وثوق جامعه تأمین شده [ ]
هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی
روزنامه همدلی

هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی

ژاله حساس خواه عضو هیات علمی دانشگاه گیالن انتصاب اخیر اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه گیلان ( شامل نماینده ولی فقیه، استاندار، دو نماینده مجلس، معاون اسبق رئیس‌جمهور و یک عضو هیأت علمی ) نه از آن رو تأمل‌برانگیز است که منصوبان بی‌صلاحیت‌اند، بلکه از آن رو که پرسشی بنیادین را برمی‌انگیزد: وقتی به [ …
علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون
سایت آفتاب نیوز

علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در جهان است که گاهی بدون نشانه مشخص پیشرفت می‌کند. آگاهی از علائم فشار خون بالا، عوامل خطر و روش‌های کنترل آن...
روزنامه هفت صبح

همدستی زن سوم و مرد غریبه در مسمومیت مرگبار شوهر