قیمت طلا امروز




 عبدالکریم حسین‌زاده

 سایت ایران آنلاین / ۴ ساعت قبل

تنها شاخص برای برخورداری از حقوق، شهروند ایرانی بودن است

معاون رئیس‌جمهور گفت: نگاه ما این است که همه کسانی که در متن اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست نیستند باید دوباره به متن جامعه بازگردند. ما باید چتر ایرانیت را بر سر همه ایران بگسترانیم و شاخص فقط یک چیز باشد: ایرانی بودن.
 تنها شاخص برای برخورداری از حقوق، شهروند ایرانی بودن است
ایران آنلاین:

عبدالکریم حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در گفت‌وگویی با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور، با تشریح رویکرد و نگاه مسعود پزشکیان به عدالت، وفاق و ضرورت مشارکت همه ایرانیان در ساختن آینده کشور، گفت: رئیس‌جمهور از ابتدای آغاز به کار بنده در این معاونت، بر بازگرداندن گروه‌های به حاشیه‌رانده‌شده به متن جامعه و تبدیل ظرفیت همه ایرانیان به فرصتی برای توسعه کشور تأکید داشته و بر همین اساس، در دو سال گذشته اقداماتی از جمله طراحی نظام رصد و پایش محرومیت در سراسر کشور، تدوین آمایش سرزمینی 31 استان، اجرای طرح «سرباز توانمندساز»، شناسایی جاماندگان از تحصیل و توسعه برنامه‌های عدالت آموزشی دنبال شده است. حسین‌زاده همچنین با اشاره به تأکید پزشکیان بر اینکه «ما با هم و در کنار هم زیباییم»، بازگشت سرمایه‌های انسانی و اجتماعی، استفاده از ظرفیت ایرانیان داخل و خارج از کشور، تقویت حس تعلق ملی و عبور از نگاه‌های قومی، مذهبی و سیاسی در حکمرانی را از محورهای رویکرد رئیس‌جمهور دانست و گفت: ایران زمانی قدرتمند می‌شود که همه ایرانیان خود را در سرنوشت آن سهیم بدانند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، عبدالکریم حسین‌زاده در این گفت‌وگو با اشاره به سابقه آشنایی خود با مسعود پزشکیان اظهار کرد: من از زمانی که در مجلس نهم حضور داشتم، آقای پزشکیان را می‌شناسم. در آن دوره تعداد افرادی که از نظر فکری و روحی به یکدیگر نزدیک بودند، بسیار محدود بود و ما حدود 10 یا 11 نفر بودیم که در موضوعات مختلف عدالت، مسائل سیاسی و اجتماعی دغدغه‌های مشترک داشتیم.

معاون رئیس‌جمهورهمچنین افزود: آقای پزشکیان در آن جمع، هم به لحاظ کسوت و هم به لحاظ سابقه حضور در مجلس، پیشکسوت ما بودند و در موضوعاتی مانند تذکر به وزرا، استیضاح‌ها و طرح سؤال، بارها در کنار یکدیگر قرار گرفتیم. این تجربه مشترک باعث شکل‌گیری یک شناخت عمیق‌تر، رفاقت و دوستی شد.

حسین‌زاده با تاکید بر این باور که من معتقدم آقای پزشکیان امروز هم همان آدمی است که آن زمان بود، گفت: شناخت کسی که سال‌ها تجربه زیسته مشترک با شما داشته، با شناخت فردی که از دور یک شخصیت را می‌بیند متفاوت است؛ شناختی دقیق‌تر، احساسی‌تر و عاطفی‌تر.

 

پزشکیان همان آدم سابق است؛ حتی در پوشش و رفتار

 

معاون رئیس‌جمهور گفت: پزشکیان حتی در پوشش خود نیز همان آدم سابق است. گاهی پروتکل‌هایی را که وجود دارد رعایت نمی‌کند، اما در همین موضوع هم خودش است. من در دوران انتخابات گفتم یکی از نزدیک‌ترین گزینه‌های ریاست‌جمهوری به مردم، آقای پزشکیان است؛ کسی که بیشترین شباهت را به مردمش دارد و این شباهت همچنان وجود دارد.

وی با اشاره به نگاه رئیس‌جمهور به عدالت خاطرنشان کرد: مارتین لوترکینگ جمله معروفی دارد که «بی‌عدالتی در هر جایی، تهدیدی برای عدالت در همه جاست». من در نخستین جلسه‌ای که آقای پزشکیان برای مسئولیت این معاونت با من صحبت کردند، از ایشان پرسیدم تعریفشان از مأموریت این مجموعه چیست.

حسین‌زاده در ادامه افزود: ایشان گفتند می‌خواهم این معاونت همان شعاری باشد که در انتخابات دادم؛ «صدای بی‌صدایان». از رئیس‌جمهور پرسیدم تعریف شما از این موضوع چیست؟ گفتند کسانی که در حاشیه قدرت، سیاست، فرهنگ، اجتماع و هر حوزه دیگری مانده‌اند، باید به متن جامعه بازگردند. حتی کسانی که در انتخابات رأی نداده‌اند و تشخیص داده‌اند که در کنار صندوق رأی بمانند، باید دوباره به متن جامعه بازگردند. هدف ما این است که مسائل کشور را حل کنیم و هیچ بخشی از جامعه را کنار نگذاریم.

 

معاونت توسعه روستایی؛ از ساختار جدید تا رصد لحظه‌ای محرومیت

 

حسین‌زاده با اشاره به اقدامات انجام‌شده در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: با وجود اینکه بخش مهمی از دوره فعالیت ما با جنگ همراه شد، لحظه‌ای متوقف نشدیم و با تمام توان ساختار سازمانی معاونت را ایجاد کردیم تا نه به‌عنوان یک عضو اضافه دولت، بلکه به‌عنوان عضوی واقعی از دولت بتوانیم حق مردم و بخشی از جامعه ایران را که حق زندگی بهتر دارند، پیگیری کنیم.

به گفته معاون رئیس‌جمهور این اقدامات کاملاً هدفمند و در راستای حکمی بوده که رئیس‌جمهور صادر کرده بود و همچنین بر اساس نگاه و افکار ایشان و نشست‌هایی که با خبرگان و نخبگان انجام شد.

او ادامه داد: در گذشته بخشی از این معاونت مسئولیت نمایندگی دولت در امور امریه‌های کشور را بر عهده داشت و امریه‌ها صرفاً توزیع می‌شدند، بدون اینکه الزاماً بر اساس آمایش سرزمینی و نظام مسائل هر منطقه باشند. ما با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، طرح «سرباز توانمندساز» را اجرا کردیم تا سربازان بر اساس مسئله هر منطقه در همانجا خدمت کنند؛ اگر در منطقه‌ای با مشکل جاماندگی از تحصیل مواجهیم، ظرفیت آموزشی به آنجا برود، اگر آسیب اجتماعی وجود دارد، مددکار اجتماعی اعزام شود و اگر منطقه به توسعه اقتصادی نیاز دارد، نیروهای متخصص حوزه اقتصادی در همان منطقه به کار گرفته شوند.

وی افزود: آمایش سرزمینی 31 استان را انجام داده‌ایم و برای هر استان، مسائل و رسته‌های اولویت‌دار روستاها و مناطق کم‌برخوردار را مشخص کرده‌ایم تا اعتبارات خودمان و سایر دستگاه‌ها در همان رسته‌ها هزینه شود.

حسین‌زاده گفت: دو سند ملی توسعه روستایی و مناطق کم‌برخوردار نیز تهیه کرده‌ایم و سه پلتفرم ملی برای رصد و نظارت بر محرومیت‌زدایی در سراسر کشور ایجاد شده است تا بتوانیم به‌صورت لحظه‌ای میزان اثرگذاری اعتبارات و بودجه‌های دولت در حوزه محرومیت‌زدایی را رصد کنیم.

 

پزشکیان و ایده «ایران برای همه ایرانیان»

 

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی او و رئیس‌جمهور، ایجاد حس تعلق همه ایرانیان به کشور است، گفت: یک بار در دفتر فرمانداری اشنویه بازی ایران و عراق را می‌دیدم. دیدم بچه‌ها با هر موقعیت بازی نیم‌خیز می‌شوند. گفتم چرا این‌طور می‌کنید؟ گفتند مگر نمی‌بینید وُریا در زمین است؟

وی افزود: همانجا این ایده به ذهنم رسید که فوتبال چگونه باعث می‌شود آدم احساس کند در شادی و غم یک اتفاق سهیم است؛ آن گل، پیروزی تو می‌شود و آن شکست، شکست تو. اگر جامعه نیز همین حس را نسبت به سرنوشت کشور داشته باشد، حس تعلق به خاک و سرزمین شکل می‌گیرد.

حسین‌زاده معتقد است: اگر مردم احساس کنند پس زده شده‌اند، در حاشیه قرار گرفته‌اند یا شهروند اضافی و سربار آن سرزمین هستند، طبیعی است که احساس تعلق‌شان آسیب ببیند. اما اگر احساس کنند صاحب این خاک و سرزمین هستند، نگاهشان متفاوت خواهد بود.

وی با اشاره به ظرفیت چهره‌های مختلف ایرانی گفت: علی دایی، نماینده ترک‌ها، توپ زیر پایش است؛ آندرانیک تیموریان، نماینده ارمنی‌ها، توپ زیر پای اوست؛ سردار آزمون، وُریا غفوری و بسیاری دیگر نیز همین نقش را دارند. وقتی ایران متعلق به همه ایرانیان است، چرا باید ظرفیت این انسان‌ها را از کشور بگیریم؟

 

رئیس‌جمهور گفت حتماً پیگیری کن سردار آزمون برگردد

 

حسین‌زاده درباره پیگیری بازگشت سردار آزمون به کشور در گفت‌وگوی خود با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، گفت: موضوع سردار آزمون را با رئیس‌جمهور مطرح کردم. ایشان گفتند «حتماً پیگیری کن و تمام توانت را بگذار که برگردد.»

وی افزود: ساعت 11:30 شب بود که یکی از نهادها با من تماس گرفت و گفت مجوز بازگشت سردار صادر شده و مشکلی وجود ندارد. بعداً نیز درباره اینکه نام او در فهرست اولیه نبوده توضیحاتی ارائه شد.

معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد: فرزندان این سرزمین، بچه‌های ایران هستند و دل در گرو ایران دارند. بسیاری از این افراد ممکن است به حاکمیت یا نظام سیاسی نقد داشته باشند، اما وقتی پای ایران و تمامیت سرزمین به میان می‌آید، در کنار کشور می‌ایستند.

 

ما نباید آدم‌های دلسوز ایران را تهدید ببینیم؛ آنها فرصت‌اند

 

حسین‌زاده با اشاره به گفت‌وگوهای خود با برخی چهره‌های خارج از ساختار رسمی کشور گفت: با افراد مختلفی از جمله آقای سروش، خانم فروهر، آقای افشاری و دیگران صحبت کردم. هر انسانی در زندگی خود رنج‌هایی دارد، اما بسیاری از این افراد با وجود همه رنج‌ها، در سمت وطن خود ایستاده‌اند و ویرانی ایران را نمی‌خواهند.

وی افزود: ممکن است به ما به‌عنوان حاکمیت یا نظام سیاسی نقد داشته باشند، اما در لحظه حساس، ماندگاری و آینده سرزمین خود را به هر چیز دیگری ترجیح می‌دهند. به اعتقاد من، این افراد شایسته قدردانی و شنیده شدن هستند. حتی با آقای تاج‌زاده نیز صحبت کردم؛ افرادی که در زندان بودند نیز نسبت به ایران احساس مسئولیت می‌کردند. من معتقدم هیچ‌کدام از این افراد تهدید نیستند؛ همه آنها فرصت‌اند و اگر در حکمرانی این ظرفیت‌ها را فرصت نبینیم، کوتاهی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در دوران جنگ نیز پیگیر استفاده از ظرفیت چهره‌های ملی بودم. آقای رسول خادم در این ایام به روستاها و مناطق آسیب‌دیده رفت. سردار آزمون موضع‌گیری کرد و در فضای مجازی درباره ایران صحبت کرد. اگر این افراد دغدغه ایران نداشته باشند، چرا باید چنین کارهایی انجام دهند؟

 

ایران به فرزندان خودش نیاز دارد

 

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور گفت: زمانی که سفیر کانادا هنوز در ایران بود، در آخرین روزهای حضورش گفت از ایرانیان تشکر می‌کنم. دلیلش را که پرسیدم، گفت که کانادا تاکنون برای 20 هزار ایرانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ویزای اقامت صادر کرده و هزینه‌های قابل توجهی برای تحصیل آنها صرف شده است. وقتی کشوری برای آموزش و رشد یک ایرانی هزینه می‌کند و بعد، از آن نیروی انسانی برای توسعه خودش استفاده می‌کند، روشن است که ایران نیز به این انسان‌ها نیاز دارد. ایران به فرزندان خودش برای توسعه سرزمینش نیاز دارد.

به گفته وی یکی از برنامه‌های قلبی آقای پزشکیان بازگشت این افراد به ایران برای توسعه کشور است.

 

ما با هم و در کنار هم زیباییم

 

حسین‌زاده با اشاره به نگاه رئیس‌جمهور به همبستگی ملی گفت: جمله‌ای که می‌خواهم نقل کنم، جمله من نیست؛ جمله آقای پزشکیان است: ما با هم و در کنار هم، زیباییم.

وی افزود: هیچ‌کس به تنهایی قدرتمند نیست، اما وقتی کنار هم قرار می‌گیریم، قدرت عظیم ملی شکل می‌گیرد. وقتی کرد، لر، ترک، بلوچ، ترکمن، شیعه، سنی، ارمنی و همه گروه‌های مختلف در کنار یکدیگر به‌عنوان یک ملت قرار می‌گیرند، ایران زیبا و قدرتمند می‌شود.

حسین‌زاده ادامه داد: اقوام، مذاهب، فرهنگ‌ها و ادیان مختلف، واقعیت ذاتی ایران هستند. این خاک از ابتدای شکل‌گیری خود همین تنوع را داشته است. منِ کُرد، به‌طور ذاتی در این سرزمین زندگی کرده‌ام؛ ترک، عرب، لر، بلوچ، ترکمن و دیگر اقوام نیز ریشه در همین خاک دارند.

وی افزود: اگر کسی احساس کند در حاشیه تصمیم‌گیری است، در متن تصمیم‌گیری نیست و مشارکت داده نمی‌شود، ممکن است احساس غریبگی با خاک پیدا کند. تأکید رئیس‌جمهور این است که باید کاری کنیم چنین حسی در مردم وجود نداشته باشد.

 

تنها شاخص، ایرانی بودن است

 

معاون رئیس‌جمهور گفت: نگاه ما این است که همه کسانی که در متن اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست نیستند باید دوباره به متن جامعه بازگردند. ما باید چتر ایرانیت را بر سر همه ایران بگسترانیم و شاخص فقط یک چیز باشد: ایرانی بودن.

وی تأکید کرد: جنسیت، زبان، دین و مذهب افراد نباید مانع بهره‌مندی آنها از فرصت‌های کشور باشد. اگر من با یک عینک قومی، مذهبی یا فرهنگی به افراد نگاه کنم، نمی‌توانم گزینش درستی داشته باشم. ما تلاش می‌کنیم گزینش‌ها را از فضای سلیقه فردی به استانداردهای ملی منتقل کنیم.

حسین‌زاده افزود: وقتی استانداردها ملی باشد، دیگر نباید بگوییم یک ترک حق ندارد به این استان بیاید، یک فارس حق ندارد در آن استان مسئول باشد یا فلان قوم نباید در جای دیگری مدیریت کند.

وی ادامه داد: مسئله آب یک مسئله ملی است، اما گاهی آن را به مسئله‌ای محلی یا قومی تبدیل می‌کنیم. آب متعلق به یک استان نیست؛ متعلق به کشور است و باید بر اساس ملاحظات ملی و پهنه‌های مختلف سرزمینی درباره آن تصمیم گرفت.

 

آیا استاندار سنی یک سانتی‌متر از خاک سیستان‌وبلوچستان کم کرده است!

 

حسین‌زاده با اشاره به برخی نگاه‌های قومیتی و مذهبی در ادامه این گفت‌وگو گفت: اگر استاندار سیستان‌وبلوچستان سنی باشد، آیا حتی یک سانتی‌متر مربع از خاک آن استان کم شده است؟ آیا مردم آنجا ضد وطن شده‌اند؟ اگر استاندار کردستان، کرد و سنی باشد، آیا مردم واگرا شده‌اند یا خاکشان را فروخته‌اند؟

وی افزود: این تفکرات تا کی باید ادامه پیدا کند؟ نگاه‌های تنگ‌نظرانه کشور را توسعه نمی‌دهد. نگاه کلاسیک به سیاست دیگر پاسخگوی ایران امروز نیست.

 

ایران دیگر نمی‌تواند به گذشته برگردد

 

معاون رئیس‌جمهور گفت: من دور میز دولت نشسته‌ام و با تمام وجود نشسته‌ام تا هر کاری از دستم برمی‌آید برای این ملت انجام دهم. ایران دیگر نمی‌تواند به گذشته خود برگردد.

وی افزود: در دولت با همت و پیگیری آقای پزشکیان، برخی تابوهایی که به نظر من بی‌دلیل شکل گرفته بودند، شکسته شدند. واقعاً چرا نباید یک زن وزیر یا مدیر ارشد یک سازمان باشد؟ شما در کشورهای مختلف جهان، زنان را در بالاترین سطوح مدیریتی می‌بینید. چرا باید تصور کنیم حضور زنان در مدیریت به معنای از بین رفتن هویت، دین، ایمان یا امنیت کشور است؟

به گفته حسین‌زاده مسیر سخت بوده است، اما آقای پزشکیان و مجموعه حاکمیت با سعه صدر تلاش می‌کنند این موضوعات را حل کنند.

 

دوران واگرایی ما تمام شده است

 

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دوران واگرایی ما تمام شده است، گفت: دوران اینکه هرکس راه خودش را برود، دیگر گذشته است. کرد در هر کجای دنیا باید بداند که ایرانی است و برای ایران مفید باشد؛ همین نگاه درباره ترک، بلوچ، ترکمن، شیعه، سنی، ارمنی و همه ایرانیان صدق می‌کند.

حسین‌زاده با اشاره به نقش چهره‌های فرهنگی و اجتماعی افزود: آیا می‌توانیم نقش کامکارها را در فرهنگ و هنر ایران نادیده بگیریم؟ آیا می‌توانیم شجریان را در ساحت فرهنگی ایران نادیده بگیریم؟ آیا می‌توانیم نقش شعر کردی، فارسی و ترکی را در تثبیت جایگاه شعر و فرهنگ ایرانی نادیده بگیریم؟ اینها چهره‌ها و ظرفیت‌های واقعی ایران هستند و نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.

 

در جنگ هم کنار نکشیدیم

 

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط کشور در دوره جنگ گفت: ما نمی‌دانستیم جنگ اتفاق می‌افتد، اما وقتی جنگ شد، کنار نکشیدیم. امروز هم با تمام وجود برای این سرزمین کار می‌کنیم.

وی افزود: حرف‌هایی مانند استعفای رئیس‌جمهور یا استعفای مسئولان، حرف‌هایی نیست که به هیچ‌یک از ما و به‌ویژه به رئیس‌جمهور بخورد. ما جایی که ایستاده‌ایم را رها نمی‌کنیم و با تمام وجود برای توسعه سرزمین، همبستگی ملی و آینده ایران تلاش خواهیم کرد.

حسین‌زاده ادامه داد: در هر استانی که می‌رویم تلاش می‌کنیم همه شهرستان‌ها را ببینیم و میان مردم باشیم. مردم باید ما را در میان خودشان ببینند، نه اینکه مدیران به آدم‌هایی تبدیل شوند که دسترسی به آنها ممکن نیست و در جایی دور از مردم نشسته‌اند.

وی گفت: وقتی یک کرد من را می‌بیند که در هیئت دولت به‌عنوان نماینده او نشسته‌ام، باید احساس کند در این کشور سهیم است؛ همان‌طور که یک فوتبالیست باعث می‌شود مردم احساس کنند در یک پیروزی یا شکست سهیم‌اند.

 

عدالت آموزشی؛ شناسایی همه جاماندگان از تحصیل

 

حسین‌زاده در بخشی دیگر از این گفت‌وگو با اشاره به یکی دیگر از محورهای مأموریت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: یکی از موضوعات مهمی که دنبال می‌کنیم، دسترسی فرزندان ایران به آموزش است. حدود 10 نظام مسئله برای حوزه عدالت آموزشی، علل جاماندگی از تحصیل و دلایل عدم دسترسی به آموزش تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: سامانه ملی جاماندگان از تحصیل را ایجاد کرده‌ایم و افراد جامانده از تحصیل را بر اساس کد ملی، کدپستی، نام و نام خانوادگی، دهک اقتصادی، استان و حتی روستا شناسایی کرده‌ایم.

حسین‌زاده ادامه داد: برای این طرح کال‌سنتر ایجاد کرده‌ایم و در گام نخست در پنج استان، به‌صورت میدانی سراغ این افراد رفته‌ایم. تلاش می‌کنیم بخشی از مسئولیت اجتماعی دستگاه‌ها را نیز وارد این فرآیند کنیم.

وی گفت: هدف ما این است که تا مهر سال آینده، میزان جاماندگی از تحصیل در این پنج استان را به حداقل ممکن برسانیم. ادعا نمی‌کنیم آن را به صفر می‌رسانیم، اما تمام تلاشمان این است که این میزان را به کمترین حد ممکن کاهش دهیم. این پنج استان حدود 50 درصد جاماندگی از تحصیل کشور را در خود جای داده‌اند.

معاون رئیس‌جمهور افزود: با وزارت آموزش و پرورش تفاهم‌نامه‌ای به ارزش 3.5 همت برای ساخت مدارس امضا کرده‌ایم و بخش دیگری از مسئولیت، یعنی حل مسئله جاماندگان از تحصیل، بر عهده معاونت توسعه روستایی قرار گرفته است.

 

از مدرسه مجازی تا دسترسی برابر به فرصت‌های آموزشی

 

حسین‌زاده گفت: کودکان مناطق محروم گاهی حتی به یک آزمون ساده یا بسته‌های آموزشی کنکور دسترسی ندارند. ممکن است به مدرسه البرز تهران، کلاس زبان یا بسیاری از امکاناتی که برای بخش دیگری از جامعه کاملاً عادی است، دسترسی نداشته باشند. ما تلاش می‌کنیم این دسترسی را ایجاد کنیم؛ از مدارس هیبریدی و همکاری با مجموعه‌های آموزشی گرفته تا مدرسه مجازی البرز در سراسر کشور، موضوع کنکور و همکاری با کانون زبان ایران.

حسین‌زاده تأکید کرد: مفهوم مشارکت این است که هرکس در هر آجری که برای ساخت مدرسه گذاشته می‌شود، در بازگشت یک کودک به مدرسه، در دسترسی او به اینترنت، آموزش هوش مصنوعی یا زبان، نقشی ایفا کند. حتی معلمی در یک نقطه دورافتاده کشور ممکن است بگوید من چند ساعت از عصر خودم را آزاد می‌کنم تا کودکان مناطق محروم زبان یاد بگیرند. این یعنی مسئولیت اجتماعی؛ یعنی بی‌تفاوت نبودن.

 

در چهره رئیس‌جمهور می‌شود سختی کار دولت را دید

 

حسین‌زاده در بخش پایانی این گفت‌وگو با اشاره به فشارهای کاری رئیس‌جمهور گفت: در چهره آقای رئیس‌جمهور می‌توان دید که پیر شده است؛ موهایش بیشتر سفید شده و سختی روزگار و سختی کار دولت روی چهره‌اش اثر گذاشته است.

معاون رئیس‌جمهور همچنین یادآور شد: ما تمام تلاشمان را می‌کنیم که از خدمت به مردم و کارگزاری امور ملت که با رأی مردم به این دولت تفویض شده، کوتاه نیاییم. باید در برابر ملت ایران قامت خم کنیم و برای این مردم مفید باشیم.

به گفته حسین‌زاده حرف‌ها و سختی‌های بسیاری وجود دارد که رئیس‌جمهور درباره آنها صحبت نمی‌کند؛ نه فقط به این دلیل که نگاهش چنین است، بلکه جهان‌بینی و ایمانش این است که تنها راه نجات و توسعه ایران، با هم بودن و در کنار هم قرار گرفتن همه ایرانیان است.

عبدالکریم حسین‌زاده در پایان گفت: به دستور رئیس‌جمهور، هر ایرانی را به اندازه همه ایرانیان در تمام کره زمین می‌بینیم؛ هر ایرانی، هر کجای دنیا که باشد، برای ما مهم است و ما دست‌بوس این ملت و مفتخر به خدمتگزاری و نوکری مردم ایران هستیم.

انتهای پیام/







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…
کودکان در محاصره خطرهای آشنا
روزنامه پیام ما

کودکان در محاصره خطرهای آشنا

| پیام ما | «رستا» فقط ۱۴ ماه داشت. ظهر پنجشنبه روی صندلی جلوی خودرو، در آغوش مادرش نشسته بود. پدر در جاده «هفت‌باغ علوی» رانندگی می‌کرد
نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
روزنامه پیام ما

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.
آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها
روزنامه پیام ما

آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها

هیئت وزیران آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها را اصلاح کرد. طبق این مصوبه، وزارت نیرو مکلف به تأمین حقابه شد و سازوکار جدید محاسبه خسارت زیست‌محیطی تدوین گشت.
دماوند را نمی‌توان فقط با
روزنامه پیام ما

دماوند را نمی‌توان فقط با

|پیام ما | سال‌هاست وقتی از دماوند حرف می‌زنیم، دو تصویر متفاوت پیش چشم ما قرار می‌گیرد؛ یک تصویر، همان قله سپید و باشکوهی است که از اسطوره و ادبیات تا حافظه جمعی ایرانیان امتداد پیدا کرده و تصویر…
جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی
روزنامه پیام ما

جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی

بررسی سه‌دهه تلاش برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه‌های ایران؛ از توران تا کویر. روایتی از چالش‌های بقا، انقراض و امید به آینده این گونه.
الگوی اقلیمی گردشگری برای مد
روزنامه پیام ما

الگوی اقلیمی گردشگری برای مد

صنعت مد برای تاب‌آوری اقلیمی باید از تجربیات گردشگری لوکس بیاموزد؛ ادغام حفاظت از طبیعت در برنامه‌ریزی، شفافیت زنجیره تأمین و مشارکت جوامع محلی.
روزنامه شرق

استوری کنایه آمیز علیرضا بیرانوند

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟
سایت نواندیش

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟

در شرایطی که گرفتارِ «هم جنگ و هم صلح» هستیم و سهم جنگ بیشتر است چرا برخی‌ها یک دفعه یاد طرح‌هایی می‌افتند که در زمان صلح صد در صدی هم می‌تواند آتش جنگ را رو...
    
متانول جای نگرانی دارد یا نه؟
سایت نواندیش

متانول جای نگرانی دارد یا نه؟

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که استفاده از متانول به عنوان ترکیب اکسیژنه در سوخت با اهدافی ازجمله بهبود فرآیند احتراق، افزایش عدد ا...
    
کوهــی میان آتش و یــخ
روزنامه پیام ما

کوهــی میان آتش و یــخ

در شمال «تانزانیا»، جایی که دشت‌های ساوانا زیر آفتاب گسترده شده‌اند، چیزی در دوردست به چشم می‌آید که انگار به این سرزمین تعلق ندارد؛ قله‌ای سفید که از میان ابرها بیرون آمده است. نزدیک‌تر که می‌شوی،
آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.
از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک

مکمل‌های ورزشی زیادی وعده افزایش انرژی، عضله‌سازی و بهبود عملکرد می‌دهند؛ اما شواهد علمی درباره همه آنها یکسان نیست.
روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت
روزنامه شرق

در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت

ماشین لباس‌شویی، دستگاه تصفیه و فیلتراسیون آب، تختخواب، میز اردور و منوی دریایی با خرچنگ پشت‌آبی، لابستر و کالاماری؛ انبوهی از تجهیزات رفاهی. اینها شاید فهرست امکانات یک اقامتگاه لوکس باشد، اما حالا تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی که تورهای فوق‌لاکچری طبیعت‌گردی از آن استفاده می کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جاروبرقی غول‌پیکر در خیابان‌های تهران

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟

از بازده بالای ۵ درصدی اوراق ۳۰ ساله و کسری ۱.۸ تریلیون دلاری تا بنزین ۴ دلاری و انتخابات میان‌دوره‌ای؛ چرا هزینه ادامه جنگ برای واشنگتن در حال افزایش است؟
تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟

تریاک از چه زمانی به بخشی از زندگی ایرانی‌ها تبدیل شد و چه کسی عامل ترویج و مصرف این ماده مخدر در ایران بود؟
رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»
خبرگزاری ایسنا

رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»

حملات اوکراین به عمق خاک روسیه و پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، پندار دیرینه «بازدارندگی هسته‌ای» را به چالش کشیده است.
لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست
مجله پیوست

لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست

جنگ آغاز اردوی آماده‌سازی رقابت‌کنندگان ایرانی مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۶ را از بهمن ۱۴۰۴ به تیر ۱۴۰۵ موکول کرد؛ تاخیری که فرصت آماده‌سازی آنها را به حدود سه ماه محدود کرد. سه ماه برای جوانانی که قرار است در شانگهای نه فقط دانش، بلکه سرعت، دقت و مهارت عملی‌شان را در برابر رقبایی از سراسر
سراشیبی معیشت
روزنامه دنیای اقتصاد

سراشیبی معیشت

عبور شاخص فلاکت از مرزهای تاریخی خود زنگ هشدار وضعیت نابسامان سبد مصرفی خانوار ایرانی را به صدا درآورده است. شکنندگی بازار کار و تورم بی‌سابقه در کنار یکدیگر باعث شده‌اند تا سبد مصرفی خانوار هر لحظه بیش از قبل دچار انقباض شود. مسکن‌های حمایتی تجویز شده، تا به امروز فقط توانسته‌اند کارکردی کوتاه‌مدت داشته …
از طرح «دی دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران چه می دانیم؟ کارشناسان چه می گویند؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

از طرح «دی دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران چه می دانیم؟ کارشناسان چه می گویند؟

ارزیابی کارشناسان از بازی شکست خورده و جدید دولت ترامپ علیه ایران با اعلام محاصره اقتصادی تمام عیار
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
خبرگزاری ایسنا

آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟

یک فوق‌تخصص غدد با اشاره به پیامدهای چاقی، در عین حال درباره استفاده از داروهای تزریقی کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
خبرگزاری ایرنا

جریان آسفالت به جای آب!

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری
سایت آوش

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری

دانشمندان دلیل عجیب گشاد شدن مردمک چشم هنگام غافلگیری را آشکار کردند.
خبرگزاری ایسنا

«کوشکِ اردشیر» در محاصره!

موفقیت اتفاقی نیست
خبرگزاری ایرنا

موفقیت اتفاقی نیست

ایرنا- تهران- بسیاری از ما در مقطعی از زندگی، هنگامی که با وجود تلاش بسیار توانسته‌ایم به موفقیتی دست یابیم، این فکر در ذهنمان عبور می‌کند که من لایق رسیدن به این موفقیت نبوده‌ام و به زودی دستم برای دیگران رو می‌شود. این احساس که روان‌شناسان آن را سندرم ایمپاستر یا پدیده فریبکار می‌نامند، موفقیت‌های …
جاذبه‌های زیبای هوراند ، طبیعت بکر و سرسبز
خبرگزاری ایرنا

جاذبه‌های زیبای هوراند ، طبیعت بکر و سرسبز

تهران- ایرنا- هوراند، شهری سرسبز در شمال استان آذربایجان شرقی، با جنگل‌های بکر ارسباران، قلعه‌های تاریخی، محوطه‌های باستانی و روستاهای چشم‌ نواز، یکی از مقاصد کمتر شناخته‌شده گردشگری ایران به شمار می‌رود. این شهر که پیشینه آن به دوران پیش از اسلام بازمی‌گردد، با طبیعت کم‌نظیر و آثار تاریخی ارزشمند، فرصتی …
         
صادرکنندگان، قربانی اختلاف میان دولت و بخش خصوصی
خبرگزاری ایرنا

صادرکنندگان، قربانی اختلاف میان دولت و بخش خصوصی

در حالی که اختلاف بر سر تعهدات چند میلیارد دلاری دولت‌های گذشته به واردکنندگان کالاهای اساسی وارد مرحله تازه‌ای شده است، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های فعالان اقتصادی، تأثیر مستقیم این وضعیت بر صادرکنندگان و بازگشت ارز حاصل از صادرات است؛ موضوعی که می‌تواند هزینه تجارت خارجی را افزایش داده و انگیزه صادرات …
کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ
خبرگزاری ایرنا

کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ

تهران- ایرنا- مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا تصاویر جدیدی از سطح مریخ ارسال کرده که میدانی وسیع از ساختارهای چندضلعی را نشان می‌دهد. این اَشکال که اندازه‌ای بین ۴ تا ۸ سانتی‌متر دارند، ممکن است نشانه‌ای از چرخه‌های شدید خشک و مرطوب در گذشته مریخ باشند.
         
۵ سفر، ۶ مقصد؛ جغرافیای یک سال دیپلماسی پزشکیان
خبرگزاری ایرنا

۵ سفر، ۶ مقصد؛ جغرافیای یک سال دیپلماسی پزشکیان

تهران - ایرنا - در فاصله شهریور ۱۴۰۴ تا شهریور ۱۴۰۵، سفرهای خارجی مسعود پزشکیان تصویری نسبتا روشن از اولویت های سیاست خارجی دولت چهاردهم ارائه می کند؛ پنج سفر به شش مقصد در شرق آسیا، منطقه خلیج فارس، آمریکای شمالی و آسیای مرکزی و جنوبی که از حضور در اجلاس شانگهای و رایزنی با چین و روسیه آغاز شد، با دیپلماسی …
فشار اقتصادی بر ایران، بحران انرژی برای جهان؛تنگه هرمز چگونه معادلات را تغییر داد؟
خبرگزاری ایرنا

فشار اقتصادی بر ایران، بحران انرژی برای جهان؛تنگه هرمز چگونه معادلات را تغییر داد؟

تهران- ایرنا- «ذخایر نفت خام آمریکا تنها برای ۴۱ روز دیگر باقی مانده که پایین‌ترین سطح در نیم قرن اخیر است» این جمله فقط یک مفهوم دارد: چراغ قرمز اقتصاد جهانی در حالی روشن شده که وزیر خزانه داری کشور متخاصم آمریکا مدعی است روز تسویه حساب و بزرگترین تهاجم اقتصادی علیه ایران آغاز شده است.
بازار قهوه در آستانه موج گرانی/ اختلال واردات و ارز، هزینه تأمین را بالا برد
سایت صفحه اقتصاد

بازار قهوه در آستانه موج گرانی/ اختلال واردات و ارز، هزینه تأمین را بالا برد

اختلال در مسیرهای وارداتی قهوه همزمان با نوسانات ارزی، احتمال افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی را بیشتر کرده است؛ فعالان صنعت قهوه می‌گویند کاهش واردات در دوره جنگ و تغییر مسیر تأمین، هزینه ورود محموله‌ها را افزایش داده، هرچند کافه‌ها تاکنون بخشی از فشار هزینه‌ای را جذب کرده‌اند.
جنگ مالی واشنگتن؛ آیا آمریکا توان تحمل هزینه‌های فشار بر ایران را دارد؟
سایت صفحه اقتصاد

جنگ مالی واشنگتن؛ آیا آمریکا توان تحمل هزینه‌های فشار بر ایران را دارد؟

واشنگتن از تشدید فشارهای مالی علیه ایران و اجرای آنچه «بزرگ‌ترین حمله مالی تاریخ» توصیف شده سخن می‌گوید؛ اما هم‌زمان اقتصاد آمریکا با مجموعه‌ای از ریسک‌های انرژی، تورم، بدهی و هزینه تأمین مالی روبه‌روست. کاهش حاشیه اطمینان ذخایر نفتی آمریکا و شکنندگی بازار انرژی در سایه تنش‌های تنگه هرمز، این پرسش را …
تهران در فهرست ۱۴۸ شهر هوشمند جهان جایی ندارد - پیوست
مجله پیوست

تهران در فهرست ۱۴۸ شهر هوشمند جهان جایی ندارد - پیوست

تهران در فهرست ۱۴۸ شهر شاخص شهر هوشمند IMD در سال ۲۰۲۶ جایی ندارد. نه فقط تهران، بلکه هیچ شهری از ایران در این ارزیابی دیده نمی‌شود؛ در حالی که دوبی، ابوظبی، ریاض، دوحه، جده، مکه، مدینه، کویت، مسقط، امان، بیروت و چندین شهر دیگر منطقه در آن حضور دارند. این غیبت به خودی خود
پنج دهه زندگی با تورم و بیکاری
روزنامه هفت صبح

پنج دهه زندگی با تورم و بیکاری

سال‌ها سیاست‌گذاری پرهزینه، هزاران میلیارد تومان تسهیلات و ده‌ها برنامه اشتغال‌زایی اجرا شده اما بازار کار ایران همچنان با بحران بیکاری و کمبود فرصت‌های شغلی پایدار دست‌وپنجه نرم می‌کند
ایران نقشه تجارتش را  بازطراحی کند
روزنامه هفت صبح

ایران نقشه تجارتش را بازطراحی کند

‌ تهران اکنون توسعه کریدورهای ریلی، هوایی و مرزی و شرکای تجاری متنوع را دنبال می‌کند تا آسیب‌پذیری کاهش یابد
قاتل خاموش توسعه؛ چگونه شکاف قیمتی، بنزین را به ابزار فساد تبدیل می‌کند؟
روزنامه عصر اقتصاد

قاتل خاموش توسعه؛ چگونه شکاف قیمتی، بنزین را به ابزار فساد تبدیل می‌کند؟

علیرضا محمودی فرد پسادکترای حرفه‌ای آینده‌پژوهی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه‌ها تصور کنید رودخانه‌ای خروشان و پنهان در زیرِ پوستِ اقتصاد ایران جریان دارد؛ رودخانه‌ای نه از آب، که از بنزین و گازوئیل؛ این جریانِ سیّال و سمی، قاچاقِ سوخت است؛ بلایی که هر سال میلیاردها دلار از ثروتِ ملی را می‌بلعد، امنیتِ …
سایت جوان آنلاین

دوقلو‌ها با روپوش سفید سرقت می‌کردند + گفت‌وگو با متهم

روزنامه هفت صبح

قتل با شمشیر به خاطر سرقت اپل‌واچ

دومینوی ناکارآمدی به شبکه مخابرات رسید
روزنامه عصر اقتصاد

دومینوی ناکارآمدی به شبکه مخابرات رسید

مریم غدیرپور دیروز هم برق بدون کوچک ترین خبر قبلی پرید و تاریکی همه جا را فرا گرفت، اما قصه پرغصه ای که امسال خیلی بیشتر از سال های قبل روی اعصاب مردم راه می رود و من به عنوان کارشناس درگیر مسائل اقتصادی هر لحظه آن را با پوست و گوشت حس می کنم،
از مصرف به تولید
روزنامه عصر اقتصاد

از مصرف به تولید

راضیه حسینی محسن رضایی: «مردم در خانه‌های خود شروع به تولید محصولات مورد نیاز جامعه کنند. هر خانه‌ای می‌تواند تبدیل به یک لانچر جنگ اقتصادی شود؛ هر محله‌ای می‌تواند تبدیل به یک پایگاه موشکی جنگ اقتصادی شود.» لطفاً لیست محصولات موردنیاز جامعه را اعلام کنید تا ما به‌سرعت و موشک‌وار شروع به تولید کنیم. …
         
واقع‌بینانه ببینیم؛ مردم دیگر توان آزمون و خطا ندارند
روزنامه عصر اقتصاد

واقع‌بینانه ببینیم؛ مردم دیگر توان آزمون و خطا ندارند

ساسان باقرپناه بیش از هر زمان دیگری لازم است درباره وضعیت اقتصاد نه با خوش‌بینی اجباری و نه با بدبینی هیجانی، بلکه واقع‌بینانه صحبت کنیم. گرانی دیگر یک اتفاق مقطعی نیست و فشار معیشتی برای بخش بزرگی از خانوارها به مسئله‌ای روزمره تبدیل شده است. در چنین شرایطی هر تصمیم تازه اقتصادی باید با حساسیت
چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم: خردمند یا باهوش؟
روزنامه عصر اقتصاد

چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم: خردمند یا باهوش؟

دکتر مهدی شاگردی (دکتر شاکری)؛ پزشک و پژوهشگر هوش و شخصیت کودکان و نوجوانان آیا هوش برای موفقیت و زندگی ایده‌آل کافی است؟ لازم است بدانید بررسی بسیاری از شخصیت‌هایی که در کودکی و نوجوانی همیشه مورد تشویق و تمجید به علت هوش بالای خود بوده‌اند و حتی موفق به کسب رده‌های بالای تحصیلی و
زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد؛ ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی در عصر دیجیتال
روزنامه عصر اقتصاد

زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد؛ ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی در عصر دیجیتال

زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد به پیوند گسترده میان فناوری‌های دیجیتال، کسب‌وکارها، بازارها، دولت، شهروندان و زیرساخت‌های ارتباطی گفته می‌شود. در این زیست‌بوم، فناوری اطلاعات و ارتباطات به بخش جدایی‌ناپذیر فعالیت‌های اقتصادی تبدیل شده است. خرید و فروش اینترنتی، بانکداری دیجیتال، پرداخت‌های الکترونیکی، اقتصاد …
تکلیف ما چیست؟ ما جنگ‌زده‌ایم، شما هنوز از جنگ می‌گویید
روزنامه عصر اقتصاد

تکلیف ما چیست؟ ما جنگ‌زده‌ایم، شما هنوز از جنگ می‌گویید

ساسان باقرپناه جنگ برای بعضی‌ها یک واژه سیاسی است، برای بعضی‌ها تیتر خبر و برای بعضی دیگر موضوع تحلیل‌های تلویزیونی؛ اما برای مردم عادی، جنگ خیلی زود به قیمت تبدیل می‌شود. به کرایه حمل، قیمت دارو، هزینه مواد اولیه، اجاره، ارز، بیمه، کاهش فروش، نگرانی از فردا و کوچک‌تر شدن سفره تبدیل می‌شود. شاید به
نقش پررنگ ساختمان‌های دولتی در ناترازی انرژی
روزنامه عصر اقتصاد

نقش پررنگ ساختمان‌های دولتی در ناترازی انرژی

آیدا برخورداری رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با تأکید بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی، گفت: حدود 60 درصد انرژی در ساختمان‌های عمومی کشور هدر می‌رود. کسری 300 میلیون مترمکعبی گاز به عنوان سوخت اصلی نیروگاه‌ها، صنایع و بخش خانگی، یکی از نمودهای این بحران است. این میزان کسری، یعنی شبکه …
تولید در تله خاموشی
روزنامه دنیای اقتصاد

تولید در تله خاموشی

ناترازی انرژی به یکی از محدودیت‌های اصلی مسیر توسعه تولید و فناوری در ایران تبدیل شده است. بررسی دو بخش اقتصاد دیجیتال و صنعت فولاد نشان می‌دهد کمبود برق پایدار، چالش‌های بخش تولید و فناوری را تشدید کرده است. از یک‌سو، توسعه مراکز داده و زیرساخت‌های فناورانه به تامین مستمر انرژی وابسته است و از سوی دیگر، …
         
دیپلماسی در دقیقه 90
روزنامه دنیای اقتصاد

دیپلماسی در دقیقه 90

در شرایطی که تنش میان ایران و آمریکا بار دیگر افزایش یافته و واشنگتن فشارهای اقتصادی علیه تهران را تشدید کرده است، فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، روز دوشنبه وارد تهران شد؛ سفری که چهارمین حضور او در ایران از زمان اعلام آتش‌بس ۱۹ فروردین میان ایران و آمریکا به شمار می‌رود.
روزنامه دنیای اقتصاد

داماد رهبر شهید انقلاب: همسرم می‌توانست بهترین موقعیت را داشته باشد، اما تربیت فرزندان و خانواده برای او اولویت بود +فیلم

شکستن طلسم کاغذ سبز؛ دلارزدایی به‌مثابه جراحیِ حاکمیت اقتصادی ایران
روزنامه عصر اقتصاد

شکستن طلسم کاغذ سبز؛ دلارزدایی به‌مثابه جراحیِ حاکمیت اقتصادی ایران

علیرضا محمودی فرد پسادکترای حرفه‌ای آینده‌پژوهی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه‌ها تصور کنید اقتصاد ایران، قلبی بیمار است که به یک دستگاه مصنوعی بیرونی به‌نام «دلار» وصل شده است؛ هر نوسان این ارز بیگانه، نبض معیشت ایرانی را هدف گرفته و به هم می‌ریزد؛ از بهای نان شب گرفته تا قیمت مَسکن و خودرو؛ این
بنزین و تاکسی‌های اینترنتی + فایل صوتی
روزنامه دنیای اقتصاد

بنزین و تاکسی‌های اینترنتی + فایل صوتی

این روزها ناترازی بنزین و انواع طرح‌ها برای حل آن دوباره مطرح شده است که در جدی‌ترین طرح ظاهرا قرار است به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی سهمیه‌ای جداگانه تخصیص پیدا کند. این تخصیص اگرچه ممکن است از منظر حساسیت‌های اجتماعی قابل توجیه باشد، اما در چارچوب علم اقتصاد اساسا قابل دفاع نیست.
لوازم خانگی در تنگنای فناوری و هزینه
روزنامه صمت

لوازم خانگی در تنگنای فناوری و هزینه

صنعت لوازم خانگی ایران در سال‌های اخیر میان دو ضرورت هم‌زمان قرار گرفته است؛ از یک سو باید برای کاهش مصرف انرژی، ارتقای فناوری و افزایش کیفیت به سمت نوسازی حرکت کند و از سوی دیگر، با بازاری مواجه است که توان خرید خانوارها در آن محدودتر شده و تصمیم خرید بیش از گذشته به قیمت وابسته است.
رژیم اجباری با نسخه آقای دکتر!
روزنامه صمت

رژیم اجباری با نسخه آقای دکتر!

مرداد ۱۴۰۳ کجا ایستاده بودیم و مرداد ۱۴۰۵ کجاییم؟ هفته دولت همیشه بهانه‌ای برای ردیف کردن آمارهای اتوکشیده و بریدن روبان‌های قرمز است اما در کف خیابان و در راهروهای بی‌رحم سوپرمارکت‌ها، واقعیت با زبان گزنده ارقام سخن می‌گوید. دولت چهاردهم در شرایطی ۲ سالگی خود را جشن می‌گیرد که اقتصاد ایران از تونل وحشت …
    
اجرای اجاره‌داری حرفه‌ای پس از سه دهه توسط دولت
روزنامه آرمان امروز

اجرای اجاره‌داری حرفه‌ای پس از سه دهه توسط دولت

آرمان امروز : امروز مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی هم‌چنین از آغاز ثبت نام مسکن استیجار در شهرهای تهران و مشهد همزمان با هفته دولت (هفته اول شهریورماه) خبر داد است. بر این اساس «قانون تشویق احداث و عرضه واحدهای مسکونی استیجاری» که خرداد ۱۳۷۷ به تصویب رسید پس از حدود [ ]
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی