قیمت طلا امروز




 گاز پتروشیمی ها

 سایت اقتصاد پویا / ۴۲ ساعت قبل

فرصت‌ها و الزامات همکاری ایران و تاتارستان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی - سایت خبری اقتصاد پویا

ظرفیت همکاری ایران و تاتارستان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ ایران و جمهوری تاتارستان هر دو از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه انرژی، نفت و گاز، پتروشیمی، پالایش، ماشین‌آلات صنعتی و خدمات فنی و مهندسی برخوردارند. تاتارستان یکی از مناطق مهم صنعتی فدراسیون روسیه به شمار می‌رود و در زنجیره ارزش [ ]
 فرصت‌ها و الزامات همکاری ایران و تاتارستان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی - سایت خبری اقتصاد پویا
ظرفیت همکاری ایران و تاتارستان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ایران و جمهوری تاتارستان هر دو از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه انرژی، نفت و گاز، پتروشیمی، پالایش، ماشین‌آلات صنعتی و خدمات فنی و مهندسی برخوردارند. تاتارستان یکی از مناطق مهم صنعتی فدراسیون روسیه به شمار می‌رود و در زنجیره ارزش نفت، گاز، پالایش و صنایع شیمیایی، تجربه و زیرساخت مناسبی دارد.

در مقابل، ایران با برخورداری از ذخایر گسترده نفت و گاز، نیروی انسانی متخصص، شرکت‌های دانش‌بنیان، توان مهندسی و بازار منطقه‌ای، می‌تواند شریک مناسبی برای اجرای پروژه‌های مشترک باشد. از این رو، همکاری دو طرف نباید صرفاً به مبادله کالا محدود شود، بلکه باید به سمت سرمایه‌گذاری مشترک، انتقال فناوری، تولید مشترک و حضور در بازارهای ثالث حرکت کند.

فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک

مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک میان ایران و تاتارستان در چه حوزه‌هایی قرار دارد؟

این فرصت‌ها را می‌توان در چند محور اصلی تعریف کرد؛ از توسعه و نوسازی پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی گرفته تا تولید مواد اولیه و محصولات پتروشیمی با ارزش افزوده بالا، توسعه صنایع پایین‌دستی نفت و گاز و تولید تجهیزات و ماشین‌آلات مورد استفاده در این صنایع.

همچنین خدمات فنی و مهندسی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات انرژی، فناوری‌های کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری، تولید مواد شیمیایی تخصصی و کاتالیست‌ها و همکاری در حوزه انرژی‌های نو، هیدروژن و کاهش آلایندگی از دیگر زمینه‌های قابل توجه همکاری هستند.

ایجاد شرکت‌های مشترک برای صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای منطقه و همکاری در حوزه لجستیک، انبارداری و زنجیره تأمین انرژی نیز می‌تواند در دستور کار دو طرف قرار گیرد.

مزیت اصلی چنین همکاری‌ای، استفاده از ظرفیت‌های مکمل دو کشور است. ایران به بازارهای جنوبی، مسیرهای ترانزیتی و ظرفیت‌های صادراتی منطقه‌ای دسترسی دارد و تاتارستان نیز از توان صنعتی، فناوری و ارتباطات گسترده در بازار روسیه برخوردار است.

نقش انجمن در تبدیل تفاهم‌ها به پروژه

انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی چه نقشی در توسعه این همکاری‌ها دارد؟

نقش انجمن، ایجاد ارتباط ساختاریافته میان سرمایه‌گذاران، شرکت‌های صنعتی، نهادهای دولتی و بخش خصوصی دو کشور است. تلاش ما این است که همکاری‌ها از نشست‌های صرفاً تشریفاتی فراتر رفته و به شکل‌گیری پروژه‌های مشخص و قابل اجرا منجر شود.

شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، معرفی شرکای معتبر، بررسی اولیه طرح‌ها، تسهیل مذاکرات، کمک به تنظیم چارچوب‌های همکاری و پیگیری مسائل حقوقی، مالی و اجرایی پروژه‌ها، بخشی از این وظایف است.

انجمن همچنین می‌تواند به‌عنوان پل ارتباطی میان شرکت‌های ایرانی و مجموعه‌های صنعتی تاتارستان عمل کند؛ به‌ویژه در رویدادهایی مانند مجمع تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی که زمینه مناسبی برای مذاکره مستقیم، معرفی توانمندی‌ها و ارزیابی پروژه‌های مشترک فراهم می‌کند.

تأمین مالی؛ حلقه تعیین‌کننده پروژه‌ها

برای تأمین مالی پروژه‌های مشترک چه مدل‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

مدل تأمین مالی باید متناسب با ماهیت هر پروژه طراحی شود. در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی می‌توان از تشکیل شرکت پروژه مشترک میان طرف‌های ایرانی و روسی، سرمایه‌گذاری مستقیم شرکت‌های بزرگ و هلدینگ‌ها، ظرفیت بانک‌های توسعه‌ای و صندوق‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی زنجیره‌ای از طریق شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات استفاده کرد.

قراردادهای مشارکت در تولید یا فروش، قراردادهای تهاتری و جبرانی، استفاده از ظرفیت بازار سرمایه در دو کشور، تأمین مالی مبتنی بر صادرات محصولات پروژه و جذب سرمایه‌گذاران منطقه‌ای و استفاده از ساختارهای چندجانبه نیز از دیگر گزینه‌هاست.

البته سرمایه‌گذاری مشترک فقط ورود منابع مالی نیست. فناوری، بازار، مدیریت، تجهیزات و دانش فنی نیز بخشی از آورده شرکا محسوب می‌شود و باید در ارزش‌گذاری مشارکت‌ها مورد توجه قرار گیرد.

موانع سرمایه‌گذاری مشترک

مهم‌ترین موانع پیش روی اجرای پروژه‌های مشترک چیست؟

تفاوت مقررات و نظام‌های حقوقی دو کشور، محدودیت‌های بانکی و دشواری انتقال منابع مالی، ریسک‌های بیمه، حمل‌ونقل و تجارت بین‌المللی، کمبود اطلاعات درباره شرکای تجاری و پروژه‌ها و ضعف مطالعات امکان‌سنجی و ارزیابی اقتصادی، از مهم‌ترین موانع هستند.

نوسانات نرخ ارز، پیچیدگی مجوزهای دولتی و زیست‌محیطی، تفاوت استانداردهای فنی و مدیریتی، نبود سازوکار روشن برای حل اختلافات و ضعف حاکمیت شرکتی و شفافیت برخی شرکت‌های پروژه نیز می‌تواند روند اجرای همکاری‌ها را با مشکل مواجه کند.

برای عبور از این موانع باید پیش از امضای هر تفاهم‌نامه، موضوعاتی مانند ساختار مالکیت، نحوه تصمیم‌گیری، سهم طرفین، تعهدات مالی، انتقال فناوری، بازار فروش، ضمانت اجرا و روش حل اختلاف به‌طور دقیق مشخص شود.

حاکمیت شرکتی؛ شرط اعتماد

حاکمیت شرکتی چه نقشی در موفقیت سرمایه‌گذاری‌های مشترک دارد؟

حاکمیت شرکتی یکی از عوامل اساسی موفقیت یا شکست سرمایه‌گذاری‌های مشترک است. در بسیاری از پروژه‌ها، مشکل اصلی کمبود سرمایه نیست، بلکه نبود سازوکار شفاف برای تصمیم‌گیری، کنترل هزینه‌ها، نظارت بر عملکرد و مدیریت تعارض منافع است.

در شرکت‌های مشترک باید از ابتدا ترکیب و اختیارات هیئت‌مدیره، نحوه انتخاب مدیرعامل، حدود اختیارات مدیران، الزامات گزارش‌دهی مالی و عملیاتی، حسابرسی مستقل و سازوکار کنترل معاملات با اشخاص وابسته در اسناد حقوقی و اساسنامه شرکت مشخص شود.

همچنین نحوه ورود سرمایه جدید، شرایط انتقال سهام، روش خروج سرمایه‌گذاران، نحوه حل اختلاف و سازوکار داوری باید به‌طور شفاف تعیین شود.

شفافیت، پاسخگویی و رعایت منافع متوازن شرکا، اعتماد ایجاد می‌کند و اعتماد نیز مهم‌ترین زیرساخت سرمایه‌گذاری بلندمدت است.

انتقال فناوری؛ فراتر از یک بند قراردادی

آیا این همکاری‌ها می‌تواند به انتقال فناوری و توسعه صنایع داخلی ایران منجر شود؟

بله، اما انتقال فناوری باید به‌صورت دقیق و قراردادی طراحی شود. در توافق‌های کلی، موضوع فناوری معمولاً به یک عبارت عمومی محدود می‌شود؛ در حالی که باید مشخص شود چه فناوری، با چه سطحی از دانش فنی، در چه مدت و همراه با چه آموزش‌هایی منتقل خواهد شد.

ایران در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات، خدمات مهندسی، تعمیرات و تولید مواد شیمیایی ظرفیت قابل‌توجهی دارد. همکاری با شرکت‌های تاتارستانی می‌تواند این ظرفیت‌ها را به سمت تولید محصولات پیچیده‌تر و رقابت‌پذیرتر هدایت کند.

پیشنهاد ما این است که قراردادهای سرمایه‌گذاری مشترک شامل برنامه مشخص آموزش نیروی انسانی، ایجاد واحد تحقیق و توسعه، بومی‌سازی تجهیزات و ارتقای استانداردهای تولید باشد. در این صورت، پروژه مشترک صرفاً واردکننده فناوری نخواهد بود، بلکه می‌تواند به سکویی برای توسعه فناوری و صادرات تبدیل شود.

صنایع پایین‌دستی؛ مسیر ایجاد ارزش افزوده

صنایع پایین‌دستی چه جایگاهی در همکاری ایران و تاتارستان دارند؟

صنایع پایین‌دستی بخش مهمی از ارزش افزوده زنجیره نفت و گاز را ایجاد می‌کنند. صادرات مواد خام یا محصولات نیمه‌فرآوری‌شده، ارزش اقتصادی کمتری نسبت به تولید محصولات تخصصی و نهایی دارد.

در همکاری ایران و تاتارستان می‌توان روی تولید مشترک مواد شیمیایی تخصصی، افزودنی‌های صنعتی، پلیمرهای مهندسی، مواد مورد استفاده در حفاری، تجهیزات کنترل فرآیند و محصولات مورد نیاز صنایع خودرو، ساختمان، کشاورزی و پزشکی تمرکز کرد.

این نوع همکاری می‌تواند به ایجاد اشتغال، کاهش وابستگی به واردات، افزایش صادرات غیرنفتی، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد پیوند میان صنعت نفت و سایر بخش‌های اقتصادی منجر شود.

حضور حرفه‌ای شرکت‌های ایرانی

برای حضور مؤثر شرکت‌های ایرانی در مجمع تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی تاتارستان چه اقداماتی ضروری است؟

حضور مؤثر در چنین رویدادهایی نیازمند آمادگی حرفه‌ای است. شرکت‌های ایرانی باید پیش از حضور در مجمع، معرفی‌نامه و پروفایل انگلیسی یا روسی آماده کنند، توانمندی‌ها و سوابق اجرایی خود را مستند ارائه دهند و پروژه‌های مشخص و قابل سرمایه‌گذاری معرفی کنند.

همچنین لازم است نیازهای فنی و مالی، ظرفیت تولید، استانداردها و بازار هدف شرکت به‌روشنی مشخص باشد. ارزیابی شریک احتمالی از نظر مالی، حقوقی و فنی و تهیه پیش‌نویس اولیه تفاهم‌نامه یا چارچوب همکاری نیز اهمیت دارد.

برای مذاکرات B2B نیز باید برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد. حضور در نمایشگاه‌ها و نشست‌های تجاری زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود که به مذاکرات هدفمند و در نهایت به قراردادهای اجرایی منجر شود.

کریدورهای حمل‌ونقل؛ حلقه اتصال بازارها

آیا می‌توان از ظرفیت کریدورهای حمل‌ونقل و همکاری‌های منطقه‌ای برای توسعه تجارت انرژی استفاده کرد؟

قطعاً. همکاری‌های انرژی باید در کنار همکاری‌های حمل‌ونقلی و لجستیکی دیده شود. ایران می‌تواند از موقعیت جغرافیایی خود برای اتصال بازارهای روسیه و تاتارستان به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای مرکزی، هند و سایر بازارهای منطقه استفاده کند.

توسعه مسیرهای حمل‌ونقل، بنادر، پایانه‌های صادراتی، مراکز انبارش و خدمات گمرکی می‌تواند هزینه تجارت را کاهش داده و رقابت‌پذیری محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی را افزایش دهد.

همکاری سه‌جانبه میان ایران، روسیه و هند نیز در صورت طراحی پروژه‌محور می‌تواند فرصت‌های جدیدی ایجاد کند؛ برای مثال، تولید یا فرآوری محصول در یک کشور، تأمین فناوری از کشور دیگر و دسترسی به بازار مصرف یا صادرات از مسیر کشور سوم.

سرمایه‌گذار خارجی چه می‌خواهد؟

برای افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی چه اصلاحاتی ضروری است؟

سرمایه‌گذار پیش از هر چیز به ثبات، شفافیت و قابلیت پیش‌بینی نیاز دارد. برای افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران باید فرآیند صدور مجوزها ساده و شفاف شود، اطلاعات پروژه‌ها به‌صورت دقیق و حرفه‌ای ارائه شود و ضمانت اجرای قراردادها تقویت شود.

همچنین سازوکار حل اختلافات باید شفاف باشد، حمایت از مالکیت فکری و فناوری تضمین شود و مقررات ارزی و مالیاتی از قابلیت پیش‌بینی برخوردار باشد.

شفافیت و قابلیت حسابرسی گزارش‌های مالی شرکت‌های پروژه و فعالیت مؤثر نهادهای پشتیبان سرمایه‌گذاری نیز از الزامات مهم برای ایجاد اعتماد است.

به جای ارائه فهرست‌های کلی از فرصت‌ها، باید برای هر پروژه یک پرونده سرمایه‌گذاری کامل شامل مطالعه بازار، برآورد هزینه، مدل درآمدی، ریسک‌ها، مجوزها و برنامه خروج تهیه شود.

پیام به فعالان اقتصادی

پیام شما به فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران ایرانی چیست؟

فرصت همکاری با جمهوری تاتارستان و فدراسیون روسیه باید با نگاهی بلندمدت و حرفه‌ای دنبال شود. بازار روسیه و مناطق صنعتی آن صرفاً بازار فروش کالا نیستند؛ بلکه می‌توانند به شریک فناوری، سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی ایران تبدیل شوند.

فعالان اقتصادی باید از رویکردهای کوتاه‌مدت و واسطه‌محور فاصله بگیرند و به سمت پروژه‌های واقعی، شرکت‌های مشترک، انتقال فناوری و توسعه زنجیره ارزش حرکت کنند. در عین حال، هرگونه همکاری باید بر پایه اعتبارسنجی، قراردادهای دقیق، رعایت الزامات قانونی و مدیریت ریسک انجام شود.

انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی نیز آمادگی دارد در چارچوب وظایف خود، زمینه ارتباط میان شرکت‌های ایرانی و طرف‌های روسی را فراهم کرده و به توسعه پروژه‌های مشترک در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی کمک کند.

جمع‌بندی

همکاری ایران و تاتارستان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی می‌تواند از سطح مبادلات تجاری فراتر رفته و به الگویی برای سرمایه‌گذاری مشترک، تولید مشترک، انتقال فناوری و حضور در بازارهای منطقه‌ای تبدیل شود. تحقق این هدف اما نیازمند طراحی پروژه‌های واقعی، شفافیت حقوقی، تأمین مالی مناسب، مدیریت حرفه‌ای و پیگیری مستمر توافق‌هاست.

آینده همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در گرو استفاده از ظرفیت‌های موجود برای ایجاد ارزش افزوده، اشتغال، فناوری و صادرات پایدار است؛ نه محدود کردن روابط اقتصادی به قراردادهای مقطعی و تجارت سنتی.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟

کافی است تاریخ‌ها را کنار هم بگذاریم. آتش‌بس در ۱۸ فروردین اعلام شد. در ۲۴ فروردین، آمریکا محاصره بنادر ایران را آغاز کرد. فقط 6 روز فاصله بود. توقف حملات هوایی، فشار را متوقف نکرد؛ فشار از آسمان به دریا منتقل شد و این بار مستقیما صادرات نفت و راه‌های ارتباطی ایران را هدف گرفت. محاصره هم قرار نبود رفت‌وآمد …
         
میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟
سایت اقتصادنیوز

میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟

اقتصادنیوز: بازگشت روسیه به نقشی مشابه دوران مذاکرات برجام می‌تواند روند مذاکرات را تقویت کند و کشوری را به عنوان میانجی قرار دهد که هر دو با آن سابقه تعامل دارند.
فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی

پیامدهای کامل فاجعه آمریکا در ایران نیز به همین ترتیب به زمان نیاز خواهد داشت تا آشکار شود. در کوتاه‌مدت، نظم منطقه‌ای به رهبری آمریکا قرار نیست از میان برود.
جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!

سخنان سرلشکر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بازتاب گسترده‌ای در جهان داشت، به ویژه در جهان شیوخ عرب خلیج‌فارس وقتی گفت «اگر در جنگ اقتصادی امریکا علیه...
         
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران
معنای دولت همان است که بوده
روزنامه شرق

معنای دولت همان است که بوده

با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است.
هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود
سایت عصرایران

هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به کاهش رشد جمعیت، ازدواج و باروری اعلام کرد پیش‌بینی‌ها از منفی شدن نرخ رشد سالانه جمعیت ایران در سال...
تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟
سایت ایران آنلاین

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟

نشریه آمریکایی با اشاره به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در حملات به ایران گزارش داد که از این پس قدرت برتر و مسلط در غرب آسیا نه آمریکا و نه صهیونیست‌ها، بلکه ایران خواهد بود.
ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است
خبرگزاری ایسنا

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است

همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که ماجراجویی نظامی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، این رئیس‌جمهور آمریکا را در وضعیتی مشابه جیمی کارتر گرفتار کرده است؛ بن‌بستی که می‌تواند آرزوهای انتخاباتی او و حزب جمهوری‌خواه را نقش بر آب کند.
سایت فرارو

تصویری کمتر دیده شده از رهبر انقلاب

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/ کنایه سنگین حسام‌الدین آشنا به محسن رضایی

سایت اقتصاد ۲۴

عکس جدید آیت‌الله سیستانی در ۹۶ سالگی منتشر شد

پرهیز از ابهام‌سازی
سایت روزنامه سازندگی

پرهیز از ابهام‌سازی

درباره ضرورت دقت در اظهارنظرهای مرتبط با تصمیمات شورای ‌عالی امنیت ملی
جدل بر سر پایان جنگ
سایت روزنامه سازندگی

جدل بر سر پایان جنگ

واکنش‌ها به اظهارات پزشکیان و قالیباف درباره نسبت قدرت نظامی و اقتصاد با تاب‌آوری مردم
فرسایش یک سرمایه ملی
سایت روزنامه سازندگی

فرسایش یک سرمایه ملی

اهمیت تنگه هرمز نباید از دست برود
نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
سایت روزنامه سازندگی

نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند

محسن هاشمی رفسنجانی: نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
سایت روزنامه سازندگی

شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری: شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
ادامه کار شوراها غیرقانونی است
سایت روزنامه سازندگی

ادامه کار شوراها غیرقانونی است

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفت‌وگو با سازندگی تأکید کردند: تعویق انتخابات شوراها، فاقد پشتوانه قانونی است و رئیس‌جمهور باید جلوی این انحراف از قانون اساسی را بگیرد
چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های مصنوعی توضیح داد | نسخه طباطبائی نوزایش جدید در قدیم امر ملی ایران است
سایت اقتصادنیوز

چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های …

اقتصادنیوز: مشروطیت در ایران نخستین لحظه‌ای بود که این پرسش به‌صورت سیاسی و نهادی آشک شد: چگونه می‌توان «ایران» را از یک موضوع تاریخی به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟
صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد
سایت رویداد‌ ۲۴

صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد

پخش ویدئویی درباره نحوه نفوذ و ترور بارون ترامپ از شبکه سه، در شرایطی که ایران با فشارهای اقتصادی و تنش‌های خارجی دست‌وپنجه نرم می‌کند، موج تازه‌ای از انتقادها به عملکرد صداوسیما و تبعات سیاست خارجی این رسانه به راه انداخته است.
چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان

با مطرح شدن دوباره نام علی شریعتی در سخنان برخی کارشناسان از جمله حمزه رحیم صفوی و موسی غنی‌نژاد، پرسش درباره سهم اندیشه‌های او در شکل‌گیری انقلاب ۱۳۵۷ بار دیگر به یک مناقشه فکری و تاریخی تبدیل شده است؛ آیا شریعتی صرفاً یک روشنفکر اثرگذار بود یا یکی از معماران اصلی گفتمان انقلابی؟ چرا شریعتی هنوز مهم …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حاجی‌دلیگانی: امارات باید سال‌ها سرزمینش را بابت غرامت در اختیار ایران قرار دهد!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| نیلوفر شادمهری: به واسطه خطای ۲ دیپلمات فرانسوی، اخراج شدم

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین

این نخستین حمله شناخته‌شده موفق سایبری در بخش انرژی بریتانیاست.
ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟
سایت عصرایران

ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟

آنچه اکنون مشخص است این است که ایران در یک بازه زمانی کوتاه پس از امضای تفاهم نامه موفق به انتقال حجم قابل توجهی از ذخایر نفتی شد؛ اما تعمیم آن به دوره محاصر...
سایت عصرایران

سانسور کلمات تفاهم و صلح در سخنان پزشکیان و سید حسن خمینی در خبر تلویزیون

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات | انصاف نیوز

گزیده‌ای از گفت‌وگوی حبیب‌الله پیمان فعال سیاسی پیش و پس از انقلاب، با «ایران‌فردا» را در زیر می‌خوانید:
فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟
سایت تجارت نیوز

فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟

حملات ایران، آسیب‌پذیری پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس را آشکار کرده و واشنگتن را به بازنگری در آرایش نظامی و کاهش حضور خود در منطقه واداشته است.
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
         
سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی
روزنامه همدلی

همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی

محسن صنیعی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد، پس از ماه‌ها تعطیلی مجلس و در شرایطی که کشور از مشکلات عدیده اقتصادی، رنج می‌برد، مجلس دوازدهم کلیات طرحی موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهادهای بیگانه» را با ۱۸۳ رأی در صحنِ مجلس به تصویب رساند. در [ ]
طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی
روزنامه همدلی

طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی

مسعد سلیتی وکیل دادگستری کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. مقابله با جاسوسی و نفوذ سازمان‌یافتهٔ بیگانه، اصلی پذیرفته‌شده در همهٔ نظام‌های حقوقی است و هر دولتی حق و تکلیف دارد …
سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر

همشهری/ «از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در کنار جنایاتی که آمریکایی‌ها در جریان حمله به ایران مرتکب شدند، از شهادت فرماندهان و رهبر شهید گرفته تا حمله به مدرسه میناب و اقدام ددمنشانه علیه شه
تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت
خبرگزاری دانشجو

تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت

ادبیات ضعیف‌نمایانه‌ی مبتنی بر تحریف واقعیات که توسط روزنامه «سازندگی» ترسیم و ترویج می‌شود نه تنها تاب‌آوری اجتماعی ایران را کاهش خواهد داد بلکه با ارسال پا...
روزنامه دنیای اقتصاد

خبر جدید از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از زبان فرزندانشان

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام
سایت شهرآرانیوز

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام

آمریکا و متحدانش طی دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند با استفاده از تحریم، محاصره اقتصادی و محدودیت در مبادلات مالی، رفتار جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند. اما مسئله اینجاست که تحریم اقتصادی برای ایران پدیده‌ای تازه نیست. 
نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر جنگ اشتراکات بسیاری در کلام هر دو دیده می شود/ آیا می‌توان این همگرایی را از «لحظه جنگ» به «دوران پس از جنگ» منتقل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر …

اقتصادنیوز: قالیباف از «هسته سخت ۹۰ میلیونی» حرف می‌زند و خاتمی از «حتی ناراضیان»؛ اما هر دو در حال توصیف یک واقعیت هستند، ایران فقط مجموعه‌ای از موافقان وضع موجود نیست. دفاع از ایران، متعلق به همه ایرانیان است؛ حتی کسانی که با بخشی ازسیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت موافق نیستند.
حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟

هشدار‌های تازه درباره وضعیت معیشتی در حالی شدت گرفته که اختلاف بر سر روایت واقعیت اقتصادی کشور بیش از همیشه است؛ از یک سو، مقاماتی از خطر گرسنگی و فرسایش قدرت خرید می‌گویند و از سوی دیگر، جریان‌های تندرو با انکار بحران، مشکلات اقتصادی را به «جنگ روانی» نسبت می‌دهند.
معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده
روزنامه ستاره صبح

معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده

دولت را نمی‌توان با تعداد جلسه‌ها، حجم گزارش‌ها یا فهرست اقدامات ارزیابی کرد. سیاست‌گذاری زمانی معنا پیدا می‌کند که اثر آن در زندگی دیده شود.
چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین

نامه اخیر دیوان محاسبات کشور درباره نحوه تغییر مدیریت سازمان تأمین اجتماعی، به یک مناقشه حقوقی میان منتقدان این تصمیم و مدافعان آن تبدیل شده است. رویداد۲۴ در این گزارش به نقد وارد شده به نامه دیوان محاسبات پاسخ حقوقی داده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در پلتفرم‌ها بازتر می‌کند
سایت تجارت نیوز

روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در …

قانون جنجالی ساترا؛ همان طرح پرحاشیه‌ای که پاییز سال گذشته بر سر زبان‌ها افتاد و موجی از نگرانی‌ها را به همراه داشت، حالا چراغ خاموش دوباره در مجلس به جریان افتاده است.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.