قیمت طلا امروز




 اختلال بانک‌های کشور

 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

هشدار سازمان بازرسی به بانک‌ها: وضعیت پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری قابل قبول نیست

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر ضرورت تقویت امنیت سایبری بانک‌ها و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از اختلال در خدمات بانکی، از عملکرد برخی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری انتقاد کرد.
 هشدار سازمان بازرسی به بانک‌ها: وضعیت پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری قابل قبول نیست
  جهان صنعت نیوز ، ذبیح الله خداییان در جلسه بررسی آسیب‌های شبکه بانکی که با حضور مدیران بانک مرکزی، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران فناوری و اطلاعات شبکه بانکی کشور و مدیران سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، بر نقش راهبردی و مؤثر نظام بانکی در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن و حمایت حداکثری از منافع مردم و کشور تأکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت اولویت‌بندی در اقدامات شبکه بانکی، تصریح کرد که در شرایط کنونی، باید به طور دقیق مشخص گردد که بانک‌ها در کدام حوزه‌ها می‌توانند بیشترین کمک را به مردم و کشور نمایند تا بتوانیم همانند تجربیات پیشین، از این مقطع سخت عبور کنیم.

خداییان یکی از آسیب‌های جدی در شرایط جنگی را حملات سایبری به بانک‌ها دانست و خاطرنشان کرد که در جنگ‌های تحمیلی اخیر، برخی بانک‌ها مورد حمله قرار گرفتند که با همکاری دستگاه‌های مختلف برطرف شد؛ اما متاسفانه در حملات اخیر نیز شاهد تکرار این رخداد‌ها بوده‌ایم.

وی تأکید کرد که پذیرفتنی نیست بانکی که تأمین‌کننده سرمایه‌های اقتصادی است، به دلیل ضعف در امنیت سایبری برای مدتی از دسترس خارج شده و موجب بروز مشکل در ساده‌ترین امور روزمره مردم، از جمله خرید و پرداخت اقساط شود.

رئیس سازمان بازرسی با تأکید بر اینکه بانک‌ها باید در حوزه فناوری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل پیشگام باشند، خاطرنشان کرد که هیچ توجیهی برای تعلل در این زمینه وجود ندارد و در صورت بروز مشکل ناشی از ضعف در پشتیبان‌گیری و زیرساخت‌های امنیتی، مدیران مربوطه مستقیماً پاسخگو خواهند بود.

وی همچنین بر لزوم برگزاری مستمر مانور‌های امنیتی و آزمون سامانه‌ها توسط متخصص‌ترین افراد حوزه امنیت سایبری برای شناسایی رخنه‌ها تأکید کرد.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به آسیب‌های وارده به واحد‌های تولیدی در شرایط جنگی و مشکلات تأمین مواد اولیه، بر ضرورت حمایت ویژه شبکه بانکی از بخش تولید تأکید کرد و افزود: بخشی از مسئولیت حمایت از تولید بر عهده بانک‌هاست و تسهیلات باید به‌طور هدفمند به این سمت هدایت شود تا از تعطیلی واحد‌های تولیدی و افزایش نرخ بیکاری جلوگیری شود.

وی با اشاره به اهمیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تأکید کرد که بانک مرکزی باید سهمیه بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات را به‌طور جدی پیگیری کند؛ زیرا متأسفانه برخی بانک‌ها در اجرای این تکلیف قانونی کوتاهی کرده‌اند.

وی با اشاره به آمار ۶۱۴ هزار متقاضی در صف وام ازدواج و ۵۱۵ هزار متقاضی در صف وام فرزندآوری، این وضعیت را غیرقابل پذیرش دانست و تأکید کرد که هرچند مبلغ این تسهیلات شاید بسیار بالا نباشد، اما برای جوانانی که در آغاز زندگی هستند، کمکی حیاتی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد که در شرایط کنونی، اولویت پرداخت تسهیلات تکلیفی باید بر حوزه‌های اجرای قانون «جوانی جمعیت» و «تولید» متمرکز گردد.

خداییان یکی از معضلات اساسی شبکه بانکی را حجم بالای تسهیلات غیرجاری دانست و اشاره کرد که بر اساس آمار‌های رسمی، نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات حدود ۱۰ درصد اعلام شده، اما واقعیت این است که میزان واقعی آن، به‌ویژه در حوزه تسهیلات ارزی، بسیار بالاتر است.

وی دلیل اصلی این وضعیت را ضعف در اعتبارسنجی دانست و تأکید کرد که در صورت عدم اعتبارسنجی دقیق، تسهیلات به افرادی پرداخت می‌شود که امکان وصول آن وجود ندارد.

رئیس سازمان بازرسی بر ضرورت نظارت سخت‌گیرانه بر نحوه مصرف تسهیلات تأکید کرد و هشدار داد که تسهیلات حمایتی از تولید نباید در حوزه‌های غیربهره‌وری نظیر دلالی و سفته‌بازی به کار گرفته شود، زیرا این امر نه‌تنها هدف تسهیلات را خنثی می‌کند، بلکه موجب افزایش نقدینگی و تورم می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تکالیف قانونی بانک‌ها در خصوص واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد، خاطرنشان کرد که بر اساس ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، بانک‌ها مکلف بودند طی سه سال دارایی‌های مازاد خود را واگذار کنند؛ اما با گذشت بیش از شش سال، در برخی بانک‌ها این دارایی‌ها نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش یافته است.

وی افزود: مجموع واگذاری‌های صورت‌گرفته از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۴ حدود ۱۵۵ همت بوده که رقمی بسیار ناچیز است.

خداییان تأکید کرد که برای تخصیص تسهیلات بیشتر به تولید و ازدواج، ابتدا باید مطالبات غیرجاری وصول شده و نقدینگی لازم از طریق واگذاری اموال مازاد در اختیار بانک‌ها قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرسی به فعالیت کمیته بررسی انحراف تسهیلات در سازمان بازرسی اشاره کرد که با حضور نمایندگان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت اطلاعات و اتاق بازرگانی فعال است تا تسهیلاتی که در محل تعیین‌شده مصرف نشده‌اند را بررسی کند.

وی تأکید کرد که در صورت احراز تخلف، موضوع به مراجع قضایی ارجاع می‌شود و شعبه ویژه‌ای در دستگاه قضایی برای رسیدگی به این پرونده‌ها پیش‌بینی شده است.

خداییان خطاب به مدیران بانک‌ها گفت که موارد انحراف در مصرف تسهیلات را به سازمان بازرسی اعلام کنند.

وی بر ضرورت توجه بانک مرکزی به موضوع «کفایت سرمایه» اشاره و تأکید کرد که از میان ۲۷ بانک و مؤسسه اعتباری فعال، ۱۳ مورد از بانک‌ها از نسبت کفایت سرمایه مناسب و حداقل ۸ درصدی برخوردارند که این موضوع باید با جدیت توسط بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تشکیل هیئت ویژه رسیدگی به مفاسد ارزی با دستور رئیس قوه قضاییه و پیگیری رفع تعهدات ارزی، افزود: با ورود این هیئت تعهدات ایفا نشده بانکی در مرکز مبادله ارز و طلا از ۱.۷ میلیارد دلار به حدود ۳۰۰ میلیون دلار کاهش یافت.

وی از مدیران بانک‌ها خواست با جدیت نسبت به ایفای این تعهدات اقدام کنند تا در آینده با برخورد‌های قضایی مواجه نشوند.

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با «تراستی‌های بانکی»، تأکید کرد که سازمان بازرسی و دستگاه قضایی وارد این حوزه شده‌اند و بانک مرکزی نمی‌تواند از مسئولیت مدیریت و نظارت بر تراستی‌ها شانه خالی کند؛ چراکه نظارت و مدیریت نظام ارزی طبق قانون بر عهده بانک مرکزی است.

وی تأکید کرد که افزایش نظارت‌ها منجر به شفافیت بیشتر و کاهش زمینه‌های سوءاستفاده خواهد شد.

خداییان همچنین از حذف تراستی‌های غیربانکی بر اساس مصوبه هیئت ویژه خبر داد و تأکید کرد که تراستی‌ها باید زیر نظر بانک‌ها فعال باشند و مدیران عامل بانک‌ها مسئولیت سنگینی در معرفی کارگزاران به تراستی‌ها دارند.

وی با انتقاد از رسوب منابع نزد برخی کارگزاران، اعلام کرد که این موضوع در دستور کار قرار گرفته و میزان و مدت رسوب منابع در هیئت ویژه قوه قضاییه در حال بررسی است.

رئیس سازمان بازرسی بر لزوم رعایت سقف‌های تعیین‌شده، اخذ وثایق کافی و انجام کارشناسی دقیق وثایق تأکید و خاطرنشان کرد که در مواردی که تراستی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، باید در موعد مقرر اقدام قضایی یا معرفی به تعزیرات صورت می‌گرفت و در این زمینه بانک‌ها پاسخگو هستند.

وی به پرونده دریافت‌کنندگان ارز وارداتی که تعهد خود را ایفا نکرده‌اند، اشاره و تصریح کرد که اگرچه این افراد تنها ۳ درصد از کل دریافت‌کنندگان هستند؛ اما مجموع ارز مورد تخلف آنها بیش از ۱۵ میلیارد دلار است.

خداییان تأکید کرد باید مشخص شود این ارز‌ها در کجا قرار دارند و چرا بانک‌ها در طرح دعوا علیه این افراد تعلل کرده‌اند؛ لذا از این پس پرونده‌های مربوطه با شفافیت کامل تشکیل و پیگیری خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی در پایان، بر رویکرد حمایتی سازمان بازرسی نسبت به مدیران دستگاه‌های اجرایی تأکید و خاطرنشان کرد: رویکرد ما همواره کمک به مدیران است و سازمان بازرسی پشتیبان مدیران ریسک‌پذیر است و اگر بتوانیم مانعی را از پیش پای شما برداریم، نهایت همکاری را خواهیم داشت؛ چرا که ما دنبال مچ‌گیری نیستیم، بلکه هدف ما حمایت از مدیریت درست است.

در حاشیه این نشست، ستار شیرعالی، معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی، بر حضور فعال و مجاهدانه مدیران بانک‌ها در شرایط سخت و جنگ کرد.

همچنین معاونان بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، برنامه‌ها و اقدامات خود را در راستای ارتقای امنیت سایبری و فناوری اطلاعات شبکه بانکی تشریح کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان

اجتماعی و فرهنگی برچسب هاهشدار سازمان بازرسی وام ازدواج وام فرزندآوری

شناسه : 605626

لینک کوتاه : لینک کپی شد







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ عادتی ساده که از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ سیر تحول یک «فن» به یک «علم حیات‌بخش»

کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟

بیشتر افراد می‌دانند فشار خون بالا می‌تواند به قلب آسیب برساند اما نمی‌دانند که این عارضه می‌تواند مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
درمان آسیب در بستر زندگی؛ چرا بهترین بستر درمان، همان بستر آسیب است؟
روزنامه عصر اقتصاد

درمان آسیب در بستر زندگی؛ چرا بهترین بستر درمان، همان بستر آسیب است؟

بهترین بستر برای درمان یک آسیب، همان بستری است که آسیب در آن رخ می‌دهد بهترین بستر برای درمان یک آسیب، همان بستری است که آسیب در آن رخ می‌دهد این در نگاه اول یک گزاره ساده به نظر می‌رسد، اما درون خود یکی از مهم‌ترین اصول مداخله در روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی، توانبخشی و تاب‌آوری
«اهدای سلول های بنیادی»/ نجات جان یک انسان تنها با یک اهدای خون ساده؛ چگونه اهداکننده شویم؟
سایت عصرایران

«اهدای سلول های بنیادی»/ نجات جان یک انسان تنها با یک اهدای خون ساده؛ چگونه اهداکننده شویم؟

شنیدن نام «پیوند مغز استخوان» یا «اهدای سلول های بنیادی» برای بسیاری از افراد یادآور اتاق عمل، بیهوشی، شکاف استخوان و دردهای مزمن است. اما آیا این تصویر با و...
سایت خبرآنلاین

امسال واکسن آنفلوآنزا گیرمان می‌آید؟ جزئیات نگران‌کننده از بازار واکسن

دردی که بعد از بیمارستان آغاز می‌شود
سایت روزنامه سازندگی

دردی که بعد از بیمارستان آغاز می‌شود

تفاهم‌نامه انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران سوختگی
آیا آلزایمر با انتقال خون منتقل می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

آیا آلزایمر با انتقال خون منتقل می‌شود؟

آلزایمر مدت‌هاست که به عنوان یک بیماری پراکنده و تحت تأثیر عواملی مانند سن، ژنتیک و سبک زندگی شناخته می‌شود، اما دانشمندان فکر نمی‌کنند که این تنها راه ظهور این بیماری باشد.
ویترین «دارو» تَرک برداشته است!
سایت سلامت نیوز

ویترین «دارو» تَرک برداشته است!

زنجیره تامین دارو از ابتدا تا انتها، با حلقه هایی به هم متصل شده که داروخانه را می توان حلقه آخر این زنجیره ایستاده است.
نشخوار فکری با مغز و خواب چه می‌کند؟ / وقتی مغز خاموش نمی‌شود
سایت عصرایران

نشخوار فکری با مغز و خواب چه می‌کند؟ / وقتی مغز خاموش نمی‌شود

متخصصان می‌گویند وقتی نگرانی و نشخوار فکری دائمی شود، فقط آرامش و تمرکز را مختل نمی‌کند. بلکه بر خواب، قلب، عضلات، عملکرد مغز و حتی گوارش هم اثر می‌گذارد.
بیمار کنشگر و مطالبات ضد و نقیض
روزنامه شرق

بیمار کنشگر و مطالبات ضد و نقیض

با شکل‌گیری پوشش درمانی توسط بیمه‌های اجتماعی و مشروعیت‌بخشی به فردیت بیمار، چالش‌های نوینی جایگاه سلامت را متحول کردند.
دنیا برای سلامت مردم «آژیر» می‌کشد؛ ایران هنوز «پیامک» می‌فرستد/ کشورهای مختلف چگونه شهروندان را از هشدارهای بهداشت و سلامت باخبر می‌کند؟
سایت خبرآنلاین

دنیا برای سلامت مردم «آژیر» می‌کشد؛ ایران هنوز «پیامک» می‌فرستد/ کشورهای مختلف چگونه شهروندان را از هشدارهای بهداشت و سلامت …

برای اطلاع‌رسانی‌های عادی سلامت و بهداشت، پیامک همچنان حذف نشده است؛ اما اغلب تنها یکی از ابزارهاست. در مقابل، اگر جان مردم در معرض خطر فوری باشد، کشورها به سامانه‌هایی متوسل می‌شوند که پیام را مستقیماً روی صفحه تلفن همراه ظاهر می‌کنند و حتی می‌توانند دستگاه را به صدا و لرزش درآورند.
درمان پیشرفته سرطان در گرو هزینه‌های سرسام‌آور و بیمه ناکافی / یک ویال داروی سرطان ده‌ها میلیون تومان قیمت دارد + اینفوگرافی
سایت تجارت نیوز

درمان پیشرفته سرطان در گرو هزینه‌های سرسام‌آور و بیمه ناکافی / یک ویال داروی سرطان ده‌ها میلیون تومان قیمت دارد + اینفوگرافی

در حال حاضر بخشی از ایمونوتراپی‌ها می‌توانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، اما نمی‌توان گفت تمام داروهای ایمونوتراپی به‌طور کامل بیمه هستند. این تفاوت بسیار مهم است. در سال‌های اخیر با راه‌اندازی و توسعه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، پوشش درمانی بیماران مبتلا به سرطان گسترش پیدا کرده است.
وقتی انسان به کالا تبدیل می‌شود؛ پشت پرده تجارت بدن و زیبایی
خبرگزاری مهر

وقتی انسان به کالا تبدیل می‌شود؛ پشت پرده تجارت بدن و زیبایی

پژوهشگر اجتماعی، با اشاره به ریشه‌های مختلف شی‌انگاری انسان گفت: در جهان جدید، نظام سرمایه و پیوند آن با رسانه، قدرت و امر جنسی از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری این پدیده است.
آسیب‌های نظام ژنریک به بازار دارویی کشور
خبرگزاری مهر

آسیب‌های نظام ژنریک به بازار دارویی کشور

یک کارشناس حوزه دارو، بر ضرورت بازنگری در نظام دارویی کشور تاکید کرد و آسیب‌های نظام ژنریک را مورد توجه قرار داد.
سایت سلامت نیوز

ارتباط غذاهای فوق فرآوری با خطر سرطان پروستات

معاشرت اجتماعی؛ نسخه‌ای برای پیری سالم‌تر مغز
سایت سلامت نیوز

معاشرت اجتماعی؛ نسخه‌ای برای پیری سالم‌تر مغز

یک مطالعه جدید می‌گوید، نسخه‌هایی که بر تعامل اجتماعی و معاشرت تاکید دارند، می‌توانند به مغز سالمندان کمک کنند تا با ظرافت بیشتری پیر شوند.
    
اندازه دور کمر، روش دقیق اندازه‌گیری وزن اضافی ناسالم است
سایت سلامت نیوز

اندازه دور کمر، روش دقیق اندازه‌گیری وزن اضافی ناسالم است

محققان گزارش دادند که اندازه دور کمر می‌تواند یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین اقدامات برای تشخیص خطرات سلامتی مرتبط با چاقی باشد.
سرطان‌های شایع بانوان، از پیشگیری و غربالگری تا بازتوانی
خبرگزاری ایسنا

سرطان‌های شایع بانوان، از پیشگیری و غربالگری تا بازتوانی

سرطان پستان و سرطان دهانه رحم شایع‌ترین سرطان‌های زنان هستند و متخصصان همواره تاکید دارند که افزایش آگاهی، اصلاح سبک زندگی و انجام غربالگری‌های منظم می‌تواند در پیشگیری یا تشخیص زودهنگام آن‌ها نقش مؤثری داشته باشد.
فعالیت۱۸۰۰۰ داروخانه در کشور / بحران نقدینگی؛ مانعی برای استفاده از ظرفیت کامل دارویی
سایت سلامت نیوز

فعالیت۱۸۰۰۰ داروخانه در کشور / بحران نقدینگی؛ مانعی برای استفاده از ظرفیت کامل دارویی

صنعت دارویی ایران روزهای دشواری را سپری می‌کند؛ کمبود نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده و تأخیر چندماهه بیمه‌ها برای تسویه مطالبات، زنجیره تأمین دارو را تحت تاثیر قرار داده و به مشکل مزمن این صنعت تبدیل شده؛ شرایطی که نگرانی از کمبود برخی اقلام دارویی را افزایش داده است...
ماینوکسیدیل خوراکی برای ریزش موی مردانه موثرتر است
خبرگزاری ایسنا

ماینوکسیدیل خوراکی برای ریزش موی مردانه موثرتر است

یک مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان داده است مصرف روزانه ماینوکسیدیل خوراکی می‌تواند در برخی مردان مبتلا به ریزش موی الگویی، نسبت به ماینوکسیدیل موضعی ۵ درصد، افزایش بیشتری در تعداد و تراکم مو ایجاد کند؛ با این حال، به دلیل احتمال بروز عوارضی مانند تپش قلب، سردرد و افزایش رشد مو در سایر نواحی …
توجه به احساسات بدن، واکنش ایمنی و التهاب را تنظیم می‌کند
سایت سلامت نیوز

توجه به احساسات بدن، واکنش ایمنی و التهاب را تنظیم می‌کند

پژوهشگران در یک مطالعه جدید دریافتند تمرکز آگاهانه بر احساسات بدنی ناشی از التهاب می‌تواند به تنظیم بهتر پاسخ ایمنی کمک کند؛ اما نادیده‌گرفتن این نشانه‌ها، واکنش‌های التهابی بدن را تشدید می‌کند.
کودکان گوشی‌ به دست/ هشدار درباره تاخیر زبانی خردسالان
خبرگزاری ایرنا

کودکان گوشی‌ به دست/ هشدار درباره تاخیر زبانی خردسالان

تهران- ایرنا- والدین پرمشغله امروز حتی از مشکل تاخیر زبانی بر اثر استفاده خردسالان از موبایل بی‌خبرند و اکنون کودکانی در جامعه دیده می‌شوند که با وجود سلامت گفتاری، قادر به صحبت کردن نیستند و با تاخیر زبانی مواجه شده‌اند. اما آیا واقعا این ارتباطات یکسویه خردسالان با دنیای موبایل و تبلت می‌تواند جای …
تاثیر مصرف ماست بر بیماران دیابتی
روزنامه هفت صبح

تاثیر مصرف ماست بر بیماران دیابتی

ماست بدون شکر، به ویژه انواع غنی از پروتئین، گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت است، زیرا معمولاً شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد
    
کشف امیدوارکننده از نقش ویتامین B6 علیه افسردگی
سایت عصرایران

کشف امیدوارکننده از نقش ویتامین B6 علیه افسردگی

یک ویتامین شناخته‌شده که در بسیاری از مواد غذایی روزمره پیدا می‌شود، ممکن است در آینده نقشی جدی‌تر در مقابله با افسردگی داشته باشد.
این عدد مهم در آزمایش خون، قند ۳ ماه گذشته‌تان را لو می‌دهد / HbA1c چیست و چرا بالا می‌رود؟
سایت عصرایران

این عدد مهم در آزمایش خون، قند ۳ ماه گذشته‌تان را لو می‌دهد / HbA1c چیست و چرا بالا می‌رود؟

اگر در برگه آزمایش‌تان عدد HbA۱c بالاتر از حد انتظار است، نگران یک وعده غذایی یا چند روز اخیر نباشید؛ این آزمایش، تصویری از میانگین قند خون شما در دو تا سه م...
         
سایت عصرایران

اتفاق عجیب برای کودک ۵ ساله در ترکیه؛ کنه داخل گوشش لانه کرده بود

آیا «تیروئید» می‌تواند باعث «خودشیفتگی» شود؟
سایت عصرایران

آیا «تیروئید» می‌تواند باعث «خودشیفتگی» شود؟

آیا ممکن است یک غده کوچک در گردن، شخصیت انسان را تغییر دهد؟ تیروئید غده‌ای پروانه‌ای‌شکل در پایین گردن است که با تولید هورمون‌های تیروئیدی، بر بسیاری از عملک...
پشت قفسه‌های خالی داروخانه‌ها چه خبر است؟!
سایت تابناک

پشت قفسه‌های خالی داروخانه‌ها چه خبر است؟!

بحران دارو همیشه با آمار و نمودار، خودش را نشان نمی‌دهد. گاهی خودش را در نسخه‌ای نشان می‌دهد که چند روز است دست‌به‌دست میان داروخانه‌ها می‌چرخد، در بیماری که...
چرا برخی از صدای غذا خوردن دیگران متنفرند؟
سایت تابناک

چرا برخی از صدای غذا خوردن دیگران متنفرند؟

برخی از افراد در هنگام غذا خوردن این کار را با دهان بسته انجام نمی‌دهند و با دهان خود صدا‌های چندش اوری در می‌آورند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر کلسترول بالایی دارید، صبح‌تان را این‌طور شروع کنید

نظام سلامت؛ از کمبود نیروی انسانی تا تجهیزات فرسوده‌
روزنامه هفت صبح

نظام سلامت؛ از کمبود نیروی انسانی تا تجهیزات فرسوده‌

بدهی ۸ تا ۹ ماهه بیمه‌ها و کمبود منابع، فشار بر مراکز درمانی و کادر درمان را افزایش داده است
پول نفت آمریکا در حساب بیماران پروانه ای؛ شفاف سازی در واریزی ها
خبرگزاری مهر

پول نفت آمریکا در حساب بیماران پروانه ای؛ شفاف سازی در واریزی ها

بر اساس اعلام دستگاه قضایی کشور، پول فروش یکی از محموله های نفتی آمریکا، به حساب بیماران پروانه ای واریز خواهد شد. اما، روند نظارت بر توزیع این پول چگونه خواهد بود.
بالا رفتن از پله‌ها خطر مرگ قلبی را کاهش می دهد
خبرگزاری مهر

بالا رفتن از پله‌ها خطر مرگ قلبی را کاهش می دهد

استفاده از پله‌ها به جای آسانسور می‌تواند بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید باشد.
ارتباط زمان‌های نامنظم شام با علائم افسردگی بیشتر در میان بزرگسالان ایرانی
سایت عصرایران

ارتباط زمان‌های نامنظم شام با علائم افسردگی بیشتر در میان بزرگسالان ایرانی

یک مطالعه جدید در بزرگسالان ایرانی نشان می‌دهد خوردن شام در زمان‌های بسیار متفاوت از یک روز تا روز دیگر ممکن است با سطوح بالاتر علائم افسردگی مرتبط باشد.
پشت‌پرده‌ نوشابه‌های رژیمی؛ حقایقی که باید بدانید
خبرگزاری ایرنا

پشت‌پرده‌ نوشابه‌های رژیمی؛ حقایقی که باید بدانید

تهران- ایرنا- نوشابه‌های رژیمی به دلیل نداشتن قند و کالری، برای بسیاری از افراد گزینه‌ای سالم‌تر از نوشابه‌های معمولی به نظر می‌رسند اما این تصور همیشه با واقعیت‌های علمی همخوانی ندارد.
تعریف گسترده طیف اوتیسم؛ چالشی برای تشخیص و درمان
سایت سلامت نیوز

تعریف گسترده طیف اوتیسم؛ چالشی برای تشخیص و درمان

یک پژوهشگر برجسته اوتیسم، هشدار می‌دهد که تعریف گسترده امروزی از اوتیسم ممکن است به تشخیص‌های اشتباه و سردرگمی در درمان منجر شود.
    
سایت تجارت نیوز

ویدئو | هزارتوی دارو و درمان، از افزایش قیمت تا نبود نظارت

سلامت را نمی‌توان از سیاست جدا کرد!
سایت سلامت نیوز

سلامت را نمی‌توان از سیاست جدا کرد!

سخنان اخیر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در انجمن اسلامی جامعه پزشکی با انتقادهایی مواجه شده است؛ منتقدان می‌گویند وزیر باید به جای سیاست درباره دارو، پرستاران، بیمارستان‌ها و مشکلات نظام سلامت سخن بگوید. اما آیا می‌توان بحران‌های سلامت را از سیاست و تصمیم‌های کلان اقتصادی و اجتماعی جدا کرد؟
از کجا بفهمیم قند خونمان بالاست؟ علائم پنهانی که شاید متوجهشان نشوید
روزنامه هفت صبح

از کجا بفهمیم قند خونمان بالاست؟ علائم پنهانی که شاید متوجهشان نشوید

در ادامه با مهم‌ترین نشانه‌هایی آشنا می‌شویم که ممکن است با قند خون بالا و کنترل‌نشده ارتباط داشته باشند.
         
پیاده‌روی برای لاغری؛ روزی چقدر راه برویم تا نتیجه بگیریم؟
روزنامه هفت صبح

پیاده‌روی برای لاغری؛ روزی چقدر راه برویم تا نتیجه بگیریم؟

در ادامه، میزان مناسب پیاده‌روی، نقش سرعت و استمرار و نکاتی را بررسی می‌کنیم که می‌توانند به شما کمک کنند از پیاده‌روی نتیجه بهتری بگیرید.
تمرکز طب سنتی بر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری ها است
روزنامه ستاره صبح

تمرکز طب سنتی بر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری ها است

یک متخصص طب سنتی گفت: در آموزه‌های طب سنتی، مزاج شناسی یک اصل است و این موضوع در تمام عصرها و در جوامع علمی دنیا مطرح بوده و هست.
    
بحران خاموش در قلب نظام تشخیص - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

بحران خاموش در قلب نظام تشخیص - مردم سالاری آنلاین

در حالی که حدود ۷۰ درصد تصمیم‌های تشخیصی پزشکان بر پایه نتایج آزمایشگاهی گرفته می‌شود، فعالان حوزه آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاهی هشدار می‌دهند که افزایش چند برابری هزینه تجهیزات و کیت‌ها، پرداخت نشدن مطالبات بیمه‌ای و رشد نیافتن متناسب تعرفه‌ها، آزمایشگاه‌ها را به نقطه‌ای رسانده که ادامه فعالیت بسیاری از …
رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)

شاید تصور کنید مچ دست فقط یک مفصل ساده برای حرکت دادن دست هاست؛ اما ظاهر این ناحیه می تواند مثل یک آینه، وضعیت گردش خون، رطوبت بدن و حتی میزان انسولین شما را...
         
سایت تابناک

هشدار درباره عطر زدن روی گردن!

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.
نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
روزنامه پیام ما

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
خبرگزاری ایسنا

آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟

یک فوق‌تخصص غدد با اشاره به پیامدهای چاقی، در عین حال درباره استفاده از داروهای تزریقی کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
سایت فرارو

جمع‌آوری فوری یک دارو از بازار/ علت چه بود؟

4 آنتی بیوتیک طبیعی
سایت برترینها

4 آنتی بیوتیک طبیعی

سیر حاوی ترکیبات گوگردی مختلف است که یکی از شناخته شده ترین آن ها آلیسین است. این ترکیبات در مطالعات آزمایشگاهی توانسته اند رشد برخی باکتری ها را مهار کنند. بخشی از پژوهش ها نیز اثر عصاره سیر را بر باکتری هایی مانند اشریشیا کلی (E. coli) بررسی کرده اند.
همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید
سایت عصرایران

همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید

همه چربی ها یکسان نیستند. نوع چربی مصرفی اهمیت زیادی دارد. به طور کلی، چربی های غیر اشباع انتخاب بهتری هستند، در حالی که چربی های ترانس صنعتی بیشترین نگرانی...
         
موبایل و تبلت چه اثری بر روان کودک دارند؟ راهنمای مدیریت زمان صفحه‌نمایش
روزنامه هفت صبح

موبایل و تبلت چه اثری بر روان کودک دارند؟ راهنمای مدیریت زمان صفحه‌نمایش

مطالعه جدید فنلاندی نگاه جالبی به رابطه میان صفحه‌نمایش و رشد شناختی کودکان ارائه می‌دهد، اما نباید از آن نتیجه گرفت که هرچه کودک بیشتر با موبایل و تبلت کار کند، ذهن قوی‌تری خواهد داشت.
خانواده در نقش پرستار | هزینه‌های سنگین درمان
روزنامه هفت صبح

خانواده در نقش پرستار | هزینه‌های سنگین درمان

من یک کارمند ساده‌ام. هزینه دارو یک طرف و هزینه بیمارستان یک طرف دیگر. برای اینکه درمان دخترش متوقف نشود، خانه‌شان را فروخته است
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ۱۰ باور سلامتی که احتمالاً درست نیستند

مصائب پزشکان؛ آنچه از دور پیدا نیست
خبرگزاری ایسنا

مصائب پزشکان؛ آنچه از دور پیدا نیست

هر چند از دور به نظر نمی‌آید اما پزشکان و متخصصان چه در بخش دولتی چه در بخش خصوصی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. تاخیر پرداخت حقوق پزشکان دولتی تا هشت ماه و افزایش سالانه تعرفه‌ها و مشکلات پرداختی بیمه‌ها در بخش خصوصی و وضعیت تورم، کار پزشکان را سخت کرده است.
مطالعه‌ای درباره بیماری کندن خودخواسته مو!
سایت عصرایران

مطالعه‌ای درباره بیماری کندن خودخواسته مو!

یک مطالعه جدید توضیح می‌دهد که چرا مردم احساس می‌کنند مجبورند موهای خود را بکنند.
وقتی توصیه‌های سلامت سر از اسپم درمی‌آورند؛ پیامک‌های مهم وزارت بهداشت در هرزنامه/ V.behdasht را به‌عنوان پیامک مورد اعتماد ثبت کنید
سایت خبرآنلاین

وقتی توصیه‌های سلامت سر از اسپم درمی‌آورند؛ پیامک‌های مهم وزارت بهداشت در هرزنامه/ V.behdasht را به‌عنوان پیامک مورد اعتماد …

وزارت بهداشت با اشاره به قرار گرفتن برخی پیامک‌های سلامت با سرشماره V.behdasht در پوشه اسپم، از مردم خواسته این پیام‌ها را از حالت هرزنامه خارج و به‌عنوان پیامک مورد اعتماد ثبت کنند.
خبرگزاری ایرنا

تاب‌آوری در برابر بحران

افسردگی پدر به شیوه‌ ای متفاوت به فرزند منتقل می‌ شود / سلامت روان پدر چگونه می‌ تواند حتی پیش از تولد بر کودک تأثیر بگذارد؟
سایت اندیشه معاصر

افسردگی پدر به شیوه‌ ای متفاوت به فرزند منتقل می‌ شود / سلامت روان پدر چگونه می‌ تواند حتی پیش از تولد بر کودک تأثیر بگذارد؟

وقتی درباره تأثیر سلامت روان والدین بر فرزند صحبت می‌کنیم، معمولاً چیزی رفتاری را تصور می‌کنیم. برای مثال، ممکن است پدری را تصور کنیم که از دیگران فاصله می‌گیرد، برای حضور و همراهی با خانواده مشکل دارد یا الگوی خاصی از برخورد با غم، ناراحتی یا اضطراب را به نمایش می‌گذارد؛ الگویی که فرزندان او در طول …
این علائم در پا‌ها می‌گوید به سکته قلبی یا مغزی نزدیک می‌شوید
سایت آفتاب نیوز

این علائم در پا‌ها می‌گوید به سکته قلبی یا مغزی نزدیک می‌شوید

درد یا سنگینی پا که هنگام راه رفتن شروع و با استراحت برطرف می‌شود، همیشه یک مشکل ساده عضلانی نیست. متخصصان می‌گویند این علامت و نشانه‌هایی مانند سردی یک پا ی...