قیمت طلا امروز




 تحولات سیاسی چین

 سایت نورنیوز / ۲۸ ساعت قبل

آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا

تحولات جنگ ایران و آمریکا در حالی وارد مرحله‌ای تازه شده که تلاش‌های قطر و پاکستان برای بازگرداندن دیپلماسی شدت گرفته، اما اختلاف تهران و واشنگتن بر سر شروط مذاکره پابرجاست. همزمان، تردد در هرمز محدود مانده و فشار جنگ بر ذخایر انرژی و توان نظامی آمریکا افزایش یافته است.
 آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
نورنیوز-گروه سیاسی: تحولات مربوط به جنگ ایران و آمریکا در حالی وارد مرحله‌ای پیچیده و چندلایه شده است که از یک سو تلاش‌های دیپلماتیک کشورهای منطقه برای بازگرداندن تهران و واشنگتن به مسیر گفت‌وگو افزایش یافته و از سوی دیگر، اختلاف بر سر شروط مذاکرات، وضعیت تنگه هرمز و فشارهای اقتصادی همچنان پابرجاست.

در تهران، مقام‌های ایرانی ضمن تأکید بر آمادگی برای دیپلماسی، بازگشت به وضعیت پیش از آغاز جنگ را بدون توجه به واقعیت‌های ایجادشده پس از حملات آمریکا و اسرائیل ممکن نمی‌دانند. در مقابل، دولت آمریکا مدعی است که تهران هنوز آمادگی لازم برای «مذاکره معنادار» را نشان نداده است.

همزمان، اخبار و گزارشهای مهمی از هزینه‌های فزاینده جنگ برای آمریکا و متحدانش در حوزه مهمات، نیروی دریایی ،انرژی و کشاورزی منتشر شده و اختلال در تردد دریایی در خلیج فارس و تنگه هرمز همچنان یکی از مهم‌ترین پیامدهای اقتصادی جنگ باقی مانده است. قطر؛ تلاش تازه برای باز کردن قفل دیپلماسی

سفر شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، به تهران پس از سفر فرمانده ارتش پاکستان و وزیر خارجه عمان، مهم‌ترین تحرک دیپلماتیک اخیر در پرونده جنگ ایران و آمریکا محسوب می‌شود.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، با اشاره به «مساعی جمیله» قطر طی ماه‌های اخیر گفت نخست‌وزیر قطر در تهران درباره ادامه تلاش‌ها و ابتکارات میانجی‌گرایانه دوحه و سایر تحولات منطقه با مقام‌های ایرانی گفت‌وگو خواهد کرد.

آل‌ثانی در تهران با مسعود پزشکیان و محمدباقر قالیباف ، محسن رضایی و سید عباس عراقچی دیدار کرد و بر ضرورت کاهش تنش، بازگشت به مسیر دیپلماتیک و فراهم کردن شرایط برای گفت‌وگو تأکید داشت.

پزشکیان نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های قطر، تأکید کرد که جنگ به ایران تحمیل شده و ادامه آن به زیان ایران، منطقه و جهان است. رئیس‌جمهور ایران گفت منطق حکم می‌کند اجرای تفاهمات از مسیر گذشته از سر گرفته شود و اختلافات از طریق گفت‌وگو حل شود.

او همچنین تصریح کرد ایران خواهان جنگ نیست، اما در برابر زورگویی عقب‌نشینی نخواهد کرد و طرف مقابل باید حقوق ایران را در چارچوب قوانین بین‌المللی به رسمیت بشناسد.

وزیر خارجه قطر نیز با اشاره به روابط تهران و دوحه گفت امیر قطر، پزشکیان را همچون برادر می‌داند و هدف دوحه، بازگرداندن ثبات به منطقه است. او اعلام کرد تیم قطری از روز بعد فعالیت‌های خود را آغاز خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد تلاش‌ها به راه‌حل‌های عملی منجر شود. هرمز؛ محور مذاکرات غیرمستقیم

یکی از مهم‌ترین محورهای رایزنی‌های اخیر، وضعیت تنگه هرمز است؛ موضوعی که اکنون همزمان ابعاد امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک پیدا کرده است.

وزارت خارجه قطر اعلام کرده است که در دیدار آل‌ثانی با عباس عراقچی، درباره چارچوب مرحله‌ای پیشنهادی برای ایجاد یک ممر کشتیرانی موقت و مشترک از طریق تنگه هرمز گفت‌وگو شده است.

محسن رضایی نیز گفته ایران فهرستی از شروط خود برای انتقال به طرف آمریکایی آماده کرده و در حال حاضر یک مسیر موقت و مشخص برای عبور کشتی‌ها در بخشی از تنگه را مجاز دانسته است؛ مشروط به اینکه آینده تردد به تفاهم با واشنگتن گره بخورد.

رضایی همچنین گفته است آمریکا باید ابتدا اقدامات عملی برای اجرای شروط ایران انجام دهد و پس از آن تهران درباره بازگشایی تنگه تصمیم خواهد گرفت.

در همین چارچوب، عراقچی تأکید کرده است ایجاد سازوکارهای امنیت منطقه‌ای درون‌زا مستلزم آن است که آمریکا از استفاده از قلمرو کشورهای منطقه برای تجاوز به ایران و جنگ اقتصادی علیه تهران خودداری کند. تناقض درباره وضعیت تنگه هرمز

در حالی که دونالد ترامپ اعلام کرده است «تنگه باز است»، داده‌های تردد دریایی تصویر متفاوتی ارائه می‌کنند.

بر اساس داده‌های ارائه‌شده درباره تردد کشتی‌ها، روز پنجشنبه تنها پنج کشتی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

تردد کشتی‌های حامل کالاهای اساسی نیز نسبت به روز قبل افزایش داشته، اما همچنان پایین‌تر از میانگین ۱۰ روزه گزارش شده است.

از سوی دیگر، سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا از دریافت گزارشی درباره اصابت یک پرتابه به یک نفتکش در تنگه هرمز و وقوع آتش‌سوزی خبر داده است. آتش‌سوزی مهار شده و بنا بر گزارش منتشرشده، تمام خدمه در سلامت هستند.

این تحولات نشان می‌دهد حتی در صورت ادعای «باز بودن» مسیر، وضعیت عادی و باثبات کشتیرانی هنوز به‌طور کامل برقرار نشده است. تردید متحدان آمریکا درباره مین‌روبی هرمز

موضوع دیگری که بر وضعیت امنیتی هرمز سایه انداخته، مسئله مین‌های دریایی است.

بلومبرگ به نقل از متحدان آمریکا گزارش داده که برخی کشورها نسبت به ادعای ترامپ درباره پاک‌سازی تنگه هرمز از مین‌ها تردید دارند.

بر اساس این گزارش، احتمال داده شده است که همه مین‌هایی که ادعا می‌شود ایران در آبراه کار گذاشته، منهدم نشده باشند. جریان‌های اقیانوسی نیز عملیات مین‌روبی را پیچیده کرده و می‌تواند مین‌ها را از محل اولیه خود جابه‌جا کند.

در نتیجه، حتی اگر تنگه از نظر حقوقی یا عملیاتی «باز» اعلام شود، ریسک امنیتی و بیمه‌ای کشتیرانی همچنان می‌تواند مانع بازگشت سریع تردد به سطح عادی باشد. واشنگتن: مذاکره یا فشار حداکثری؟

در جبهه سیاسی آمریکا، روایت واحدی درباره امکان مذاکره با ایران دیده نمی‌شود.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، مدعی شده است واشنگتن خواهان پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکره و بازرسی است.

اما کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرده که در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با ایران جریان ندارد و دولت ترامپ تا زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا به این نتیجه نرسد که ایران آماده «به‌طور معناداری پای میز مذاکره بیاید»، رویکرد فعلی خود را ادامه خواهد داد.

یک منبع آمریکایی نیز به الجزیره گفته است نه‌تنها مذاکراتی در جریان نیست، بلکه برای آینده نیز مذاکره‌ای برنامه‌ریزی نشده است.

وال‌استریت ژورنال نیز به نقل از منابع خود مدعی شده دولت ترامپ به میانجی‌ها اعلام کرده علاقه‌ای به بازگشت به تفاهم اولیه با ایران ندارد و مواضع تهران و واشنگتن به اندازه‌ای از یکدیگر فاصله گرفته که چارچوب روشنی برای ازسرگیری مذاکرات وجود ندارد.

در مقابل، تحلیل الجزیره وضعیت فعلی را مرحله «شروط متقابل» توصیف کرده و معتقد است بدون ایجاد بستری برای تعامل مستقیم و شکل‌گیری معامله‌ای مبتنی بر «امتیاز در برابر دستاورد»، مذاکرات ممکن است دوباره در همان نقطه‌ای متوقف شود که تلاش‌های اسلام‌آباد، سوئیس و دوحه متوقف شدند. ایران: مذاکره ممکن است، اما نه بازگشت به نقطه قبل از جنگ

موضع تهران در اظهارات مقام‌های مختلف دارای یک محور مشترک است: رد جنگ و استقبال از دیپلماسی، اما مشروط به تغییر شرایط و تضمین حقوق ایران.

پزشکیان گفته است حملات آمریکا و اسرائیل زمانی آغاز شد که مسیر گفت‌وگو میان ایران و آمریکا همچنان جریان داشت. او تأکید کرده ایران آغازگر جنگ نبوده، اما در برابر تجاوز ایستادگی کرده است.

رئیس‌جمهور ایران همچنین پیشنهاد ایجاد یک میثاق امنیت متقابل و عدم تعرض میان کشورهای اسلامی، احترام به تمامیت ارضی یکدیگر و عدم حمایت از تجزیه و بی‌ثبات‌سازی کشورهای منطقه را مطرح کرده است.

عراقچی نیز تصریح کرده است نمی‌توان بدون توجه به واقعیات جدید، از بازگشت وضعیت به قبل از ۹ اسفند ۱۴۰۴ سخن گفت.

از نگاه تهران، مسئله صرفاً پرونده هسته‌ای نیست؛ بلکه امنیت منطقه، استفاده آمریکا از خاک کشورهای منطقه، تحریم‌های اقتصادی و ترتیبات امنیتی آینده نیز بخشی از معادله جدید هستند. پاکستان؛ میانجی‌گری ادامه دارد

اسلام‌آباد نیز تلاش‌های خود برای میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن را ادامه می‌دهد.

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده این کشور همراه با کشورهای دوست، تلاش‌های میانجی‌گرانه میان ایران و آمریکا را با جدیت دنبال می‌کند.

اسلام‌آباد همچنین تأکید کرده سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به تهران به عنوان فرستاده ترامپ نبوده است.

پاکستان همچنین گفته جنگ اقتصادی علیه ایران بخشی از بن‌بست میان تهران و واشنگتن است که باید از مسیر دیپلماسی حل شود و تأکید کرده اسلام‌آباد تابع تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه تهران نیست. آژانس؛ کانال گفت‌وگو هست، اما مذاکره هسته‌ای نیست

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدعی شده گفت‌وگوهای آژانس با ایران و آمریکا همچنان برقرار است، اما در مقطع کنونی کانال مذاکره‌ای درباره موضوع هسته‌ای وجود ندارد.

او همچنین گفته شواهد بسیار محکمی درباره ادعای فعالیت هسته‌ای ایران در کوه کلنگ وجود ندارد.

گروسی درباره ذخایر اورانیوم ایران نیز مدعی شده مواد هسته‌ای که در جریان جنگ هدف قرار گرفته بودند، همچنان در همان مکانی قرار دارند که در جریان جنگ ۱۲ روزه قرار داشتند.

این اظهارات، در صورت تأیید مستقل، می‌تواند در بحث درباره وضعیت پرونده هسته‌ای و امکان بازگشت بازرسی‌ها به یکی از موضوعات اصلی مذاکرات آینده تبدیل شود. چین؛ نفت ایران همچنان جریان دارد

در جبهه اقتصادی، نقش چین در کاهش فشار تحریم‌ها همچنان برجسته است.

نیویورک‌تایمز گزارش داده چین در سال ۲۰۲۶ تاکنون به‌طور متوسط روزانه حدود ۱.۲ میلیون بشکه نفت از ایران خریداری کرده که تنها اندکی کمتر از سطح سال قبل است.

این داده نشان می‌دهد با وجود فشارهای آمریکا، بخش قابل توجهی از صادرات نفت ایران همچنان در مسیر بازار چین قرار دارد.

همزمان، این رسانه درباره چرایی دیده نشدن نام مؤسسات بزرگ مالی چین در تحریم‌های جدید آمریکا علیه تهران و همچنین ارتباط موضوع مواد معدنی چین با سیاست ترامپ در قبال ایران پرسش‌هایی مطرح کرده است. شوک هرمز به بازار انرژی آمریکا

تبعات جنگ تنها متوجه ایران نیست و آثار آن در بازار انرژی آمریکا نیز نمایان شده است.

بلومبرگ گزارش داده ذخایر سوخت‌های تقطیری آمریکا، از جمله گازوئیل، به ۱۰۳.۴ میلیون بشکه رسیده که پایین‌ترین سطح فصلی از اوایل دهه ۱۹۸۰ محسوب می‌شود.

اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می‌شود که اختلال در مسیرهای انرژی خاورمیانه و افزایش ریسک حمل‌ونقل دریایی، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی وارد کند.

ژاپن نیز با آشکار شدن آسیب‌پذیری خود در برابر اختلال در عرضه نفت خاورمیانه، بنا بر گزارش بلومبرگ، به دنبال حمایت از احداث خطوط لوله‌ای است که امکان انتقال نفت بدون عبور از تنگه هرمز را فراهم کنند.

این اقدام نشان‌دهنده تلاش مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی برای کاهش وابستگی راهبردی به هرمز است؛ وابستگی‌ای که جنگ اخیر آن را بیش از گذشته آشکار کرده است. هزینه نظامی جنگ برای آمریکا

در حوزه نظامی نیز نشانه‌هایی از فشار بر ظرفیت‌های آمریکا منتشر شده است.

آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی و اروپایی گزارش داده ارتش آمریکا پس از جنگ با ایران با کمبود شدید موشک‌های رهگیر پیشرفته در اروپا مواجه شده است.

بر اساس این گزارش، نگرانی اصلی مربوط به موشک‌های پاتریوت است و از مجموع ۲۳۳۰ فروند، حدود ۱۵۰۰ فروند مصرف شده است.

واشنگتن‌پست نیز گزارش داده کمبود مهمات موجب نگرانی مقام‌های پنتاگون شده، زیرا جنگ طولانی با ایران می‌تواند آمادگی آمریکا برای رویارویی احتمالی با چین بر سر تایوان را کاهش دهد.

این گزارش به برتری عددی چین در موشک‌های بالستیک نیز اشاره کرده و به نقل از منابع خود این وضعیت را برای واشنگتن نگران‌کننده دانسته است. ناوهای آمریکا؛ نشانه آمادگی برای جنگ طولانی؟

در مقابل گزارش‌هایی که از فرسایش ظرفیت‌های آمریکا خبر می‌دهند، نیروی دریایی این کشور در حال آماده‌سازی برای تداوم حضور نظامی در منطقه است.

بر اساس گزارش مؤسسه نیروی دریایی آمریکا، ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس تئودور روزولت برای مأموریتی حدود هفت‌ماهه در خاورمیانه آماده می‌شود تا جایگزین ناو «جورج واشنگتن» شود.

این اقدام می‌تواند نشانه‌ای از آمادگی پنتاگون برای تداوم حضور نظامی در منطقه باشد؛ هرچند همزمان، گزارش‌های مربوط به کمبود مهمات و فشار مالی نشان می‌دهد ادامه عملیات برای واشنگتن بدون هزینه نیست.

گاردین نیز مدعی شده نیروی دریایی آمریکا برای تأمین هزینه عملیات رزمی ناچار شده از بودجه حقوق کارکنان و سایر منابع مالی استفاده کند و برخی حساب‌های مالی این نیرو در حال کاهش است. نگرانی در واشنگتن از فرسایش توان نظامی

یک سناتور آمریکایی نیز جنگ ایران را عامل کاهش ذخایر پاتریوت و تضعیف توان واشنگتن برای حمایت از اوکراین دانسته و مدعی شده ترامپ وارد جنگی شده که فاقد هدف راهبردی، برنامه، جدول زمانی و مسیر خروج مشخص بوده است.

این انتقادات در کنار گزارش‌های مربوط به کمبود مهمات، فشار مالی نیروی دریایی و نگرانی از تأثیر جنگ بر آمادگی آمریکا در برابر چین، نشان می‌دهد در داخل آمریکا نیز درباره هزینه و افق زمانی جنگ اختلاف نظر وجود دارد. بازگشت دیپلمات‌های آمریکا؛ نشانه‌ای از کاهش احتمال تشدید؟

در نقطه مقابل برخی نشانه‌های نظامی، میدل ایست آی گزارش داده دولت ترامپ در حال بازگرداندن دیپلمات‌های آمریکایی به مراکز دیپلماتیک این کشور در خاورمیانه است.

بر اساس این گزارش، تعداد کارکنان برخی سفارتخانه‌های آمریکا حتی ممکن است تا ۸۵ درصد افزایش یابد.

این اقدام می‌تواند نشانه‌ای از ارزیابی واشنگتن درباره کاهش احتمال ازسرگیری یک جنگ گسترده باشد؛ به‌خصوص اگر همزمان با تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر و پاکستان برای ایجاد مسیر گفت‌وگو در نظر گرفته شود. روسیه و نگرانی واشنگتن از حمایت اطلاعاتی از ایران

در سطح قدرت‌های بزرگ نیز جنگ ایران به رقابت اطلاعاتی و ژئوپلیتیک کشیده شده است.

رسانه‌های آمریکایی مدعی شده‌اند جان رتکلیف، رئیس سیا، در جریان سفر محرمانه خود به مسکو از مقام‌های اطلاعاتی روسیه خواسته اطلاعاتی را که می‌تواند به ایران کمک کند در اختیار تهران قرار ندهند.

بر اساس همین گزارش‌ها، حمایت روسیه از ایران یکی از محورهای گفت‌وگوهای رتکلیف با مقام‌های روس بوده است.

این موضوع نشان می‌دهد واشنگتن علاوه بر فشار مستقیم بر تهران، تلاش دارد دسترسی ایران به ظرفیت‌های اطلاعاتی و حمایتی شرکای خود را نیز محدود کند. تهران: عبور از مرحله بقا و ورود به مرحله تحمیل هزینه

سازمان اطلاعات سپاه در ارزیابی خود اعلام کرده ؛ایران از مرحله «حفظ بقا و موجودیت حاکمیت» عبور کرده و اکنون در حال حرکت به سمت اثرگذاری بر هزینه‌های جنگ و دیپلماسی است.

این نهاد همچنین اعلام کرده ؛ راهبرد جدید دشمن تلاش می‌کند «ایده مقاومت» را به «ایده تابعیت»، قدرت دفاعی درون‌زا را به قدرت دفاعی وابسته و رویکرد انقلابی را به رویکرد منفعل تبدیل کند.

سرپرست وزارت دفاع نیز گفته ایران نشان داده دوران «بزن‌درو»، لشکرکشی از پشت اقیانوس‌ها و تهدید به پایان رسیده و با ملت ایران باید با زبان احترام سخن گفت.

قالیباف نیز با اشاره به پیامدهای اقتصادی جنگ گفته دولت در حال تلاش برای اداره کشور و برطرف کردن نقاط ضعف است و آمریکا با وجود فشار اقتصادی، به گفته او، در نهایت به هدف خود نخواهد رسید. جنگ به سمت «بن‌بست»؟

فایننشال تایمز وضعیت جنگ ایران را به سمت بن‌بستی مشابه جنگ اوکراین ارزیابی کرده است؛ سناریویی که در آن جنگ برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه، به دلیل هزینه‌های متقابل و پیچیدگی‌های ژئوپلیتیک طولانی می‌شود.

این نگرانی با ارزیابی واشنگتن‌پست درباره فشار بر ذخایر مهمات آمریکا و گزارش گاردین درباره مشکلات مالی نیروی دریایی هم‌جهت است.

از سوی دیگر، ادامه تردد محدود در هرمز، کاهش ذخایر گازوئیل آمریکا، نیاز ژاپن به مسیرهای جایگزین انرژی و تداوم خرید نفت ایران توسط چین نشان می‌دهد جنگ از یک رویارویی صرفاً نظامی عبور کرده و به یک نبرد فرسایشی اقتصادی، انرژی و ژئوپلیتیک تبدیل شده است. چشم انداز؛سه گره اصلی در مسیر پایان جنگ

در شرایط فعلی، سه مسئله اصلی تعیین‌کننده مسیر تحولات آینده است:

اول؛ دیپلماسی. قطر و پاکستان تلاش‌های میانجی‌گرانه را فعال کرده‌اند، اما واشنگتن فعلاً وجود مذاکرات را رد می‌کند و تهران نیز بازگشت به وضعیت پیش از جنگ را بدون دریافت تضمین‌ها و امتیازات جدید نمی‌پذیرد.

دوم؛ تنگه هرمز. وضعیت کشتیرانی هنوز به شرایط عادی بازنگشته و پیشنهاد ایجاد یک ممر موقت، مسئله هرمز را از یک موضوع نظامی به بخشی از مذاکرات سیاسی تبدیل کرده است. اختلاف روایت ترامپ درباره «باز بودن تنگه» با داده‌های محدود تردد دریایی نیز بر پیچیدگی این پرونده افزوده است.

سوم؛ هزینه جنگ. کمبود موشک‌های رهگیر، فشار بر ذخایر مهمات، هزینه‌های نیروی دریایی، مشکلات بخش کشاورزی و بالا رفتن تورم مواد غذایی و نگرانی از کاهش آمادگی آمریکا در برابر چین، در کنار فشارهای انرژی بر اقتصادهای آمریکا، اروپا و آسیا، نشان می‌دهد ادامه جنگ برای واشنگتن نیز هزینه‌های فزاینده‌ای ایجاد کرده است.

در چنین شرایطی، مسیر آینده جنگ بیش از آنکه صرفاً در میدان نظامی تعیین شود، به معامله‌ای میان امنیت، هرمز، پرونده هسته‌ای، تحریم‌ها و ترتیبات امنیتی منطقه‌ای وابسته شده است؛ معامله‌ای که هنوز چارچوب مشترک آن میان تهران و واشنگتن شکل نگرفته، اما تلاش قطر و پاکستان برای ایجاد آن وارد مرحله تازه‌ای شده است.







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
ترومای مادرانه؛ اگر باز هم بزند!
سایت فرارو

ترومای مادرانه؛ اگر باز هم بزند!

کافی است صدای بلندی بیاید؛ صدای هواپیما، هلیکوپتر، ترقه، ماشین حمل زباله یا حتی صدایی که فقط کمی شبیه آن روزها باشد چشم‌هایش درشت می‌شوندو بدون فکر کردن، خودش را در آغوشم می‌اندازد.
         
سایت تابناک

قتل با اسلحه وینچستر بر سر معامله یک خودرو

قفلِ گواهینامه بر پای نیمی از جامعه؛ بیمه در برابر موتورسواری زنان چه مسئولیتی دارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

قفلِ گواهینامه بر پای نیمی از جامعه؛ بیمه در برابر موتورسواری زنان چه مسئولیتی دارد؟

بلاتکلیفی چندساله درباره صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، حالا علاوه بر یک مطالبه اجتماعی، به مسئله‌ای حقوقی و بیمه‌ای تبدیل شده است؛ چراکه به گفته یک کارشناس بیمه، نداشتن گواهینامه اصل تعهد بیمه‌گر در قبال خسارت را از بین نمی‌برد و نمی‌تواند بهانه‌ای برای محروم کردن زنان از حقوق قانونی‌شان باشد.
مردودی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان!/ نمونه کارنامه تقدیم به رئیس شوخ‌طبع ارزشیابی وزارتخانه
سایت تابناک

مردودی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان!/ نمونه کارنامه تقدیم به رئیس شوخ‌طبع ارزشیابی وزارتخانه

کارنامه‌هایی که آمدند و رفتند؛ چرا آموزش‌وپرورش هر روز بر استرس دوازدهمی‌ها اضافه می‌کند؟ آیا مسئولان در جریان هستند که تاثیر این کارنامه‌ها در رتبه کنکور دا...
خیابان فروشی در پایتخت به نرخ روز/ قانون درباره تصرف معابر عمومی چه می‌گوید؟
سایت آوش

خیابان فروشی در پایتخت به نرخ روز/ قانون درباره تصرف معابر عمومی چه می‌گوید؟

تحریریه آوش/ گشت ‌زدن‌های طولانی ‌مدت، چرخیدن‌های بی‌هدف و کلافه‌ کننده در خیابان‌های فرعی و اصلی، و طی ‌کردن مسافت‌های گاه چند کیلومتری تنها برای پیدا کردن یک فضای خالی پارک، به یکی از پرتکرارترین، طاقت‌فرساترین و پراسترس‌ترین تجربیات روزمره رانندگان در تهران و سایر کلان ‌شهرهای ایران تبدیل شده است.
آینه نپال در برابر ایران؛ وقتی ساخت‌وساز در حریم رودخانه، فاجعه می‌آفریند
سایت عصرایران

آینه نپال در برابر ایران؛ وقتی ساخت‌وساز در حریم رودخانه، فاجعه می‌آفریند

چینی‌ها می‌گویند، سنسورهای تشخیص سیلاب آن‌ها، «هشدار سریع» را به دولت نپال مخابره کرده بود، اما مقامات این کشور آن را رد می‌کنند. «سیلاب ناگهانی» در برخی است...
سایت رویداد‌ ۲۴

دعا و طلسم هم قسطی شد + عکس

چرا «سیل نپال» باید برای ایران مهم باشد؟ | پیش‌بینی پدیده النینو برای ایران یعنی خطر در راه است؟ | چگونه می‌توان تلفات انسانی «سیلاب ناگهانی» را کنترل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

چرا «سیل نپال» باید برای ایران مهم باشد؟ | پیش‌بینی پدیده النینو برای ایران یعنی خطر در راه است؟ | چگونه می‌توان تلفات انسانی …

اقتصادنیوز: بحث‌هایی بین مقامات نپال و چین برسر «امکان پیشگیری از تلفات انسانی هنگام ورود سیلاب ناگهانی» شکل گرفته است.
تقوای رسانه  از اخلاق حرفه‌ای  تا مسوولیت
روزنامه اعتماد

تقوای رسانه از اخلاق حرفه‌ای تا مسوولیت

در عصر انفجار اطلاعات و گسترش شبکه های اجتماعی، رسانه دیگر صرفا ابزار انتقال خبر نیست، بلکه یکی از مهم ترین عناصر شکل دهنده به افکار عمومی، اعتماد اجتماعی و حتی سرمایه اجتماعی کشورهاست. در چنین شرایطی، سخن گفتن از تقوای رسانه به معنای توجه جدی به اخلاق، حقیقت، انصاف و مسوولیت در تولید و انتشار محتواست. …
    
سور و سات  برای سفره‌های کوچک
روزنامه اعتماد

سور و سات برای سفره‌های کوچک

ندا جعفری
    
امتناع مردم از حلاوت آگاهی-خودآگاهی - همدلی
روزنامه همدلی

امتناع مردم از حلاوت آگاهی-خودآگاهی - همدلی

فرهاد امام جمعه پژوهشگر چرا اکثر مردم از این حلوای شیرین آگاهی_خودآگاهی استقبال نمی کنند؟ این پرسش، سوال مهمی است که بسیاری از اعضای جامعه هم در فضای چالشی زیر تیغ تضادها آن قرار می‌گیرند و هم مغلوب آن می‌شوند. در پاسخ به این سوال لازم است به چندی موانع عدم اقبال از آگاهی [ ]
فقر محرمانه - همدلی
روزنامه همدلی

فقر محرمانه - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار اظهارات اخیر سخنگوی دولت درباره مشروط‌بودن اعلام آمار فقر مطلق به مجوز شورای عالی امنیت ملی، صرفاً یک توضیح اداری درباره انتشار داده‌های اقتصادی نیست؛ این سخنان، اگر دقیقاً به همین معنا بیان شده باشد، نشانه تغییر جایگاه «فقر» در نظام سیاست‌گذاری است؛ مسئله‌ای که در حالت عادی باید …
سایت عصرایران

سجاد رود؛ سدی که کشاورزان را بیچاره می‌کند ، جنگل را می‌بلعد و آینده‌اش نامعلوم است

سایت عصرایران

جنایت هولناک با ساطور؛ مرد جوان همسر و دو فرزند خردسالش را به قتل رساند و سپس خودکشی کرد

نسخه جدید برای متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری/ وام غیرنقدی در اولویت، پول نقد در انتهای صف
سایت تابناک

نسخه جدید برای متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری/ وام غیرنقدی در اولویت، پول نقد در انتهای صف

بانک مرکزی به سمت سازوکاری حرکت می‌کند که شاید صف پرداخت وام ازدواج را کوتاه‌تر کند، اما اگر پرداخت نقدی به‌تدریج از دسترس خارج شود، بخشی از متقاضیان همچنان...
قاتل این خانواده سرطان نبود
سایت جوان آنلاین

قاتل این خانواده سرطان نبود

خبر کوتاه است، اما تلخی آن به این آسانی تمام نمی‌شود، پسری ۲۰ ساله که ماه‌ها درگیر بیماری سرطان مادرش و تلاش برای تأمین دارو‌های او بوده، در اوج استیصال تصمی...
آلودگی کربنی در جنگ سوم
سایت جوان آنلاین

آلودگی کربنی در جنگ سوم

در کنار پیگیری‌های حقوقی، مقابله با آلودگی‌های محیط‌زیستی جنگ تحمیلی سوم، نیازمند برنامه اقدام کارشناسی است‌
فاجعه در کمین بازار تهران؛ ۱۳۵۷ پلاک در معرض خطر
سایت فرارو

فاجعه در کمین بازار تهران؛ ۱۳۵۷ پلاک در معرض خطر

در حالی که ۱۳۵۷ پلاک بازار در چهار سطح خطر دسته‌بندی شده‌اند، هنوز بخش‌هایی از برنامه‌های ایمنی بازار به مرحله اجرا نرسیده؛ تجربه پلاسکو، سیدولی، سینا اطهر، گاندی و بازارچه جنت هم نشان داده فاصله میان اخطار و حادثه همیشه طولانی نیست.
۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه
روزنامه هفت صبح

۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه

‌کمبود معلم در رشته‌های تخصصی همچنان یکی از مهم‌ترین چالش‌های آموزش‌وپرورش برای ساماندهی سال تحصیلی جدید است
جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد
سایت فرارو

جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری از ایجاد حفره‌ای به قطر ۵۰۰ میلیمتر و نشت فاضلاب بر اثر شکستگی خط انتقال فاضلاب در خیابان نشاط اصفهان خبر داد.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

دولینگو آزمون زبان را برای ایرانی‌ها متوقف کرد

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد
سایت عصرایران

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد

پس‌روی آب دریای خزر در سال‌های اخیر، چهره سواحل را تغییر داده و سودجویان برای تصرف ساحل دست به کار شدند.
سایت خبرآنلاین

راز جسد دختر ۲۷ ساله؛ ردپای یک آشنای مجازی پیدا شد

سایت رکنا

راز جسد دختر 18 ساله در سردخانه های کرج چه بود؟

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!
خبرگزاری ایلنا

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!

قانون الزام درمان رایگان برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، این روزها با کسر مبالغی تحت عنوان «سرانه درمان» و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی به حاشیه رانده شده است.
شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها
سایت آوش

شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها

همزمان با روز داروسازی، سازمان تأمین‌اجتماعی تصمیم گرفت ۳ همت از مطالبات داروخانه‌ها را واریز کند، این در حالی است که حجم ریالی همکاری داروخانه‌ها با تأمین اجتماعی، ماهانه ۱۲ همت است.
شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر
خبرگزاری مهر

شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر

در روزهای جنگ، رفتگران پس از هر حادثه، پاکسازی معابر را بر عهده داشتند تا زندگی در شهر متوقف نشود. حالا آنها از سختی کار، دغدغه معیشت و مطالبه افزایش حقوق می‌گویند.
چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک

گاهی مهاجرت از جایی آغاز می‌شود که هنوز چمدانی بسته نشده و کسی کشور را ترک نکرده است؛ وقتی آدم‌ها کم‌کم ذهن، امید و برنامه‌هایشان را از جامعه‌ای که در آن
خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی
خبرگزاری ایرنا

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی

تهران- ایرنا- انتشار تصاویر متعدد از تصادف دختران و بانوان موتورسوار در فضای مجازی بار دیگر این سوال را پدید آورده است که جامعه تا کی باید تاوان و هزینه های مالی و جانی ناشی از خلاء قانونی موتورسواری بانوان را بپردازد.
صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای  محیط‌زیست
روزنامه هفت صبح

صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای محیط‌زیست

جنگ‌های زمینی، حملات موشکی و آلودگی‌های نفتی هرکدام آسیب‌های متفاوتی به منابع طبیعی و اکوسیستم‌ها وارد می‌کنند
روزنامه هفت صبح

مقتول به هوش آمد و قاتل را لو داد

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی

عضو انجمن داروسازان تهران تصریح کرد: تداوم فعالیت داروخانه‌ها به استمرار چرخه مالی وابسته است. وقتی بیمه‌ها در پرداخت معوقات کوتاهی می‌کنند، داروخانه‌ها مجبور می‌شوند برای تأمین هزینه‌های جاری خود از جمله حقوق پرسنل، اجاره‌بها و هزینه‌های آب و برق و مالیات به وام‌های بانکی با بهره‌های سنگین روی آورند.
سایت عصرایران

زیربنای توسعه چیست؟

آزادارمکی: جامعه در وضعیت اضطراری است | نیازمند مدیریت عاقلانه و سیاست‌ورزی هستیم | مسأله فقدان مسیر برای تغییر است نه فقر!
سایت اقتصادنیوز

آزادارمکی: جامعه در وضعیت اضطراری است | نیازمند مدیریت عاقلانه و سیاست‌ورزی هستیم | مسأله فقدان مسیر برای تغییر است نه فقر!

اقتصادنیوز: تقی آزادارمکی، جامعه‌شناس معتقد است فشارهای اقتصادی و انسداد اجتماعی می‌تواند زمینه اعتراض را فراهم کند؛ چرا که مسئله فقط فقر نیست، بلکه احساس نداشتن راه تغییر است.
         
تا چند ماه دیگر دارو داریم ؟/  بیشترین کمبود درباره داروهای قلبی و اعصاب است / مواد اولیه دارو موجود نیست
روزنامه شرق

تا چند ماه دیگر دارو داریم ؟/ بیشترین کمبود درباره داروهای قلبی و اعصاب است / مواد اولیه دارو موجود نیست

حدود ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو از خارج وارد می شود و خیلی از مولفه‌های تولید دارو همچنان نیازمند واردات است.
۱۹ هزار قربانی در یک سال؛ چرا خودروها به آزمون تصادفات نمی‌روند
خبرگزاری مهر

۱۹ هزار قربانی در یک سال؛ چرا خودروها به آزمون تصادفات نمی‌روند

بیش از ۱۹ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ قربانی تصادفات شدند، اما مرکز کراش‌تست(آزمون تصادفات) کشور پس از افتتاح همچنان منتظر خودروهای تولید داخل است.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کاشت نهال در زباله‌های رهاشده در طبیعت | قصه ناخدایی که دریا را ترک کرد تا درخت بکارد

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم
روزنامه هفت صبح

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم

مسئولان منابع طبیعی می‌گویند که آسیب‌های وارده به تاج درختان گسترده نبوده است
         
روزنامه هفت صبح

شلیک خونین به زن و بچه در برج لوکس مسکونی

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟
سایت عصرایران

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟

در سال گذشته به ازای هر مرگ، نزدیک به ۲ تولد ثبت شده است؛ این یعنی نسبت تولد به مرگ به حدود ۱.۷ رسیده که پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته است. هرچند این آمار...
سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا
سایت تابناک

سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا

گاهی در سکوت اتفاقات اساسی‌تری می‌افتد. مثل شب های تهران که گویا شبها و نیمه شب های شهری دیگر هستند با اتفاقات دیگر.
         
ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس
خبرگزاری مهر

ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس

بجنورد- در حالی آموزش‌وپرورش دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده، برخی خانواده‌ها از درخواست مبالغ میلیونی روایت می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی و نظارت جدی است.
چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟

یک جامعه‌شناس با اشاره به واکنش‌های اجتماعی به پرونده پژمان جمشیدی معتقد است در پرونده‌های خشونت جنسی، بخشی از جامعه به جای تمرکز بر رفتار فرد متهم، رفتار و تصمیم‌های زن شاکی را زیر سؤال می‌برد؛ رویکردی که به گفته او ریشه در نابرابری‌های جنسیتی و ساختارهای قدرت دارد.
سایت دیدبان ایران

دریاچه ارومیه آب دارد، اما خبر خوبی نیست/ عدد نگران‌کننده‌ای که همه چیز را تغییر می‌دهد

سایت اکوایران

آتش‌سوزی در انبار کارخانه فرآورده‌های پلاستیکی+ ویدیو

ایران را به شکل یک   نام در تاریخ  تحویل نسل بعد ندهیم!
سایت عصرایران

ایران را به شکل یک نام در تاریخ تحویل نسل بعد ندهیم!

جنگل تبدیل شد به چوب! حیات وحش تبدیل شد به گوشت! زمین تبدیل شد به عرصه ساخت‌وساز. تالاب تبدیل شد به زمینی که اگر خشک شود، می‌توان از آن استفاده کرد....
از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند
سایت صفحه اقتصاد

از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند

هر بار که شایعه‌ای درباره افزایش قیمت یا تغییر سهمیه بنزین منتشر می‌شود، صف‌ها پیش از اعلام هر تصمیم رسمی شکل می‌گیرند؛ رفتاری که از ترس گرانی آغاز می‌شود، اما در نهایت با تشدید ازدحام، اتلاف وقت و گسترش شایعات، اقتصاد ترس را به جایگاه‌های سوخت می‌کشاند.
فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌
روزنامه هفت صبح

فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌

مالچ نفتی بومی ایران زمانی به مهار شن‌های روان و تثبیت زندگی کویرنشینان کمک می‌کرد؛ حذف نظارت آزمایشگاهی و تغییر فرمول پس از خصوصی‌سازی، آن را به محصولی آلاینده تبدیل کرد
سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/ «مرز قانون و عدالت» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با توجه به اینکه راه گفت‌وگوی جامعه مدنی با مسئولان قوه قضائیه هموار نیست و برخلاف فراخوان‌های رئیس قوه برای دریافت نظرات به پیشنهادات ارائه شده و کاملاً قانونی اع
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دوست صمیمی، طراح گروگانگیری ۵۰ هزار یورویی | تاجر جوان پس از ۷۲ ساعت حبس در اتاق تاریک آزاد شد

سایت فرارو

کشف یک محموله سنگین مواد مخدر در اتوبان آزادگان تهران

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟
سایت فرارو

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟

یک جامعه‌شناس گفت: برای یک خانواده، رفتن فقط به معنای دور شدن یک فرزند نیست. آینده‌ای که سال‌ها برای او در کنار خود تصور کرده بودند، حالا باید در جغرافیایی دیگر شکل بگیرد.
شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟
سایت فرارو

شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟

متأسفانه فقط چیتگر نیست که هزاران درخت آن خشکیده و سرسبزی‌اش به نابودی کشیده شده است؛ «سرخه‌حصار» در شرق تهران نیز روزگار بهتری ندارد.
روزنامه پیام ما

معمای شاهین٢

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه
روزنامه پیام ما

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه

بررسی دگرگونی رابطه انسان و زمین؛ چگونه بشر از سازگاری با طبیعت، با انقلاب صنعتی و «شتاب بزرگ» به نیرویی تغییردهنده در مقیاس سیاره تبدیل شد؟
ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی
روزنامه پیام ما

ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی

بررسی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره ضرورت ایجاد نظام حقوقی و ارزیابی تأثیر واقعی کسب‌وکارهای اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های تبلیغاتی.
بازتولید خانواده سنتی
روزنامه پیام ما

بازتولید خانواده سنتی

محدودیت مهریه به ۱۴ سکه، تنها اهرم حقوقی زنان را تضعیف می‌کند. کارشناسان معتقدند این نابرابری به تثبیت مردسالاری و کاهش تمایل به ازدواج می‌انجامد.
بحران آب: شکست آمایش سرزمین
روزنامه پیام ما

بحران آب: شکست آمایش سرزمین

بحران آب در ایران تنها نتیجه خشکسالی نیست، بلکه پیامد سال‌ها بی‌توجهی به آمایش سرزمین، استقرار صنایع آب‌بر در مناطق خشک و توسعه ناپایدار فضایی است.
خیانت خاموش در بستر فضای مجازی
سایت جوان آنلاین

خیانت خاموش در بستر فضای مجازی

خیانت به‌عنوان محکم‌ترین انگیزه در دعاوی خانواده، همیشه با یک قرار پنهانی آغاز نمی‌شود. گاهی با یک پیام ساده شروع می‌شود
هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی
سایت جوان آنلاین

هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی

تدابیر لازم برای مقابله با پدیده ال‌نینو اندیشیده شده و مدیریت مخازن سد‌ها باید به‌گونه‌ای انجام شود که امکان مهار و «تله‌اندازی» سیلاب فراهم باشد