قیمت طلا امروز




 اروپا و تنگه هرمز

 خبرگزاری ایسنا / ۴۴ ساعت قبل

سفیر ایران در سوئد: آمریکا دارد دست و پا می‌زند/ اروپا در تحولات منطقه مستقل عمل کند

دیپلمات ارشد ایران در استکهلم، تاثیر تحولات تنگه هرمز بر کشورهای اروپا را صرفاً یک مسئله امنیتی ندانست و تاکید کرد که اتفاقا به‌طور مستقیم بر هزینه سوخت، حمل‌ونقل، تورم و رشد اقتصادی اثر گذاشته و در صورت تداوم این روند، تاثیرات ادامه خواهد یافت.
 سفیر ایران در سوئد: آمریکا دارد دست و پا می‌زند/ اروپا در تحولات منطقه مستقل عمل کند
خلاصه خبر بصورت خودکار گردآوری شده است و ناقص است لطفا به متن کامل خبر مراجعه کنید.
وی مهم‌ترین درس جنگ اخیر برای دولت‌ها و افکار عمومی اروپا را «کاهش اعتماد به آمریکا به عنوان ضامن امنیت اروپا دانست و گفت که تحلیل‌گران و مراکز سیاسی و امنیتی اروپا بر این باورند که اروپا باید از جنگ در غرب آسیا به‌عنوان عاملی برای حرکت به سمت موضعی متحدتر و مستقل‌تر استفاده کند.

سفیر ایران در سوئد با تشریح سابقه روابط تهران و استکهلم، بر ظرفیت‌های تاریخی، اقتصادی و صنعتی دو کشور تأکید کرد و گفت سوئد در روند صنعتی‌شدن ایران و همکاری در حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، در کنار سابقه این کشور در تلاش برای صلح و حل‌وفصل مناقشات، سرمایه‌ای تاریخی برای روابط دوجانبه ایجاد کرده است و تداوم این روابط، حتی در دوره‌های اختلاف سیاسی، می‌تواند زمینه‌ای برای تمرکز دوباره دو کشور بر منافع مشترک و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، صنعتی و دیپلماتیک موجود فراهم کند.

«حجت‌الله فغانی‌» سفیر جدید ایران در سوئد در گفت‌وگو با ایسنا درباره روابط ایران و سوئد و عواملی که باعث شده با وجود فراز و فرودهای مختلف، این روابط هم‌چنان ادامه داشته باشد؟ گفت: روابط ایران و سوئد سابقه‌ای حدود ۴۰۰ ساله دارد و مهم‌ترین ویژگی آن، در بخش عمده آن، ماهیت اقتصادی، صنعتی و مبتنی بر منافع ملموس متقابل بوده است. سوئد در روند صنعتی‌شدن ایران نقش مثبتی داشته و به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل و صنایع مرتبط، میراث صنعتی شایسته‌ای از همکاری دو کشور در ایران باقی مانده است. در مقاطع مختلف، دو کشور توانسته‌اند فارغ از تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی و سیاسی، بر حوزه‌هایی از منافع مشترک تمرکز کنند و همین امر به تداوم روابط کمک کرده است.

سوئد نقش سازنده‌ای در حل مناقشات ایران داشته است

وی با اشاره به نقش سازنده سوئد پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: استکهلم در مقاطعی نقش سازنده‌ای در زمینه صلح‌سازی و تلاش برای کمک به حل‌وفصل مناقشات ایفا کرد. در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سوئد از جمله کشورهایی بود که برای پایان دادن به جنگ و دستیابی به صلح تلاش کرد و این سابقه، خاطره مثبتی در ذهن ایرانیان از نقش سوئد به‌عنوان یک کشور صلح‌ساز ایجاد کرد.

فغانی گفت: یکی از تجلیات این نگاه مثبت، در دیدار استفان لوفن، نخست‌وزیر پیشین سوئد، با قائد شهید جمهوری اسلامی ایران دیده شد. رهبر فرهیخته و آقای شهید ایران در دیدار آقای لوفن با ایشان به ذهنیت مثبت مردم ایران راجع سوئد توصیه فرمودند که از این سرمایه برای ارتقای روابط استفاده شود. از این رو باور دارم همین سرمایه تاریخی و تصویر مثبت می‌تواند مبنایی برای بازتعریف و ارتقای روابط ایران و سوئد در شرایط امروز باشد.

وی خاطرنشان کرد: حتی اگر در برخی مقاطع اختلافات سیاسی میان دو کشور افزایش یافته باشد، منافع مشترک اقتصادی، سابقه همکاری صنعتی و سرمایه تاریخیِ ناشی از نقش سوئد در صلح‌سازی، ظرفیت‌هایی هستند که می‌توانند همچنان به روابط دو کشور کمک کنند.

کشورهای اروپایی مستقیماً تحت تأثیر پیامدهای جنگ قرار گرفتند

سفیر ایران در سوئد در پاسخ به این پرسش که جنگ اخیر میان ایران و آمریکا چه تأثیری بر روابط ایران و سوئد و به‌طور کلی با کشورهای اروپایی گذاشته است؟ آیا این جنگ نگاه ایران به اروپا و نقش آن در تحولات منطقه را تغییر داده است؟ با بیان اینکه این جنگ از جهاتی تأثیر متفاوتی بر روابط ایران با سوئد و دیگر کشورهای اروپایی گذاشت گفت: برخلاف تحولات پیشین، از جمله جنگ 12 ‌روزه، این بار با بسته‌شدن تنگه هرمز بر اثر تجاوز مجدد آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران و اختلال در کشتیرانی و جریان انرژی و انتقال برخی اقلام مهم دیگر، کشورهای اروپایی مستقیماً تحت تأثیر پیامدهای جنگ قرار گرفتند؛ از انرژی و حمل‌ونقل گرفته تا اقتصاد و معیشت مردم.

وی افزود: در همین چارچوب، برخی کشورهای اروپایی طرحی را برای به اصطلاح «امنیت کشتیرانی» در تنگه هرمز مطرح کرده‌اند که سوئد نیز به آن پیوست. البته از نظر ما، حضور نیروهای نظامی خارجی به بهانه‌های این‌چنینی، نه‌تنها راه‌حل نیست، بلکه خود می‌تواند به پیچیده‌تر شدن وضعیت امنیتی منطقه منجر شود. 

جنگ اخیر، منطقه را به سمت امنیت درون‌زا برد

فغانی اظهار کرد: ما معتقدیم پیروزی به‌دست آمده برای ما در این جنگ، فرصتی برای منطقه است تا به سمت ایجاد یک سازوکار امنیتی درون‌زا و مبتنی بر همکاری کشورهای منطقه حرکت کند. امنیت پایدار خلیج فارس باید توسط کشورهای همین منطقه تأمین شود، نه کشورهای خارجی.

وی در پاسخ به این پرسش که بعد از خساراتی که تجاوز آمریکا به ایران بر زندگی مردم اروپا و جهان داشت، این مساله می‌تواند نگاه افکار عمومی اروپا به جنگ و سیاست‌های آمریکا را تغییر دهد؟ گفت: بله، قطعاً؛ اما به نظر من تغییر نگاه افکار عمومی اروپا به ایران را نمی‌توان صرفاً به پیامدهای اقتصادی جنگ اخیر محدود کرد. این تغییر از مدت‌ها پیش آغاز شده بود.

دیپلمات ارشد ایران در سوئد با اشاره به نامه قائد شهید به جوانان در غرب تصریح کرد: نامه رهبری شهید یک بزنگاه تاریخی مهم بود و بعد از آن به‌ویژه پس از ۷ اکتبر و مشاهده ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، در بخش قابل توجهی از افکار عمومی اروپا این تغییرات بنیادی شکل گرفت.

فغانی ادامه داد: در جریان جنگ ۱۲روزه زمانی که ایران با قاطعیت مواضع و اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد، شاهد بودیم که بخش قابل توجهی از افکار عمومی جهان در شبکه‌های اجتماعی به حمایت از ایران پرداختند. در جنگ رمضان، به دلیل ابعاد گسترده‌تر جنایات متجاوزان و پیامدهای آن، این اعتراضات به خیابان‌های اروپا نیز کشیده شد و تجمعات و تظاهرات متعددی در حمایت از ایران، از جمله در سوئد برگزار شد. متاسفانه همه این تحولات بازتاب رسانه‌ای پیدا نکرد. برای نمونه، در منطقه اسکاندیناوی شماری از برندگان جایزه نوبل و دیگر جوایز معتبر علمی، از جمله جایزه پل دیراک، در اعتراض به حملات متعدد به زیرساخت‌های علمی ایران، نامه‌های اعتراضی منتشر کردند که چندان در ایران دیده نشد. البته این را باید مورد اشاره قرار دهیم که برخی از پربازدیدترین تصاویر و ویدئوهای مربوط به اعتراضات ضدجنگ و حمایت از ایران در خارج از کشور در شبکه‌های اجتماعی مربوط به تجمعات گسترده در سوئد بود.

جنگ اخیر نگاه‌ها در اروپا درباره ایران را تغییر داد

سفیر ایران گفت: در جنگ اخیر، حتی کسانی که چندان رویکرد سیاسی نداشتند، حالا از تبعات جنگ‌افروزی امپریالیسم جهانی آمریکا متاثر شدند و این امر تغییر نگرش آنها را تشدید کرد و زمینه را برای پرسش‌های جدی‌تر افکار عمومی اروپا در باره سیاست‌های آمریکا، حمایت از اقدامات رژیم صهیونیستی و ضرورت پایان دادن به جنگ فراهم کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که شما در اروپا با سیاستمداران، رسانه‌ها و افکار عمومی در تماس هستید. آیا احساس می‌کنید جنگ اخیر نگاه‌ها در اروپا را نسبت به ایران تغییر داده باشد به نحوی که احترام بیشتری برای مقاومت ایران در برابر تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل بگیرد؟ اظهار کرد: بله، به نظر می‌رسد که این تغییر را نمی‌توان نادیده گرفت. سیاستمداران اروپایی امروز بیش از گذشته متوجه شده‌اند که بخش قابل توجهی از افکار عمومی کشورهایشان نسبت به جنگ‌افروزی و جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی معترض است و همراهی با چنین سیاست‌هایی می‌تواند شکاف میان دولت‌ها و ملت‌ها را عمیق‌تر کند. از سوی دیگر، آمریکایی‌ها حتی در سند جدید امنیت ملی خود نشان داده‌اند که برای اروپا و استقلال راهبردی آن احترام چندانی قائل نیستند. بنابراین، یک سیاستمدار اروپایی امروز با این سؤال جدی مواجه است که چرخش بیشتر به سمت آمریکا و رژیم صهیونیستی چه دستاوردی برای او دارد، جز اینکه از یک سو اعتبار خود را در افکار عمومی داخلی از دست بدهد و از سوی دیگر با بی‌احترامی و تحقیر از جانب متحد آمریکایی خود مواجه شود؟

در هیچ مقطعی از تاریخ معاصر موضوع استقلال اروپا از وابستگی امنیتی آمریکا اینقدر جدی نبوده است

فغانی گفت: معتقدم که در هیچ مقطعی از تاریخ معاصر، آمریکا و رژیم صهیونیستی تا این اندازه نزد افکار عمومی بسیاری از کشورهای جهان و حتی اروپا با مخالفت و نفرت مواجه نبوده‌اند و هم‌زمان، بحث درباره تأمین مستقل امنیت اروپا و فاصله گرفتن از وابستگی امنیتی به آمریکا، تا این اندازه جدی نبوده است.

این دیپلمات ارشد ایران در سوئد با تاکید بر اینکه در واقعیت در سیاست آمریکا نوعی نگاه ابزاری به متحدان و شرکای خود دیده می‌شود، گفت: همین نگاه را نیز به کشورهای منطقه که عمدتاً از منظر منافع اقتصادی و راهبردی به آن به چشم گاو شیرده نگاه می‌کند، وجود دارد و این واقعیتی است که مردم ایران و تحلیلگران داخلی‌مان باید در رویکرد به تحولاتی که امروز در منطقه با آن رو به رو هستیم، توجه داشته باشیم.

نباید برخی گروه‌های پر سر و صدا را نماینده ایرانیان خارج از کشور دانست

وی درباره تلاش دولت ترامپ و صهیونیست‌ها برای استفاده از برخی جریان‌های مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران و نگاه به آنها به‌عنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته‌هایش و نه لزوما احترام به خواست‌ آنها تصریح کرد: باید میان جامعه ایرانیان خارج از کشور و آن بخش کوچکی که فعالیت سیاسی پر سر و صدای ضد میهنی دارد، تفاوت قائل شد. ایرانیان مقیم خارج برای روابط ما با هر کشور دیگری یک سرمایه‌اند و نقش کلید را در قفل غفلت‌ها یا برخورد نامناسب ما و تلاش شبانه‌روزی دشمنان ایران برای گمراه کردن و یارگیری از میان آنها علیه نظام، دارند. آنها می‌توانند در شکل‌گیری نوع روابط ایران با کشورهای محل اقامت خود نقش مهمی داشته باشند و آمریکایی‌ها نیز این ظرفیت را به‌خوبی می‌دانند. به همین دلیل، دولت ترامپ در پیروی از دستورالعمل‌های نتانیاهو تلاش کرد از برخی جریان‌های مخالف جمهوری اسلامی، هم برای توجیه جنگ‌افروزی خود و هم برای بی‌میل کردن کشورهای اروپایی نسبت به ایفای نقش در صلح و میانجیگری استفاده کند.

وی ادامه داد: اما نباید این گروه‌های پر سر و صدا را نماینده ایرانیان خارج از کشور دانست. بخش عمده ایرانیان مقیم خارج، اولاً غیرسیاسی هستند، ثانیاً وطن‌دوست و دلبسته ایران‌ و ثالثاً اهل رفتارهای جنجالی و رسانه‌ای نیستند که بخواهند از طریق جلب توجه رسانه‌ها بر معادلات سیاسی اثر بگذارند. حتی در جریان جنگ اخیر نیز، آنهایی که برای هم‌وطنان خود جنگ و مرگ طلب کردند، یک اقلیت پر سر و صدا بودند، نه نماینده جامعه ایرانیان خارج از کشور. بنابراین، سکوت، ادب و متانت اکثریت ایرانیان خارج از کشور نباید به‌اشتباه به معنای بی‌تفاوتی یا همراهی با جنگ تعبیر شود. صدای بلندتر یک اقلیت الزاماً صدای اکثریت نیست و در واقع آمریکایی‌ها فریب دروغی را خوردند که خودشان ساخته بودند.

کشورهای اروپایی باید نقش فعال‌تری در کاهش تنش و پایان دادن به درگیری‌ها در منطقه داشته باشند

فغانی در ادامه این گفت‌وگو درباره احتمال و تمایل ایفای نقش مستقل‌تر از سوی اروپا برای پایان دادن به درگیری‌ها و جنگ در منطقه گفت: به نظر من اروپا می‌تواند نقش فزاینده‌ای در این موضوع داشته باشد. افزایش هزینه‌های اقتصادی جنگ می‌تواند کشورهای اروپایی را بیش از گذشته به این نتیجه برساند که باید نقش فعال‌تر و تا حدی مستقل‌تری در کاهش تنش و پایان دادن به درگیری ایفا کنند. اهمیت تنگه هرمز برای اروپا دیگر فقط یک موضوع ژئوپلیتیکی نیست و مستقیماً با انرژی، تورم، حمل‌ونقل و رشد اقتصادی این کشورها ارتباط پیداکرده است.

سفیر ایران در سوئد با اشاره به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی درباره اختلال در عبور حامل‌های انرژی از تنگه هرمز که ذخایر نفت کشورهای OECD را نیز به‌شدت کاهش داده است و گزارش مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا که گفته است ادامه بحران می‌تواند تورم اتحادیه اروپا را تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۳.۵ درصد برساند اظهار کرد: بنابراین، این دیگر صرفاً یک بحران در خاورمیانه نیست؛ پیامدهای آن مستقیماً به اقتصاد و زندگی مردم اروپا منتقل می‌شود.

تورم ناشی از تحولات اخیر در غرب آسیا در سوئد کاملا محسوس است

وی موضوع تورم ناشی از تحولات اخیر در سوئد را کاملا محسوس دانست و گفت: طبق آمار رسمی اداره آمار سوئد، در مارس ۲۰۲۶ قیمت سوخت نسبت به ماه قبل حدود ۲۰ درصد افزایش یافت که یکی از شدیدترین جهش‌های ماهانه طی چند دهه اخیر بود. در همین مدت، قیمت گازوئیل ۲۷.۶ درصد و بنزین ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد و قیمت نفت خام وارداتی سوئد نیز حدود ۵۵ درصد بالا رفت. افزایش قیمت سوخت در ماه آوریل نیز ادامه یافت و نسبت به سال قبل نزدیک به ۳۰ درصد بیشتر بود و این روند در قیمت واقعی جایگاه‌های سوخت اثر کاملاً ملموس داشت.

فغانی ادامه داد: پیش از آغاز جنگ، در ۲۸ فوریه قیمت گازوئیل حدود ۱۷.۳۰کرون در هر لیتر بود؛ تا اوایل آوریل به حدود ۲۳.۴۰ کرون رسید؛ یعنی حدود ۶.۱۰ کرون یا ۳۵ درصد افزایش در کمی بیش از یک ماه. در ۲۳ مارس حتی قیمت گازوئیل در برخی جایگاه‌ها به ۲۴.۶۹ کرون در هر لیتر رسید که نسبت به ابتدای سال ۵۲ درصد افزایش داشت. البته این افزایش قیمت دائمی نبود. پس از شوک اولیه جنگ و جهش شدید قیمت‌ها در مارس و آوریل، با کاهش قیمت نفت و برخی اقدامات دولت سوئد، بخشی از این افزایش تعدیل شد و قیمت سوخت در ژوئن ۸ درصد و در ژوئیه ۹.۴ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت. بنابراین تعبیر دقیق‌تر این است که جنگ یک شوک شدید و کم‌سابقه به بازار سوخت سوئد وارد کرد، اما در ماه‌های بعد بخشی از این افزایش بازگشت.

وی گفت: در بازار ارز نیز تحلیل‌گران بانک‌های بزرگ سوئدی بخشی از تضعیف اخیر کرون را ناشی از جنگ ایران، افزایش قیمت نفت و حرکت سرمایه‌گذاران به سمت دلار و یورو دانسته‌اند. هرچند با بهبود برخی شاخص‌های اقتصاد سوئد و تغییر انتظارات درباره نرخ بهره، کرون بخشی از افت خود را جبران کرده، اما روند آن همچنان به تحولات جنگ و بازار انرژی وابسته است.

دیپلمات ارشد ایران در استکهلم افزود: بنابراین، تحولات تنگه هرمز برای اروپا صرفاً یک مسئله امنیتی نیست و به‌طور مستقیم بر هزینه سوخت، حمل‌ونقل، تورم و رشد اقتصادی اثر می‌گذارد. اگر جنگ طولانی شود یا اختلال در تردد انرژی از هرمز تشدید شود، فشار اقتصادی بر کشورهای اروپایی افزایش خواهد یافت و همین موضوع می‌تواند انگیزه آنها را برای فاصله گرفتن از یک رویکرد صرفاً سیاسی و ایفای نقش جدی‌تر در کاهش تنش و دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک تقویت کند.

فغانی تاکید کرد که نشانه‌هایی از این تغییر رویکرد را در میان کشورهای اروپایی می‌توان دید. مؤسسات اروپایی مانند ECFR بر ضرورت ایفای نقش اروپایی‌ها در حفظ آتش‌بس و حمایت از مسیر مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کرده‌اند. اگر اروپا واقعاً منافع مستقلی از آمریکا دارد، امروز فرصت آن است که این استقلال را در عمل نشان دهد؛ راه آن نیز کمک به پایان دادن به منازعه، تسهیل دریافت غرامت توسط ایران، محکوم‌سازی علنی جنایات و پیگیری قضایی جنایات جنگی است.

سفیر ایران در سوئد درباره دشواری اعتماد به آمریکا در مذاکرات با توجه به دو تجاوز اخیر علیه ایران گفت: به باور ما، مسئله عدم قابلیت اعتماد در روابط با آمریکا یک موضوع فرعی نیست؛ یک واقعیت بنیادین است؛ آن هم نه برای ما بلکه برای همه کشورها. قائد شهید نیز بارها بر بدعهدی آمریکا تأکید کرده بودند و ما نیز این واقعیت را در محاسبات خود مفروض می‌گیریم. بنابراین، قرار نیست منافع ملی خود را بر اساس اعتماد به وعده‌های آمریکا تعریف کنیم. در عین حال، این به معنای نفی دیپلماسی نیست.

فرمت «فرآیند هلسینکی» می‌تواند برای شرایط منطقه استفاده شود

وی ادامه داد: ایران همواره از گفت‌وگو و مذاکره برای تأمین منافع خود استفاده کرده است. در سطح منطقه‌ای نیز فرمت‌هایی مانند «فرآیند هلسینکی» می‌تواند با توجه به شرایط منطقه، برای ایجاد گفت‌وگوی امنیتی میان همسایگان مورد استفاده قرار گیرد.

فغانی با بیان اینکه در سطح جهانی ما شاهد یک دوره گذار نیز هستیم که دیپلماسی را تحت تأثیر قرار داده است اظهار کرد: نظم بین‌المللی موجود با چالش‌های جدی مواجه است و حتی مراکز مطالعاتی غربی نیز درباره تلاش دولت ترامپ برای فاصله گرفتن از محدودیت‌های نظم چندجانبه و حرکت به سمت رویکردی معامله‌محور و مبتنی بر قدرت بحث کرده‌اند. چنانکه قائد شهید فرموده‌اند جهان در حال حرکت به سمت نظمی جدید است. به نظر من، یکی از ویژگی‌های این تغییر می‌تواند پایان تدریجی استثنابودگی آمریکا باشد.

سفیر ایران گفت که تلاش برای تحمیل یک‌جانبه‌گرایی از طریق فشار و زور چیزی جز دست و پا زدن‌های آمریکا نیست و در این مسیر موفق هم نخواهد شد.

وی با بیان اینکه میدان و دیپلماسی دو بال یک پرنده‌اند تصریح کرد: دیپلماسی زمانی مؤثر است که پشتوانه قدرت ملی را داشته باشد و قدرت ملی نیز باید بتواند از دستاوردهای دیپلماسی صیانت کند. بنابراین ما هم‌زمان مسیر مذاکره، دفاع از منافع ملی و افزایش قدرت بازدارندگی خود را دنبال می‌کنیم و اجازه نخواهیم داد یک قدرت زورگو و قانون‌گریز قواعد بازی را یک‌جانبه تعیین کند. به آمریکایی‌ها نه اعتماد داریم و نه نیاز به اعتماد به آنها داریم.

امنیت اروپا جدا از امنیت مناطق حساس ژئوپلیتیک یا ژئواکونومیک در دنیا نیست

این دیپلمات ارشد ایران در سوئد مهم‌ترین درس جنگ اخیر برای دولت‌ها و افکار عمومی اروپا را «کاهش اعتماد به آمریکا به عنوان ضامن امنیت اروپا» دانست و گفت: درسی که اروپا باید بگیرد را تحلیل‌گران اروپایی به مقامات‌شان علنی گوشزد کرده‌اند. واسطه‌العقد دیدگاه اکثر تحلیلگران اروپایی این است که امنیت اروپا را نمی‌توان جدا از امنیت مناطق حساس به لحاظ ژئوپلیتیک یا ژئواکونومیک تعریف کرد. برای مثال، مؤسسه «ژاک دلور» از این جنگ به‌عنوان عاملی برای حرکت به سمت موضعی متحدتر و مستقل‌تر در اروپا یاد کرده و مؤسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا نیز تأکید کرده‌اند که این جنگ اعتماد به آمریکا به‌عنوان ضامن امنیت اروپا را کاهش داده است.

وی افزود: مقامات اروپایی تاکید دارند که آمریکا بی‌توجه به اروپا وارد این جنگ شد و کارشناسان شورای روابط خارجی اروپا تأکید دارند که اروپا باید به جای همراهی با جنگ، برای پایان دادن به آن و حفظ منافع امنیتی و اقتصادی خود مسیر دیپلماتیک مستقلی را دنبال کند.

اروپا در امور منطقه دخالت نکند

سفیر ایران در سوئد درباره انتظار ایران از اروپا در رابطه با تجاوز علیه ایران و تحولات منطقه گفت: ما از اروپا انتظار داریم در امور منطقه چه نظامی، چه با حمایت از گروه‌های معاند در آن مداخله نکند.

وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم که کشورهای اروپایی و خصوصا سوئد از ظرفیت سیاسی و دیپلماتیک خود برای پایان دادن به جنگ استفاده کنند و به جای دنبال کردن سیاست‌های رژیم صهیونسیتی و معاندان مزدورش، منافع و امنیت مستقل خود را تعریف کند.

به باور من، اگر اروپا از این جنگ یک درس راهبردی بگیرد، آن درس این خواهد بود که استقلال اقتصادی و امنیتی مستلزم این است که اروپا در لحظات بحران بتواند به طور مستقل تصمیم بگیرد و برای صلح و امنیتی که منفعتی را تامین می‌کند، نقش فعال خود را ایفا کند.

انتهای پیام







یکشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۵ - 30 August 2026
نامجو برگشت که بماند یا بخواند؟
روزنامه هفت صبح

نامجو برگشت که بماند یا بخواند؟

بازگشت محسن نامجو یک موضوع قدیمی را مطرح کرده است، آیا خواننده‌های مهاجر می‌توانند به ایران برگردند و فعالیت حرفه‌ای داشته باشند؟
         
شش خورشیدگرفتگی و ماه‌گرفتگی که بر تاریخ تأثیر گذاشتند
سایت خبرآنلاین

شش خورشیدگرفتگی و ماه‌گرفتگی که بر تاریخ تأثیر گذاشتند

این رویدادهای آسمانی، چه خورشیدگرفتگی و چه ماه‌گرفتگی، در طول تاریخ الهام‌بخش ترس و هراس بوده‌اند، به کمک ارتش‌ها آمده‌اند و حتی در تأیید برخی از نظریه‌های پیشگامانه علمی نقش داشته‌اند.
سایت عصرایران

نتیجه تلخ خودخواهی ایرج قادری و اشتباه مهلک فردین؛ ستاره زن سینمای ایران تقریبا کور شد (+صدا)

اهمیت بازگشت نامجو برای نسل زد کجاست؟
سایت عصرایران

اهمیت بازگشت نامجو برای نسل زد کجاست؟

بازگشت نامجو از این منظر می‌تواند نشانه‌ای از همین ظرفیت برای پذیرش تفاوت باشد. جامعه ایران مجموعه‌ای یکدست نیست و نمی‌توان «ایرانی بودن» را در یک سبک زندگی،...
خبرگزاری ایرنا

فیلم| مجموعه شاه ولی تفت یزد، نماد معماری اصیل ایرانی

سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر چهره شوکه‌کننده امیر جدیدی

از اعتراض به بلیت ۱۰۰ هزار تومانی «عاشقانه‌های ناآرام» در سال ۱۳۹۴ تا بلیت میلیونی «آرش» در سال ۱۴۰۵/ نبود شورای صنفی و چرخش در بر همان پاشنه
سایت خبرآنلاین

از اعتراض به بلیت ۱۰۰ هزار تومانی «عاشقانه‌های ناآرام» در سال ۱۳۹۴ تا بلیت میلیونی «آرش» در سال ۱۴۰۵/ نبود شورای صنفی و چرخش …

نقاط عطف شکسته‌شدن سقف بهای بلیت تئاتر از ۱۳۹۴ به این سو متعدد و صحبت از «ضرورت تشکیل شورای صنفی برای تعیین بهای بلیت آثار نمایشی» تنها به سال ۱۳۹۷ در دوران مدیریت شهرام کرمی، مدیرکل وقت هنرهای نمایشی محدود است. چنین شورایی اما در غیاب آیین‌نامه‌های لازم در حوزه تئاتر، آیین‌نامه‌ای مانند «ایجاد، ساماندهی …
بازگشت محسن نامجو و فهرست ۱۰۰ چهره ایرانی خارج از کشور
روزنامه هفت صبح

بازگشت محسن نامجو و فهرست ۱۰۰ چهره ایرانی خارج از کشور

بازگشت محسن نامجو یک موضوع قدیمی را مطرح کرده است؛ آیا خواننده‌های مهاجر می‌توانند به ایران برگردند و فعالیت حرفه‌ای داشته باشند؟
رسانه از حاشیه به متن حکمرانی آمد
سایت ایران آنلاین

رسانه از حاشیه به متن حکمرانی آمد

هفته دولت فرصتی برای مرور کارنامه قوه مجریه است؛ اما درباره حوزه رسانه، ارزیابی عملکرد را نمی‌توان فقط با تعداد نشست‌ها، مجوزها یا برنامه‌های اجرایی سنجید. پرسش مهم‌تر این است که در دو سال گذشته چه تغییری در نگاه سیاست‌گذار به رسانه ایجاد شده و رسانه چه جایگاهی در منظومه حکمرانی کشور به دست آورده است؟
سایت عصرایران

وقتی آزمون خوش‌نویسی در ۶ ماه ۱۶۷ درصد گران می‌شود

کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟
سایت عصرایران

کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟

در آستانۀ دوم خرداد 1376 این شایعه به شکلی بسیار گسترده پیچید که گل‌آقا نوشته بنویسید خاتمی بخوانید ناطق یعنی قرار نیست آرا درست شمرده شود حال آ‌ن که چنین...
مورد خاص زنان دهه هفتاد و مردان دهه پنجاه ایران
سایت برترینها

مورد خاص زنان دهه هفتاد و مردان دهه پنجاه ایران

میان چرخۀ فیلم‌های مردان ناتوان با چرخۀ زنان نابارور حدوداً بیست سال فاصله است. اما با این وجود باید آن‌ها را در کنار یکدیگر، به‌صورت غیرتاریخی و زمان‌پریشانه، قرائت کرد. در اطلس تاریخ سینمای ایران، مردان دهۀ پنجاه و زنان دهۀ هفتاد نیز ذیل یک دسته قرار می‌گیرند.
سایت برترینها

آیا مسعود شصت‌چی دوباره می‌تواند مردم را بخنداند؟

سایت عصرایران

نقاشی که دریا را از حافظه می کشید؛ داستان عجیب ایوان آیوازوفسکی (+تصاویر)

سایت فرارو

این سکانس کارآگاه علوی از چشم سانسورچی دور ماند!

سایت فرارو

چرا گریه و زاری در سریال «کوری» زیاد است؟

مسیر بازگشت
سایت هم میهن

مسیر بازگشت

به هر هنرمند یا هر اهل فکر و اندیشه‌ای که مغلوب این فضا نشود و راه بازگشت به کشور خود را در پیش گیرد، باید تبریک و خوش‌آمد گفت.
آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود
سایت ایران آنلاین

آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود

انجمن سینمای جوانان ایران، به‌ عنوان یکی از ریشه‌دارترین مؤسسات سینمایی کشور، نهادی برای فرداست؛ جایی که فیلمسازان جوان اولین تجربه‌های جدی خود را به دست می‌آورند، نگاهشان را پیدا می‌کنند و گاه اولین قدم‌های مسیری را برمی‌دارند که سال‌ها بعد به بخشی از جریان فرهنگساز فیلم‌های کوتاه و بلند سینمای ایران …
چرا محسن نامجو به وطن برگشت؟ | گذشته پشت مرز نمی‌ماند
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا محسن نامجو به وطن برگشت؟ | گذشته پشت مرز نمی‌ماند

محسن نامجو بازگشته است و هرکس روایت خودش را از این بازگشت دارد. سلطنت‌طلبان او را متهم می‌کنند که پاداش حملاتش به این جریان را گرفته و تندرو‌های داخلی آن را نشانه رأفت نظام جمهوری اسلامی می‌دانند. محسن نامجو قطعا مثل قیصر در میادین شبانه آواز نخواهد خواند؛ او صاحب یک پرنسیب سیاسی است اما اولین کنسرت …
روزنامه آرمان امروز

تهیه فهرست ۱۰۰ نفری نام‌آوران خارج‌نشین برای بازگشت به ایران

سایت فرارو

اشک‌ و بی‌قراری مادر اکبر عبدی در روز تولد سلطان کمدی ایران

حامد بهداد؛ مردی برای نقش‌های پرخطر
روزنامه هفت صبح

حامد بهداد؛ مردی برای نقش‌های پرخطر

حامد بهداد در یک دهه حضور در شبکه نمایش خانگی از تجربه‌ای درخشان در «دندون طلا» تا سقوط «دل» و رستاخیز «امیر شایگان» را پشت سر گذاشته‌
روزنامه هفت صبح

برای دیدن شاهنامه، ۵ میلیون کنار بگذارید!

سایت فرارو

تیزر کامل سریال «مرد سه هزار چهره» مهران مدیری منتشر شد + تاریخ پخش

سایت عصرایران

شعله ازدواج سابق جنیفر لوپز روشن شد؟

داستان جولین؛ نیم‌قرن فاصله میان التماس «دالی پارتن» و هشدار «بیانسه»
سایت عصرایران

داستان جولین؛ نیم‌قرن فاصله میان التماس «دالی پارتن» و هشدار «بیانسه»

مرگ دالی پارتن، ملقب به «ملکۀ موسیقی کانتری»، فقط پایان زندگی یکی از مشهورترین خوانندگان و ترانه‌سرایان آمریکایی نیست؛ بهانه‌ای است برای دوباره شنیدن ترانه‌ا...
راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی
سایت خبرآنلاین

راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی

پس اگر روزگار سخت است، نباید گمان کنیم که خداوند ما را رها کرده است. شاید همین سختی، ندایی باشد برای اینکه دوباره راه آسمان را پیدا کنیم.و چه زیباست این پیام مولانا:ما از آسمان آمده‌ایم؛برای زمین نیامده‌ایم که در زمین بمانیم؛آمده‌ایم که در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم.
 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم
خبرگزاری مهر

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم

معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وظیفه نسل ما این است که رازی را نه صرفاً به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان یک مسئله علمی دوباره کشف کند.
کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود
سایت خبرآنلاین

کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود

باستان‌شناسان در عمق ۲۰۰ متری غاری ۲۴ هزار ساله در اسپانیا، بزرگ‌ترین نیایشگاه زیرزمینی روم باستان را کشف کردند؛ مکانی مخفی با بیش از ۱۲۰ کتیبه لاتین و پیشکش‌های آیینی که پرده از ستایش الهه‌ای ناشناخته با عنوان «بانو» برمی‌دارد.
راز سمیِ  «دروازه جهنم» در ترکیه
سایت خبرآنلاین

راز سمیِ «دروازه جهنم» در ترکیه

در میان ویرانه‌های شهر باستانی «هیرآپولیس» در ترکیه، گذرگاهی وجود داشت که رومیان باستان آن را «دروازه جهنم» می‌نامیدند؛ مکانی که در آن، مرگِ ناگهانی حیوانات در برابر چشمان زائران، لرزه بر اندام هر بیننده‌ای می‌انداخت. در حالی که گذشتگان این پدیده را خشم خدایانِ دنیای زیرین می‌پنداشتند، علمِ مدرن سرانجام …
جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست
سایت خبرآنلاین

جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست

جمشید آموزگار؛ تکنوکراتی است که در چالشِ میان «برنامه‌ریزی روی کاغذ» و «واقعیت‌های کف خیابان» به بن‌بست رسید. استعفای او در ۵ شهریور ۵۷، پرونده آخرین تلاش‌های دولت‌های پهلوی برای مهار بحران‌های درهم‌تنیده را بست.
«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد
خبرگزاری مهر

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد

شعر «زمستان» مهدی اخوان ثالث، فراتر از یک توصیف اقلیمی، برجسته‌ترین سند منظوم از سرخوردگی پساکودتای ۲۸ مرداد ایران است که انجماد عاطفی، ترس و زوال پیوندهای انسانی را روایت می‌کند.
روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد
خبرگزاری ایسنا

روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد

ماجرای کشف محوطه باستانی بندیان درگز، حکایت یک تصادف تاریخی است که منجر به شناسایی یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های هویتی ایران شد. این محوطه تا پیش از سال ۱۳۶۸ تنها تپه‌ای در میان اراضی کشاورزی بود، اما در سال ۱۳۶۹، زمانی که مالک زمین قصد تسطیح و هموارسازی آن را داشت، برخورد تیغه لودر با ستون‌های مدفون و …
خبرگزاری ایرنا

شهروز دل‌افکار: سرمایه‌گذار، دخالت عجیب در تئاتر نکند+فیلم

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها‌، ماشین تبلیغاتی سینما ‌
روزنامه هفت صبح

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها‌، ماشین تبلیغاتی سینما ‌

کمپین‌های پرزرق‌وبرق سینمایی با حضور سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها، پیش از نمایش فیلم، تصویری از موفقیت آن می‌سازند
اصغر فرهادی و مهاجرت تولید
روزنامه هفت صبح

اصغر فرهادی و مهاجرت تولید

‌فرهادی برای «قصه‌های موازی» سه سال در آمریکا زندگی کرد، تحقیق کرد و نوشت
سایت فرارو

علت تأخیر در انتشار قسمت هفتم «بامداد خمار» چه بود؟

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس
خبرگزاری ایسنا

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس

قلمدان‌های لاکی، از ظریف‌ترین جلوه‌های هنر ایرانی، روزگاری وسیله‌ای برای نگهداری قلم بودند اما به‌تدریج به بوم‌های کوچکی برای نمایش نقاشی، تذهیب و روایت‌های تاریخی و ادبی از ایران تبدیل شدند؛ هنری که در دوره قاجار به اوج ظرافت رسید و امروز نمونه‌هایی از آن در موزه‌های معتبر جهان، بخشی از نبوغ و مهارت …
راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!
خبرگزاری ایسنا

راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!

یک گردشگر وارد موزه‌ای در فلورانس می‌شود، مقابل یک شاهکار می‌ایستد و چند دقیقه بعد دیگر حالش خوب نیست. قلبش تند می‌زند، سرش گیج می‌رود و جهان اطرافش شکل عادی خود را از دست می‌دهد. این صحنه آن‌قدر در فلورانس تکرار شد که یک روان‌پزشک شروع به ثبت پرونده‌هایشان کرد؛ ماجرایی که بعدها با نام «سندرم استاندال» …
چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟
سایت عصرایران

چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟

«اخوان» پیش از شعر، به موسیقی روی آورد که با منع جدی پدر روبرو شد و برخلاف میل خود، موسیقی را کنار گذاشت.
شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز
سایت خبرآنلاین

شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز

«شهر سوخته» سال‌هاست با عنوان «شهری که از زمان خود جلوتر بود» معرفی می‌شود؛ اما آیا این توصیف واقعاً بر پایه شواهد علمی است یا حاصل بزرگ‌نمایی رسانه‌ای؟ برای پاسخ باید به حدود پنج هزار سال پیش، در حاشیه دلتای رود هیرمند بازگردیم.
چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/  سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم
سایت خبرآنلاین

چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/ سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم

جشنواره فیلم ونیز امسال با یک آمار غیرمنتظره در بخش مسابقه اصلی روبه‌روست؛ از ۲۱ فیلم حاضر در رقابت برای شیر طلایی، تنها یک فیلم به کارگردانی یک زن دیده می‌شود؛ آماری که سهم زنان را به حدود ۵ درصد می‌رساند.
شباهت اخوان به حافظ
سایت روزنامه سازندگی

شباهت اخوان به حافظ

جایگاه و اهمیت مهدی اخوان‌ثالث در شعر معاصر به روایت بهرام پروین‌گنابادی
افول ستاره
سایت روزنامه سازندگی

افول ستاره

چرا سینما، محمدرضا گلزار را پس زد و او به ستاره فضای مجازی تبدیل شد؟
روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد
سایت عصرایران

روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد

پرسش اول سطحی است و در حد شایبه‌های فضای مجازی و دومی عمیق و محل بحث اهل اندیشه. اولی این که اگر سده‌ها بعد از اسلام، را الکل را کشف کرده چگونه قبل از او نوش...
سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان  | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان | آخرین خبر

خراسان/ «لایک داری آقای اخوان » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمد بهبودی نیا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حتما این شعر مشهور مهدی اخوان ثالث را شنیده اید که «ما چون دو دریچه روبروی هم/آگاه ز هر بگو مگوی هم/ هر روز سلام و پرسش و خنده/ هر روز قرار روز آینده و...» این بیت ها ر
سایت عصرایران

لالایی برای زهره / علی زند وکیلی (+صدا)

موزه ای بدون نقشه مالی
روزنامه پیام ما

موزه ای بدون نقشه مالی

کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با عبور از چالش مالکیت، اکنون گرفتار بحران تأمین مالی و فقدان مدل حکمرانی پایدار برای تبدیل شدن به موزه ملی است.
سایت عصرایران

انتقاد علیرضا خمسه از پایین آمدن کیفیت آثار سینما، تلویزیون و موسیقی

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه
سایت تابناک

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه

گیشه سینمای ایران در روزهای پایانی مرداد با رشد ۳۰ درصدی مخاطب، نشانه‌هایی از بازگشت تماشاگران به سالن‌ها را نشان داده است؛ اما تمرکز بخش بزرگی از این استقبا...
سایت تابناک

دلنوشته المیرا عبدی در نخستین تولد بدون «عمو اکبر» + عکس

ایجاد نقار و شکاف
روزنامه شرق

ایجاد نقار و شکاف

خانه‌ هنرمندان ایران به نمایندگی از تشکل‌های هنری عضو، درباره مصوبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ مجلس شورای اسلامی با عنوان «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها و نهادهای بیگانه در کشور» اعتراض خود را نسبت به مصوبات اخیر که عاری از هر گونه آگاهی و مصلحت‌اندیشی و صدالبته به زیان آشکار زیست آزادانه تمام مردم …
سلول محنت اذان سحرگاهان و آن نور باریک آفتاب
سایت جوان آنلاین

سلول محنت اذان سحرگاهان و آن نور باریک آفتاب

برای یک زندانی نشسته در سلول انفرادی یا غیرانفرادی، وقایعی شوق‌انگیز و شادی‌آفرین است که برای غیرزندانیان بی‌اهمیت و عادی می‌نماید. دیدن باریکه‌ای از نور آفت...
سایت تابناک

حمله بازیگر سرشناس به پژمان جمشیدی

«اعتراف می‌کنم» چه چیزی کم دارد؟
روزنامه توسعه ایرانی

«اعتراف می‌کنم» چه چیزی کم دارد؟

محمد تقی زاده اعتراف می کنم از آن سریال هایی است که نمی توان درباره اش با یک حکم ساده خوب یا
سالمرگ همایون صنعتی زاده؛ کارآفرین فرهنگ | مردی که در نوسازی ایران نقش ایفا کرد | انتشار 1200 ترجمه در 16 سال مدیریت فرانکلین
سایت اقتصادنیوز

سالمرگ همایون صنعتی زاده؛ کارآفرین فرهنگ | مردی که در نوسازی ایران نقش ایفا کرد | انتشار 1200 ترجمه در 16 سال مدیریت فرانکلین

اقتصادنیوز: چهارم شهریور ماه سالمرگ همایون صنعتی‌زاده است.
فلسفۀ «سِنِکا»؛ توصیه‌های مشاور امپراتور روم دربارۀ زندگی خوب
سایت فرارو

فلسفۀ «سِنِکا»؛ توصیه‌های مشاور امپراتور روم دربارۀ زندگی خوب

لوکیوس آنائوس سنکا، فیلسوف و سیاستمدار رومی که در سال ۶۵ میلادی درگذشت، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های فلسفۀ «رواقی» در جهان باستان بود. او در مجموعه ۱۲۴ نامه خود به دوست جوانش، لوکیلیوس، فلسفه را از بحثی انتزاعی درباره جهان و فضیلت فراتر برد و آن را به راهنمایی عملی برای زندگی تبدیل کرد؛ راهنمایی برای …
         
دردسرهای مغفول سلبریتی‌ها در روابط با طرفداران / دختران دام پهن می‌کنند یا سلبریتی‌ها سوء استفاده؟
سایت عصرایران

دردسرهای مغفول سلبریتی‌ها در روابط با طرفداران / دختران دام پهن می‌کنند یا سلبریتی‌ها سوء استفاده؟

حتی پیام‌های مکتوب خواننده را روی گوشی دختر جوان دیده‌ام که به شکلی ملتمسانه از او می‌خواست که در کنسرت‌هایش شرکت نکند چرا که باعث آزار و از بین رفتن تمرکز و...
مترجمی که مترجم نبود!/ دیداری دوباره با ذبیح‌الله منصوری
سایت عصرایران

مترجمی که مترجم نبود!/ دیداری دوباره با ذبیح‌الله منصوری

اعلام نمایش فیلم مستند مشت‌زنی در رینگ ترجمه در موزۀ سینما بهانه‌ای است تا باز دربارۀ پدیده‌ای به نام ذبیح‌الله منصوری بنویسیم
آمدم، خنداندم و رفتم؛ سنگ قبری به سبک اکبر عبدی
سایت عصرایران

آمدم، خنداندم و رفتم؛ سنگ قبری به سبک اکبر عبدی

در این انتخاب، ردپای یک ایده آشنا دیده می‌شود؛ سنگ قبر داوود رشیدی: «آمدم، دیدم و رفتم.» جمله‌ای کوتاه و موجز که زندگی را در سه مقوله وصف می کند: آمدن، دیدن...