قیمت طلا امروز




 تحریم‌های ثانویه آمریکا

 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۵۴ دقیقه قبل

آمریکا به دنبال قطع شریان اقتصادی ایران با این ۷ کشور

در عملیات به اصطلاح طرد اقتصادی آمریکا، دامنه تحریم‌های ثانویه ایران به ۵ حوزه دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی گسترش یافته است و نزدیک به ۶۰ فرد، شرکت و کشتی مرتبط با شبکه‌های هسته‌ای، موشکی، سایبری و فروش نفت ایران نیز تحریم شده‌اند.
 آمریکا به دنبال قطع شریان اقتصادی ایران با این ۷ کشور
همشهری آنلاین - گروه سیاسی: دولت دونالد ترامپ با تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، این بار شبکه شرکای تجاری تهران را هدف گرفته است؛ رویکردی که بر اساس آن واشنگتن می‌کوشد با تهدید تحریم ثانویه و محدود کردن دسترسی کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند به نظام مالی آمریکا، مسیرهای نفتی، تجاری و مالی ایران را مسدود کند؛ از چین و روسیه گرفته تا هند، ترکیه، عراق، پاکستان و قطر.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه از آغاز طرحی با عنوان «عملیات طرد اقتصادی» (Operation Economic Outcast) خبر داد؛ طرحی که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، هدف آن را قطع «هر خط لوله اقتصادی» توصیف کرد که به گفته او اقتصاد ایران را سرپا نگه داشته است. بسنت مدعی شد ایران در برابر ۲ مسیر قرار دارد: انزوای کامل و حرکت به سمت یک اقتصاد معیشتی، یا بازگشت به اقتصاد جهانی.

بر اساس اظهارات مطرح‌شده در شبکه فاکس‌نیوز، دولت آمریکا در کنار تحریم مستقیم شرکت‌ها، کشتی‌ها و شبکه موسوم به «ناوگان سایه» ایران، به کشورهایی که همچنان با تهران تجارت می‌کنند نیز فشار وارد خواهد کرد. در این رویکرد، تهدید اصلی، محروم کردن طرف‌های معامله با ایران از دسترسی به نظام مالی و دلاری آمریکا است. چین؛ مهمترین شریان نفتی

چین مهمترین حلقه در شبکه اقتصادی ایران است و همین موضوع، اجرای سیاست «انزوای اقتصادی» آمریکا را با دشوارترین آزمون مواجه می‌کند.

بر اساس داده‌های کپلر، چین در سال ۲۰۲۵ به طور متوسط روزانه حدود ۱.۳۸ میلیون بشکه نفت ایران خرید؛ رقمی که بیش از ۸۰ درصد نفت صادراتی ایران را شامل می‌شد و حدود ۱۳.۴ درصد کل واردات نفت دریایی چین را تشکیل می‌داد. ارزش این جریان نفتی با فرض قیمت متوسط ۷۰ دلار برای هر بشکه، در مقیاس سالانه به حدود ۳۵ میلیارد دلار می‌رسد.

در کنار نفت، ارزش تجارت ۲ کشور در سال ۲۰۲۵ حدود ۴۱.۲ میلیارد دلار برآورد شده است؛ رقمی که واردات نفت گزارش‌نشده را نیز دربر می‌گیرد. برآوردهای آمریکا نشان می‌دهد ارزش تجارت ایران و چین در سال ۲۰۲۵، با احتساب حدود ۳۱.۲ میلیارد دلار صادرات نفت ایران که در آمار رسمی چین ثبت نشده، به حدود ۴۱.۲ میلیارد دلار رسید؛ در مقابل، صادرات چین به ایران حدود ۱۰ میلیارد دلار محاسبه می‌شود.

با این حال، فشار آمریکا از ابتدای سال ۲۰۲۶ باعث کاهش خرید چین شده و صادرات نفت ایران به چین در اوت به طور متوسط حدود ۵۳۴ هزار بشکه در روز رسیده، در حالی که این رقم در ژوئیه ۸۲۳ هزار بشکه و متوسط سال ۲۰۲۵ حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز بود.

با وجود این کاهش، چین همچنان بزرگترین خریدار نفت ایران است و واشنگتن تاکنون از اعمال فشار حداکثری علیه بانک‌های بزرگ و شرکت‌های اصلی چینی خودداری کرده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد پکن احتمالا نقطه تعیین‌کننده موفقیت یا شکست طرح آمریکا برای قطع شریان‌های اقتصادی ایران خواهد بود. روسیه؛ شریان اوراسیایی در سایه تحریم‌ها

روسیه برای ایران تنها یک شریک تجاری نیست؛ بلکه بخشی از شبکه اقتصادی و ژئوپلیتیکی است که تهران برای کاهش فشار تحریم‌های غرب به آن تکیه دارد.

همکاری‌های تجاری، انرژی، حمل‌ونقل و سازوکارهای پرداخت خارج از نظام مالی غرب، ظرفیت ایجاد مسیرهای جایگزین برای تجارت ایران را فراهم می‌کند. از این رو، فشار آمریکا بر روسیه بیش از آنکه صرفا به حجم مبادلات ۲ کشور مربوط باشد، به تلاش واشنگتن برای جلوگیری از شکل‌گیری شبکه‌های موازی مالی و تجاری مربوط است.

جنگ اوکراین و تشدید تحریم‌های غرب علیه روسیه، در کنار تداوم تحریم‌های ایران، زمینه گسترش همکاری‌های اقتصادی ۲ کشور را فراهم کرده است. تجارت ایران و روسیه در سال ۲۰۲۴ حدود ۴.۸ میلیارد دلار بود و بر اساس برآوردهای روسی، در سال ۲۰۲۵ با رشد حدود ۲۲ درصدی به نزدیک ۵.۸ میلیارد دلار رسید؛ بخش مهمی از این مبادلات را صادرات غلات، فلزات، ماشین‌آلات و کالاهای صنعتی روسیه و صادرات محصولات کشاورزی و کالاهای ایرانی تشکیل می‌دهد.

در کنار تجارت دوجانبه، کریدور بین‌المللی شمال–جنوب اهمیت راهبردی بیشتری دارد؛ این مسیر چندوجهی با اتصال روسیه از طریق ایران به خلیج فارس و اقیانوس هند، یکی از مسیرهای جایگزین تجارت روسیه با جنوب و شرق آسیا محسوب می‌شود.

حجم بار جابه‌جا شده در این کریدور در سال ۲۰۲۴ به ۲۶.۹ میلیون تن رسید که ۱۹ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ بود. بنابراین، فشار آمریکا بر روسیه در چارچوب سیاست انزوای اقتصادی ایران می‌تواند علاوه بر تجارت دوجانبه، یکی از مسیرهای جایگزین تهران برای دسترسی به بازارهای اوراسیایی و سازوکارهای تجاری خارج از شبکه غرب را نیز هدف قرار دهد. هند؛ میان انرژی و چابهار

هند نیز در موقعیت پیچیده‌ای قرار دارد. دهلی‌نو از یک سو به روابط خود با آمریکا اهمیت زیادی می‌دهد و از سوی دیگر، ایران را برای دسترسی به مسیرهای تجاری منطقه، به‌ویژه بندر چابهار، مهم می‌داند.

واشنگتن می‌تواند با تهدید تحریم ثانویه، هزینه ادامه همکاری با تهران را برای شرکت‌های هندی افزایش دهد. اما میزان عقب‌نشینی هند به این بستگی دارد که آمریکا تا چه اندازه حاضر باشد روابط راهبردی خود با دهلی‌نو را برای اعمال فشار بر ایران هزینه کند.

هند پیش از این در دوره‌هایی از معافیت‌های آمریکا از تحریم‌های مرتبط با ایران برای مشارکت در توسعه بندر چابهار برخوردار بوده است؛ بندری که برای دهلی‌نو صرفا یک پروژه تجاری با ایران نیست، بلکه بخشی از راهبرد ژئوپلیتیکی هند برای دسترسی به افغانستان و آسیای مرکزی و ایجاد یک مسیر جایگزین برای تجارت با این مناطق، بدون عبور از خاک پاکستان، به شمار می‌رود.

از این منظر، فشار آمریکا بر هند برای کاهش همکاری اقتصادی با ایران می‌تواند مستقیما با منافع راهبردی دهلی‌نو در تضاد قرار گیرد. چابهار همچنین در رقابت منطقه‌ای هند با چین اهمیت دارد، زیرا به هند امکان می‌دهد در نزدیکی مسیرهای تجاری اقیانوس هند و آسیای مرکزی حضور اقتصادی و لجستیکی خود را تقویت کند. به همین دلیل، تصمیم واشنگتن درباره معافیت چابهار می‌تواند فراتر از یک موضوع تحریمی، به آزمونی برای میزان تحمل هند در برابر فشارهای اقتصادی آمریکا و حفظ استقلال راهبردی این کشور تبدیل شود. ترکیه؛ شریان زمینی ایران

ترکیه از یک جهت با دیگر کشورهای این فهرست تفاوت دارد: ایران و ترکیه مرز زمینی طولانی دارند و همین موضوع امکان تجارت دوجانبه را حتی در شرایط تشدید تحریم‌ها افزایش می‌دهد.

اهمیت ترکیه برای ایران تنها در حجم تجارت نیست؛ این کشور یکی از مسیرهای اتصال ایران به بازارهای اروپایی نیز محسوب می‌شود. بنابراین محدود کردن تجارت ایران و ترکیه می‌تواند بخشی از شبکه زمینی و منطقه‌ای اقتصاد ایران را هدف قرار دهد.

ترکیه علاوه بر تجارت زمینی و مبادلات کالایی، یکی از بازارهای مهم گاز طبیعی ایران بوده است. ایران طی ۲۵ سال گذشته از طریق خط لوله تبریز–آنکارا به ترکیه گاز صادر کرده و ظرفیت قرارداد میان ۲ کشور حدود ۹.۶ میلیارد متر مکعب در سال بود. با وجود پایان قرارداد بلندمدت در ژوئیه ۲۰۲۶، جریان گاز میان ۲ کشور همچنان به طور کامل قطع نشده، هرچند آینده این تجارت در سایه فشارهای تازه آمریکا و عدم اعلام یک قرارداد جدید، با ابهام روبه‌رو است.

اهمیت ترکیه برای ایران در شرایط محدود شدن مسیرهای دریایی، فراتر از تجارت دوجانبه است و به نقش این کشور به عنوان یکی از مهمترین دروازه‌های زمینی ایران به اروپا و بازارهای منطقه مربوط می‌شود. ارزش مبادلات ایران و ترکیه در سال ۲۰۲۵ حدود ۵.۵ میلیارد دلار بود و گاز طبیعی همچنان در میان مهمترین اقلام صادراتی ایران به ترکیه قرار داشت.

ا افزایش فشار بر مسیرهای جنوبی، تقاضا برای استفاده از کریدور زمینی بازرگان–گوربولاغ نیز افزایش یافته، اما ظرفیت عبور کامیون در ۲ سوی مرز نامتوازن است؛ به طوری که مقام‌های گمرکی از ورود حدود ۶۰۰ کامیون در روز از سمت ترکیه و پذیرش حداکثر ۳۰۰ کامیون خروجی در مسیر مقابل خبر داده‌اند. در ماه‌های اخیر نیز هزاران کامیون در صف این گذرگاه و دیگر مرزهای مشترک منتظر مانده‌اند؛ وضعیتی که نشان می‌دهد مسیر زمینی ترکیه، با وجود اهمیت فزاینده‌اش برای دور زدن گلوگاه‌های دریایی، هنوز ظرفیت جایگزینی کامل بنادر جنوبی ایران را ندارد. عراق؛ گلوگاه انرژی و دلار

عراق یکی از حساس‌ترین حلقه‌های این زنجیره است. وابستگی بخشی از شبکه برق و انرژی عراق به گاز و انرژی وارداتی از ایران، روابط اقتصادی ۲ کشور را از سطح تجارت معمولی فراتر برده است. در عین حال، پرداخت‌های مربوط به واردات انرژی ایران با محدودیت‌های نظام مالی آمریکا مواجه است؛ زیرا عراق برای بخش مهمی از مبادلات خود همچنان به نظام مالی و دلار آمریکا وابسته است.

به این ترتیب، واشنگتن می‌تواند بدون تحریم مستقیم همه تجارت ایران و عراق، با کنترل مسیرهای پرداخت، هزینه ادامه همکاری بغداد با تهران را افزایش دهد.

عراق برای ایران فقط بازار صادرات گاز و کالا نیست؛ این کشور در پرونده‌های تحریمی آمریکا به عنوان یکی از مسیرهای پنهان‌سازی منشا و فروش نفت ایران نیز مطرح شده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر شبکه‌هایی را تحریم کرده که به گفته واشنگتن، نفت ایران را با نفت عراق مخلوط کرده یا با اسناد جعلی و تحت عنوان نفت عراقی به بازار عرضه می‌کردند.

از این منظر، اهمیت عراق در راهبرد جدید آمریکا دوگانه است: بغداد از یک سو به واردات انرژی و کالا از ایران وابسته است و از سوی دیگر، برخی شبکه‌های تجاری فعال در این کشور متهم شده‌اند که در دور زدن تحریم‌ها و انتقال نفت ایران به بازارهای جهانی نقش داشته‌اند؛ موضوعی که می‌تواند عراق را به یکی از نقاط مهم فشار واشنگتن برای قطع شریان‌های اقتصادی ایران تبدیل کند. پاکستان؛ تجارت مرزی و نقش میانجی

پاکستان نیز از جمله کشورهایی است که روابط اقتصادی و مرزی آن با ایران برای تهران اهمیت دارد. تجارت مرزی، انرژی و ارتباطات منطقه‌ای، مهمترین محورهای این رابطه هستند.

اهمیت اسلام‌آباد اما تنها اقتصادی نیست. پاکستان در مقاطع مختلف تلاش کرده نقش میانجی میان ایران و آمریکا را ایفا کند و همین موقعیت می‌تواند باعث شود فشار اقتصادی واشنگتن بر این کشور ابعاد سیاسی نیز پیدا کند. قطر؛ شریان تجاری و گره مالی ایران

قطر از نظر حجم تجارت با ایران قابل مقایسه با چین یا حتی ترکیه نیست، اما موقعیت جغرافیایی و سیاسی این کشور اهمیت آن را افزایش می‌دهد.

دوحه در سال‌های اخیر یکی از کانال‌های مهم دیپلماتیک میان ایران و غرب بوده است و روابط آن با تهران در کنار موقعیتش در خلیج فارس، به این کشور نقشی فراتر از یک شریک تجاری معمولی می‌دهد.

بخشی از اهمیت قطر برای ایران به دارایی‌های بلوکه‌شده تهران بازمی‌گردد. حدود ۶ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران که پیشتر در کره‌جنوبی مسدود شده بود، در سال ۲۰۲۳ در چارچوب توافق تبادل زندانیان ایران و آمریکا به حسابی در قطر منتقل شد؛ این منابع همچنان تحت محدودیت‌های آمریکا قرار داشتند و استفاده از آنها به سازوکارهای مشخص محدود بود.

در مذاکرات ایران و آمریکا در ماه مه ۲۰۲۶، تهران خواستار آزادسازی ۲۴ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده خود شد؛ رقمی که در پیشنهاد ایران شامل ۱۲ میلیارد دلار پرداخت فوری و ۱۲ میلیارد دلار دیگر در مدت ۶۰ روز بود.

این ۲۴ میلیارد دلار اما صرفا متعلق به قطر نیست؛ برآوردهای مطرح‌شده از سوی مقام‌های ایرانی، حدود ۱۲ میلیارد دلار در قطر، ۷ میلیارد دلار در هند و ۶ میلیارد دلار در عراق را نشان می‌دهد و بخش دیگری نیز در کشورهای دیگر قرار دارد.

در نهایت، در توافق پس از جنگ، بحث دسترسی ایران به بخشی از این منابع دوباره مطرح شد و رئیس‌جمهور ایران در ژوئن گفت ۶ میلیارد دلار از ۱۲ میلیارد دلار موجود در قطر باید آزاد و به ایران بازگردانده شود. بنابراین قطر در این پرونده فقط یک شریک تجاری ایران نیست؛ یکی از مهمترین گره‌های مالی میان ایران، آمریکا و دارایی‌های مسدودشده تهران است. امارات؛ استثنایی که از فهرست کنار گذاشته شد

نبودن نام امارات در فهرست ۷ کشور مورد اشاره به معنای کم‌اهمیت بودن این کشور در اقتصاد ایران نیست؛ برعکس، دبی طی سال‌های تحریم به یکی از مهمترین مراکز تجاری، مالی و واسطه‌ای برای تجارت ایران تبدیل شده و صرافی‌ها، شرکت‌های پوششی و واسطه‌های مستقر در این کشور در انتقال پول و تسویه معاملات ایران نقش داشته‌اند. با این حال، امارات در شرایط فعلی در موقعیت متفاوتی قرار گرفته است؛ زیرا طبق گزارش‌های اخیر، ابوظبی تحت فشار آمریکا تجارت و برخی مبادلات مالی با ایران را متوقف کرده است. بنابراین می‌توان امارات را نه یکی از ۷ شریان فعال تجارت ایران، بلکه نمونه‌ای از شریانی دانست که آمریکا پیش از اجرای طرح جدید خود تلاش کرده آن را مسدود کند؛ نکته‌ای که توضیح می‌دهد چرا نام این کشور در فهرست مورد اشاره فاکس‌نیوز قرار نگرفته است. واشنگتن دقیقا چه می‌خواهد؟

منطق «عملیات طرد اقتصادی» را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد: آمریکا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را برای طرف‌های ثالث آنقدر بالا ببرد که ادامه این تجارت برای آنها از نظر اقتصادی توجیه نداشته باشد. این همان منطق تحریم ثانویه است؛ شرکتی که با ایران همکاری می‌کند، لزوما مستقیما هدف تحریم آمریکا قرار نمی‌گیرد، اما ممکن است در صورت ادامه همکاری، از دسترسی به بازار آمریکا، بانک‌های آمریکایی یا نظام پرداخت دلاری محروم شود.

به همین دلیل، هدف واشنگتن فقط نفتکش ایرانی یا بانک ایرانی نیست. هدف، شبکه‌ای از خریداران، فروشندگان، بانک‌ها، شرکت‌های کشتیرانی، واسطه‌ها و کشورهای ترانزیتی است که امکان ادامه فعالیت اقتصاد ایران را فراهم می‌کنند.

اما این راهبرد یک محدودیت اساسی دارد: ۷ کشور مورد بحث وزن یکسانی ندارند و برخی از آنها خودشان قدرت‌های بزرگ یا شرکای مهم آمریکا هستند.

چین و روسیه را نمی‌توان با عراق یا پاکستان مقایسه کرد. فشار بر ترکیه و هند نیز می‌تواند هزینه‌هایی برای روابط واشنگتن با ۲ شریک مهم منطقه‌ای و آسیایی آمریکا ایجاد کند. بنابراین موفقیت راهبرد جدید ترامپ نه فقط به شدت تحریم‌ها، بلکه به توانایی واشنگتن برای ایجاد یک ائتلاف گسترده علیه شبکه تجاری ایران بستگی دارد.

در نهایت، نقطه تعیین‌کننده چین است. اگر پکن به خرید نفت ایران ادامه دهد، بخشی از درآمد اصلی صادراتی ایران همچنان برقرار خواهد ماند. به همین دلیل، آنچه در ماه‌های آینده میان واشنگتن و پکن بر سر تجارت نفت ایران رخ می‌دهد، احتمالا مهمترین آزمون پروژه آمریکا برای قرار دادن ایران در انزوای اقتصادی خواهد بود. کد خبر 1063634







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
آیا ترامپ اگر ایران را می‌شناخت بازهم حمله می‌کرد؛ چرا این حجم از هشدار نادیده گرفته شد؟/  شش ماه بعد؛ پرسش دیگر فقط «چه کسی پیروز شد؟» نیست
سایت خبرآنلاین

آیا ترامپ اگر ایران را می‌شناخت بازهم حمله می‌کرد؛ چرا این حجم از هشدار نادیده گرفته شد؟/ شش ماه بعد؛ پرسش دیگر فقط «چه …

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران که ۹ اسفند آغاز شد، قرار بود از نگاه طراحان آن با یک حمله گسترده، توان نظامی و هسته‌ای ایران را درهم بشکند و تهران را به پذیرش خواسته‌های واشنگتن وادار کند، اما شش ماه بعد نه‌تنها به پایان نرسیده، بلکه به بن‌بستی فرسایشی در میدان نظامی، تنگه هرمز و عرصه دیپلماسی تبدیل …
چرا آمریکا مؤسسات مالی بزرگ چین را تحریم نکرد؟ | بلومبرگ: آمریکا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد اما... | تحریم بانک‌های بزرگ چینی در راه است؟
سایت اقتصادنیوز

چرا آمریکا مؤسسات مالی بزرگ چین را تحریم نکرد؟ | بلومبرگ: آمریکا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد اما... | تحریم …

اقتصادنیوز: وقتی از پکن درباره واکنش چین به اقدامات آمریکا علیه ایران و تهدیدهای واشنگتن علیه شرکای تجاری تهران سؤال شد، لین بار دیگر تأکید کرد که چین برای حفاظت از منافع خود اقدام خواهد کرد.
سایت اکوایران

فرید زکریا: این‌گونه قدرت‌های بزرگ دچار انحطاط می‌شوند

دلایل «اقدام تاریخی» آمریکا در حذف سوریه از لیست تروریستی؛ رأی اعتماد واشنگتن به «الشرع»
سایت تابناک

دلایل «اقدام تاریخی» آمریکا در حذف سوریه از لیست تروریستی؛ رأی اعتماد واشنگتن به «الشرع»

آمریکا سوریه را در اقدامی «تاریخی» از فهرست «حامیان دولتی تروریسم» خارج کرد.
نشست سطح بالای شورای همکاری خلیج فارس و چین از زمان جنگ ایران؛ چین بزرگترین بازنده بسته شدن تنگه هرمز
سایت تابناک

نشست سطح بالای شورای همکاری خلیج فارس و چین از زمان جنگ ایران؛ چین بزرگترین بازنده بسته شدن تنگه هرمز

نشست اخیر چین و اعضای شورای همکاری خلیج فارس به منظور گسترش روابط میان دو طرف بعد از جنگ فوریه ایران ارزیابی می شود.
جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزیابی کرده بود در صورت جنگ، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و به اهدافی در سراسر خاورمیانه حمله می‌کند/ خطرات و ریسک‌‌های احتمالی با جزئیات برای ترامپ تشریح شد، اما او گفت ارتش می‌تواند از عهده این خطرات برآید/ جمهوری‌خواهان به ترامپ گفتند «جنگ به شانس حزبشان در انتخابات میان‌ …
سایت انتخاب

جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزیابی کرده بود در صورت جنگ، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و به اهدافی در سراسر خاورمیانه حمله می‌کند/ …

وال استریت ژورنال نوشت: چند روز پیش از آنکه ترامپ جنگ با ایران را آغاز کند، او تولسی گابارد، رئیس وقت اداره اطلاعات ملی آمریکا را به دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید ا...
آمریکا می‌ترسد نام چین را حتی به زبان بیاورد؛ جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران بدون همراهی شی ممکن نیست!
سایت اطلاعات آنلاین

آمریکا می‌ترسد نام چین را حتی به زبان بیاورد؛ جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران بدون همراهی شی ممکن نیست!

وقتی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، از «عملیات اقتصادی مطرود» رونمایی و کشورهایی را که از قطع تجارت با ایران خودداری می‌کنند به اعمال تحریم‌های جدید تهدید کرد، نام کشوری را که می‌تواند موفقیت یا شکست آن را تعیین کند بر زبان نیاورد.
خطرات غنی‌سازی اورانیوم در عربستان | آیا امتناع آمریکا از خواسته بن سلمان، ریاض را به سمت روسیه و چین می‌فرستد؟
سایت اقتصادنیوز

خطرات غنی‌سازی اورانیوم در عربستان | آیا امتناع آمریکا از خواسته بن سلمان، ریاض را به سمت روسیه و چین می‌فرستد؟

اقتصادنیوز: بعید است روسیه یا چین در صورتی که آمریکا از حمایت از برنامه هسته‌ای عربستان خودداری کند، حاضر باشند از چنین برنامه‌ای پشتیبانی کنند اما...
تحریم ایران؛ نسخه آمریکایی برای دور زدن حاکمیت کشورها
خبرگزاری ایرنا

تحریم ایران؛ نسخه آمریکایی برای دور زدن حاکمیت کشورها

تهران-ایرنا- دولت ایالات متحده آمریکا دوشنبه شب مجموعه‌ای از تحریم‌های فراسرزمینی جدید را علیه نهادها و شخصیت‌های کشورهای ثالث که با اقتصاد ایران ارتباط داشته‌باشند اعلام کرد. اقدام اخیر ایالات متحده آمریکا استفاده از یک ابزار غیرقانونی و خلاف حقوق بین‌الملل است که تاکنون بارها کشورها و نهادهای بین‌المللی …
یورونیوز: افزایش قیمت گاز در اروپا/ چه کسی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد؟
خبرگزاری ایرنا

یورونیوز: افزایش قیمت گاز در اروپا/ چه کسی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد؟

تهران- ایرنا- تارنمای یورونیوز نوشت، قاره اروپا با رسیدن قیمت عمده فروشی گاز به بالاترین سطح در بیش از سه دهه گذشته، ممکن است با دشوارترین فصل زمستان مواجه شود که در نهایت هزینه‌ها را برای مصرف‌کنندگان افزایش خواهد داد.
ترامپ و بازآرایی نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین؛ پاداش به همسوها، فشار بر مخالفان
خبرگزاری ایرنا

ترامپ و بازآرایی نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین؛ پاداش به همسوها، فشار بر مخالفان

تهران- ایرنا- سیاست دولت دونالد ترامپ در قبال آمریکای لاتین در دوره جدید، بیش از آنکه بر همکاری برابر با کشورهای منطقه استوار باشد، به سمت الگویی از تشویق دولت‌های همسو و افزایش فشار بر دولت‌های مستقل حرکت کرده است؛ الگویی که در آن ابزارهایی چون حمایت مالی، همکاری امنیتی، تجارت، تعرفه، تحریم و حتی تهدید …
سایت فرارو

تصاویر و جزئیات حمله آمریکا به یک قایق و کشته شدن ۴ نفر

قانون‌شکن باید طرد شود، نه قانون‌مدار!
سایت هم میهن

قانون‌شکن باید طرد شود، نه قانون‌مدار!

«طرد اقتصادی» در پی قطع شریان‌های اقتصادی ایران است و هم‌زمان کشورهای دیگری را که به تجارت قانونی با تهران ادامه می‌دهند، تهدید می‌کند.
تحریم‌های جدید؛ جنگ اقتصادی یا عملیات روانی؟
سایت ایران آنلاین

تحریم‌های جدید؛ جنگ اقتصادی یا عملیات روانی؟

دونالد ترامپ دور تازه‌ای از تحریم‌ها را علیه ایران آغاز کرده است که بخشی از آن بر محدود کردن مسیرهایی متمرکز است که ایران از طریق آنها نفت، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی خود را به بازارهای خارجی می‌رساند و درآمد حاصل از این صادرات را به کشور بازمی‌گرداند.
ترامپ تنها می‌ماند؟
سایت ایران آنلاین

ترامپ تنها می‌ماند؟

وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، روز دوشنبه از آغاز عملیات «طرد اقتصادی» علیه ایران خبر داد و ادعا کرد: «از امروز، حلقه فشار را تنگ‌تر خواهیم کرد و هر منبع درآمدی را که به تأمین مالی ایران کمک می‌کند، مسدود خواهیم ساخت.»
تحلیل توافق دفاعی مکه و ارائه ابتکار راهبردی ایران
روزنامه دنیای اقتصاد

تحلیل توافق دفاعی مکه و ارائه ابتکار راهبردی ایران

توافق سه‌جانبه عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان در ۷ اوت ۲۰۲۶ اعلام شد و اصل آن، تلقی حمله مسلحانه به یکی از اعضا به‌عنوان حمله به همه اعضاست. مقام‌های پاکستان و ترکیه آن را دفاعی و قابل گسترش توصیف کرده‌اند. ایران نیز در ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ اعلام کرد دلیلی برای نگرانی نمی‌بیند و بر ضرورت فراگیر بودن ترتیبات …
پیام «با ایران» چین به جهان
سایت جوان آنلاین

پیام «با ایران» چین به جهان

وزیر خزانه‌داری امریکا عملیات موسوم به «طرد اقتصادی» امریکا علیه ایران را کلید زد؛ عملیاتی که به گفته بسنت، قرار است با تشدید تحریم‌های ایران در پنج حوزه «رم...
         
بازار افغانستان در انتظار سرمایه ایرانی؛ رقبا جلو افتادند
روزنامه چارسوق

بازار افغانستان در انتظار سرمایه ایرانی؛ رقبا جلو افتادند

بازار افغانستان با هدف‌گذاری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری، توسعه زیرساخت و افزایش تقاضا برای کالا و فناوری، به فرصتی تازه برای ایران تبدیل شده؛ اما رقبا برای تصاحب این بازار منتظر نمی‌مانند. بازار افغانستان در حالی به یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران در منطقه تبدیل شده که فاصله میان حجم تجارت فعلی دو کشور …
چرخش ارمنستان از شرق به غرب - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرخش ارمنستان از شرق به غرب - مردم سالاری آنلاین

ایروان با سرعتی سرسام‌آور درحال فاصله  گرفتن از مدار شرق است. نخست‌وزیر ارمنستان با تشریح برنامه دولت این کشور برای پنج سال آتی، از شتاب گرفتن روند نزدیک شدن ایروان به اتحادیه اروپا، تغییر مناسبات با روسیه و بازنگری در قانون اساسی، خبر داد.
ترامپ و میراث تاریخی آمریکا
روزنامه شرق

ترامپ و میراث تاریخی آمریکا

آیا بازگشت ترامپ به قدرت، آمریکا را وارد مرحله‌ای تازه از تاریخ خود می‌کند؟ این سؤالی است که از ابتدای سال 2025 و آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده، فکر ناظران و تحلیلگران را به خود مشغول کرده است.
نمره قبولی« عاصم منیر» در آزمون میانجی‌گری و آغاز مذاکرات فنی
روزنامه آرمان امروز

نمره قبولی« عاصم منیر» در آزمون میانجی‌گری و آغاز مذاکرات فنی

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: ساعت‌هایی پس از بازگشت محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان و یکی از اعضای کلیدی تیم میانجی‌گری اسلام‌آباد میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، از سفر به تهران، وی با کاردار آمریکا در پاکستان دیدار کرد. در این ملاقات که در فضایی رسمی و با تمرکز بر مسائل جاری منطقه برگزار …
توافق ایران و عمان درباره تنگه هرمز
روزنامه آرمان امروز

توافق ایران و عمان درباره تنگه هرمز

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: بیانیه مشترک مطبوعاتی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان به شرح زیر است: آقای سید بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، در یک سفر کاری به جمهوری اسلامی ایران با همتای ایرانی خود، جناب آقای دکتر سید عباس عراقچی، رایزنی‌های سازنده‌ای انجام داد. این رایزنی‌ها بر اهمیتی …
مسأله‌ای‌ فراتر از چند قلم کالای صادراتی
روزنامه توسعه ایرانی

مسأله‌ای‌ فراتر از چند قلم کالای صادراتی

رامین پرتو جنگ تعرفه ای آمریکا و کانادا بار دیگر به یکی از جدی ترین منازعات اقتصادی در میان متحدان غربی تبدیل شده است؛ منازعه ای که از اختلاف
سایت فرارو

درخواست 10 میلیادر دلاری پاکستان از آمریکا

چرا جهان دیگر از تهدیدهای ترامپ نمی‌ترسد؟
سایت فرارو

چرا جهان دیگر از تهدیدهای ترامپ نمی‌ترسد؟

نویسنده گزارش معتقد است دونالد ترامپ که زمانی در بازاریابی سیاسی و جلب افکار عمومی مهارت بالایی داشت، در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش این توانایی را از دست داده است. کاهش محبوبیت او در آمریکا و جهان، نتیجه سیاست‌هایی چون جنگ تجاری، فشار بر ایران و تهدید متحدان ارزیابی می‌شود. به باور نویسنده، ترامپ به‌جای …
تفاهم ایران و عمان به معنی بازگشایی تنگه هرمز است؟ | تردید تهران درباره سیاست مستقل مسقط | چرا سفر بوسعیدی مهم است؟
سایت اقتصادنیوز

تفاهم ایران و عمان به معنی بازگشایی تنگه هرمز است؟ | تردید تهران درباره سیاست مستقل مسقط | چرا سفر بوسعیدی مهم است؟

اقتصادنیوز: سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران در شرایطی انجام می‌شود که رایزنی‌های فشرده دو کشور برای نهایی کردن سازوکار مدیریت تنگه هرمز به مراحل پایانی رسیده و آینده این آبراه به یکی از محورهای اصلی رایزنی‌های منطقه‌ای برای پایان بحران تبدیل شده است.
فشار حداکثری بر ایران شکست خواهد خورد
سایت عصرایران

فشار حداکثری بر ایران شکست خواهد خورد

6 ماه پس از آغاز جنگ، ترامپ به یکی دیگر از روسای جمهور ایالات متحده تبدیل شده است که با تحقیر خطرناکی در رابطه با ایران روبرو است. پیامدهای این جنگ او، چشم‌ا...
سایت تابناک

برنامه‌ای که برای خبرچین‌ها هویت تازه می‌سازد

نظریه ترامپ درباره قدرت جهانی در ایران و کانادا با آزمونی جدی روبه‌رو شده است
سایت فرارو

نظریه ترامپ درباره قدرت جهانی در ایران و کانادا با آزمونی جدی روبه‌رو شده است

ایران و کانادا شاید دو کشور کاملاً متفاوت باشند، اما در نگاه استیون کولینسون، تحلیلگر سی‌ان‌ان، هر دو اکنون به آزمونی جدی برای نظریه ترامپ درباره قدرت آمریکا تبدیل شده‌اند؛ نظریه‌ای که بر این باور استوار است که واشنگتن به اندازه‌ای قدرتمند است که می‌تواند دشمنان و حتی نزدیک‌ترین متحدان خود را وادار به …
سایت فرارو

آمریکا مبادلات ورزشی و دانشگاهی با ایران را تعلیق کرد

ایران؛ ویترین قدرت بسنت در سایه بحران خزانه‌داری آمریکا
سایت صفحه اقتصاد

ایران؛ ویترین قدرت بسنت در سایه بحران خزانه‌داری آمریکا

تشدید مواضع ضدایرانی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در ظاهر بخشی از راهبرد فشار حداکثری دولت ترامپ است؛ اما هم‌زمانی این رویکرد با خروج شماری از مدیران ارشد خزانه‌داری، فشار بر بازار اوراق و افزایش نگرانی‌ها درباره مدیریت بدهی آمریکا، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پرونده ایران برای بسنت تنها یک …
ساز و کار تحریم‌های تازه آمریکا | راه‌حل دیپلماتیک از دسترس دور شد | رویترز: این یک یورش اقتصادی است | وزارت خزانه‌داری بانک‌های چینی را هدف نمی‌گیرد؟
سایت اقتصادنیوز

ساز و کار تحریم‌های تازه آمریکا | راه‌حل دیپلماتیک از دسترس دور شد | رویترز: این یک یورش اقتصادی است | وزارت خزانه‌داری بانک‌های …

اقتصادنیوز: اقدامات جدید بسنت با هدف فشار اقتصادی علیه ایران و هدف قرار دادن کشورها و شرکت‌هایی است که در پنج بخش، یعنی دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، با تهران تجارت می‌کنند.
«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان
خبرگزاری ایرنا

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان

تهران-ایرنا- «تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت هدف قرار گرفتن خریداران نفت ایران از جمله چین، می‌تواند از فشار بر تهران فراتر رفته و به یک جنگ اقتصادی گسترده‌تر میان واشنگتن و دیگر قدرت‌های جهانی منجر شود.»
بعد از 47 سال / خروج سوریه از فهرست « دولت های حامی ترویسم» آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

بعد از 47 سال / خروج سوریه از فهرست « دولت های حامی ترویسم» آمریکا - مردم سالاری آنلاین

آمریکا در سال 1979 ، در زمان ریاست جمهوری حافظ اسد ، نام سوریه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده بود.
عمان در مذاکرات با ایران منافع اعراب را هم در نظر دارد/ مسقط بر سر منافع جمعی خلیج فارس مذاکره می‌کند
سایت تابناک

عمان در مذاکرات با ایران منافع اعراب را هم در نظر دارد/ مسقط بر سر منافع جمعی خلیج فارس مذاکره می‌کند

برای عمان، موفقیت به چیزی فراتر از بازگشایی آبراه بستگی دارد. موفقیت در گرو آن است که هر توافقی، آزادی ناوبری، قوانین بین‌المللی و منافع تمام کشور‌های عربی خ...
         
آیا جهان به یک خیزش علیه سیاست تکبر و تحقیر ترامپ نیاز ندارد؟
خبرگزاری ایسنا

آیا جهان به یک خیزش علیه سیاست تکبر و تحقیر ترامپ نیاز ندارد؟

وزیر خارجه اسبق لبنان در بررسی بن‌بست دونالد ترامپ در قبال ایران و تنگه هرمز، نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره میان ۲ گزینه تشدید تنش و دستیابی به توافقی که بتواند آن را پیروزی جلوه دهد، گرفتار شده است؛ که پیامدهای هر دو گزینه به ضرر او خواهد بود.
از مرز خونین تا میز مذاکره؛ چین و هند فصل تازه روابط را می‌آزمایند
خبرگزاری ایرنا

از مرز خونین تا میز مذاکره؛ چین و هند فصل تازه روابط را می‌آزمایند

تهران - ایرنا - پس از سال‌ها تنش و درگیری مرزی میان چین و هند که در سال ۲۰۲۰ به کشته شدن نظامیان دو کشور انجامید، دو طرف بار دیگر در مسیر تنش‌زدایی و ترمیم روابط گام برداشته‌اند؛ روندی که با افزایش تماس‌های دیپلماتیک و تلاش پکن - دهلی برای گسترش همکاری‌ها، در آستانه اجلاس بریکس وارد مرحله تازه‌ای شده …
         
«لحظهٔ مونیخ» این جنگ!
سایت هم میهن

«لحظهٔ مونیخ» این جنگ!

اکنون هر دولت با یک انتخاب روبه‌روست. می‌تواند تبعیت کند، و در نتیجه در بُعد اقتصادی یک جنگ تجاوزکارانه شریک شود، به اقداماتی که پیش‌تر غیرقانونی تلقی شده‌اند مشروعیت ببخشد، بخشی از حاکمیت خود را واگذار کند و منتظر بماند تا نوبت خودش فرا برسد.
سایت عصرایران

شلیک محافظ نتانیاهو به هدفی نامشخص

چرا اسرائیل رفتار خود را با ترکیه تغییر داد؟!
سایت تابناک

چرا اسرائیل رفتار خود را با ترکیه تغییر داد؟!

ترکیه از سال ۲۰۰۶ میزبان رهبران حماس بوده و از این جنبش حمایت سیاسی و عملیاتی می‌کند. آنکارا همچنین با گسترش نفوذ سیاسی و نظامی خود در سوریه، به دنبال جایگزی...
فاکتور پرهزینه جنگ ایران  به روایت «فارن پالیسی» | خاورمیانه و شرق آسیا دو نقطه آسیب‌پذیر در سیاست خارجی آمریکا هستند
سایت اقتصادنیوز

فاکتور پرهزینه جنگ ایران به روایت «فارن پالیسی» | خاورمیانه و شرق آسیا دو نقطه آسیب‌پذیر در سیاست خارجی آمریکا هستند

اقتصادنیوز: پیش از این آمریکا نتوانسته بود تا برای تقویت حضور خود در آسیا، از خاورمیانه فاصله بگیرد. اکنون نیز همزمان با دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ، نه تنها این روند شدت نگرفته است، بلکه بحران جنگ ایران و تصمیم‌های غیرمنتظره درباره متحدان آسیایی، خاورمیانه و شرق آسیا را همزمان به دو نقطه آسیب‌پذیر …
گرسنگان ترامپ
سایت جوان آنلاین

گرسنگان ترامپ

در حال حاضر تحت تاثیر افزایش تورم ناشی از افزایش قیمت سوخت و جنگ علیه ایران، نرخ ناامنی غذایی در آمریکای دوران ترامپ تشدید شده است.
افسانه اوراسیا؛ چرا روسیه از توهمات امپراتوری رها نمی‌شود؟ | نزدیک‌ترین همتای تاریخی روسیه، آمریکاست نه ایران یا ترکیه!
سایت اقتصادنیوز

افسانه اوراسیا؛ چرا روسیه از توهمات امپراتوری رها نمی‌شود؟ | نزدیک‌ترین همتای تاریخی روسیه، آمریکاست نه ایران یا ترکیه!

اقتصادنیوز: از کنار هم گذاشتن این ویژگی‌ها، نتیجه‌ای شگفت به دست می‌آید: نزدیک‌ترین همتای تاریخی و معاصر روسیه، نه ترکیه است و نه ایران، بلکه آمریکا است. هر دو کشور قدرت‌هایی قاره‌ای با منابع عظیم، میراث گسترش سرزمینی و تصوری ویژه از نقش تاریخی خود هستند. همین مقایسه نشان می‌دهد تلاش برای تقلیل روسیه …
فوران خشم در کرملین؛ چرا لندن فناوری محرمانه نظامی خود را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد؟
سایت اکوایران

فوران خشم در کرملین؛ چرا لندن فناوری محرمانه نظامی خود را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد؟

اکوایران: استفاده اوکراین از تسلیحات دوربردتر باعث شده وسعت عظیم سرزمین روسیه، که زمانی یک مزیت نظامی محسوب می‌شد، به مشکلی برای مسکو تبدیل شود.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تبریک احمد الشرع برای حذف نام سوریه از فهرست حامیان تروریسم

عاصم منیر حامل تهدیدهای ترامپ است
روزنامه هفت صبح

عاصم منیر حامل تهدیدهای ترامپ است

بررسی ابعاد سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران در گفت‌وگو با روح‌اله مدبر، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
دنیای پس از ۷ اکتبر؛ بادبادک ها هم تهدیدند!
سایت ایران آنلاین

دنیای پس از ۷ اکتبر؛ بادبادک ها هم تهدیدند!

در سه روز گذشته دستکم چهارمرتبه هشدار در شهرک‌های صهیونیستی اطراف نوارغزه به صدا درآمد که در یکی از موارد هشدار سطح بالا و رفتن به پناهگاه یا خانه‌ها هم صادر شد. در همه موارد مشخص شد که هشدارها مربوط به ورود بادبادک یا «پهپاد کاغذی» از نوارغزه به آن‌سوی مرز بود؛ اصطلاحی که رسانه‌های عبری برای شبه بادبادک‌هایی …
آمریکا راهی جز امتیاز دادن ندارد
سایت ایران آنلاین

آمریکا راهی جز امتیاز دادن ندارد

وقتی ترامپ، ایران را تهدید می‌کند که تنگه هرمز را به قلمرو آمریکا تبدیل خواهد کرد، دولت او خواستار آن است که این تنگه دوباره به یک مسیر عبور آزاد و بین‌المللی برای انتقال نفت جهان تبدیل شود. اما رئیس‌جمهوری آمریکا باید با این واقعیت روبه‌رو شود که هیچ‌یک از این دو اتفاق رخ نخواهد داد.
فرانسه یک قدم دیگر به سمت «حق مردن» رفت
سایت تابناک

فرانسه یک قدم دیگر به سمت «حق مردن» رفت

فرانسه سرانجام قانون عجیب و مضحکی را که سال‌ها درباره آن بحث می‌شد، به مرحله اجرا رساند؛ قانونی که برای نخستین‌بار در نظام حقوقی این کشور، «کمک به مردن» را ت...
سایت تابناک

عکس:ترامپ در خط هیجان

[مهرداد احمدی شیخانی] روح کلوزیوم
سایت اطلاعات آنلاین

[مهرداد احمدی شیخانی] روح کلوزیوم

وقتی در سی‌ونهمین روز جنگ ۴۰روزه، ترامپ تهدید کرد امشب یک تمدن را نابود می‌کنیم و ایران را به عصر حجر بازمی‌گردانیم، سوای آنها که دعوت‌کنندگان ترامپ به تجاوز به ایران بودند...
آتش در خرمن آتش‌گریزان خاورمیانه
سایت جوان آنلاین

آتش در خرمن آتش‌گریزان خاورمیانه

افول قاهره و امان در شطرنج نوین منطقه چگونه رقم خورده است
پایان خویشتنداری استراتژیک پکن
سایت جوان آنلاین

پایان خویشتنداری استراتژیک پکن

چرا چشم بادامی‌ها «مثلث آهنین» خود را در دریای جنوبی چین کامل می‌کنند؟
         
چهار پرسش مهم رابرت مالی درباره «D-Day»؛ تسلیم تهران؟ خیر! رویارویی نظامی تشدید خواهد شد/ بخش افشاگرانه اظهارات بسنت این بود که....
سایت خبرآنلاین

چهار پرسش مهم رابرت مالی درباره «D-Day»؛ تسلیم تهران؟ خیر! رویارویی نظامی تشدید خواهد شد/ بخش افشاگرانه اظهارات بسنت این …

«رابرت مالی» عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا در واکنش به کارزار فشار اقتصادی بیشتر دولت دونالد ترامپ علیه ایران گفت که تهران از مواضع اساسی خود عقب نشینی نمی‌کند و تسلیم نخواهد شد.
چشم‌انداز ۲۰۳۰
سایت روزنامه سازندگی

چشم‌انداز ۲۰۳۰

بن سلمان در فرانسه دنبال چه بود؟
سالگرد استقلال در میانه جنگ بی‌پایان
روزنامه شرق

سالگرد استقلال در میانه جنگ بی‌پایان

در سی‌وپنجمین سال استقلال اوکراین، رهبران اروپایی با وعده کمک‌های تازه به کی‌یف رفتند. هم‌زمان گزارش‌ها از آماده‌سازی روسیه برای احتمال بسیج جدید نیرو خبر می‌دهد؛ نشانه‌ای از اینکه جنگ فرسایشی، هم حمایت غرب و هم کمبود نیروی انسانی مسکو را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.
جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟

از بازده بالای ۵ درصدی اوراق ۳۰ ساله و کسری ۱.۸ تریلیون دلاری تا بنزین ۴ دلاری و انتخابات میان‌دوره‌ای؛ چرا هزینه ادامه جنگ برای واشنگتن در حال افزایش است؟
از طرح «دی دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران چه می دانیم؟ کارشناسان چه می گویند؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

از طرح «دی دی اقتصادی» ترامپ علیه ایران چه می دانیم؟ کارشناسان چه می گویند؟

ارزیابی کارشناسان از بازی شکست خورده و جدید دولت ترامپ علیه ایران با اعلام محاصره اقتصادی تمام عیار
رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»
خبرگزاری ایسنا

رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»

حملات اوکراین به عمق خاک روسیه و پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، پندار دیرینه «بازدارندگی هسته‌ای» را به چالش کشیده است.
جنگ مالی واشنگتن؛ آیا آمریکا توان تحمل هزینه‌های فشار بر ایران را دارد؟
سایت صفحه اقتصاد

جنگ مالی واشنگتن؛ آیا آمریکا توان تحمل هزینه‌های فشار بر ایران را دارد؟

واشنگتن از تشدید فشارهای مالی علیه ایران و اجرای آنچه «بزرگ‌ترین حمله مالی تاریخ» توصیف شده سخن می‌گوید؛ اما هم‌زمان اقتصاد آمریکا با مجموعه‌ای از ریسک‌های انرژی، تورم، بدهی و هزینه تأمین مالی روبه‌روست. کاهش حاشیه اطمینان ذخایر نفتی آمریکا و شکنندگی بازار انرژی در سایه تنش‌های تنگه هرمز، این پرسش را …