چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
میوه خشک به کودک بدهیم یا خیر؟
بهتر است فرزندانتان را علاقه مند به مصرف میوه خشک کنید و این خوراکی سالم و پرارزش را جایگزین انواع تنقلات و هله هوله های مضر برای سلامتی فرزندتان کنید.
دکتر رحمانی متخصص تغذیه گفت: خشک کردن یکی از روشهای نگهداری میوهها محسوب میشود که در قدیم از نور آفتاب و سایر روشهای فیزیکی استفاده میکردند، در حالی که امروزه از روشهای شیمیایی بهره میبرند که گاهی این روشها اثرات سوئی به همراه دارد.
ترکیبی به نام اسیدسولفور قوی در برخی میوههای خشک به کار میرود تا بتواند رنگ و طعم آن را حفظ کند، موجب بروز آسم در برخی افراد میشود. مطالعات نشان داده است که یک درصد افراد حساس به سولفور دارای آلرژی میشوند و پنج درصد افراد حساس به این ماده دچار آسم میشوند، پس این افراد باید از مصرف میوههای خشک پرهیز نمایند.
غلظت و ارزش غذایی
100 گرم میوه خشک از نظر غلظت و ارزش مواد غذایی با همان مقدار میوه طبیعی برابر نمیباشد، میوههای خشک کالری و فیبر متراکم بیشتری دارند و افراد باید مقدار مشخصی از آنها را به کار ببرند.
در میوههای خشک چون افزایش قند را شاهد هستیم، در نتیجه برای افراد دیابتی و بیش فعال مناسب نمیباشد. به علاوه ویتامینهای خانواده B در این میوهها کاهش پیدا میکند.
میوهی خشک به جای چیپس و پفک
میوههای خشک مواد معدنی و آلی، برتری در مقایسه با میوههای تازه دارند و میتوانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای آنها در افراد سالم محسوب شوند و نیز والدین میتوانند میوههای خشک را به جای چیپس و پفک و سایر تنقلات در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان خود قرار دهند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
دکتر رحمانی متخصص تغذیه گفت: خشک کردن یکی از روشهای نگهداری میوهها محسوب میشود که در قدیم از نور آفتاب و سایر روشهای فیزیکی استفاده میکردند، در حالی که امروزه از روشهای شیمیایی بهره میبرند که گاهی این روشها اثرات سوئی به همراه دارد.
ترکیبی به نام اسیدسولفور قوی در برخی میوههای خشک به کار میرود تا بتواند رنگ و طعم آن را حفظ کند، موجب بروز آسم در برخی افراد میشود. مطالعات نشان داده است که یک درصد افراد حساس به سولفور دارای آلرژی میشوند و پنج درصد افراد حساس به این ماده دچار آسم میشوند، پس این افراد باید از مصرف میوههای خشک پرهیز نمایند.
غلظت و ارزش غذایی
100 گرم میوه خشک از نظر غلظت و ارزش مواد غذایی با همان مقدار میوه طبیعی برابر نمیباشد، میوههای خشک کالری و فیبر متراکم بیشتری دارند و افراد باید مقدار مشخصی از آنها را به کار ببرند.
در میوههای خشک چون افزایش قند را شاهد هستیم، در نتیجه برای افراد دیابتی و بیش فعال مناسب نمیباشد. به علاوه ویتامینهای خانواده B در این میوهها کاهش پیدا میکند.
میوهی خشک به جای چیپس و پفک
میوههای خشک مواد معدنی و آلی، برتری در مقایسه با میوههای تازه دارند و میتوانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای آنها در افراد سالم محسوب شوند و نیز والدین میتوانند میوههای خشک را به جای چیپس و پفک و سایر تنقلات در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان خود قرار دهند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست